Προς το περιεχόμενο

MATLAB ερωτηση

alekossssss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εχω να κανω μια εργασια στη matlab και χρειαζομαι την βοηθεια σας.

Μου δινεται ενα κειμενο και πρεπει να δημιουργησω μια συναρτηση η οποια να υπολογιζει την πιθανοτητα εμφανισης των συμβολων a ,b ,c ,d ... z (υπολογιζονται και τα κενα)

Εχω καποια πραγματα στο μυαλο μου αλλα δεν μπορω να τα εφαρμοσω στη matlab μιας και ειμαι αρχαριος..

Δεν περιμενω να μου λυσει καποιος την ασκηση απλα καποιος να με βοηθησει απο που να αρχισω.

Ευχαριστω!

Δημοσ.
Γεια σας εχω να κανω μια εργασια στη matlab και χρειαζομαι την βοηθεια σας.

Μου δινεται ενα κειμενο και πρεπει να δημιουργησω μια συναρτηση η οποια να υπολογιζει την πιθανοτητα εμφανισης των συμβολων a ,b ,c ,d ... z (υπολογιζονται και τα κενα)

Εχω καποια πραγματα στο μυαλο μου αλλα δεν μπορω να τα εφαρμοσω στη matlab μιας και ειμαι αρχαριος..

Δεν περιμενω να μου λυσει καποιος την ασκηση απλα καποιος να με βοηθησει απο που να αρχισω.

Ευχαριστω!

Γράψτο σε μορφή ψευδοκώδικα τότε και κάντο post να σε βοηθήσουμε με την μετατροπή σε MATLAB. :-)

Δημοσ.

τελικα το αρχικο προβλημα που ειχα το ξεπερασα .. με την βοηθεια της textread εβαλα το κειμενο μεσα σε πινακα(ενα γραμμα σε καθε κελι) και βρικα τον αριθμο των χαρακτηρων του κειμενου μαζι με τα κενα..και με μια for με πολλα if μεσα (μια για καθε γραμμα) βρικα ποσες φορες εμφανιζεται το καθε συμβολο μεσα στο κειμενο..απο οσο καταλαβα η πιθανοτητα για καθε γραμμα θα ειναι ο αριθμος που εμφανιζεται στο κειμενο δια του συνολικου αριθμου των χαρακτηρων του κειμενου...διορθωστε με αν κανω καποιο λαθος! :)

αν ειναι σωστα ολα αυτα που εκανα τοτε το νεο μου προβλημα ειναι πως θα υπολογισω τον αριθμο των λεξεων στις οποιες εμφανιζεται το καθε γραμμα! :shifty:

Δημοσ.

Με την ίδια λογική που έκανες το προηγούμενο...

Πρεπει να βρεις πόσες λέξεις υπάρχουν, προφανώς θα εκμεταλλευτείς τον κενο χαρακτηρα, και μετά θα παίρνεις κάθε λέξη θα τη χωρίζεις σε γράμματα και θα ελέγχεις...

Δημοσ.

την τελειωσα επιτελους την ασκηση..

στην ουσια ηταν κατι ευκολο απλα μου βγηκε ο πατος μεχρι να βρω τις καταλληλες εντολες..μια απο αυτες ηταν η regexp() η οποια μου ελυσε και το τελευτεο ερωτημα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...