Προς το περιεχόμενο

Πώς μπορώ να τακτοποιήσω τα γραμματόσημα μου;

Antwni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι, εγώ το έμαθα όταν κάτι Φινλανδοί ντεθάδες μου έστειλαν το ντέμο τους.

Τυραννίστηκα πολύ να βρώ ποιά είναι η Nipon όμως. Δεν είχαμε και ιντερνέ τότες...

Δημοσ.

Τυραννίστηκα πολύ να βρώ ποιά είναι η Nipon όμως.

Ποια ειναι??:D

Θαρρω πως γραφεται με 2 'p'. Ετσι Nippon...:P

Δημοσ.

μάλλον με 2 είναι.

Η Ιαπωνία. Στα γιαπωνέζικα είναι νιπον, και το γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες για να το πάρει πρέφα και κανένας νορμάλ άθρωπας.

ωπ, το βρήκα στον γούγλη:

日本 = nippon = ιαπωνία. Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον...

Δημοσ.

Αν ακομα ενδιαφερει καποιον, μια και τα αλμπουμ γραμματοσημων ειναι συνηθως ακριβα, την Πεμπτη 26.2 εχει προσφορα στα λιντλ με 13 ευρω.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Aνασταίνω το θέμα αλλά αφού υπάρχει εδώ η σχετική συζήτηση δεν νομιζω ότι χρειαζεται να ανοιξω άλλο.

Προσπαθώ και εγώ να ταξινομήσω μία συλλογή που βρέθηκε στα χέρια μου. Περιέχει αρκετές εκατοντάδες ως χιλιάδες γραμματόσημα. Ειχα πάρει ενα album που δεν είναι με ζελατίνα, αλλά με ριζόχαρτο ώστε να μπαίνει κάτω απ αυτο το μισο γραμματόσημο και το υπολοιπο να είναι εξω. Επισης κάθε σελίδα συνοδεύεται από ενα φύλλο ριζοχαρτου για να καλύπτονται τα γραμματόσημα.

Είναι καλή αυτη η θήκη για την συντήρηση των γραμματοσήμων; (αν δεν ειναι καλη η περιγραφή μου ας ανεβασω καλύτερα εικόνα :P)

Tα γραμματόσημα είναι απο 40 ετών και άνω. Κάνει να τα πιάνεις με γυμνο χέρι ή παίζει τίποτα με φθορα λόγω της παλιότητας του χαρτιου; Φαντάζομαι θα υπάρχουν ειδικά σετ με λαβίδα και φακό για τη κατάλληλη συντήρηση τους...

Αυτά τα γραμματόσημα, αν τύχει κάποιο απ' αυτό και ειναι σπάνιο, τι αξία έχουν; Aρκετά απ' αυτά είναι σφραγισμένα αλλά πάλι όχι!

Επειδή δεν κατέχω και πολλα από το αντικειμενο, έχω ξεκινησει ταξινόμηση ανα χώρα...νομιζω οτι ειναι καλα ;)

Δημοσ.
Tα γραμματόσημα είναι απο 40 ετών και άνω. Κάνει να τα πιάνεις με γυμνο χέρι ή παίζει τίποτα με φθορα λόγω της παλιότητας του χαρτιου; Φαντάζομαι θα υπάρχουν ειδικά σετ με λαβίδα και φακό για τη κατάλληλη συντήρηση τους...

Ε, καλό είναι να μην τα πολυπιάνεις με τα χέρια σε στυλ "φλαπ-δαχτυλιά", διότι πάντα στο δέρμα υπάρχει ένα ελαφρό στρώμα λίπους, νεκρών κυττάρων, μικροοργανισμών κτλ που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλοιώσεις ειδικά όσα είναι σε παλιό χαρτί.

Αυτά τα γραμματόσημα, αν τύχει κάποιο απ' αυτό και ειναι σπάνιο, τι αξία έχουν; Aρκετά απ' αυτά είναι σφραγισμένα αλλά πάλι όχι!

Συνήθως δεν έχουν μεγάλη αξία. Πρέπει να γίνει εκτίμηση ένα-ένα ξεχωριστά για να δεις τί αξία έχουν. Για να δεις ένα δείγμα, μια μικρή συλλογή που είχα στα χέρια μου δες εδώ (η αξία που βλέπεις είναι στα 2/3 της εκτιμώμενης εμπορικής τους αξίας, η χρονολογία ξεκινάει από το 191Χ το πρώτο πάνω αριστερά). Τα πιο ακριβά είναι τα... πρόσφατα, αλλά αυτά δεν τα μαζεύουν ιδιαίτερα.

Τα σφραγισμένα συνήθως έχουν χαμηλότερη αξία από τα ασφράγιστα, εκτός αν είναι περίπτωση (μη φανταστείς τίποτα φοβερό). Γενικά πάντως όλοι σφραγισμένα μαζεύουν. Επίσης μετράνε κι άλλα, πχ μπορεί να είναι σφραγισμένο με μια κάπως πιο σπάνια σφραγίδα. Ακόμα μετράει αν είναι καινούργια > ενωμένα, αν είναι ολοκληρωμένες οι σειρές κτλ.

Αν έχεις περιέργεια για μερικά πόσο μπορεί να κοστίζουν, στείλε μου σε ΠΜ μέχρι 5-10 το πολύ δειγματοληπτικά από σκανάρισμα ή ευκρινή κοντινή φωτό να σου κάνω εκτίμηση από έγκυρο διεθνή κατάλογο.

Να σημειώσω πως τυγχάνει να τα έχω αυτά στα χέρια μου και δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω/ανταλλάξω, οπότε μη φοβάσαι για το αν έχω συμφέρον κτλ, καμία σχέση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...