whitehorse23 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 γειά σας ειμαι καινούργιος στην δημιουργία ιστοσελίδων πήρα ένα βιβλίο το οποίο έδειξε τα βασικά για την δημιουργία μιας σελίδας αλλά όμως έχω μια απορία Θέλω να κάνω το εξής: θέλω δύο textboxes και ένα button όταν το χρήστης γράφει μέσα στα textboxes και πατάει στο button να του εμφανίζεται ένα datagridview με αποτελέσματα Αυτο το έκανα μέσα απο τους οδηγούς αλλά όταν έκανα debugg παρατήρησα το εξής: Χωρίς να έχω γράψει κώδικα πίσω απο το κουμπί όταν γράφω μέσα στα textboxes και στην συνέχεια πατάω στο button εμφανίζεται το datagridview με τα σωστά αποτελέσματα Εψάξα στον κώδικα φέρνοντας την σελίδα σε Source View είδα τα Commands και τα Parameters έψαξα και στα properties του button και του datagridview αλλα δέν βρήκα ΠΩΣ έγινε αυτο το binding μεταξύ πλήκτρου και επιστροφής αποτελεσμάτων μπορεί κανένας να με βοηθήσει να καταλάβω τι γίνεται? όποιος θέλει μπορεί να μου πει να του ανεβάσω και τον κώδικα μήπως είναι και κάτι που δεν το βλέπω ή δεν το καταλαβαίνω Ευχαριστώ
_tasos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Αν έχεις ορίσει μια datasource στο gridview στο markup και όχι με κώδικα (vb ή c#), τότε το databind γίνεται αυτόματα. Φαντάζομαι ότι όντως έτσι έχεις ορίσει το gridview σου, και για αυτό παίζει χωρίς να απαιτείται κώδικας στο code behind. Υ.Γ. Το datagridview δεν υπάρχει στα Web forms, υπάρχει το gridview. Το datagridview είναι η αντίστοιχη δομή για Win forms.
whitehorse23 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Αν έχεις ορίσει μια datasource στο gridview στο markup και όχι με κώδικα (vb ή c#)' date=' τότε το databind γίνεται αυτόματα. Φαντάζομαι ότι όντως έτσι έχεις ορίσει το gridview σου, και για αυτό παίζει χωρίς να απαιτείται κώδικας στο code behind. Υ.Γ. Το datagridview δεν υπάρχει στα Web forms, υπάρχει το gridview. Το datagridview είναι η αντίστοιχη δομή για Win forms. [/quote'] ναι ότι έχω κάνει είναι με τους οδηγούς αλλά όταν κάνω ένα δικό μου SQl Select ερώτημα τότε φτάνω σε αυτή την οθόνη http://img403.imageshack.us/img403/4027/sqlw.png όπου η τιμή του textbox.text = την παράμετρο το θέμα είναι ότι στο debug πως το button που έχω επιστρέφει τις τιμές στο datagrid αυτό αφού δεν το κάνω με κανέναν οδηγό πως γίνεται ?
_tasos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Εφόσον στο gridview είναι ορισμένη η τιμή του property DataSourceID τότε γίνεται αυτόματα το databind του gridview. Όταν πατάς το button, κάνεις postback και ξαναγίνεται το bind αλλά με τη νέα τιμή στο textbox. Στο postback η φόρμα έχει σαν τιμή του textbox αυτό που έχεις πληκτρολογήσει. Αρκεί λοιπόν να ορίσεις έτσι το sqldataource σου με τα αντίστοιχα properties και έτσι δεν χρειάζεται να γράψεις καθόλου κώδικα. Πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις κ edit κ delete τις εγγραφές.
whitehorse23 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Εφόσον στο gridview είναι ορισμένη η τιμή του property DataSourceID τότε γίνεται αυτόματα το databind του gridview. Όταν πατάς το button' date=' κάνεις postback και ξαναγίνεται το bind αλλά με τη νέα τιμή στο textbox. Στο postback η φόρμα έχει σαν τιμή του textbox αυτό που έχεις πληκτρολογήσει. Αρκεί λοιπόν να ορίσεις έτσι το sqldataource σου με τα αντίστοιχα properties και έτσι δεν χρειάζεται να γράψεις καθόλου κώδικα. Πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις κ edit κ delete τις εγγραφές.[/quote'] σε ευχαριστώ πολύ με κατατόπισες αρκετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.