Shador Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπερα σε ολους, Για αλλη μια φορα θα απευθηνθω στους εμπειρους του forum Καθως απο θεματα troubleshooting στο Hardware δν εχω κ μεγαλη πειρα.. Το προβλημα μου ειναι το εξης και ειναι αρκετα περιεργο... Γενικα αφηνω τον υπολογιστη αρκετες μερες θα ελεγα ανοιχτο(χωρις να τον ζοριζω με κατι ιδιαιτερα,απλα ειναι ανοιχτος για downloading κτλ) Καποιες,μαλιστα τωρα τελευταια σχεδον ολες τις φορες που χρειαζεται να τον κλεισω οταν παει να ξεκινησει ξανα πανω που κανει στην αρχη εναν κλασσικο λιγο πιο δυνατο θορυβο οπως παντα(μαλλον το ανεμηστηρακι της καρτας γραφικων ειναι) που κανονικα μετα σταματαει ο θορυβος κ συνεχιζει το μηχανημα,αυτο απλα κλεινει σα να του κοβεις το ρευμα πριν προλαβει καν να ανοιξει η οθονη! Ανοιγοντας το ειδα οτι ουσιαστικα ξεκινανε ολα τα ανεμηστηρακια να δουλευουν και 2-3 δευτερα μετα το cpu fan απλα σταματαει...χωρις λογο κ αιτια σα να του κοβεις την τροφοδοσια δλδ,δν ειναι οτι παει αργα η αγκομαχαει κτλ.. Λιγα δευτερολεπτα μετα οπως μαλλον ειναι φυσιολογικο απλα το pc κλεινει κ αν δν κανω κατι μετα απο λιγο ξαναξεκιναει μονο του και αντε παλι τα ιδια...αλλες φορες περνανε ελαχιστα δευτερολεπτα πριν κλεισει το pc αφου σταματησει το cpu fan Κ αλλες λιγα παραπανω. Μετα απο αρκετες προσπαθειες λοιπον οπως και τωρα το cpu fan ξαναπαιρνει μπρος πριν κλεισει το μηχανημα και ξεκιναει κανονικα κ ολα οκ... Πιο πριν ξεκινησε με το πρωτο πατημα του κουμπιου το pc χωρις προβλημα κ μετα απο λιγη ωρα απλα σκαλωσε ολο,αναγκαστηκα να το κλεισω κ μετα αρχισε τα δικα του! Υπαρχει κ μια περιπτωση αυτη τη μια φορα που ανοιγει κ μετα δουλευει να μην σταματει καν το cpu fan,δν ειμαι σιγουρος γιατι γινεται αρκετα γρηγορα το ολο θεμα... Η θερμοκρασια του κουτιου μεσα ειναι πολυ καλη σιγουρα,δν υπερθερμαινεται τιποτα οσο δουλευει η κατι τετοιο. Τα καλωδια μεσα ειναι σωστα συνδεδεμενα κ στη θεση τους... Α και κατι τελευταιο περιεργο που ειδα!Ειχε βγει η τροφοδοσια της μοναδας δισκετας(δε θελω σχολια για την υπαρξη δισκετας!!Ποτε δε ξερεις εγω προτιμω να εχω ) Οταν την εβαλα λοιπον το pc απλα εκανε να ξεκινησει αλλα πριν καν κανει 1/20 της στροφης οποιοσδιποτε ανεμηστηρας απλα εκλεινε..δλδ με το που ακουγες την αρχη του ηχου απο το ρευμα οταν ξεκιναει εσβηνε αμεσως!Εβγαλα παλι τη τροφοδοσια της δισκετας κ μετα απο 3-4 φορες που ειχαμε παλι τα παραπανω(με το cpu fan Που σταματουσε) απλα μια φορα ξεκινησε κ τωρα δουλευει... Δε ξερω ρε παιδια εχω χασει λιγο τη μπαλα...μηπως ειναι τροφοδοτικο?Και γιατι τη μια δουλευει την αλλη οχι? Μηπως ειναι το cpu fan?Αλλα κ αυτο δν φαινεται να χει προβλημα να δουλεψει απλα κοβεται το ρευμα απο αυτο ειτε με εντολη απο μεσα ειτε με απλη διακοπη....πραγματικα δε ξερω...ρωτηστε αν θελετε παραπανω διευκρινησεις (εγινα οσο πιο σαφεις μπορουσα στο βιβλιο που μολις σας εγραψα ) Ευχαριστω...
Themos3 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Reset Bios δοκιμασες? Ολα τα στοιχεια δειχνουν τροφοδοσια παντως......
alexis333 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Σε κοβω για μητρικη ... Μου χει τυχει κατι παρομοιο ... Για δες αν εχει σκασει κανας πυκνωτης πανω στη μητρικη και πες μας...
Themos3 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Αμα εσκαγε πυκνωτης δυσκολα θα δουλευε τωρα το μηχανημα....πολυ δυσκολα...
eva_the_fairy Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μου είχε τύχει ακριβώς το ίδιο, άλλαξα τροφοδοτικό και όλα είναι μια χαρά!!
mphxths Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο , και αν δεν βαριεσαι βγαλτα ολα απο το κουτι ...πιασε μητρικη/ραμ / cpu/vga και ακουμπα τα σε ενα τραπεζι και δες αν εχει περιεργη συμπεριφορα ... εχω δει μητρικες να βραχυκυκλωνουν μεσα στο κουτι απο κακο βιδωμα.
ohristou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μηπως ο ανεμιστηρας ειναι σε λειτουργια auto για αυτο σταματαει ο ανεμιστηρας της cpu. To prohgoymeno pc με amd athlon 3200+ το εκανε αυτο φυσιολογικα με νεργοποιημενα το ccol & quiet και το spu fan speed > auto. Το pc δεν ειχε κανενα προβλημα για 5 χρονακια μεχρι που το αντικατεστησα. Bεβαια οταν ανεβαινε ο φορτος της cpu ο ανεμιστηρας λειτουργουσε σε χαμηλες στροφες. Αλλα κατα την εκκινηση και για αρκετη ωρα δεν κουνιοταν οπως αναφερεις και εσυ. ---------- Προσθήκη στις 17:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:35 ---------- Μηπως ο ανεμιστηρας ειναι σε λειτουργια auto για αυτο σταματαει ο ανεμιστηρας της cpu. To προηγουμενο pc με amd athlon 3200+ το εκανε αυτο φυσιολογικα με νεργοποιημενα το cool & quiet και το cpu fan speed > auto. Το pc δεν ειχε κανενα προβλημα για 5 χρονακια μεχρι που το αντικατεστησα. Bεβαια οταν ανεβαινε ο φορτος της cpu ο ανεμιστηρας λειτουργουσε σε χαμηλες στροφες. Αλλα κατα την εκκινηση και για αρκετη ωρα δεν κουνιοταν οπως αναφερεις και εσυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.