witty Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, Μας ενδιαφέρει να κάνουμε νοσοκομειακό & συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Για αυτό το λόγο κάνουμε μία έρευνα αγοράς για τις πιο φερέγγυες εταιρείες. Επειδή έχουμε άσχημη εμπειρία (αποταμιευτικό - νοσοκομειακό - αυτοκίνητο όλα σε ΑΣΠΙΣ) ποια είναι τα σημαντικότερα κριτήρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη? Ποιες είναι οι συνηθισμένες παγίδες ή αυτά που δεν διευκρινίζονται? Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνω και να επιμείνω αν προσπαθήσουν να μου απαντήσουν με γενικότητες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
black_widow Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχάς ελπίζω να είστε οικογενειακώς υγιείς, να μην έχετε σοβαρές χρόνιες ασθένειες γιατί γίνεται έλεγχος πριν την αξιολόγηση των αιτήσεων για νοσοκομειακά. Αν και είχανε υποσχεθεί οι ασφαλιστικές ότι θα υπήρχε διαδοχικότητα με εγγύηση του κράτους αυτό πρακτικά δεν έγινε ποτέ. Δε το λέω αυτό επειδή κάπου το άκουσα αλλά επειδή είχαμε πρώην πελάτες ΑΣΠΙΣ που απορρίφθηκαν ( μεγάλο θέμα τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους). Υπάρχουν διαφόρων ειδών νοσοκομειακά σχεδόν όλα με κάποια απαλλαγή που πληρώνει ο ασφαλισμένος αποκλειστικά από τη τσέπη του, σχεδόν όλα με συγκεκριμένο ανώτατο όριο κάλυψης ανά επέμβαση( δεν καλύπτεσαι απεριόριστα δηλαδή), με ανώτατα όρια επιδομάτων για χειρουργούς- αναισθησιολόγους.Το κόστος ποικίλλει , υπάρχουν πιο οικονομικά προγράμματα με μεγαλύτερο όμως ποσό απαλλαγής ανά επέμβαση ( που πληρώνει ο ασφαλισμένος), υπάρχει πρόγραμμα που δεν πληρώνεις απαλλαγή αν συμμετέχει στα έξοδα και ο δημόσιος ασφαλιστικός σου φορέας κ.λ.π. Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για τα οποία δεν καλύπτεσαι για κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις, π.χ. 2 χρόνια για στραβο διάφραγμα, δεν καλύπτεσαι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, δεν καλύπτεσαι αν π.χ. κάνεις κάποια εγχείρηση εξαιτίας ατυχήματος που έπαθες π.χ. σε επικίνδυνα σπορ, για ασθένειες λόγω AIDS ( χτύπα ξύλο). Η διαδικασία που ακολουθείται για την εισαγωγή είναι να πληρώνει ο ασφαλισμένος πρώτα από τη τσέπη του όλα τα έξοδα και μετά με τις πρωτότυπες αποδείξεις και τα λοιπά δικαιολογητικά να αποζημιώνεται από την ασφαλιστική. Κάποιες ασφαλιστικές στα λεγόμενα συμβεβλημένα νοσοκομεία τα πληρώνουν από την αρχή αυτές και ο ασφαλισμένος πληρώνει μόνο την απαλλαγή αν προβλέπεται ( δεν υπάρχει όμως συνήθως όρος που τις υποχρεώνει να το κάνουν αυτό για τα συμβεβλημένα). Όσον αφορά τα αποταμιευτικά- συνταξιοδοτικά οι αποδόσεις που υποσχόταν η ΑΣΠΙΣ απλά δεν υπάρχουν, κυμαίνονται γύρω στο 3 % ανατοκιζόμενο ετησίως ( το λεγόμενο εγγυημένο επιτόκιο). Πρέπει να προσέξεις να αναγράφεται στο συμβόλαιο το εγγυημένο ποσό που θα πάρεις, τι διαχειριστικά έξοδα υπάρχουν, πρέπει να αναγράφονται στο συμβόλαιο συγκεκριμένοι πίνακες τι θα πάρεις αν σπάσεις το συμβόλαιο πριν τη λήξη, τι θα πάρει ο δικαιούχος ( ο κληρονόμος δηλαδή) αν αποβιώσεις. Αν σου πούνε για συνταξιοδοτικό τύπου unit link να τους πεις ότι θες να κάνεις το κλασικό συνταξιοδοτικό όχι unit link. Σε κάθε περίπτωση έχεις το χρονικό περιθώριο ενός μηνός να εναντιωθείς αφού σου παραδόσουν το συμβόλαιο μετά την ημερομηνία παράδοσης του συμβολαίου αν δεις ότι άλλα σου έλεγε ο ασφαλιστικός σύμβουλος και άλλα αναγράφει το συμβόλαιο ή αν γενικά δε συμφωνείς με κάποιους όρους. Ρωτάς φυσικά κάθε πότε γίνονται οι πληρωμές , συμφωνείς δηλαδή αν σε βολεύει ανά τρίμηνο να πληρώνεις ή ανά εξάμηνο κ.λ.π. και ρωτάς επίσης το χρονικό περιθώριο που έχεις να πληρώσεις το συμβόλαιο μετά την ημερομηνία που είναι να πληρώσεις. Οι περισσότερες ασφαλιστικές έχουν πρόβλημα με τα ίδια κεφάλαια τους οπότε στο κομμάτι σχετικά με κίνδυνο κλεισίματος ή όχι πραγματικά δε μπορώ να πω κάτι. Σαφώς οι ασφαλιστικές που έχουν τράπεζα ως μητρική εταιρεία είναι πιο ασφαλείς γιατί κάνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου οι μητρικές για να μην κινδυνεύσουν αλλά σιγά σιγά θα πρέπει να διαχωριστούν οι ασφαλιστικές από τις τράπεζες Για Εθνική έχω ανεβάσει άρθρα σχετικά με τα νοσοκομειακά, από Μάρτιο και μετά θα μπούνε και άλλα άρθρα για αποταμιευτικά και παραδείγματα με ποσά ασφαλίστρων για διάφορες περιπτώσεις.
witty Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα και ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση, Αυτό που μας νοιάζει πρωτίστως είναι η αξιοπιστία - φερεγγυότητα της εταιρείας και ύστερα το προϊόν καθεαυτό. Επομένως, διατυπωμένη καλύτερα η ερώτηση μου είναι η εξής: 1. Ποιες είναι οι 3 πιο φερέγγυες εταιρείες (είτε πρόκειται για πολυεθνικές είτε για κρατικές είτε για ελληνικές) βάσει αντικειμενικών κριτηρίων? 2. α. Ποια είναι αυτά? β. Ή με ποιες αρμόδιες αρχές μιλάω για να τα βρω? Ρωτάω γιατί δε θέλουμε να επιλέξουμε ΠΑΛΙ την επόμενη ΑΣΠΙΣ ή την ING
kfyros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Αν δεν σου καλύπτει ένα κάρο περιπτώσεις ένα συμβόλαιο, τότε είναι πεταμένα λεφτά. Υποψιάζομαι ότι κανένας δεν πρόκεται να πάρει σύνταξη από ιδιωτική ασφαλιστική, όσο φερέγγυα κι αν θεωρείται. Όλες τις βλέπω για κανόνι και εξαφάνιση με τα λεφτά του κοσμάκη όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν το μεγάλο όγκο των συμβολαίων που έχουν συναφθεί, δηλαδή σε 20-25 χρόνια. Επίσης βλέποντας τις αυξήσεις στα νοσοκομειακά, σχεδόν αποκλείω ότι θα μπορεί κάποιος να πληρώνει ιδιωτικό νοσοκομειακό συμβόλαιο, όταν πραγματικά θα το χρειάζεται (μετά τα 55-60). Είμαι 38 και πρόσφατα πήγα στην Εθνική (απεριόριστο) με 1300 ευρώ το χρόνο , και λένε ότι θα του δώσουν 2 με 3 κατοστάρικα πάνω από το Μάρτιο για νέους πελάτες !!!!! Τουλάχιστον πρόλαβα και έφυγα από την Commercial με διαδοχικότητα. Έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις για την Εθνική. Άλλοι μου έχουν πει καλά λόγια και άλλοι ότι είναι μπινέδες και κοιτάνε να σου βγάλουν ότι πάθεις ως προϋπάρχουσα κατάσταση για να μην σε πληρώσουν. Στην πράξη θα αποδειχτεί ποιοι έχουν δίκιο. Με την κατάρρευση μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών του εξωτερικού (πχ. AIG) αποδείχτηκε ότι καμία εταιρία δεν είναι εγγυημένο ότι θα υπάρχει σε 20-30 χρόνια..
black_widow Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με kfyros. Για τις αποζημιώσεις για τα νοσοκομειακά έχουμε πολλές περιπτώσεις πελατών που αποζημιώθηκαν και έχω και την περίπτωση της μητέρας μου που επίσης αποζημιώθηκε. Με τις προυπάρχουσες υπάρχει ένα θέμα, πολλοί πελάτες τις κρύβουν επιμελώς ( τσακώσαμε μία που πήγε να μας κρύψει το ιστορικό της- πρώην πελάτισσα ΑΣΠΙΣ- καρφώθηκε όταν της ζητήθηκε να προσκομίσει βιβλιάριο για να εξεταστεί η αίτηση- δεν ασφαλιζόταν με τίποτα όμως). Πιο πολύ ξέρω για περιπτώσεις πελατών είτε της μητέρας μου είτε συναδέλφων ( είμαι νέα στο χώρο και δεν είναι και το κύριο επάγγελμα μου σε αντίθεση με αυτούς) Υπάρχουν περιπτώσεις πελατών που δεν αναγράφεται τίποτα περίεργο στο βιβλιάριο ή να μη τους έχει ζητηθεί βιβλιάριο λόγω μικρής ηλικίας και όταν έρθει η στιγμή να μιλήσουν με το γιατρό της εταιρείας για το ιστορικό τους του αποκαλύπτουν προυπάρχουσες που δεν έχουν δηλωθεί ποτέ και φυσικά η ασφαλιστική βρίσκει πάτημα ή να μην αποζημιώσει ή να εξαιρέσει αυτό που δε δηλώθηκε ή και τα δύο. Σε τέτοια θέματα χρειάζεται ο ασφαλιστικός σύμβουλος και οι προιστάμενοι του και αυτός είναι και ο ρόλος τους. Σχετικά με το Απεριόριστο της Εθνικής αυτό που έχω ακούσει είναι ότι θα καταργηθεί , όσοι πρόλαβαν . Δεν έχω κάποιο επίσημο έγγραφο που να το επιβεβαιώνει , έτσι ακούγεται πάντως. Γενικά οι ασφαλιστικές θέλουν να βάλουνε συγκεκριμένα όρια κάλυψης ανά νοσηλεία και όρια για γιατρούς κ.λ.π. Για αυτό ενημερωθείτε καλά για το πρόγραμμα που επιλέγετε, όταν ακούτε τον ασφαλιστικό σύμβουλο να σας λέει ότι καλύπτει τα πάντα, να αρχίσετε να ανησυχείτε. Προσωπικά έχω το Πλεονεκτικό της Εθνικής και ένα ξεχωριστό συμβόλαιο για διαγνωστικές.
Sir Pretender Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό που μετράει για 'μένα είναι όχι το να 'ναι αξιόπιστη η ασφαλιστική αλλά να 'ναι αξιόπιστος και άξιος εμπιστοσύνης ο ασφαλιστής σου. Νομίζω ότι αν έχεις αυτό που λέμε "ασφαλιστή-αστέρι" που να ξέρει τη δουλειά του, τότε δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Στην τελική, δουλειά του είναι, κάτι παραπάνω θα σκαμπάζει (πολλά παραπάνω πρέπει να σκαμπάζει βασικά) από 'σένα (όχι προσωπικά, απ' τον καθένα μας) που απλά το ψάχνεις περιστασιακά.
random Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Ρωτάω γιατί δε θέλουμε να επιλέξουμε ΠΑΛΙ την επόμενη ΑΣΠΙΣ ή την ING αν κάποιος εδω μεσα ήξερε την επόμενη ασπίδα, και το έγραφε δημοσίως, σημαίνει οτι το πατατράκ ήδη έγινε πριν 3 μήνες. Δημοσιογράφοι (επειδη έκανε θέμα για την Ασπις η εκπομπη Φάκελλοι και το έμαθε απο εκει ο πολύς κόσμος), Πελάτες, μικρομέτοχοι, και οι απλοί υπάλληλοι τα μαθαινουν κατόπιν εορτής. αυτοί που μαθαινουν οτι κατι τρέχει σχετικά εγκαίρως, για να ξεφορτωθούν μετοχές και συμβόλαια, ειναι άτομα πολύ κοντά είτε στους ίδιους τους απατεώνες, ειτε σε ελεγκτικές αρχές. Αυτό που μετράει .....αλλά να 'ναι αξιόπιστος και άξιος εμπιστοσύνης ο ασφαλιστής σου. με άλλα λόγια, να συναλλάσεσαι με πράκτορες ασφαλειών (ελευθ.επαγγελματίες / εταιρείες) που πουλάνε συμβόλαια διάφορων εταιρειών, και όχι ασφαλιστές / υπάλληλους ασφαλιστικών. γιατι ο 2ος, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει κατι κακό, και 2ον συνήθως οι υπάλληλοι το μαθαινουν προτελευταίοι ( 5 λεπτά πριν τους πελάτες) ενώ ο 1ος, αν μυριστεί κατι, όχι οτι θα στο πεί, απλά δεν θα προσπαθήσει να πουλήσει συμβολαιο της συγκεκριμένης, και θα ριξει το βαρος σε άλλες. ------- και ενα άλλο απλό τιπ, για τον witty: αν έχεις πολλά συμβόλαια, όχι όλα στην ίδια εταιρεία/όμιλο. αλλου το ΙΧ, αλλου εσυ, αλλου η σύζυγος, αλλού παιδιά/γονείς. ------- ------- ------- ------- ------- ------- ------- Επίσης, να αποφασίσεις συγκεκριμένα για ποιό λόγο θελεις να ασφαλιστείς. Ποιους κινδύνους φοβάσαι περισσότερο, και τι εισαι διαθετιμένος να στερηθεις απο το ετησιο εισοδημα, για να εισαι καπως καθησυχασμένος. πχ. εγώ φοβάμαι μια βαριά περίπτωση. μια ασθένεια ή ενα ατύχημα σε ιδ.νοσοκομειο, θα κατέληγε σε λογαριασμό 50, 100 ή περισσότερες χιλιάδες. που να τα βρώ αυτα; να πουλησω σπιτια - που δεν έχω; ε, πηρα ενα συμβολαιο που καλύπτει μόνο αυτά, με μεγάλη απαλλαγή μεν, αλλα χαμηλότερο ασφάλιστρο. αν τυχει κατι ελαφρύ πχ. που να χρειαστουν 200, 300 - 2.000 ε, εντάξει θα τα δώσω απο την τσέπη μου, και θα καλυφτώ μερικώς απο ΙΚΑ, και πιθανον απο την ασφάλεια της εταιρεία που δουλεύω. επίσης, για εξονοσοκομειακά (φαρμακα , επισκεψεις, μικροθεραπείες) δεν ειμαι καλυμμένος. Αυτα -οσο εχω δουλεια- θα μπορω να τα πληρώσω - οταν και ΑΝ τύχουν. Που ΔΕΝ μου έχουν τύχει στα τελευταία 7 χρόνια. Απο την άλλη η σύζυγος μου, εχει και εξονοσοκομειακά, και πληρώνει σχεδον τα διπλα απο μένα. Αλλα σε 7 χρόνια την εχει χρησιμοποιήσει την κάλυψη: 2 εγχειρίσεις στα 7 χρόνια, συν 2 τοκετούς, και κάμποσες επισκέψεις σε ιδ.ιατρούς. Αν εσυ τα φοβάσαι όλα, και αν τυχει κάτι δεν θελεις να δώσεις φράγκο, και να πάς και σε σουίτα του Ιασώ... Ε!... πλήρωνε και ασφάλιστρο στο Θεό. --------------- Με συνταξιοδοτικά και επενδυτικά, ποτέ δεν ασχολήθηκα σοβαρά. απλά 1-2 φορές ρώτησα τι παιζει και δεν αγόρασα ποτέ. νομίζω οτι δεν μου περισσεύουν για αυτην την έξτρα παροχή. Αν γεράσω (πάντα απαραίτητο το "αν" ), και δεν με φτάνει του ΙΚΑ (αν υπάρχει τότε τέτοιο ταμείο), και τα παιδιά μου (τα έχω αναθρέψει τοσο ρεμάλια) που δεν θα με βοηθάνε καθόλου.... θα ψωνίσω μια μπερέτα και άντε γειά!
kfyros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Σωστός ο Random για τη μπερέτα. υπάρχει πιο πολιτισμένος τρόπος. Ενδοφλέβια ενεσούλα με το φάρμακο που κάνουν ευθανασία στα ζώα (από κανένα γνωστό κτηνίατρο). Κοιμάσαι και δεν ξαναξυπνάς. Όσο για τους ασφαλιστές, δυστυχώς κι εγώ αυτό νόμιζα. Ότι κάτι παραπάνω θα ξέρουν από μένα αφού αυτή είναι η δουλειά τους και για αυτό πληρώνονται. Μέχρι που κατάλαβα ότι συνήθως εγώ ξέρω περισσότερα από αυτούς για την κατάσταση των ασφαλιστικών. Πχ. η μετοχή της Ασπίδας είχε βγει από το ταμπλό και το 2008 και το καλοκαίρι του 2009 , και της είχαν απαγορεύσει να πουλήσει πάγια και να μεταβάλλει το χαρτοφυλάκιο της γιατί της έλειπαν χρήματα. Σε κάθε ανανέωση έλεγα στους ασφαλιστές μου ότι δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα και να μου αλλάξουν εταιρία, και εκείνοι μου λέγανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην ανησυχώ. Έφαγα 2 συμβόλαια αυτοκινήτων στο κεφάλι , τα οποία ανανεώθηκαν τον Αύγουστο, και τον Σεπτέμβρη βάρεσε κανόνι . Και τα ξαναπλήρωσα (σε άλλο ασφαλιστή βέβαια και σε άλλες εταιρίες). Τώρα με την Commercial θα φάω και ένα συμβολαιάκι για μηχανή , το οποίο ευτυχώς λήγει κοντά. Και για το νοσοκομειακό ίσα που πρόλαβα και πήγα στην Εθνική, αλλά μου φαίνεται ότι θα το κόψω τελείως. Μετά από αυτό δεν εμπιστεύομαι κανέναν ασφαλιστή, και δεν πρόκεται κανένας ασφαλιστής και καμία εταιρία να πάρει πάνω από ένα συμβόλαιο δικό μου. Θα τα σκορπίσω δεξιά και αριστερά για να μειώσω τον κίνδυνο. Αποταμιευτικά και μαλακίες να μην κάνει κανένας δεν δίνουν φράγκο πίσω και δεν υπάρχει καμία κάλυψη σε ενδεχόμενο κανόνι όπως αποδείχτηκε με το λουκέτο της Ασπίδας. Δεν υπάρχει ούτε κράτος , ούτε ταμείο χρηματοδότησης τέτοιων περιπτώσεων ούτε τίποτα. Όλοι μας δουλεύουν. Αν παρόλα αυτά κάποιος θέλει να κάνει συνταξιοδοτικό-αποταμιευτικό,να έχει δικαίωμα άμεσης εξαγοράς και να έχει το νου του πάντα.
Sir Pretender Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 με άλλα λόγια, να συναλλάσεσαι με πράκτορες ασφαλειών (ελευθ.επαγγελματίες / εταιρείες) που πουλάνε συμβόλαια διάφορων εταιρειών, και όχι ασφαλιστές / υπάλληλους ασφαλιστικών. Yeap, αυτό εννοούσα
chill Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά θεωρώ τον κλάδο των ασφαλιστικών την μεγαλύτερη "νόμιμη" κομπίνα που έγινε ποτέ. Να παρακαλάμε να μην πατώσει το κράτος (περισσότερο από τι είναι τώρα ) γιατί αν περιμένουμε προκοπή από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές σωθήκαμε
black_widow Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 To σύστημα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ( έτσι λέγονται όχι ασφαλιστές) πρέπει να αλλάξει ριζικά. Στα πρακτορεία κοιτάνε να προτείνουνε στους πελάτες τους όποια ασφαλιστικής το πρόγραμμα είναι μεγαλύτερη η προμήθεια και στις ασφαλιστικές εταιρείες είναι δεμένοι με συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας με μία ασφαλιστική ( καταχρηστικές συμβάσεις). Υπάρχουν όμως και οι πιο έξυπνοι που έχουν συμβόλαιο με μία ασφαλιστική και στο όνομα κάποιου συγγενή τους έχουν πρακτορείο: Η μητέρα μου πριν την Εθνική ήταν σε πρακτορείο, εκπαίδευση ουσιαστικά δεν υπήρχε καθόλου, τη διαδικασία για να πάρει την άδεια την ανέλαβε μόνη της ( πλήρωσε για τα μαθήματα που έκανε για τις εξετάσεις πιστοποίησης ενώ στις ασφαλιστικές τα καλύπτουν αυτές), για τις αποζημιώσεις έτρεχε μόνη της, αυτοί που είχανε το πρακτορείο μόνο για να παίρνουν τα λεφτά των πελατών ενδιαφέρονταν. Οι περισσότερες εταιρείες που είχε το πρακτορείο ήταν εταιρείες τύπου Ασπίδας, Εγνατίας ( ναι έχει κλείσει και αυτή), άλλαζε τις συνεργασίες συνεχώς, πρόσθετε εταιρείες, αφαιρούσε εταιρείες και φυσικά όταν μία εταιρεία πήγαινε για κλείσιμο παραμύθιαζαν τους ασφ.συμβούλους ότι δε θα κλείσουν κ.λ.π. Είχε έναν πελάτη το αυτοκίνητο του στην ΑΣΠΙΣ, δεν μπορούσε να αποζημιωθεί ο άνθρωπος, έπαιρνε τηλ η μητέρα μου στην ΑΣΠΙΣ, μονίμως σύνδεση με έναν υπάλληλο που δε το σήκωνε ποτέ και ότι ήταν ο μόνος που ήξερε για την υπόθεση και στο τέλος πήγε από τα κεντρικά και έκανε φασαρία μεγάλη για να αποζημιωθεί επιτέλους ο άνθρωπος. Πριν 4 χρόνια αυτό αν θυμάμαι καλά είχε γίνει Δηλαδή οι ώρες που έτρωγε για το after-sales support ήταν δυσανάλογες με την πληρωμή της . Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο λοιπόν. Τώρα προωθεί μίας εταιρείας τα ασφαλιστικά προγράμματα αλλά υπάρχει στήριξη στα θέματα αποζημιώσεων ενώ πριν για τα πάντα έτρεχε μόνη της και πληρώνεται αξιοπρεπώς για αυτή τη δουλειά. Στους πελάτες είναι γνωστό ότι είναι αποκλειστικά στην Εθνική, δεν κοροιδεύει κανέναν. Υ.Γ. Όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι ελεύθεροι επαγγελματίες , πληρώνουν ΟΑΕΕ, έχουν παρακράτηση 20 % επί των προμηθειών από την εφορία απλά πλέον όσοι δεν είναι επιτηδευματίες από άλλη αιτία μπορούν να μη τηρήσουν βιβλία και στοιχεία . Δεν παίρνουν μισθό , πληρώνονται ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρουν( προμήθειες επί του ποσού των εισπραχθέντων ασφαλίστρων) ανεξαρτήτως ωρών που δουλεύουν. Άρα σίγουρα δεν είναι υπάλληλοι. Απλά όσοι συνεργάζονται αποκλειστικά με ασφαλιστική έχουν κάποιες επιπλέον παροχές του τύπου ένα γραφείο να δουλέψουν, εκπτώσεις στο λογαριασμό κινητού και κάποια bonus πωλήσεων.
Praetorianos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο λοιπόν. Τώρα προωθεί μίας εταιρείας τα ασφαλιστικά προγράμματα αλλά υπάρχει στήριξη στα θέματα αποζημιώσεων ενώ πριν για τα πάντα έτρεχε μόνη της και πληρώνεται αξιοπρεπώς για αυτή τη δουλειά. Στους πελάτες είναι γνωστό ότι είναι αποκλειστικά στην Εθνική, δεν κοροιδεύει κανέναν. Επειδή δεν ξέρω πως δουλεύουν στις ασφαλιστικές, η μητέρα σου είναι αποκλειστική συνεργάτης της Εθνικής? Ποια είναι τότε η άλλη εταιρία που προωθεί τα ασφαλιστικά της προγράμματα και πως επιτρέπεται αυτό?
black_widow Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Επειδή δεν ξέρω πως δουλεύουν στις ασφαλιστικές, η μητέρα σου είναι αποκλειστική συνεργάτης της Εθνικής? Ποια είναι τότε η άλλη εταιρία που προωθεί τα ασφαλιστικά της προγράμματα και πως επιτρέπεται αυτό? Μίας εταιρείας τα προγράμματα , εννοώ της Εθνικής, κακή διατύπωση. Οι αποκλειστικής συνεργασίας ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν μπορούν να προωθούν άλλης εταιρείας τα προγράμματα, απαγορεύεται από τη σύμβαση τους. Όμως σύμφωνα με το νόμο περί ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι καταχρηστικός ο όρος των συμβάσεων αυτών, τρέχα γύρευε δηλαδή Υπάρχουν άλλοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όμως που έχουν βάλει συγγενή τους σε πρακτορείο ( ξέρω περίπτωση κάποιου που ο αδερφός του είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου και ο ίδιος έχει αποκλειστική συνεργασία με ασφαλιστική ).
Praetorianos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 ξέρω περίπτωση κάποιου που ο αδερφός του είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου και ο ίδιος έχει αποκλειστική συνεργασία με ασφαλιστική ). Χο, καλό! Κι αν γίνει καμιά στραβή με την ασφάλεια σου εσύ οφείλεις να κυνηγήσεις τον ασφαλιστή, την ασφαλιστική εταιρεία ή και τους δύο? Ποιος έχει την ευθύνη για την μη τήρηση συμφωνίας ας πούμε?
kage Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 http://troktiko.blogspot.com/2010/02/commercial-value_08.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.