Προς το περιεχόμενο

μπορω να παρω image απο δικτυο ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορω να παρω image απο δικτυο ?

θελω να παρω ενα image σε ενα λειτουργικο που δεν θελω να εγκαταστησω σε αυτο καποιο προγραμμα που κανει αυτη τη δουλεια.

οποτε η μεσω δικτυου μπορω να το κανω, η ...δεν ξερω πως αλλιως :-)

εχει κανει καμια ιδεα ?

Δημοσ.
Με ghost boot cd

αρχικα ευχαριστω για την απαντηση.

οταν λες "Με ghost boot cd" εννοεις οτι με το ghost boot cd ξεκιναω το μηχανημα και bootαρωντας περνω απ' ευθειας το image του σκληρου

η

θα το κανω με αυτη τη διαδικασια αλλα μεσω δικτυου ?

εντομεταξυ ψαχνωντας στο νετ για το Με ghost boot cd ειδα οτι το αρχειο ειναι 2.2 mb !

γινετε να ειναι τοσο μικρο ?

Δημοσ.

1. Φροντίζεις να υπάρχει στο LAN κάποιο 2ο μηχάνημα (file server, κουτάκι NAS, οτιδήποτε) που να παρέχει ένα δικτυακό SMB share με δικαιώματα εγγραφής

2. Κάνεις boot στο μηχάνημα από το οποίο θέλεις να πάρεις image του Λ/Σ με ένα bootable μέσο (δισκάκι/USB stick) που περιέχει λογισμικό για partition imaging. Θα πρέπει εννοείται αυτό το λογισμικό να διαθέτει drivers για να αναγνωριστεί σωστά το Ethernet chip του μηχανήματος, ώστε να «βλέπεις» δίκτυο

3. Όταν έρθει η ώρα να ορίσεις τη διαδρομή και το όνομα του αρχείου το οποίο θα αποτελεί το image του partition, ορίζεις αποθήκευση στο δικτυακό share που προαναφέρθηκε

Σχετικά με το 2: Έχω επιλέξει γι' αυτόν το σκοπό το δωρεάν SystemRescueCd, μία LiveCD διανομή Linux βασισμένη σε Gentoo Linux, που πέραν της υποστήριξης σε latest hardware (ανανεώνεται με συχνό ρυθμό για να περιλαμβάνει νεότερες εκδόσεις του Linux kernel + πακέτων) περιέχει πολλά εργαλεία για backup. Εμένα με έχουν βολέψει τα Partimage αρχικά και FSArchiver τελευταίως.

Δημοσ.

παντος την ολη διαδικασια την περιμενα λιγοτερο πολυπλοκη...

εαν δεν το εχεις ξανακανει δηλαδη ειναι ενα θεμα....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
1. Φροντίζεις να υπάρχει στο LAN κάποιο 2ο μηχάνημα (file server, κουτάκι NAS, οτιδήποτε) που να παρέχει ένα δικτυακό SMB share με δικαιώματα εγγραφής

2.

Πολυ ςραιος οδηγος αυτος που παρεθεσες parsifal!

Mε αυτο καταλαβαινω οτι γενικα εννοιεις οτι το μηχανημα στο οποιο θα αποθηκευτει η εικονα του σκληρου του αλλου μηχανηματος πρεπει να ειναι διαμορφωμενο ετσι ωστε ο αλλος υπολογιστης να μπορει να γραψει πανς σε αυτο μεσω δικτυου.

Απλα καποιες εννοιες να ρωτησω:

Το κουτακι NAS τι ειναι?

Δικτυακο SMB share? Χρειαζεται καποια εξτρα ρυθμιση ο file server ετσι ωστε τα αλλα pc να μπορουν να γραψουν πανω του? Δεν αρκει που ειναι στο δικτυο και εχει ορισμενους folders ως shared?

To Ghost Boot CD γιατι δεν το προτεινεις και εσυ οπως ο DDos?

Δημοσ.
Το κουτακι NAS τι ειναι?

http://www.skroutz.gr/c/894/File-Servers-NAS.html

Δικτυακο SMB share? Χρειαζεται καποια εξτρα ρυθμιση ο file server ετσι ωστε τα αλλα pc να μπορουν να γραψουν πανω του? Δεν αρκει που ειναι στο δικτυο και εχει ορισμενους folders ως shared?

Κατ' αρχάς, οι "Shared Folders" είναι ορολογία και concept που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά της Microsoft. Μία υλοποίηση του πρωτοκόλλου SMB λοιπόν είναι οι Shared Folders. Μία άλλη είναι το Samba project που χρησιμοποιείται σε Unix-οειδή λειτουργικά. Όπως και να 'χει, δε σημαίνει ότι ένα δικτυακό share αυτόματα δίνει δικαιώματα εγγραφής σε οποιονδήποτε χρήστη συνδεθεί σε αυτό. Μπορεί κάλλιστα να είναι read-only. Επίσης. μπορεί κατά τη σύνδεση να ζητά κωδικό, μπορεί και όχι. Εξαρτάται τί ρυθμίσεις έχουν γίνει κατά τη δημιουργία/δήλωση του share.

To Ghost Boot CD γιατι δεν το προτεινεις και εσυ οπως ο DDos?

Δεν πρότεινα κάποιο, ανέφερα ενδεικτικά αυτό που χρησιμοποιώ εγώ και μου κάνει τη δουλειά. Είναι δωρεάν + κάνει δουλειά => γιατί να ψαχτώ με κάποιο αντίστοιχο εμπορικό, χαζός είμαι... ; ;)

Δημοσ.

Aσε φιλε parsifal τραβαω λουκι 3 μερες τωρα πουδ εν μπορω να φτιαξω με μεταφερω αρχεια απο το desktop <=> laptop μεσω shared folders στα Win7.

Κοινοχρηστα εχω ορισει file kai share permissiosn ok και δεν μπορει να δει το ενα το αλλο.

Μηπως μπορεις να βοηθησεις? Εχω ανοιξει βεβαι τοπικ και σε αλλο λινκ.

Δηλαδη δεν μπορω να καταλαβω τι κανω στραβα.

Οσο για Το Ghost Boot CD το δοκιμαζω τωρα. Αληθεια νομιζα freeware οτι ητανε.

Δημοσ.
φιλε νικο, στα win7 εκτος απο permissions>everyone, θελει και στο security>everyone για να δουλεψουν τα shares

Θα το δοκιμασω αμεσως αλλα γιατι να μην ειναι αρκετο ετσι οπως ειναι τωρα:

share permission => Authorized Users

file permissions => Authorized Users

Δημοσ.

Αυτο σου ειπα και πριν, πρεπει να κανεις και δεξι κλικ στο φακελλο-δισκο-αρχειο properties>security>edit και να κανεις full add τον Authorized User που χρειαζεσε. Προσωπικα επειδη δεν με ενδιαφερουν τα ψιλα στην ασφαλεια, βαζω >everyone

Δημοσ.

Βασικα *σχεδον* full add ειναι ΕΚΤΟΣ απο την τελυεταια επιλογη "Ειδικα δικαιωματα"!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...