stefkos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, αν κατέβω και εγώ στα μπλόκα με ένα τουφέκι και 2 κιλά δυναμίτη διεκδικώντας ανοιχτές συγκοινωνιακές αρτηρίες, μια χαρά σοβαρά θα με πάρουν. Όπως στα σοβαρά παίρνεις και ένα λυσσασμένο σκυλί και έναν κακοποιό. Αυτό τι σημαίνει, πως δικαιολογείται; Εδώ καλά-καλά δεν αιτιολογείται. Υπαρχει κανεις φιλος που ειπε οτι δικαιολογειται; Αν λείψει το παραγόμενο προϊόν, τότε θα 'χουν περάσει πολύ πιο αποτελεσματικά το μήνυμά τους και θα έχουν αιτιολογήσει την αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου. Mπα οχι, απλα δεν θα αγορασουμε το συγκεκριμενο προιον ή θα το εισαγουμε. Παντως ειναι ευκολο να κανουμε προτασεις οταν ειμαστε στην απεξω. Κατσε οταν κανεις εσυ απεργια να ερθω εγω να σου υποδειξω τους "σωστους" τροπους δρασης... Γιατί να ΜΗΝ τρέφουμε αντιπάθεια προς μία κοινωνική ομάδα που μας κάνει τη ζωή δύσκολη;[/b] Πού είναι το κακό σε αυτό; ; Διοτι απλουστατα, κι εσυ οταν θα απεργησεις δεν θα θελεις να σε βριζουν... θα θελεις να κατανοησουν τα δικαια αιτηματα σου. Ειναι παγια τακτικη των κυβερνουντων να βαζουν την μια κοινωνικη ταξη απεναντι στην αλλη. Και το αποτελεσμα ειναι να βγαινουμε ολοι χαμενοι.
ikaruga24 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Είναι η δεύτερη ή η τρίτη φορά που το αναφέρεις αυτό στο νήμα. Και σε ρωτώ: Γιατί να ΜΗΝ τρέφουμε αντιπάθεια προς μία κοινωνική ομάδα που μας κάνει τη ζωή δύσκολη; Πού είναι το κακό σε αυτό; Δεν βρίζουμε όλους τους αγρότες, μόνο αυτούς που μας κλείνουν το δρόμο. Όπως δεν βρίζουμε όλους τους ΜΑΤατζήδες, μόνο αυτούς που βαράνε (καλά όλους δηλαδή) κι όπως δεν βρίζουμε όλους τους εφοριακούς, μόνο αυτούς που λαδώνονται. Πού είναι το παράλογο στο να αντιπαθούμε κάποιους, οι οποίοι μας κάνουν την -ήδη δύσκολη- ζωή δυσκολότερη; Με το στανιο κιολας. Αν ηταν ολοι να καναμε το ιδιο που κανουν οι συγκεκριμενοι αγροτες-τσιφλικαδες τοτε θα ημασταν χαος.
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Διοτι απλουστατα, κι εσυ οταν θα απεργησεις δεν θα θελεις να σε βριζουν... θα θελεις να κατανοησουν τα δικαια αιτηματα σου. Ειναι παγια τακτικη των κυβερνουντων να βαζουν την μια κοινωνικη ταξη απεναντι στην αλλη. Και το αποτελεσμα ειναι να βγαινουμε ολοι χαμενοι. Ξέρεις τι σημαίνει "απεργία"; Σημαίνει "παύση έργου". Δηλαδή σταματάω να δουλεύω, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, για να αποδείξω ένα point. Δε σημαίνει "κλείνω το δρόμο στον ελεύθερο χρόνο μου, αφού έχω πουλήσει τα προϊόντα μου, βασανίζοντας τους συνανθρώπους μου". Σκέψου το λιγάκι. Θεωρείς ότι είναι σωστό το κλείσιμο του δρόμου από κάποια ομάδα του πληθυσμού; Υπερπλουστευτική η άποψη αυτή. Αν παραδεχθείς ότι το supermarket (όπως και οποιαδήποτε επιχείρηση) δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα τότε με τι επιχειρήματα θα ζητάς αξιοπρεπείς μισθούς στους εργαζόμενούς τους, οι οποίοι είναι αυτοί που "παράγουν" αυτό το τίποτα, και από αυτό πρέπει να πληρωθούν. Ναι, έχεις ένα δίκιο, αλλά δεν το ανέλυσα περισσότερο επείδη είναι λίγο άσχετο με το νήμα. Μόνο μία παρατήρηση: Μη συγκρίνεις τα σούπερ μάρκετ με καμία άλλη επιχείρηση. Έχουν ελάχιστα έξοδα, τεράστια κέρδη, κακοπληρώνουν εργαζόμενους και προμηθευτές και χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους για να βάλουν ένα προϊόν στο ράφι τους.
AFANIS_ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μα πως τα γραφεις ετσι, μισα quote και μισα χωρις quote?...Που ακριβως διαφωνουμε? Εσυ θεωρεις δηλ. οτι οι αγροτες καλως πληρωνονται με ψιχουλα για τα προιοντα που καταληγουν σε 10πλασια τιμη στο καταναλωτη? Το αν θα παρεις στα σοβαρα ή οχι καποιον που διαμαρτυρεται ειναι η δικη σου αποψη, αυτος ομως που δεν θα μπορεσει να παει στη δουλεια του θα το παρει πολυ σοβαρα, να εισαι σιγουρος. (βρε παληκάρι μου...αν ειναι να μην πάω στην δουλειά μου καλο θα μου κάνουν...αλλά ...τα μπλόκα δεν είναι πορεία μιας μέρας....ή 48ωρη απεργία...) Αληθεια, οταν εσυ διαμαρτυρεσαι για καποια αδικια, πως θα δου φαινονταν αν ολοι σε εγραφαν κανονικα και δεν ειχε κανενα αποτελεσμα η διαμαρτυρια σου? (25η φορα...θα εβρισκα άλλους τρόπους διαμαρτυρίας....μακριά απο κόμματα και ιδεολογίες....μην με ξαναρωτήσεις τι???δεν είναι δουλειά μου να βρώ εγώ τον τρόπο...) Οσο για το "να μην κουραζουμε τους υπολοιπους", δεν εχεις παρα να το πραξεις Ποιο απαραδεκτη θα ελεγα οτι ειναι η δικη σου νοοτροπια: Λοιδωρουμε και βριζουμε τους αλλους οταν απεργουν, οταν ομως εμεις απεργησουμε απαιτουμε να γινουμε σεβαστοι, σωστα?... (δεν έβρισα κανέναν...σου μεταφέρω εικόνες μου απο συγγενείς-φίλους...και απο παρουσία μου στα μπλόκα 2 φορές...περαστικός πάντα...) Ωρα ειναι να μας πεις οτι οι μεσαζοντες(κοινως λαμογια) καλώς τα παιρνουν και οτι δεν υπαρχουν οργανωμενα συμφεροντα. Ρε, μπας και εισαι κι εσυ μεσαζων ) (πιο μεσάζων απο εμένα δεν υπάρχει...και διαπλεκόμενος...απλά ξεκόλλα απο τους μεσάζωντες...γιατι δεν ενεργοποιουνται πιο πολύ οι ΕΑΣ...μήπως γιατί έχουν καταντήσει ορισμένοι κομματικά γραφεία??? ξαναλέω...ορισμένοι..) Δεν εχεις γραψει αληθινα γεγονοτα προσπαθεια απαξιωσης εκανες μονο, και χλευασμου.(δεν είναι αληθινό γεγονός ότι βγαίνουν μόνο τον χειμώνα όταν στα χωράφια δεν έχουν δουλειές???) Αν σταματησουν την παραγωγη, τοτε τι σοδεια θα παραδωσουν αφανη φιλε μου? να πεθανουν της πεινας δηλαδη? (οτι λεφτά πέρνει και ένας δάσκαλος που έκανε 2 μηνες απεργία θα πάρει...) Enough....παω για τσιπουράκι..... όχι στα μπλόκα..... αγωνιστικούς χαιρετισμούς...!!
CROM271 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικα θελω οι αγροτες να συνεχισουν το κλεισιμο των δρομων. Οχι γιατι συμφωνω με αυτο τον τροπο διαμαρτυριας αλλα για να δω απο περιεργεια ποτε επιτελους αυτο το μπ..ρδελο το κρατος θα αποφασισει να εφαρμοσει τους νομους και να βγαλει εξω τους εισαγγελεις να τους μαζεψει...
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ξέρεις τι σημαίνει "απεργία"; Σημαίνει "παύση έργου". Δηλαδή σταματάω να δουλεύω, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, για να αποδείξω ένα point. Δε σημαίνει "κλείνω το δρόμο στον ελεύθερο χρόνο μου, αφού έχω πουλήσει τα προϊόντα μου, βασανίζοντας τους συνανθρώπους μου". Σκέψου το λιγάκι. Θεωρείς ότι είναι σωστό το κλείσιμο του δρόμου από κάποια ομάδα του πληθυσμού; Α γεια σου με προλαβες. Αυτοι δεν κανονυ απεργεια, δεν παυουν να παραγουν, απλα την εποχη που δεν δουλευουν αποφασιζουν να γα@@@σουν τον υπολοιπο κοσμο ωστε να "αγανακτησει" ο κοσμος και να πιεσει την κυβερνηση. Νοοτροπια που μπορει να επιανε τα 2-3 πρωτα χρονια, αλλα η συνεχης ιδια τακτικη τους ερχεται πλεον μπουμερανγκ. Σκεψου δηλαδη τους καθηγητες - δασκαλους το καλοκαιρι να βγουν και να κλεισουν τους δρομους ζητωντας κι αυτοι τα δικα τους. Θα 'θελα να γτινοταν αυτο εστω και για ενα μονο καλοκαιρι, να εβλεπαν οι αγροτες τη ντοματουλα τους να σαπιζει μεσα στα φορτηγα, να δω μετα αν θα υποστηριζαν τους δασκαλους στον καλοκαιρινο αγωνα τους.
chiderboy Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Η αστυνομία φταίει... 5-10 δακρυγόνα απο αρχή ήταν όλη ή υπόθεση και κατάσχεση των τρακτέρ που κλείναν τους δρόμους ... Θα βλεπες πως σκορπούσαν απο κει... Πραγματικά δεν υπάρχει πιο ευνοημένη τάξη απο τους αγρότες τα τελευταία χρόνια. Οι υπόλοιποι ξεσκίζονται όλη μέρα για βάσικό μισθό, η χώρα να είναι μέσα για τις επιδότήσεις που φάγανε στην κυριολεξία και αυτοί στους δρόμους να μας ζητάνε κι άλλα. Η νομίζετε κάποιος άλλος θα πληρώσει για τα αιτήματά τους; Η κάθε οικογένεια έχει γράψει όλα της τα μέλη σε προγράμματα, άσχετα αν οι μισοί δεν ξέρουν κάν που πέφτουν τα χωράφια τους και ζητάνε ασύστολα. Όλοι με καινούρια Navara των 35χιλ ευρώ στα οποία κάνουν χρήση επιβατικού, κατανάλωση χωρίς καμιά αναστολή και μόνο εικονικά έργα και αγορες για τη δουλειά τους ίσα ίσα για να πάρουν τις επιδοτήσεις. Δίνουν στον ΟΓΑ το 1/5 των κρατήσεων που κάνει σε μας το ΙΚΑ και ζήτανε ίδια σύνταξη. Ζητάνε να τους ασφαλίσουν τις σοδείες απο φυσικές καταστροφές χώρις όμως να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάποια ασφάλεια. Χρωστάμε παντού εξαιτίας τους και αυτοί ζητάνε να μην πληρώνουν φόρους. Αλλά έλα που στις εκλογές είναι όπου φυσάει ο άνεμος ανάλογα το προσωπικό συμφέρον τους, πιο λαμόγιο απο αυτούς που μας κυβερνούν θα τολμήσει να τους πάει κοντρα.... Απο αυτούς που ξέρω όσοι πραγματικά δουλεύουν ένα 8ώρο τη μέρα και ασχολούνται με την παραγωγή τους ή τα ζωντανά τους και δε κάθονται να τα ξύνουν στα καφενεία μια χαρά εβγαίναν και χωρίς τις επιδοτήσεις ενώ αυτοί που κουράζονται παραπάνω έχουν κάνει και περιουσία ενώ κανένα τους δεν έχω δεί να έχει πάρει το τρακτερ και να διαμαρτύρεται ζητώντας παράλογα. Ε να μη κουραστείς ρε φίλε και να ζητάς λεφτα ουρανοκατέβατα δε γίνεται, στη τελική χειρωνακτική ανειδίκευτη δουλειά κάνεις, πως θα γίνει το πραμα; Το γέλιο θα ναι τώρα που θα έρθει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δεί που πήγαν τα λεφτά που έδινε ποσα χρόνια. Συμφωνώ να ασκηθούν πιέσεις σε μεσάζωντες και να επιδοτηθούν αδρά νέοι συναιτερισμοί και επιχειρήσεις επεξεργασίας, προώθησης και πώλησης της πρωτογενούς παραγωγής. Όλα τα άλλα που ζητάνε τα βρίσκω παράλογα
skiabox Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Τελικα διαλυθηκαν τα μπλοκα? Εχει περασει κανεις απο εθνικη οδο να μας ενημερωσει?
AFANIS_ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 δεν νομίζω...παντως εγώ σήμερα πάω θεσ/νικη και διάλεξα τρένο....
Alexaig Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάλι λέω να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγροτών και οι υπόλοιποι. Να βγουν οι καταστηματάρχες και αν ζητάν επίδομα για τα απούλητα προιόντα τους και άμα δεν τους το δώσει το κράτος να κλείσουν τους δρόμους των πόλεων, άλλωστε τι θα γίνει, στο δρόμο θα μείνουν επειδή επιλέξαν να κάνουν κάτι με συγκεκριμένα ρίσκα και δεν προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του σύγχρονου εμπορίου? Έτσι και αλλιώς ο τόπος έχει αρκέτους μισθοτούς και συνταξιούχους που μπορούν να αναλάβουν και τις δικές τους αποτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες, λίγος φόρος παραπάνω δεν θα τους πειράξει, έτσι και αλλιώς μόνο αυτοί τον πληρώνουν αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι οι πλούσιοι αυτού του τόπου.
Apoll Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Το πρόβλημα με τους αγρότες είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπετε οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο τέλος υπέκυπταν στις απαιτήσεις τους. Τώρα σχετικά με το γάλα, μιάς και είναι μόνο ένα προϊόν από όλα όσα παράγωνται και αναφέρθηκε πολλές φορές στην συζήτηση. Αν δεν συμφέρει να το πουλάς ως γάλα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να στήσεις μια μικρή τυροκομική μονάδα. Οι επιδοτήσεις που έπερναν τόσα χρόνια ανα κεφάλη το κάθε ζώο και ανα κιλό το γάλα είναι παραπάνω από αρκετές για να γίνει αυτό. Ξέρω αρκετούς που το έκαναν στην Φωκίδα όλα αυτά τα χρόνια και δεν τους είδα να πετάνε το γάλα, ούτε να κλείνουν δρόμους. Σχετικά με το βαμβάκι, καπνό και λοιπά αγροτικά προϊόντα τα οποία είναι πλέον τελειωμένα από την αγορά, ακόμα να κατανοήσω την μανία παραγωγής τους. Αλλάχτε τη. Μπορεί να γελάσετε, αλλά η παραγωγή σύκου έχει τεράστια παγκόσμια αγορά και κέρδη. Οι ζημιές στην Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια λόγω πυρκαγιών, έχουν μειώσει την παραγωγή, με την τιμή να είναι στα ύψη. Και οι Τούρκοι δεν προλαβαίνουν να παράγουν. Επίσης οι ανάγκες για παραγωγή βιοαιθανόλης και σόγιας είναι μεγάλες. Σε συνδιασμό με την παραγωγή ενέργειας απο τον Ήλιο, άνετα ο κάτοχος γης στην Ελλάδα μπορεί να βγάλει λεφτά. Αρκεί να έχει θέληση για δουλειά.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Το πρόβλημα με τους αγρότες είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπετε οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο τέλος υπέκυπταν στις απαιτήσεις τους. Τώρα σχετικά με το γάλα, μιάς και είναι μόνο ένα προϊόν από όλα όσα παράγωνται και αναφέρθηκε πολλές φορές στην συζήτηση. Αν δεν συμφέρει να το πουλάς ως γάλα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να στήσεις μια μικρή τυροκομική μονάδα. Οι επιδοτήσεις που έπερναν τόσα χρόνια ανα κεφάλη το κάθε ζώο και ανα κιλό το γάλα είναι παραπάνω από αρκετές για να γίνει αυτό. Ξέρω αρκετούς που το έκαναν στην Φωκίδα όλα αυτά τα χρόνια και δεν τους είδα να πετάνε το γάλα, ούτε να κλείνουν δρόμους. Σχετικά με το βαμβάκι, καπνό και λοιπά αγροτικά προϊόντα τα οποία είναι πλέον τελειωμένα από την αγορά, ακόμα να κατανοήσω την μανία παραγωγής τους. Αλλάχτε τη. Μπορεί να γελάσετε, αλλά η παραγωγή σύκου έχει τεράστια παγκόσμια αγορά και κέρδη. Οι ζημιές στην Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια λόγω πυρκαγιών, έχουν μειώσει την παραγωγή, με την τιμή να είναι στα ύψη. Και οι Τούρκοι δεν προλαβαίνουν να παράγουν. Επίσης οι ανάγκες για παραγωγή βιοαιθανόλης και σόγιας είναι μεγάλες. Σε συνδιασμό με την παραγωγή ενέργειας απο τον Ήλιο, άνετα ο κάτοχος γης στην Ελλάδα μπορεί να βγάλει λεφτά. Αρκεί να έχει θέληση για δουλειά. To χάλασες στο τέλος. Οι κάτοχοι γης στην επαρχία τουλάχιστον,θέλουν να γεννάει η γή λεφτά χωρίς να κουνάνε δαχτυλάκι...Navara και hail the gods!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Ξέρει ο κόσμος ότι πεινάνε. Δεν ξέρω ποιοί αγρότες πεινάνε, αλλά αυτοί που εμφανίζονται στα κανάλια είναι τετράπαχοι. Εγώ πάλι λέω να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγροτών και οι υπόλοιποι. Να βγουν οι καταστηματάρχες και αν ζητάν επίδομα για τα απούλητα προιόντα τους ..και να δίνουν εισφορές άλλοι κλάδοι της οικονομίας για την σύνταξη. Όχι οι ίδιοι (ΟΓΑ..)
Tilemaxx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Αυτοί που εμφανίζονται στα κανάλια είναι οι αρχιτσιφλικάδες που εμφανίζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή...
De@th L0rd Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Αυτοί που εμφανίζονται στα κανάλια είναι οι αρχιτσιφλικάδες που εμφανίζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή... Σαν τα σπαράγγια ένα πράμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.