Προς το περιεχόμενο

Απεργία τελωνειακών υπαλλήλων

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο Συνταγμα λέει χοντρά χοντρά πως ο καθένας συνεισφέρει στο μέτρο που του επιτρέπει η τσέπη του.

Για να έχουνε αύξηση φορολογίας 10% σημαίνει πως δηλώνουν εισόδημα κοντά στα 40 χιλιάρικα. Και αυτό προκύπτει από την 33% μείωση όπως λες.

Άρα?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο Συνταγμα λέει χοντρά χοντρά πως ο καθένας συνεισφέρει στο μέτρο που του επιτρέπει η τσέπη του.

Για να έχουνε αύξηση φορολογίας 10% σημαίνει πως δηλώνουν εισόδημα κοντά στα 40 χιλιάρικα. Και αυτό προκύπτει από την 33% μείωση όπως λες.

Άρα?

Όχι ακριβώς...

Στους υπαλλήλους αυτούς αντί να δίνουν αυξήσεις στο βασικό μισθό, τους δίναν επιδόματα (με σύμφωνες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις-πιόνια), τα οποία στο τέλος δε θα συνυπολογίζονται στις συντάξιμες αποδοχές όπως καταλαβαίνεις.

Τα επιδόματα αυτά είχαν αυτοτελή φορολόγηση και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο συνολικό προς φορολόγηση εισόδημα βάσει κλίμακας.

Τώρα τους μειώνουν τα επιδόματα και ταυτόχρονα τα εντάσσουν μέσα στη φορολογική κλίμακα και ο άσχετος παρατηρητής το βλέπει σωστό ("τόσα επιδόματα παίρνουν οι τεμπέληδες").

Άρα:

Έχουμε μείωση συνολικού εισοδήματος και αύξηση φορολογίας λόγω ένταξης των επιδομάτων στην κλίμακα του φορολογητέου βάσει κλίμακας (πηγαίνουν στην επόμενη κλίμακα).

Από κει που ήταν στο 25% (12.0001 - 30.001) με το παλιό, πήγαν στο 36% (32.001 - 40.000) με το καινούριο

Άρα 11% επιπλέον φόρο.

Άσχημα;

Περίμενε έρχονται και για μας του ιδιωτικού πολλά καλούδια.

Δημοσ.
Ναι ok, μιλάω για αυτούς που μπήκαν πρόσφατα.

Δεν το γνωρίζω αυτό που λες, αλλά δε μου φαίνεται απίθανο!

Τις δεκαετίες 80 και 90 μπήκε η μισή Ελλάδα στο δημόσιο από το παράθυρο, με πολύ συνοπτικές διαδικασίες.

-Γεια σας ήρθα.

-Ποιος είσαι εσύ;

-Με έστειλε ο Α βουλευτής να δουλέψω, υπάρχει κανένα πρόβλημα; Που είναι το γραφείο μου;

-Τέρμα διάδρομο αριστερά. Βολέψου.

:lol::lol:

Τα ειπες ολα.

Δημοσ.

Έτσι όπως το γράφεις εύκολα παρερμηνεύει κανείς.

Θα φορολογηθούν με 36% στο εισόδημα από 32,001 και πάνω, όχι σε όλο το ποσό που θα δηλώσουν εισόδημα. Θα φορολογηθούν δηλαδή με 36% σε ποσά που κρύβανε με τις ευλογίες του κράτους.

Για πες μου, γιατί πραγματικά δεν ξέρω. Απλά θα τους περικόψουν τα επιδόματα ή θα τα εντάξουν μειωμένα στον μισθό?

Δημοσ.
Απλά θα τους περικόψουν τα επιδόματα ή θα τα εντάξουν μειωμένα στον μισθό?

Κάποια θα κοπούν, κάποια θα μειωθούν, όλα όμως θα ενταχθούν στην κλίμακα.

Δημοσ.

Βασικά για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, κάθε άλλο θα έλεγα.

Αλλά όταν βλέπω πως σε αυτή την κατάσταση οι πρώτοι που θίχτηκαν και αντέδρασαν είναι οι τελωνειακοί και οι υπάλληλοι του Υπ. Οικ, ε , όσο να ναι τρελαίνομαι και ας μην γνωρίζω λεπτομέρειες. Μπορείς να με πεις και προκατειλημμένο άμα θες, αλλά έτσι τα νιώθω τα πράγματα.

Στο κάτω κάτω δεν μπορώ να καταλάβω πόσο θιγμένος βγαίνει κάποιος όταν μετά τις περικοπές λαμβάνει περισσότερα από 2.000 € μηνιαίως (32,000 δια 14) όντας υπάλληλος στην σιγουριά του Δημοσίου.

Δημοσ.

Στο κάτω κάτω δεν μπορώ να καταλάβω πόσο θιγμένος βγαίνει κάποιος όταν μετά τις περικοπές λαμβάνει περισσότερα από 2.000 € μηνιαίως (32,000 δια 14) όντας υπάλληλος στην σιγουριά του Δημοσίου.

Κοίτα, αν αντί για 2500 έπαιρνες 1900 - 2000 θα σου κακοφαινόταν.

Ειδικά όταν πληρώνεις τους φόρους όλου του κόσμου που φοροδιαφεύγει.

Δημοσ.

Καλά, οι τελωνειακοί δηλώνουν όλα όσα παίρνουν;

Μιλάμε για έναν από τους παραδοσιακά διεφθαρμένους κλαδους, μετά την πολεοδομία και πριν από την εφορία.

Δημοσ.
Καλά, οι τελωνειακοί δηλώνουν όλα όσα παίρνουν;

Μιλάμε για έναν από τους παραδοσιακά διεφθαρμένους κλαδους, μετά την πολεοδομία και πριν από την εφορία.

Όχι, όχι για τους λοιπούς του υπουργείου οικονομικών λέμε, παρεκτραπήκαμε λίγο.

Δημοσ.

Εννοείς όταν θα αρχίσεις να πληρώνεις τους φόρους όλου του κόσμου που φοροδιαφεύγει. Γιατί πριν μην μου πεις πως η αυτοτελής φορολόγηση στα επιδόματα ήταν περί του 25% γιατί δεν θα το πιστέψω με τίποτα, τουτέστιν πρακτικές σαν και αυτή είναι νόμιμη φοροδιαφυγή.

Δημοσ.
Τώρα τους μειώνουν τα επιδόματα και ταυτόχρονα τα εντάσσουν μέσα στη φορολογική κλίμακα και ο άσχετος παρατηρητής το βλέπει σωστό ("τόσα επιδόματα παίρνουν οι τεμπέληδες").

Ενώ δεν είναι?

Τα επιδόματα αυτά είχαν αυτοτελή φορολόγηση και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο συνολικό προς φορολόγηση εισόδημα βάσει κλίμακας.

Η οποία ήταν αστεία ως ποσοστό και δεν καταλαβαίνω το λόγο.

Δημοσ.

Αν ήταν να τα ξύνω και να με πληρώνουν, προσωπικά και με 700 ευχαριστημένος θα ήμουν (να μην πω ότι και πάλι πολλά θα μου έδιναν :P)

Ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που για να εργαστούν και να εξυπηρετήσουν κόσμο χρειάζονται "λάδι" δεν φοροδιαφεύγουν? Δεν νομίζω το "λάδωμα" να δηλώνεται έτσι?

Δημοσ.

Σιγα ρε παιδια που ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι λαδωνονται για να κανουν σωστα την δουλεια τους μην λετε χαζομαρες, μην υποβαθμιζετε την συζητηση..

Δημοσ.

Ρε σεις, μην τσουβαλιάζετε έτσι κόσμο και κοσμάκη. Δεν μπορούμε να λέμε πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τσεπώνουν τους μισθούς και ξύνονται ασύστολα. Κάποιοι το κάνουν, αλλά δεν μπορείς να κατηγορείς έτσι ένα ολόκληρο κλάδο.

Αλλά να διαμαρτύρεσαι επειδή ουσιαστικά σου κόβουν την φοροδιαφυγή που έκανες τόσα χρόνια, ε , αυτό πάει πολύ.

Δημοσ.
Αλλά να διαμαρτύρεσαι επειδή ουσιαστικά σου κόβουν την φοροδιαφυγή που έκανες τόσα χρόνια, ε , αυτό πάει πολύ.

johnnyestia μπερδεύεις λίγο τις έννοιες.

1. Η φοροδιαφυγή είναι παράνομη και τιμωρείται. Οι Δ.Υ. δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν.

2. Τα επιδόματα αυτά -τα οποία ξαναλέω θεσμοθετήθηκαν αντί αυξήσεων επί του βασικού- είχαν χαμηλή φορολόγηση, αλλά δεν μετρούσαν στις συντάξιμες αποδοχές.

Επειδή δεν θέλω να το παίζω δικηγόρος των Δ.Υ. να ξεκαθαρίσω το πως βλέπω τα πράγματα:

Όσο καλοπροαίρετα και να το δω, τα μέτρα είναι πρόχειρα, εύκολα και αντικοινωνικά.

Πρόχειρα και εύκολα γιατί αυξάνουν έμμεσους φόρους, στριμώχνουν τα νοικοκυριά σε ασφυκτικούς κλοιούς και χτυπάνε τα εύκολα θύματα (τους υπαλλήλους) και αντικοινωνικά για τους ίδιους και περισσότερους λόγους πάνω κάτω. Όσο αντιπαθείς και να μου είναι μερικοί Δ.Υ. ποτέ δε θα χαρώ με καμία μείωση μισθού μέσα σε μια φοροεισπρακτική καταιγίδα, σε συνδυασμό με λιτότητα την οποία επιβάλλουν αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα εξ αρχής. Είμαι αντί στην ξεφτιλισμένη πολιτική που τεχνηέντως φέρνει αντιμέτωπες κοινωνικές ομάδες. Φέτος βάφτισαν βολεμένους τους αγρότες και τους Δ.Υ. με αποτέλεσμα οι άλλοι μισοί να χαρούν, ενώ είναι ολοφάνερο πως τα μέτρα αυτά επηρεάζουν όλους. Αύριο τα θύματα θα είναι άλλοι κλάδοι κ.ο.κ. Τα κεκτημένα και θεμελιωμένα δικαιώματα ολοένα και θα χάνονται με τη συναίνεση των ίδιων των ψηφοφόρων.

Η λύση υπάρχει και λέγεται έλεγχος στο δημόσιο και στις επιχειρήσεις. Έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα, κυρώσεις στους παραβάτες, επιθεώρηση εργασίας μπλά μπλά μπλά.... τα ξέρουν αλλά για κάποιο λόγο διαλέγουν άλλους δρόμους. Ενίσχυση της ελαστικής απασχόλησης... δαγκωνόμαστε μπας και γλυτώσουμε το δώρο Πάσχα (και για τον ιδιωτικό τομέα έτσι; )... στο τέλος ο κόσμος θα λέει ευχαριστώ για τον αέρα που αναπνέει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...