The_Judas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 psou said: Ρε παιδιά γιατί δεν καταλαβαίνετε πως τα ΤΕΙ δεν προσφερουν την ποιοτητα γνωσεων που προσφερουν στα ΑΕΙ;Προσφέρουν τεχνολογικές γνώσεις και όχι κυρίως θεωρητικές..!Τι σχέση έχει τώρα ο απόφοιτος των ΤΕΙ πληροφορικης με τον απόφοιτο των ΑΕΙ...;Ο πρώτος υποτίθεται πως βγαίνει τεχνικός και ο 2ος προγραμματιστής. Καλά έχετε βαλθεί αν μας τρελάνετε εδώ πέρα.Αυτά που λές τα έχεις διαπιστώσει μόνος σου ή σου τα είπε κάποιος άλλος? Γιατί εμείς στο ΤΕΙ Πληροφορικής δεν έχουμε καμμία σχέση με τους τεχνικούς υπολογιστών , με τον προγραμματισμό ασχολούμαστε κυρίως.
sniper_206 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 psou said: Ρε παιδιά γιατί δεν καταλαβαίνετε πως τα ΤΕΙ δεν προσφερουν την ποιοτητα γνωσεων που προσφερουν στα ΑΕΙ;Προσφέρουν τεχνολογικές γνώσεις και όχι κυρίως θεωρητικές..!Τι σχέση έχει τώρα ο απόφοιτος των ΤΕΙ πληροφορικης με τον απόφοιτο των ΑΕΙ...;Ο πρώτος υποτίθεται πως βγαίνει τεχνικός και ο 2ος προγραμματιστής.Όμως μη συγκρίνουμε έναν φοιτητή του ΕΜΠ του τμήματος μηχανικών με κάποιον των ΤΕΙ πληροφορικής...Είναι σα να συγκρίνουμε ένα Μαθηματικό με ένα λογιστή.Δε μιλάω φυσικά για τον φοιτητή-εξαίρεση αλλά για τη μάζα. Ώπα μεγάλε το μαμας το θεμα! Ειχα πει ότι δε θα γράψω σε αυτό το thread αλλά απο τη στιγμή που θίχτηκε ο κλάδος μου έχω καθε δικαίωμα να τον υπερασπιστώ. Ναι έχεις δίκιο ότι τα ΤΕΙ προσφέρουν τεχνολογικη και όχι θεωρητικη μόρφωση αλλά στης μέρες μας η τεχνολογική μόρφωση είναι πιο σημαντική. Δε θα μου πεις εμένα ότι ο μαθηματικος είναι ανώτερος του λογιστη, γιατί αν δεν κανει ιδιαιτερα ζητω που κάηκε. Σουβλατζης θα καταλήξει ή περιπτερας. Ενώ ο λογιστής δεν περιμένει διορισμούς και μπαίνει πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας μιας και αυτός ο κλάδος εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση όπως και αυτός της πληροφορικής και μην εθελοτυφλείς επείδη ευτυχησες ή ατυχησες να περασεις σε ΑΕΙ. Και μη μου πεις ότι έχει ανώτερη μόρφωση ο μαθηματικός γιατι να την χέσω τη μορφωση του αν δεν εχει πρακτικο μυαλο με αποτέλεσμα να του αποφερει υλικα αγαθα γιατι στην σημερινη ζωη τα πάντα σχεδόν μετρώνται σε χρήμα. Ειναι αστοχο να πεις οτι σε ίδιο χρονικο διάστημα ένας σχετικα καλός μαθηματικός (διορισμένος ή αδιόριστος δεν παιζει και πολυ μεγάλη σημασια) θα καταφέρει να κερδίσει περισσοτερα απο εναν λογιστη Α' ή Β' κατηγορίας. Να πάω εγω να γίνω μαθηματικος που μάλιστα περνουσα με το βαθμο που εβγαλα, για να μου λεει η γιαγια μου μπραβο ωραια σχολη και να αντιμετωπισω πρόβλημα στο μελλον;;; Ε όχι κυριε! Λογιστης και παλι λογιστης. Τώρα αν θελεις να το παιξεις μουρατος για το οτι περασες σε ΑΕΙ περνα και Θεολογια. ΑΕΙ ειναι. Αν τώρα δε βρεις δουλεια στο μελλον και ζεις με τα λεφτα του μπαμπα προβλημα σου. Βεβαια δεν υποστηριζω οτι είναι καλα και αγια όλα τα ΤΕΙ αλλα θίγεις σημαντικους κλαδους τους και αναφέρεις εντελως λανθασμένα παραδειγματα με την παντελη παράλειψη επιχειρηματολογιας. Περιμένω τεκμηριωμένη απάντηση σου. Τωρα σε γενικότερες γραμμες το θεμα δεν ειναι ποια ιδρύματα ειναι καλυτερα γιατι υπαρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε τμηματα ΑΕΙ και τμηματα ΤΕΙ και δε μπορουμε να τα κατηγοριοποιησουμε ετσι απλα. Η ανωτατοποιηση εγινε για λογους μοστρας και μεχρι στιγμης δεν εχει γινει κατι ουσιαστικό. Επειδή παρακολουθώ το θέμα παρότι ειναι η πρώτη φορά που ποστάρω σε αυτο θα ήθελα να αναφέρω ότι συμφωνω με την άποψη του φιλου λιθρου και με αυτα που αναφερει ανωτερω. Οσο για τον psou αν ακόμα εχει τα ίδια πιστεύω καλα θα κάνει να σκεπαστει για να μην κρυώσει.........
Anonymous Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 re psou pas kala?????Les << o πρώτος υποτίθεται πως βγαίνει τεχνικός και ο 2ος προγραμματιστής>> xaxaxax se ligo tha mas peis oti apo ta TEI bgainoume bidologoi....Eipame kanoume mia syzhthsh alla na mhn leme pragmata ta opoia den exoune bash kai den exoume swsth epeixhrhmatologia gia auta.Texnikos bgainei kapoios apo IEK oxi apo TEI(den exw tipota me ta IEK).Sta TEI spoudazoune ektenestata programmatismo .Se diabebaiw gia auto.Apo pascal,fortan,assembly,c,vb,java kai diafora alla exeidikeumena.Na prolabw diaforous pou tha poune ma kala pascal mathainete???Pascal=Delphi.Twra entaxei i fortran einai ligo palia alla gia mathimatikous skopous kalh einai.Ta alla den xrhzoun syzhthshs.Skopos mias sxolhs den einai na se mathei mia glwssa programmatismou alla na se mathei algorithmikh kai tropo skepshs xrhsimopoiwntas tis diafores platformes.
psou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δε μπορω να συζηταω με ατομα που δεν ειναι ικανα για συζητηση αλλα για κοροιδια χωρις να εξεταζουν την αποψη του αλλου. sniper θα λαβεις την απαντηση σου.
sniper_206 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Επειδή δεν κατάλαβα καλά την απάντηση σου εξήγησε μου λιγο ποιον εννοεις ανίκανο για συζητηση...
bandito Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 SPOOKER said:Skopos mias sxolhs den einai na se mathei mia glwssa programmatismou alla na se mathei algorithmikh kai tropo skepshs xrhsimopoiwntas tis diafores platformes. Και τότε η VB τι ρόλο βαράει;;;; Σαν γλώσσα η Βasic είναι η χειρότερη, η σύνταξη της ειναι για να βαράς ενέσεις, δεν ειναι OO (ψευτο-oriented και καλά, αλλά μέχρι και η Microsoft την εγκατέλειψε), και δεν κάνει ούτε για μέτριας εκτάσεως projects. Ειναι RAD tool, και σαν τέτοιο δεν χρειάζεται καμια ιδιαίτερη διδασκαλία. 2 εβδομάδες με ένα καλό βιβλίο και την παίζεις στα δάχτυλα. Παρ'ολα αυτά κάνετε VB, σωστά; Αυτο που λέω, και ξαναλέω είναι οτι έιναι διαφορετικός ο προσανατολισμός των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, γι'αυτο και η διαφορά στα μαθήματα. Η αλγοριθμική προφανώς ασκείται καλύτερα απο ένα απόφοιτο του ΑΕΙ γιατι κατέχει τα μαθηματικά. Φυσικά , δεν είστε τεχνικοί . (psou μην το χέσουμε κιόλας)
PeiramatoZwo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Re paidia pos mporeite kai sigrinete logistes me mathimatikous, kai texnologous me thelogous??? Ekei einai to lathos twn apofoitwn twn tei. Na sigrineste mono me siggeneis kladous giati me autous tha antagonisteite sthn agora ergasias!!!
deathlok Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 enoite pos den kathisa na diavaso ola ta post aplos thelo na po ena gegonos kai o kathenas to krini analogos kathe xrono apofoiti tei dinoun katataktiries gia na boun se aei.parola afta otan bainoun sta aei pane sfaira dioti idi xeroun polla.
xaotikos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 χμμμ θέλω να ρωτήσω τον psou (και όσους έχουν την ίδια άποψη): Μαθηματικα 4 εξάμηνα,Φυσική 3,Βιολογία,Βιοχημεία,Ανατομία,Φυσιολογία,Βιοιατρικη τεχνολογια 2 εξάμηνα,Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες 3 Εξάμηνα,Σ.Α.Ε 2 εξάμηνα,Βιοαυτοματισμούς,Μικρουπολογιστές 2 εξάμηνα, Ιατρική πληροφορική 3 εξάμηνα, Επεξεργασία Ιατρικού σήματος και Εικόνας 2 εξάμηνα είναι ΜΕΡΙΚΑ από τα μαθήματα που κάνουμε στο ΤΕΙ ....ΑΥΤΟ σου λέει οτι τα ΤΕΙ παρέχουν μόνο τεχνολογική εκπαίδευση και όχι θεωρητική????? Μην τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβα ρε παιδιά!!!!!!!!! Έλεος δηλαδή, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Η κάθε σχολή έχει ένα προορισμό και βάση αυτόν συγκρίνεις,όχι βάση του αν "ανήκει" σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ Υ.Γ Sorry για το στυλάκι αλλά δεν αντέχω να ακούω ότι του κατέβει του καθένα!!!!
NeTeD Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 (Μια παρένθεση στους τσακωμούς σας: Εύχομαι κάποτε να δείτε ότι το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι η γενική αναβάθμιση της Παιδείας στην Ελλάδα, και όχι "η δικιά μου η σχολή είναι η καλύτερη". Και τέλος προς θεού, δε θα έπρεπε να είμαστε ανταγωνιστές όπως μας φτιάχνουν, αλλά συμπληρωματικοί και συνεργάτες.) I'm out.
xaotikos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Φίλε NeTeD ωραία τα λες και συμφωνώ. Αλλά το έχουμε λίγο ξεφτιλίσει με το τι κάνει η κάθε μια σχολή και τι δεν κάνει η άλλη. Είπαμε,καθε ένας στον τομέα του και την ειδικότητά του. Η μια ειδικότητα χρειάζεται και συμπληρώνει την άλλη και το τελείωσες ΑΕΙ ή ΤΕΙ εμένα λίγα μου λέει...
Anonymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2003 file bandito <<Σαν γλώσσα η Βasic είναι η χειρότερη>> exeis dei katholou VB.net???Den xerw an kapoioi tha bgoune alithoinoi alla mallon to dot net einai to mellon.E san na to xoume gamhsei to thema kai thelete sony kai kala na mas katataxete sta atoma xwris thewrhtiko ypobathro. GIA DEITE TA MATHIMATA MAS EDW
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2003 @SNIPER_206. Diafwnw sti sygrisi tou TEI logistikis me to mathimatiko. (einai 2 pragmata diaforetika). Den pistevw omws na sygrineis kai to TEI logistikis me to tmima Oikonomikwn sta AEI?
mindtrapper Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2003 xaotikos mi sou grapso kalytera ta mathimata pou exoume emeis edo pano iatriki giannena se ola ta examina. proto examino ekana bioitriki pou eipes san epilogis , entaxei epifeneiaka mporw na po... opos epifaneiaka kaneis esy tin bioximeia, tin anatomia kai tin fysiologia.... min sygrinetai anomoia pragmata.... eipa anomoia, oxi anotera kai katotera...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.