Προς το περιεχόμενο

CPU cooler για s1156

popeye68

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@popeye68

Τον δικό μου i5 750 τον έχω με Coolermaster V8. Χοντρικά σου λέω ότι έχω idle 23 και max με prime95 δε είδα πάνω από 43 βαθμούς σε στόκ ταχύτητες. Είναι αθόρυβη ψύκτρα (την έχω μονίμως στις ~1300 στροφές).

Δεν ξέρω βέβαια αν έρχονται οι καινούργιες με bracket για 1156 γιατί την αγόρασα πέρυσι. Το bracket λοιπόν το αγόρασα χωριστά (κωδ. 1404776 πλαίσιο-5 ευρώ+περίπου 50 που κάνει η ψύκτρα).

Πάντως ειπώθηκε και πιο πάνω. Αν δεν θέλεις να κλοκάρεις γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς με aftermarket ψύκτρες.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν θέλεις κάτι οικονομικό :

Coolermaster Hyper 212 Plus

ειδάλλως, αν το οικονομικό (ή ο χώρος) δεν παίζει ρόλο :

Noctua NH-D14 ή

Prolimatech Megahalems Rev.2

Δημοσ.
Αν θέλεις κάτι οικονομικό :

Coolermaster Hyper 212 Plus

ειδάλλως, αν το οικονομικό (ή ο χώρος) δεν παίζει ρόλο :

Noctua NH-D14 ή

Prolimatech Megahalems Rev.2

Καλή επιλογή η CM 212+ για 1-2 °C διαφορά τωρα να πάρεις Prolimatech Megahalems Rev.2 δεν λέει. Αξίζει τωρα να δώσεις απο 20-25€ που κάνει η 212 Plus 55€+10€ για fan για την Prolimatech Megahalems Rev 2 ; Δες εδω το review http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2481 Να 'ταν για 5€ παραπάνω να λέγαμε αλλά 40€ παραπάνω για 2-3 °C ... Άσε που η Megahalems Rev2 θέλει και αγορά ειδικού bracket για να μπει σε ΑΜ3. Άμα η HDT-S1283 έκανε για LGA1156 θα 'ταν TOP Gun με διαφορά. Η Noctua NH-D14 κάνει 70+€ με άλλα λίγα πας σε υδρόψυξη !!!

Δημοσ.

1-2 είναι η διαφορά σε idle,για δες πόσο τρώει απ΄την prolimatech η hyper στα load,που εκεί είναι και το δυνατό χαρτί της megahalems... ;)

Άμα ήταν 1-2 βαθμούς διαφορά σε overclocked συστήματα τότε όλοι την hyper θα είχαμε,βλάκες είμαστε να δίνουμε τόσα παραπάνω λεφτά για ψύκτρες ;

Και με 70+€ υδρόψυξη ξέχνα το,μόνο ετοιματζίδικες λύσεις που είναι χειρότερες από δυνατές αερόψυκτρες.

Δημοσ.
1-2 είναι η διαφορά σε idle,για δες πόσο τρώει απ΄την prolimatech η hyper στα load,που εκεί είναι και το δυνατό χαρτί της megahalems... ;)

Άμα ήταν 1-2 βαθμούς διαφορά σε overclocked συστήματα τότε όλοι την hyper θα είχαμε,βλάκες είμαστε να δίνουμε τόσα παραπάνω λεφτά για ψύκτρες ;

Και με 70+€ υδρόψυξη ξέχνα το,μόνο ετοιματζίδικες λύσεις που είναι χειρότερες από δυνατές αερόψυκτρες.

Σε load λεω και εγω με βάση αυτό το review. Το τεστ είναι με σε load 150W. Και οι θερμοκρασίες είναι που λέει είναι η διαφορά σε σχέση με το την θερμοκρασία δωματίου. Στα 150W έχουν 2°C διαφορά. coolert.jpg

Δημοσ.

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πώς η 212 ειναι καλυτερη απο τις V8 και v10 της ιδιας εταιρειας πριν αναρωτηθω ποσο κοντα ειναι στη megahalems

τοσο βλακες ειναι εκει στη coolermaster?

παντως το μαζεμενο μεγεθος της θα βολεψει στο 1156 οπου οι μνημες ειναι πολυ κοντα στη cpu

(αν καποιος εχει ψηλες μνημες )

Δημοσ.

Γι'αυτά αυτά ακριβώς τα διαγράμματα ανέφερα εγώ αρχικά ώς μία πολύ τίμια πρόταση την CM Hyper 212 plus.

Προσφέρει ικανοποιητικότατη ψύξη ( με βάση τα γραφόμενα) με πολύ χαμηλή τιμή αγοράς.

Εναλλακτικά πρότεινα τις άλλες δύο, οι οποίες ενδεχομένως σε καταστάσεις ιδιαίτερου φόρτου να δώσουν το κάτι παραπάνω σε απόδοση.

Ένας πρόσθετος λόγος για αγορά των ακριβών (πέρα από την αισθητική), μπορεί να είναι και το "image" που προσδίδουν σε ένα σύστημα . . .

Ο καθένας αγοράζει για διαφορετικούς λόγους και γι' αυτό ξεκαθάρισα τις προτάσεις μου

Δημοσ.
Γι'αυτά αυτά ακριβώς τα διαγράμματα ανέφερα εγώ αρχικά ώς μία πολύ τίμια πρόταση την CM Hyper 212 plus.

Προσφέρει ικανοποιητικότατη ψύξη ( με βάση τα γραφόμενα) με πολύ χαμηλή τιμή αγοράς.

Εναλλακτικά πρότεινα τις άλλες δύο, οι οποίες ενδεχομένως σε καταστάσεις ιδιαίτερου φόρτου να δώσουν το κάτι παραπάνω σε απόδοση.

Ένας πρόσθετος λόγος για αγορά των ακριβών (πέρα από την αισθητική), μπορεί να είναι και το "image" που προσδίδουν σε ένα σύστημα . . .

Ο καθένας αγοράζει για διαφορετικούς λόγους και γι' αυτό ξεκαθάρισα τις προτάσεις μου

Γεια σου panchociv.

Σ'αυτή την ψύκτρα έχώ καταλήξει κι εγώ τελικά. Μιας και δεν κάνω overclocking πιστεύω ότι μου ταιριάζει "κουτί".

Που μπορώ να την βρώ όμως; Μήπως ξέρεις να μου πεις κανένα μαγαζί online; (Το plaisio δεν την έχει).

Δημοσ.
...η "φάση" πλέον είναι venomous - την έχει φίλος, ενδέχεται να του την "φάω" :-)

Μου έδωσε την Παρασκευή ένας φίλος την Prolimatech Megahalems στο κουτί της αγορασμένη την ίδια μέρα(από plaisio). Αξίζει να την πάω πίσω για αλλαγή και να περιμένω να φέρουν την venomous?

Δημοσ.
...o εν λόγω φίλος είχε πριν Megahalems και μου λέει για -3C σε load στον 920 του...

Τότε δεν τίθεται καν θέμα :shock:.Το μόνο πρόβλημα είναι το πότε θα την φέρει το plaisio γιατί κάτι καλύτερο από πιστωτικό δεν νομίζω να γίνεται :mad:

Δημοσ.

Ναι - 3 βαθμοί είναι kinda huge σε aircooling - όταν πέσει στα χέρια μου, θα το επιβεβαιώσω και ο ίδιος σε σχέση με την modded true μου ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...