Pantelwolf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Η λύση να κατασχεσουν και τα λευκωματα που κυκλοφορουν στο σχολειο και οτι αναφορα σε καθηγητη να σημαινει αμεση αποβολη. Για να περάσει λίγο η εκδικητικότητα του Blondeamon που οταν ηταν μαθητης ηταν αριστος σε ολα και ποτε δεν ειπε κακη κουβεντα για καθηγητη του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Σσσ μη μιλάς έτσι, θα σε πούν χουντικό. εντάξει ρε Blondeamon, έκανε την μλκια της η μικρή αλλά είναι καθαρά κατάχρηση εξουσίας αυτό που έγινε... φαντάσου να την πεις σε κάνα μπάτσο/εφοριακό/κτλπ κτλπ "εκτός υπηρεσίας" και να σε βάλει αυτός στο μάτι μέσω της δουλειάς του μόνο και μόνο επειδή έχει μια θέση "εξουσίας"... για μπινελίκι όπως ειπώθηκε και πιο πάνω υπάρχει και η μήνυση...
klainmaingr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Στο κάτω κάτω αν ένας καθηγητής σήμερα κάνει το παραμικρό σε μαθητή έχει κυριολεκτικά βγει στα κανάλια και πάει σπίτι του την ίδια μέρα, με τον μαθητή να παίρνει και συγγνώμη από τον υπουργό Παιδείας, τον μαθητή ποιος τον ελέγxει; Δεκτό. Απλά, όποιος δε μπορεί να συγκρατήσει την οργή του απέναντι σε ένα 14χρονο, δεν κάνει για δάσκαλος. Δεν είναι απάνθρωπο να πεις σε ένα συγκεκριμένης πάστας άτομο "δεν κάνεις για δάσκαλος", όπως δεν είναι απάνθρωπο να πεις σε κάποιον με προβλήματα όρασης "δεν κάνεις για πιλότος", σε κάποιον με ψυχικές παθήσεις "δεν κάνεις για αστυνομικός", κλπ. Καλώς η κακώς είναι πολύ άχαρος ο ρόλος του εκπαιδευτικού και πέραν απο την μετάδοση πληροφοριών, έχει και ώς πρωταρχικό μέλημα του την διαπαιδαγώγηση. Το να βγαίνει ένα 14χρονο σαν θέμα στις ειδήσεις και να αλλάζει σχολικό περιβάλλον, μόνο θετική διαπαιδαγώγηση δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δεν νομίζω να απαιτεί κανείς απο ένα παιδί 14 ετών να μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο του εαυτού του και να μπορεί να αναλογιστεί τον πλήρη αντίκτυπο των πράξεων του. Ο δάσκαλος πρέπει να καθοδηγήσει και να περιορίσει τις αντιδράσεις αυτές, όχι να κοκορομαχεί με τους μαθητές. Όποιος κάνει αυτη τη δουλειά ξέρει πολύ καλά οτι κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. Αν δεν το αντέχει ο εγωισμός του, συμφωνώ απόλυτα με τον τέο, να μην γίνεται εκπαιδευτικός... Μία απλή αποβολή, χωρίς πολλά πολλά, πιστεύω οτι ήταν αρκετή. Απο την άλλη δεν ξέρω αν θα έπρεπε καν να τιμωρηθεί. Θεωρώ οτι πολλοί απο εμάς έχουμε μπινελικώσει τους καθηγητές μας, με πολύ χειρότερους τρόπους, μεταξύ φίλων. Επειδή πλέον το μέσο επικοινωνίας είναι διαφορετικό, δεν αλλάζει κάτι στην αντίδραση της μαθήτριας και δεν κάνει το γεγονός πρωτοφανές. Πολύ κακό για το τίποτα..
Blondeamon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Ξαναλέω, συμφωνω με την τιμωρία όχι με τον τρόπο. Το λογικό είναι να μην έμπλεκε το σχολείο αλλά αν πηγαίνανε σε μυνήσεις και δικαστήρια μετά θα είχε μαυρισμένο ποινικό μητρώο, γονείς μπλεγμένους, ντροπιασμένους και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Η διευθύντρια προτίμησε απλά να την διώξει για να λήξει εκεί το θέμα. Έπρεπε να κάνει κάτι και προτίμησε να κάνει αυτο που δεν θα μπλέξει τους γονείς. Δηλαδή μετα απο αυτό που έγινε η διευθύντρια είναι υποχρεωμένη να μην κάνει τίποτα και να την βλέπει κάθε μέρα ατιμώρητη να γυρνάει στο σχολείο σαν να μην έγινε τίποτα? Απλά διάλεξε την λιγότερο χείριστη λύση. Και το βλαμένο θα βάλει μυαλό και οι γονείς δεν θα μπλέξουν και πόδι θα πάρει απο το σχολείο για να μην βγεί κοροιδο και η διευθύντρια. Υ.Γ Κλαινμαιν πάνε οι εποχές που οι καθηγητές παίζανε ρόλο στην διαπαιδαγώγηση μας. Πλέον αυτο γίνεται απο τους γονείς, τους φίλους και το Ίντερνετ. Ο καθηγητής είναι απλά ενας εκπαιδευτής. Υ.Γ 2 Τα γκρούπ στο facebook, δεν είναι μπλόγκ. Δεν γράφουν την άποψη σου απλά. Καλούνε και τους άλλους να συμμετέχουν στην "εκστρατεία μίσους" απέναντι στην διευθύντρια και εκεί τα πήρε κρανίο η άλλη. Δεν νομίζω να είχε την ίδια έκταση το θέμα αν ήταν ποστ σε φορουμ ή μπλογκ, πιθανόν να μην έκανε τίποτα. Λόγω της διάδοσης όμως του μέσου και της πρόκλησης για μεγαλύτερη συμμετοχή εναντίον συγκεκριμένου προσώπου ΕΠΩΝΥΜΑ (δεν λέει καν μισω την διευθύντρια, λεει μισω την Σταυριλάκη) τότε αναγκαστικά έπρεπε να δράσει ως θύμα που θίγεται.
Pantelwolf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Αν ηθελε να μην κανει φασαρια να πηγαινε να την επιανε και να της μιλαγε κατ ιδιαν αν οχι στους γονεις της. Μονο και μονο απο τη ντροπη της θα γυριζε στο σχολειο με κατεβασμενο κεφαλι. Τωρα την εκανε πανελληνια γνωστη και ηρωιδα. Ποιος κερδισε ? Υ.Γ Κλαινμαιν πάνε οι εποχές που οι καθηγητές παίζανε ρόλο στην διαπαιδαγώγηση μας. Πλέον αυτο γίνεται απο τους γονείς, τους φίλους και το Ίντερνετ. Ο καθηγητής είναι απλά ενας εκπαιδευτής. Διαφωνώ κάθετα. ΥΓ Θυμηθηκα ενα τοιχο λιγο πανω απο το σπιτι μου που γραφει πανω Αγαπητη κα ταδε (ονομα καθηγητριας τοπικου γυμνασιου) ...... Εισαι Πουτ@να Υπογραφη (υπογραφη ακατανοητη) Και διπλα εχει 4-5 Συμφωνω με βελάκι. Αυτά τα συμφωνώ δε σου κάνουν κάπως με like ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 συμφωνώ με τον Pantelwolf, το θέμα ήταν καθαρή κατάχρηση εξουσίας... πως θα την φαινόταν της διευθύντριας αν η οικογένεια είχε χοντρό βύσμα και έχανε την δουλειά της με κάποιο τρόπο για "αντίποινα" ? από την στιγμή που δεν έγινε μέσα στο σχολείο δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε, ας πήγαινε δικαστικά για εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση ξέρω γω...
klainmaingr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Το τι γίνεται όμως δεν πρέπει να συγχέεται με το τι πρέπει να γίνεται. Καθημερινά και για τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής μας έχουμε να κάνουμε με wannabe εκπαιδευτικούς για άπειρες ώρες καθημερινά. Επηρεάζουν θέλοντας και μη την εξέλιξη όλων είτε θετικά είτε αρνητικά. Αυτοί λοιπόν πρέπει να ξέρουν τι κάνουν, αλλιώς να πηγαίνουν σπιτάκι τους. Τυχαίο οτι οι δάσκαλοι τελειώνουν το "παιδαγωγικό"; ---------- Προσθήκη στις 23:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:55 ---------- Και διπλα εχει 4-5 Συμφωνω με βελάκι. Αυτά τα συμφωνώ δε σου κάνουν κάπως με like ? :lol:
pournaras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 εντάξει ρε Blondeamon, έκανε την μλκια της η μικρή αλλά είναι καθαρά κατάχρηση εξουσίας αυτό που έγινε... φαντάσου να την πεις σε κάνα μπάτσο/εφοριακό/κτλπ κτλπ "εκτός υπηρεσίας" και να σε βάλει αυτός στο μάτι μέσω της δουλειάς του μόνο και μόνο επειδή έχει μια θέση "εξουσίας"... για μπινελίκι όπως ειπώθηκε και πιο πάνω υπάρχει και η μήνυση... Ναι αλλα η μη καταχρηση εξουσιας που θα οδηγουσε; Δεν θα οδηγουσε ειτε πρωτον στο να το καταπιει, το οποιο οπως προειπωθηκε, αντε και καλα να ηταν ενα ποστ σε ενα φορουμ (να πεις δηλαδη οτι το ψιλοσυγκρινουμε με το τι γινοταν καποτε που βριζαμε τους καθηγητες στα πηγαδακια, η γραφαμε και καμμια μλκια στον τοιχο), εδω ομως μπηκε στο φατσοβιβλιο και μαζεψε 170 μαθητες (σιγουρα πολλοι απο αυτους πρωτη φορα θα εχουν ακουσει - δει τη συγκεκριμενη καθηγητρια), ειτε δευτερον σε καποια νομικη οδο. Αξιζει για τετοιο; Δεν ξερουμε εξ' αρχης το αποτελεσμα; Η κακια καθηγητρια σερνει στα δικαστηρια την ανηλικη μαθητρια κλπ κλπ. Edit: Το οτι δεν εγινε μεσα στο σχολειο, σωστο εν μερει, αλλα εγινε προσβαλλοντας τη δουλεια της καθηγητριας μεσα στο σχολειο. Δεν εκανε γκρουπ για την ταδε κυρια ασχετη, εκανε γκρουπ για την ταδε συγκεκριμενη καθηγητρια συγκεκριμενου σχολειου του οποιου τυγχανει να ειναι μαθητρια. Αν ηθελε να μην κανει φασαρια να πηγαινε να την επιανε και να της μιλαγε κατ ιδιαν αν οχι στους γονεις της. Μονο και μονο απο τη ντροπη της θα γυριζε στο σχολειο με κατεβασμενο κεφαλι. Τωρα την εκανε πανελληνια γνωστη και ηρωιδα. Ποιος κερδισε ? Κατ' ιδιαν; Μα αφου κατα τα λεγομενα εδω μεσα μια 14χρονη δεν εχει ευθυνη των πραξεων της, τι θα της ελεγε που η μικρη θα το επαιρνε στα σοβαρα; Κερδισε προφανως η καθηγητρια. Και αυτο που ηθελε καταφερε, και τραβηξε και το "αυτι" της μαθητριας πολυ δυνατα, και εκανε και τους αλλους να σκεφτουν μια επερχομενη ιδια πραξη. Οσο για τη μαθητρια, αντε καμμια βδομαδα δημοσιοτητα ακομη της δινω.
Pantelwolf Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Γνωμη μου παντα, η καθηγήτρια θα κέρδιζε αν εκπλήρωνε το σκοπό της, να εκπαιδεύσει δλδ την κοπελιτσα. Και φυσικα αν ηταν θεμα γοητρου το να την βαλει στη θεση της θα ηταν προσωπικη νικη. Και θα το ελεγε και στις φιλες της. Τωρα το μονο που λεει στις φιλες της ειναι "Η τανα που με απέβαλε". Ο ρόλος του δασκάλου είναι και ηθοπλαστικός εκτός απο μετάδοση γνώσεων. Παω σπιτι, σχολασα, επιστρεφω σε μιση ωριτσα
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το λογικό είναι να μην έμπλεκε το σχολείο αλλά αν πηγαίνανε σε μυνήσεις και δικαστήρια μετά θα είχε μαυρισμένο ποινικό μητρώο, γονείς μπλεγμένους, ντροπιασμένους και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Μ' αρέσει που προεξοφλείς ότι θα υπήρχε δικαστικός που θα μαύριζε το ποινικό μητρώο δεκατετράχρονης επειδή είπε άσχημα λόγια για καθηγήτριά της στο facebook. Μήπως η καθηγήτρια/διευθύντρια επέλεξε τη λιγότερο χείριστη λύση για τον εαυτό της; Πάντως, εγώ προσωπικά, αν ήμουν καθηγητής δεν θα με ενοχλούσε που μία μαθήτριά μου θα με έβριζε. Θα με ενοχλούσε που θα έβρισκε 100 υποστηρικτές. Κάτι δεν θα έκανα εγώ σωστά, δεν βρίσκεις;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Ναι αλλα η μη καταχρηση εξουσιας που θα οδηγουσε; Δεν θα οδηγουσε ειτε πρωτον στο να το καταπιει, το οποιο οπως προειπωθηκε, αντε και καλα να ηταν ενα ποστ σε ενα φορουμ (να πεις δηλαδη οτι το ψιλοσυγκρινουμε με το τι γινοταν καποτε που βριζαμε τους καθηγητες στα πηγαδακια, η γραφαμε και καμμια μλκια στον τοιχο), εδω ομως μπηκε στο φατσοβιβλιο και μαζεψε 170 μαθητες (σιγουρα πολλοι απο αυτους πρωτη φορα θα εχουν ακουσει - δει τη συγκεκριμενη καθηγητρια), ειτε δευτερον σε καποια νομικη οδο. Αξιζει για τετοιο; Δεν ξερουμε εξ' αρχης το αποτελεσμα; Η κακια καθηγητρια σερνει στα δικαστηρια την ανηλικη μαθητρια κλπ κλπ. ναι αλλά τώρα δίνει πάτημα αν θέλουν να την τρέξουν στα δικαστήρια...
klainmaingr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Πάντως, εγώ προσωπικά, αν ήμουν καθηγητής δεν θα με ενοχλούσε που μία μαθήτριά μου θα με έβριζε. Θα με ενοχλούσε που θα έβρισκε 100 υποστηρικτές. Κάτι δεν θα έκανα εγώ σωστά, δεν βρίσκεις; Το αυτό.....
pournaras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 ναι αλλά τώρα δίνει πάτημα αν θέλουν να την τρέξουν στα δικαστήρια... Καθολου, η αποφαση δεν παρθηκε απο αυτη, αλλα απο ολο το συμβουλιο των καθηγητων.
gtaivpc Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Νομίζω πως πολλοί απαντούν έχοντας στο μυαλό οτι αποβλήθηκε λόγω του group. Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το τρικ για να τσιμπήσει η μάζα και να αρχίσουν όλοι μαζί το whining. Αυτό το περιστατικό δεν έχει βάση για να υπάρξει ποινή από το σχολείο. Η αιτία/αφορμή για την αποβολή ήταν το βίντεο εν ώρα μαθήματος κλπ. (που πρέπει να τιμωρείται, μην ισοπεδώνετε τα πάντα). Το group ήταν απλά η δεύτερη και πιο καραμπινάτη αφορμή για την διευθύντρια που έτσι και αλλιώς μπείτε στο μυαλό της. "Για να έχει τόσες απουσίες και να κοντεύει να μείνει, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Μου τραβάει βίντεο μες στην τάξη. Φτιάχνει group στο fb υβρίζοντάς με. Ας την διώξω για το καλό μου και για το καλό της, υπόχρεη θα μου είναι." Τουλάχιστον έτσι θα σκεφτόμουν εγώ. 14 is definitely not 4. @malthador Πας στοίχημα οτι στο 95% των σχολείων θα έμπαιναν στο γκρούπ σχεδόν όλοι οι μαθητές του σχολείου? Ανεξαρτήτως του τι άνθρωπος είναι ο διευθυντής. For no apparent reason.
gf030 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Πολυ καλα της κανανε. Οχι γιατι εβρισε τη σκροφα, αλλα γιατι εμπαινε στο fakebook Περα απ' την πλακα, ναι στην τιμωρια, οχι αυτη την τιμωρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.