Προς το περιεχόμενο

Το καλύτερο φορητό με i5 μέχρι 1.000,00 €

johnieXoX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι λέει ο τίτλος....

εγώ έχω καταλήξει στην εξής τριάδα (από το φθηνότερο στο ακριβότερο...):

Sony Vaio VPC-F11M1E/H

Dell Studio XPS 1647

Toshiba Qosmio F60-10K

για να ακούσω απόψεις επί του θέματος...

------------------------------------------------------------------------------

Πέσαμε στα 1.000,00 € από 1.300,00 € καθώς δεν νομίζω ότι αξίζει να ανέβεις στα 1.300,00 € με τους φορητούς που παίζουν στα 1.000,00 €

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι προφανές πως το Qosmio έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Αυτό που θα ήθελα να αναφέρω έχοντας αυτό το Qosmio εδώ και 5 περίπου μήνες, είναι πως τα Qosmio έχουν με διαφορά την καλύτερη ποιότητα κατασκευής που έχω συναντήσει σε φορητό της αγοράς. Αν δε σε ενδιαφέρει αυτό σου προτείνω να πας στο φθηνότερο, γιατί τα λαπτοπς που αναφέρεις δεν έχουν και χαώδεις διαφορές στα χαρακτηριστικά και κακά τα ψέματα οι τεχνολογικές εξελίξεις συνέχεια αλλάζουν, οπότε ότι και να πάρεις σε μερικά χρόνια θα χρειάζεσαι άλλο. Ανάμεσα στο dell και το Sony, θεωρώ καλύτερο βάσει χαρακτηριστικών το Sony.:-)

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου προφανές ότι το Qosmio έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά...

Ναι μεν έχει 6GB RAM αλλά έχει χειρότερη κάρτα γραφικών από το DELL, όπως και οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης από τα άλλα δύο...

Έχει και BD-RW αλλά και αυτό δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι καθώς με τις τιμές που έχουν τα USB-sticks το να έχεις πολλά data σε δισκάκι είναι αρκετά επίφοβο...

Όπως και για τη χρησιμότητα των 6GB Ram έχω κάποιες επιφυλάξεις....

Δημοσ.

Εξαρτάται για ποιές λειτουργίες προορίζεται ο φορητός. H Full HD ανάλυση είναι χρήσιμη μόνο σε παιχνίδια και ταινίες και σε αυτό το μέγεθος οθόνης αμφιβάλλω αν θα δεις μεγάλες διαφορές. H περισσότερη μνήμη ίσως σου φανεί ιδιαίτερη χρήσιμη σε μερικές εφαρμογές σε 64μπιτα λειτουργικά. Για την κάρτα γραφικών συμφωνώ. Το dell δεν έχει ούτε Blu-Ray player...

Δημοσ.

Ύστερα από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα ότι οι δύο πιο value for money φορητοί με i5 αυτή τη στιγμή, είναι οι εξής δύο vaio....

Sony Vaio VPC-F11M1E/H με 969,49 €

και

Sony Vaio VPC-EB1Z1E/B με 968,01 €

Το F11 έχει καλύτερο επεξεργαστή (i5 520M > i5 430M)

Το ΕΒ1 έχει καλύτερη κάρτα γραφικών (nvidia 330M < ati hd 5650)

Ανάλυση οθόνης είναι η ίδια, στα 1.920 x 1.080 και για τα δύο με το F11 στις 16,4'' και το ΕΒ1 στις 15,5''.

To EB1 είναι και ελαφρύτερο (3,1 kg < 2,7 kg).

Εσείς πιο θα επιλέγατε? Έχετε εντοπίσει κάποια αντιπρόταση??

Δημοσ.
Ναι αλλά αν χαλάσουν τα sony τίποτα δεν σε sony.....

οπότε η αντιπρόταση ποια είναι? με συγκεκριμένα μοντέλα πάντα, όχι απλά κατασκευαστές.. π.χ. πάρε Dell.... :rolleyes:

Δημοσ.

βασικά, άλλο 1.000,00 € και άλλο 1.200,00 €... είναι ένα 20% πάνω

και ενώ έχει καλύτερο επεξεργαστή σε σχέση με το EB1, έχει χειρότερη κάρτα γραφικών (τουλάχιστον δεν υποστηρίζει DX11) και δεν έχει και Blue-Ray.

Συμφωνώ πάντως ότι το 1647 είναι πολύ καλό μηχάνημα, αλλά όχι και 200,00 € καλύτερο...

Δημοσ.

Από τα δύο σονυ, εγώ θα έπαιρνα το δεύτερο... οι διαφορές τους σε χαρακτηριστικά είναι πολύ μικρές αλλά το EB1 είναι πολύ πιο όμορφο!!!

Δημοσ.
Ναι αλλά αν χαλάσουν τα sony τίποτα δεν σε sony.....

Γιατί το λες αυτό υπάρχει κάποιο προβλημα με την sony ? Ρωτάω επειδή τείνω προς sony και τωρα με βάζεις σε σκέψεις. Εχει να κάνει με ποιότητα κατασκευης, αντιπροσωπεία, servis, τι ακριβώς?

Δημοσ.
Εξαρτάται για ποιές λειτουργίες προορίζεται ο φορητός. H Full HD ανάλυση είναι χρήσιμη μόνο σε παιχνίδια και ταινίες

Σε ταινιες σε ποσο χρησιμη θα ειναι σε τοσες ιντσες...ουτε καν σε παιχνιδια θα ελεγα καλα καλα. Η κυρια χρησιμοτητα του FullHD σε ενα laptop ειναι η πιο ανετη επιφανεια εργασιας

Δημοσ.
Γιατί το λες αυτό υπάρχει κάποιο προβλημα με την sony ? Ρωτάω επειδή τείνω προς sony και τωρα με βάζεις σε σκέψεις. Εχει να κάνει με ποιότητα κατασκευης, αντιπροσωπεία, servis, τι ακριβώς?

Γιατί τα sony απο άποψη service είναι χάλια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...