Προς το περιεχόμενο

Ιατρικός Επισκέπτης

witty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Για διάφορους λόγους σκέφτομαι να ασχοληθώ με το χώρο των πωλήσεων. Μία ενδιαφέρουσα προοπτική από αυτές μου έχουν προταθεί είναι και αυτή του ιατρικού επισκέπτη.

Όμως λόγω του ότι δεν έχω σχέση με το χώρο θα ήθελα μερικές πληροφορίες ή συμβουλές από ανθρώπους που γνωρίζουν είτε προσωπικά είτε από δικούς τους ανθρώπους.

Μερικές ερωτήσεις που σκέφτομαι είναι οι εξής:

1. Τι είναι σημαντικότερο για να προχωρήσει κάποιος σε αυτό το επάγγελμα?

2.α. Ποια είναι τα θετικά του χώρου?

β. Και ποια τα αρνητικά?

3. Τι εκπαίδευση υπάρχει?

4. Ποιο είναι ένα συνηθισμένο οικονομικό πακέτο αποδοχών για κάποιον που ξεκινάει σήμερα? Και τι προοπτικές εξέλιξης υπάρχουν?

5. Ποιες εταιρείες έχουν το καλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προσελκύουν περισσότερους υποψήφιους?

Οποιαδήποτε άλλη ιδέα θα βοηθούσε πολύ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλη μόλις ξεκίνησε να κάνει αυτή τη δουλειά, οπότε μεταφέρω τι μου είπε.

Την πήρε μεγάλη εταιρία, κατέβηκε για 3 σεμινάρια στην Αθήνα (μένει Θεσσαλονίκη)

για εκπαίδευση τα οποία κρατήσανε 3-4 μέρες το καθένα, αλλά όλα ήταν πληρωμένα (ξενοδοχεία, φαγητό κτλ.) Τα σεμινάρια δεν ήταν κάτι το δύσκολο, τεχνικές πωλήσεων σου μαθαίνουν, κάνετε τα γνωστά role playing, μια ο ένας πωλητής, μια πελάτης κτλ., γενικά καλά πέρασε και είχε χαβαλέ λέει.

Σου δίνουν και κάτι φυλλάδια και αρχίζεις και μαθαίνεις για τα φάρμακα που θέλεις να πουλήσεις και τι πρέπει να λες.

Από εκεί και πέρα, της δώσανε αυτοκίνητο και κινητό και αυτό που κάνει είναι να γυρνάει σε συγκεκριμένες περιοχές που της έχουν αναθέσει και να πρήζει τους γιατρούς να γράφουνε τα συγκεκριμένα φάρμακα της εταιρίας, π.χ. αν έχει ο άλλος βουλωμένη μύτη να του γράφει το Α αποσυμφορητικό και όχι το Β. Και αυτό το κάνεις κάθε 10 μέρες, ξαναπάς στον ίδιο γιατρό και ξανά του λες τα ίδια "τι κάνετε κύριε Γιώργο μου, όλα καλά, γράψατε κανά Α; Τρομερό φάρμακο ε; Άντε, χάρηκα που σας είδα"

Εμένα τρομερά χαζό μου φάνηκε, αλλά όπως το βρίσκει ο καθένας.

Γενικά, κάνεις έμμεσες πωλήσεις, μέσω του γιατρού.

Από κει και πέρα έχει ταξίδια, πηγαίνεις δηλαδή συχνά και σε άλλες γειτονικές πόλεις με το αυτοκίνητο και πάλι κάνεις το ίδιο πράγμα.

Ο μισθός είναι 1000 ευρώ και λένε ότι θα έχει και ένα μεγάλο bonus στο τέλος, αναλόγως και με το πως πήγε η δουλειά, γύρω (και καλά τώρα) στα 8000. Αυτό δεν το 'χει πάρει ακόμα (τώρα ξεκίνησε) οπότε δεν το λέω με σιγουριά. (εγώ χλωμό το κόβω τέτοιο μπόνους).

Γενικά έχει τρέξιμο, είσαι όλη μέρα στους δρόμους και πρήζεις γιατρούς.

Από την άλλη δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου, έχεις ελεύθερο ωράριο και δεν είσαι και κλεισμένος σε 4 τοίχους.

Θέλει να έχεις μπλα-μπλα και θράσος, αν είσαι και γκόμενα με εμφάνιση ακόμα καλύτερα.

Να συμπληρώσω ότι δεν το έκοψα και πολύ δύσκολο να σε πάρουν σε μια τέτοια δουλειά, πρώτα απ' όλα υπάρχουν άπειρες

φαρμακευτικές και έπειτα πολύς κόσμος που ξεκινάει να το κάνει τελικά δεν την παλεύει. (τις πωλήσεις γενικά δεν τις έχουν πολλοί).

Πτυχία και τέτοια δεν απαιτούνται, τσαμπουκά θέλει και να δείξεις στην συνέντευξη ότι είσαι άτομο με αυτοπεποίθηση και όχι κανάς

κοιμισμένος που ντρέπεται.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Δημοσ.

Έχω έναν γιο, θέλει λέει όταν μεγαλώσει να γίνει ξυλοκόπος. Μακάρι να γίνει, του το εύχομαι ολόψυχα. Τρία πράγματα μόνο μην μου πει ότι θέλει να γίνει, γιατί θα τον σφάξω στο γόνατο: μπάτσος, ΕΠΟΠ, και ιατρικός επισκέπτης.

Άσχετο, σόρρυ, δεν αντιστάθηκα...

Δημοσ.
Έχω έναν γιο, θέλει λέει όταν μεγαλώσει να γίνει ξυλοκόπος. Μακάρι να γίνει, του το εύχομαι ολόψυχα. Τρία πράγματα μόνο μην μου πει ότι θέλει να γίνει, γιατί θα τον σφάξω στο γόνατο: μπάτσος, ΕΠΟΠ, και ιατρικός επισκέπτης.

Και ασφαλιστής, μη σου ξεφεύγουν αυτά.

Δημοσ.

Δουλεύει η κολλητή μου ως ιατρικός επισκέπτης σε μία από τις μεγάλες φαρμακευτικές . Ασχολείται με το πλασάρισμα των εμβολίων για τον HPV. Κάνανε σεμινάρια σχεδόν για όλο το καλοκαίρι σχετικά με εμβόλια κ.λ.π. Της αρέσει γιατί έχει τελειώσει και παραιατρικά σε σχέση με τους περισσότερους που έχουν άλλο αντικείμενο σπουδών. Ο μισθός της νομίζω είναι 1200, bonus πωλήσεων, πρόσθετη ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έχει πολύ τρέξιμο όμως, της έχουν δώσει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις όπως συνηθίζεται στους ιατρικούς επισκέπτες.

Είναι ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, εγώ δε θα μπορούσα να την κάνω γιατί δεν οδηγώ και δεν είμαι τύπος που θα μπορούσα να τρέχω όλη μέρα ( νευρική :devil:), είμαι άσχετη με παραιατρικά και είναι το χειρότερο μου να μπαίνω σε ιατρεία, νοσοκομεία κ.λ.π. Σίγουρα πάντως έχει καλά λεφτά. Για τα μπόνους δε ξέρω γιατί είναι καινούργια στο χώρο.

Οι καλοί πωλητές γενικά βγάζουν πολύ καλά λεφτά αλλά είναι λίγοι αυτοί που θα αντέξουν την πίεση και δε θα φύγουν.

Υ.Γ. Witty στείλε βιογραφικό στις εταιρείες εύρεσης δυναμικού, ψάχνουν αρκετές για δανεικούς σε τράπεζες αυτόν τον καιρό.Παίρνεις το βασικό και είσαι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου βέβαια αλλά είναι δουλειά γραφείου με σταθερό ωράριο και ψάχνεις παράλληλα για κάτι καλύτερο με την ησυχία σου. Ξεχάστηκα, είχες πει ότι έχεις βρεις για δανεικός σε τράπεζα.

Μη πετάξει κανείς καμία κακία περί 700 κ.λ.π. , δεν έχουμε όλη τη πολυτέλεια να καθόμαστε και να περιμένουμε τη φοβερή καλοπληρωμένη θέση να μας έρθει εξ ουρανού.

Δημοσ.

Μια χαρά δουλειά είναι για κάποιον που είναι ευχάριστος χαρακτήρας, κοινωνικός, και αντέχει το τρέξιμο.

Δεν έχει βέβαια καμία προοπτική εξέλιξης (πάντα το ίδιο κάνεις και βγάζεις περισσότερα ανάλογα με την απόδοση σου), αλλά ο καλός πωλητής σε οποιοδήποτε κλάδο παίρνει πολύ καλά λεφτά.

Οι μουρόχαυλοι οι τεμπέληδες και οι γρουσούζηδες ή είναι άνεργοι ή δίνουν κάθε χρόνο στον ΑΣΕΠ για να μπουν στο δημόσιο...

---------- Προσθήκη στις 18:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:14 ----------

Και δημόσιος υπάλληλος θα έλεγα εγώ...

Δηλαδή , για να έχουμε και καλό ρώτημα,

αν βγει λούγκρα και το τυλίγει το πούρο δεν σε πειράζει ??:lol:

Δημοσ.
Δουλεύει η κολλητή μου ως ιατρικός επισκέπτης σε μία από τις μεγάλες φαρμακευτικές . Ασχολείται με το πλασάρισμα των εμβολίων για τον HPV. Κάνανε σεμινάρια σχεδόν για όλο το καλοκαίρι σχετικά με εμβόλια κ.λ.π. Της αρέσει γιατί έχει τελειώσει και παραιατρικά σε σχέση με τους περισσότερους που έχουν άλλο αντικείμενο σπουδών. Ο μισθός της νομίζω είναι 1200, bonus πωλήσεων, πρόσθετη ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έχει πολύ τρέξιμο όμως, της έχουν δώσει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις όπως συνηθίζεται στους ιατρικούς επισκέπτες.

Η φίλη σου είναι σε καλή φάση, 2 εμβόλια υπάρχουν όλα κι όλα και το ένα είναι σαφώς καλύτερο του άλλου. Αναρωτιέμαι ουσιαστικά γιατί χρειάζεται προώθηση κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

=πρηξ@@ ζητιανος .

αυτο το συστημα φταιει για τα χαλια της ιατρικης στην Ελλαδα και τα λαμογια γιατροι..

εγω θα πηγαινα μονο για μηχανηματα οχι για φαρμακα

Δημοσ.
Η φίλη σου είναι σε καλή φάση, 2 εμβόλια υπάρχουν όλα κι όλα και το ένα είναι σαφώς καλύτερο του άλλου. Αναρωτιέμαι ουσιαστικά γιατί χρειάζεται προώθηση κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν πολλοί γιατροί που δίνουν το άλλο εμβόλιο ακόμα. Τι να σου πω :confused:

Δημοσ.

Υπάρχει και πίεση πάντως. Δεν πλασάρεις πάντα το καλύτερο φάρμακο. Και τότε δεν είναι η ευκολότερη δουλειά. Επίσης πρέπει να πρήξεις όχι μόνο γιατρούς αλλά και νοσοκόμες ή ακόμα και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου (φαρμακείο κλπ). Η εταιρεία σε πιέζει αν βλεπει τις πωλήσεις της να πέφτουν και γενικά πρέπει να παρακαλάς.

Για να μην πω ότι πέφτεις σε λιγούρηδες που σου ζητούν ταξίδια, συνέδρια και άλλα δωράκια για να γράψουν τα φάρμακα σου.

Πολύ άσχημη η συναλλαγή. Σίχαμα.

Δημοσ.

πλάκα κάνεις τώρα, ε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...