kostasfalcon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Οπως είπαν και κάποιοι απο τους προηγούμενους, η 10αρα οθόνη δεν ενοχλει, (είχα και πριν μια 8,9) αλλά ενοχλεί η χαμηλή ανάλυση (1024χ600) καθώς δεν χωράει πολλά πράγματα (και σε μερικά site ή/και εφαρμογές που θέλουν τουλάχιστον 1024χ768 θα χεις πρόβλημα). Θεωρώ ότι μια 11,6 ιντσων θα ναι μια χαρα χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλο για μεταφορά. Επίσης απέφυγε τον μονοπύρηνο atom. Είναι πάρα πολύ αργος, και θα το μετανιώσεις. Δεν έχει καμία σχέση με έναν ιντελ core στα 1.6. Είναι ίδιος με έναν p3 στα 1000mhz ή p4 στα 1.4. Να φανταστείς για να δεις ένα απλο βιντεακι στο youtube δεν πρέπει να κάνεις τπτ άλλο και η χρήση είναι σχεδόν στο 100%. Θα σου πρότεινα το acer ferrari one, αλλά δεν με τρελαίνει το κοκκινο χρώμα (αν και το σώζει το logo της ferrari) και το γεγονός ότι δεν έχει hdmi port. Aπο την άλλη έχει καρτα γραφικών που παίζει κάποια παιχνίδια και φυσικά κάνει decoding hd ταινιών. Η άλλη επιλογή είναι το acer timeline 1810tz, το οποιο έχει ακόμα καλύτερο επεξεργαστή, αλλά ξεχνας τελείως τα παιχνίδια. Επισης θεωρητικά η κάρτα κάνει decoding hd ταινιών αλλά επειδή με την ιντελ κανεις δεν είναι σιγουρος ας μας πει κάποιος που το έχει. Μειονέκτημα και των δύο είναι ότι είναι acer (όχι καλη ποιοτητα κατασκευης, ζεστένονται περισσότερο, εγγύηση gtp) αλλά σε αυτήν την κατηγορία δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Μια χαρα ποιοτητα κατασκευης εχει το ferrari - και μιλαω σαν κατοχος. Επισης να ξαναπω οτι η cpu του ειναι ιδιατερα ανταγωνιστικη και σε παρα πολλες περιπτωσεις ταχυτερη το core 2 solo στα 1,4. Σηκωνει μια χαρα o/c στα 1,38 (μα καλα δεν διαβαζετε πριν γραψετε?) Οι θερμοκρασιες καλες - εχω το core temp και στο browsing ειναι στους 35 με 38 βαθμους. Πανω απο 60 βαθμους δεν το εχω δει ακομη και σε εντατικη χρηση - εγγυηση 2 ετη (το πηρα απο e-shop).
EddieObscurant Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Διαβασε καλυτερα τι είπα. Μια χαρά επεξεργαστή έχει το ferrari one (καμιά σχέση με atom), απλώς το timeline έχει ακόμα καλύτερο. Οταν το ferrari το χεις στα ποδια σου, και κάνει κάποια δουλειά, ζεματάει και σε ενοχλει να το έχεις στα ποδια σου απο τη ζέστη, (όπως και τα περισσότερα acer γενικότερα). Αν είχες δοκιμάσει κάποια άλλη μάρκα toshiba κλπ θα βλεπες διαφορά. Ακόμα και σε μεγαλύτερα μοντέλα τα acer δεν είναι τόσο "στιβαρά" και γενικότερα σου δίνουν μια αίσθηση πολύ πλαστικού και γενικότερα ψευτοκατασκευής. Σου εύχομαι να μην χρειαστει ποτέ να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση.
theTuber Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ που έχω το netbook 10.1 hp compaq mini 110 έχει ανάλυση 1024χ576. Θα ήθελα ,μετά από καιρό χρήσης του συγκεκριμένου, ένα 11.6. Πιστεύω ότι θα ήταν βολικότερο. Στο 10.1 με βολεύει καλύτερα να σερφάρω με iron (παραλλαγή του chrome) παρά με firefox γιατί ακόμα και ο περιττός χώρος που πιάνουν οι toolbar του firefox μου είναι απαραίτητος για να μπορώ να σερφάρω άνετα. Στο 11.6 δεν πιστεύω να είναι τόσο "στριμωγμένο" το browsing. Αλλά το 11.6 ψιλοξεφεύγει σε διαστάσεις από το 10.1 οπότε ψάξε λίγο εσύ τι θες. Να πω ότι δεν έχω τσεκάρει νετμπουκ 10.1 με μεγαλύτερη ανάλυση να δω πως είναι. Όσο για τον atom για απλές εργασίες και σερφάρισμα είναι μια χαρά. Αν θες κάτι παραπάνω χρειάζεσαι λάπτοπ
kostasfalcon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Διαβασε καλυτερα τι είπα. Μια χαρά επεξεργαστή έχει το ferrari one (καμιά σχέση με atom), απλώς το timeline έχει ακόμα καλύτερο. Οταν το ferrari το χεις στα ποδια σου, και κάνει κάποια δουλειά, ζεματάει και σε ενοχλει να το έχεις στα ποδια σου απο τη ζέστη, (όπως και τα περισσότερα acer γενικότερα). Αν είχες δοκιμάσει κάποια άλλη μάρκα toshiba κλπ θα βλεπες διαφορά. Ακόμα και σε μεγαλύτερα μοντέλα τα acer δεν είναι τόσο "στιβαρά" και γενικότερα σου δίνουν μια αίσθηση πολύ πλαστικού και γενικότερα ψευτοκατασκευής. Σου εύχομαι να μην χρειαστει ποτέ να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση. Βαζει κανεις το λαπτοπ - netbook στα ποδια του? δεν πρεπει να φυγει απο καπου η παραγομενη θερμοτητα? (περα απο το βασικο vent). Σε ολα μα ολα ομως εγχειριδια γραφει ρητα και κατηγορηματικα οτι πρεπει να ειναι επανω σε σταθερο μερος! δεν γραφει σε πόδια.....τελος παντων......εγω εχω μια μικρη βαση (ακασα) απο αλουμινιο και το εχω μια χαρα στα ποδια μου - δεν καιγομαι οπως δεν καιει και το πληκτρολογιο το οποιο ειναι πολυ ψυχροτερο του asus 1000h που ειχα. Οσον αφορα για το cpu του timeline - παρολο που εχει μεγαλυτερη L2 cache ειναι single core - και ναι θα το ξαναπω Athlon L310X2 ειναι σε παρα πολλες περιπτωσεις ταχυτερος.
vasilisga Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Βαζει κανεις το λαπτοπ - netbook στα ποδια του? δεν πρεπει να φυγει απο καπου η παραγομενη θερμοτητα? (περα απο το βασικο vent). Σε ολα μα ολα ομως εγχειριδια γραφει ρητα και κατηγορηματικα οτι πρεπει να ειναι επανω σε σταθερο μερος! δεν γραφει σε πόδια.....τελος παντων......εγω εχω μια μικρη βαση (ακασα) απο αλουμινιο και το εχω μια χαρα στα ποδια μου - δεν καιγομαι οπως δεν καιει και το πληκτρολογιο το οποιο ειναι πολυ ψυχροτερο του asus 1000h που ειχα. Οσον αφορα για το cpu του timeline - παρολο που εχει μεγαλυτερη L2 cache ειναι single core - και ναι θα το ξαναπω Athlon L310X2 ειναι σε παρα πολλες περιπτωσεις ταχυτερος. ρε παιδια ελεος δηλαδη αν ειναι να παρεις netbook για να το εχεις πανω σε βαση, ε ενταξει τι να πω...
EddieObscurant Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Οταν είσαι έξω που θα το βάλεις, δεν θα το βάλεις στα γόνατά σου? Το timeline έχει τον su4100 o οποιος είναι διπύρινος και πιο γρήγορος απο τον αντίστοιχο της amd που έχει το ferrari. Yπαρχουν review στο net. Δες τα.
kostasfalcon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Οταν είσαι έξω που θα το βάλεις, δεν θα το βάλεις στα γόνατά σου? Το timeline έχει τον su4100 o οποιος είναι διπύρινος και πιο γρήγορος απο τον αντίστοιχο της amd που έχει το ferrari. Yπαρχουν review στο net. Δες τα. Εγω αναφερομουν στον core 2 solo.....ok ειναι λιγο γρηγοροτερος απο τον amd αλλα εχει επανω το gma4500.... Και οχι δεν θα τον βαλω στα γονατα μου.....
GoldenEye Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Εγω αναφερομουν στον core 2 solo.....ok ειναι λιγο γρηγοροτερος απο τον amd αλλα εχει επανω το gma4500.... Και οχι δεν θα τον βαλω στα γονατα μου..... μια χαρα ειναι το Χ4500ΜΗD κανει τα παντα πολυ καλα εκτος απο gaming (βαρια παιχνιδια) και μαλιστα ειναι οτι καλυτερο γιατι ακομα και οταν παιζει 1080p για πολλες ωρες δεν ανεβαζει θερμοκρασια (σε αντιθεση με κατι ion και low budget υποχρονισμενες ati mobility radeon) και συνεπως δεν δουλευουν ανεμιστηρακια καθιστωντας το μια πολυ καλη λυση για χρηση σαν media center pc (εχω το 3810ΤΖ με SU4100 και Χ4500ΜΗD και παιζει τα παντα απολυτως αθορυβα. δεν ζεσταινεται και ειναι οτι πρεπει για ταινιες καθως δεν χαλαει την ατμοσφαιρα λογω θορυβου σε αντιθεση με κατι ion nettop με το απολυτα σπαστικο υψισυχνο θορυβο ή πανακριβες συνθεσεις media center επωνυμων ελληνων κατασκευαστων με τουρμπινα για ανεμιστηρακι. νομιζω ο συνδυσμος SU4100 και Χ4500ΜΗD ειναι ιδανικος για ενα οχι πολυ ακριβο αλλα ακρως λειτουργικο φορητο.
EddieObscurant Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Thanks goldeneye, γιατί είχα μια αμφιβολία για τις decoding capabilities της συγκεκριμένης κάρτας. Επιβαρύνεται καθόλου ο επεξεργαστής στα 1080p? Λογικά πάντως όχι αφού με single core κάνει decoding 1080p. Με media player classic δεν τα βλέπεις? Μπορεις να δοκιμάσεις και να μου πεις αν μπορεις απο play->shaders->combine shaders αν μπορεις να βάλεις 2-3 φιλτρα μαζί? Πχ denoise και sharpen complex 2, ή αν σου κάνει κολλήματα. Γιατί στα ion με τους atom αυτο γίνεται. kostasfalcon μια χαρά αγορά έκανες. Και γω αρχικά αυτό σκεφτόμουν να πάρω, κυρίως για να μπορώ να παιζω και κανα παιχνιδάκι. Ωστόσο η hdmi, αυτονομια 7-8 ώρες και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του timeline είναι αρκετά σημαντικά για μένα. (κυρίως τα 2 πρωτα) Μάλλον όμως με βλέπω να μένω με aod150 που έχω (γιατί δεν αξίζει να δώσεις μια 500αρα και να μην είσαι ευχαριστημένος) μέχρι το τέλος του 2010 που θα βγει το fusion απο amd ή μπορει και πιο πριν αν βρω κάποιο που να τα κάνει όλα με κανα 400αρι.
haHa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μιας και μιλαμε για netbook, τα σημαντικοτερα ειναι η αυτονομια(μην ειναι μονο κανα 4ωρο που εχουν μερικα amd), να ειναι φορητα και ελαφρια(φυσικα να μην ζεσταινονται ωστε να ειναι πραγματι φορητα=χρηση στα ποδια) και φυσικα να ειναι πρακτικα, με μεγαλο πληκτρολογιο και με σωστη αναλυση οθονης. Netbook με αναλυση οθονης 1024x600 ειναι πολυ δυσχρηστα , οποτε κοιταμε για netbook με μεγαλυτερη-φυσιολογικη αναλυση, πχ 1366x768. Υπαρχουν 10" και 11" με τετοια αναλυση.. Στο τελος ερχονται οι επιδοσεις(και δεν πρεπει να ερχονται εις βαρος των παραπανω χαρακτηριστικων) , που ελαχιστα μας ενδιαφερουν σε ενα netbook . Αν μας ενδιαφερουν οι επιδοσεις, τοτε μαλλον δεν ψαχνουμε για netbook. Τα βασικοτερα λοιπον για εμενα ειναι ενα σωστο μεγαλο πληκτρολογιο, αναλυση οθονης 1366x768, αυτονομια και να μην ζεσταινεται.. Με αυτα ως δεδομενα, μπορεις να κανεις ωρες surfing/δουλεια on-the-go .
lagoudakis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 υπαρχει netbook με 10αρα οθονη με μεγαλυτερη αναλυση απο 1024Χ600;νομιζω ειχα δει ενα σονυ
zazas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 υπαρχει netbook με 10αρα οθονη με μεγαλυτερη αναλυση απο 1024Χ600;νομιζω ειχα δει ενα σονυ Ναι αλλά δεν νομίζω να αξίζει τόσα χρήματα.. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Netbooks-Mini-Laptop/Sony-Vaio-Wseries-White-Usb-Stick-MX-E00-5203866-30-1099.htm http://www.skroutz.gr/s/87934/Sony-Vaio-VPC-W11M1E-P-W-T.html
lagoudakis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 α μπραβο!!!αυτο ειχα δει,προσωπικα δεν θα εδινα με τιποτα αυτα τα χρηματα μονο για την αναλυση της οθονης που εχει,προφανως ειναι και το μονο που εχει αυτη την αναλυση σωστα;
kostasR1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 οι κάτοχοι Ferrari One μπορείτε να μας πείτε τι αυτονομία έχετε με μπαταρία. Προσωπικά είμαι κάτοχος ενός Compaq Mini 311c (Atom N270, ION LE). Αυτό που έκανα ήταν να του προσθέσω επιπλέον 2GB Ram (σύνολο 3GB). Μέσα στην εβδομάδα θα του προσθέσω και ένα SSD 60GB για να έχω και όλα τα υπέρ των SSD. Στον τομέα των γραφικών πιστεύω ότι η κάρτα του είναι υπεραρκετή για netbook. O N270, είναι ικανοποιητικός, ούτε ξυράφι αλλά και ούτε σαν τον Ζ520 που πατάς κουμπί σήμερα και ακούει αύριο! Τέλος η μπαταρία είναι κοντά στις 5 ώρες που είναι μια αρκετά καλή αυτονομία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.