suspiria Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 μπορει να ακουγεται λιγο χαζη η ερωτηση μου αλλα επειδη εχω να το κανω πολλα χρονια δεν θυμαμαι.θελω να βαλω μια καρτα ηχου στον υπολογιστη μου (windows 7) και να μη χρησιμοποιω πλεον την ενσωματωμενη στη μητρικη.την κουμπωνω περναω τους drivers και πως απενεργοποιω την onboard?απο το bios?ή απλα διαγραφω τους drivers της onboard?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Πας BIOS, απενεργοποιεις την onboard. Πας windows, βγαζεις τους drivers της onboard. Σβηνεις pc, βαζεις τη νεα καρτα, αναβεις PC, εγκαθιστας τους drivers της καινουριας. Επανεκκινηση και αυτο ηταν. Εχεις ηχο.
suspiria Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Πας BIOS, απενεργοποιεις την onboard.Πας windows, βγαζεις τους drivers της onboard. Σβηνεις pc, βαζεις τη νεα καρτα, αναβεις PC, εγκαθιστας τους drivers της καινουριας. Επανεκκινηση και αυτο ηταν. Εχεις ηχο. ευχαριστω GeorgeMan!
cabdik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 μπορεις και να μην κανεις τπτ απο τα παραπανω..! αν θες, εγω το εχω κανει, μπορεις να τις εχεις και τις 2 ενεργες, και απλα να επιλεξεις ποια απο τις 2 θα ειναι η προεπιλεγμενη καρτα ηχου που θα χρησιμοποιειται..!!!! μπορεις ακομα, να επιλεξεις και ποιο προγραμμα θα λειτουργει με ποια καρτα..! οποτε απλα εγκαθιστας την νεα καρτα και του driver της, και εισαι οκ.
VasKag Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 μπορεις και να μην κανεις τπτ απο τα παραπανω..! αν θες, εγω το εχω κανει, μπορεις να τις εχεις και τις 2 ενεργες, και απλα να επιλεξεις ποια απο τις 2 θα ειναι η προεπιλεγμενη καρτα ηχου που θα χρησιμοποιειται..!!!! μπορεις ακομα, να επιλεξεις και ποιο προγραμμα θα λειτουργει με ποια καρτα..! οποτε απλα εγκαθιστας την νεα καρτα και του driver της, και εισαι οκ. επειδη ομως εχουμε να κανουμε με windows, καλυτερα να εχει μονο μια
cabdik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 κι εγω σε windows 7 ultimate 64bit τις εχω. οπως επισης μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δουλευουν και σε Vista.
suspiria Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 κι εγω σε windows 7 ultimate 64bit τις εχω. οπως επισης μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δουλευουν και σε Vista. λες να το δοκιμασω?εχω αυτον τον υπολογιστη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912151
cabdik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 γιατι οχι? το πολυ πολυ ΑΝ δεν σου κατσουν- που το βρισκω απιθανο- κανεις μια καταργηση και περνας οποια θες. ομως σου ξαναλεω οτι κατα 99% θα δουλεψουν μια χαρα. αν ρωτησεις DJ που δουλευουν με υπολογιστη, θα δεις οτι πολλοι εχουν διπλες καρτες ηχου για μπορουν να κανουν monitoring τα τραγουδια.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Ναι μπορουν να δουλεψουν και οι 2 μαζι, αλλα δε θα το συνιστουσα. Ποιος ο λογος να διακινδυνεψεις πιθανη μπλε οθονη? Αφου ετσι κι αλλιως μονο τη μια θα συνδεεις...
cabdik Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 κοιτα, εγω ειπα οτι υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα. αν δεν τον ενδιαφερει, μπορει καλιστα να απενεργοποιησει την onboard καρτα ηχου και να βαλει την αλλη. πιθανοτητα μπλε οθονης ειναι πολυ μικρη,αν οχι ανυπαρκτη. εγω, οπως ηδη εχω πει, εχω και τις 2 καρτες ενεργες και τωρα στα 7αρια και προηγουμενως στα vista. και δουλευουν αψογα! δεν μου εκανε το παραμικρο κιχ!! ακομα και οταν περασα λαθος drivers, ψαχνοντας για τους καταλληλους drivers για τα 7, δεν μου εβγαλε μπλε οθονη. απλα δεν δουλευε η καρτα σωστα. εκανα απεγκατασταση και περασα τους σωστους και τωρα ειναι μια χαρα. αλλα επαναλαμβανω, αν δεν τον ενδιαφερει και δεν χρειαζεται τις 2 καρτες, απλα ας απενεργοποιησει την μια και ας κρατησει την αλλη. αλλωστε το ιδιο δεν κανουμε και με τις onboard vga?
StavrosD Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Μπορείς να έχεις όσες κάρτες ήχου θες ταυτόχρονα συνδεδεμένες στον υπολογιστή (χρησιμεύει σε προγράμματα για DJ, στην μία τα ακουστικά και στην άλλη τα ηχεία). Αφού εγκαταστήσεις την νέα κάρτα και τους drivers λογικά θα παίζει ο ήχος από αυτή. Για να επιλέξεις από ποιά κάρτα θα ακούγεται ο ήχος πήγαινε στο control panel->sound->δεξί κλικ στην επιθυμητή κάρτα ήχου και "Set as default device" Προσωπικά έχω ρυθμίσει ως Default την PCI κάρτα ήχου όπου έχω τα ηχεία, αλλά όταν παίζω ταινία επιλέγω την ψηφιακή έξοδο της on-board κάρτας ήχου την οποία έχω συνδέσει με τον ενισχυτή-αποκωδικοποιητή.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Αν θελει απλα να ακουγεται σε 2 μερη, δεν ειναι αναγκη να παρει εξτρά καρτα. Με ενα τετοιο κανει μια χαρα δουλεια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752604&u=HAMA-43353-AUDIO-ADAPTER-3.5MM-PLUG-STEREO-2-X-3.5MM-JACK-STEREO Αν και απ οτι μου ειπε, η καρτα που θα βαλει ειναι η Audigy 2 ZS, η οποια δεν νομιζω να ειναι καινουρια.
suspiria Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 κοιταξτε παιδια.το θεμα ειναι το εξης.εγω εχω μια καρτα ηχου απο τον παλιο υπολογιστη audigy 2zs που προφανως ειναι καλυτερη απο την onboard (asrock P55M Pro).drivers για 7 εχω κατεβασει.απο την αλλη ομως δεν θελω να χασω τις 2 εξοδους (μικροφωνου και ακουστικων) που βγαζει η onboard στο μπροστινο πανελ του υπολογιστη.οποτε μαλλον μπορω να εχω και τις 2 ταυτοχρονα.το ερωτημα ειναι το εξης.αν ανοιξω πχ το media player θα βγαινει ηχος και απο τις 2?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Νομιζεις οτι σε αναπαραγωγη (ή και εγγραφη απο απλο μικροφωνο) θα ακουσεις την οποιαδηποτε διαφορα απο την onboard;
suspiria Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Νομιζεις οτι σε αναπαραγωγη (ή και εγγραφη απο απλο μικροφωνο) θα ακουσεις την οποιαδηποτε διαφορα απο την onboard; μαλλον οχι αλλα θα το δοκιμασω συνδεοντας σε ενισχυτη hi-fi και απο κει σε ηχεια μονιτορ.αν υπαρχει διαφορα θα φανει σιγουρα! απο την αλλη να την πουλησω?ποσο να πιασει?30ευρω το πολυ.90 την ειχα παρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.