Προς το περιεχόμενο

τεχνικός..μήπως με εξαπατάει?

kyriakh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν συνδεσεις μοντεμ και λαπτοπ , για να στειλεις φαξ ...τι το θες το πολυμηχανημα ? για ντεκορ ? :-)

xaxa

πολυμηχανημα με usb στο λαπτοπ.

Πως δε χρειάζεται το πολ/μα. σκανάρεις κάτι και το στέλνεις.

To πρόβλημα πάντως πρέπει νάναι στην εγκατάσταση (αν και καλύτερα δεν γίνεται), ή δεν είναι συμβατο με vista 32

Όταν επιλέγω αποστολή φαξ, παγώνει η εικόνα, και εξαφανίζεται ο πίνακας επιλογής.Θα μου πουν αυριο απο lex/k..

Αν και όλα σ εμένα έχουν συμβεί με αυτό το θέμα.Θα καλέσω lex/k, και θα μου πούνε κλείσαμε για χριστούγεννα.

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδιά παράδειγμα έφερα με το CCNP.

Εννοώ ότι ένας τεχνικός με εμπειρία είναι δυσεύρετος και δεν θα κάτσει να ψυχανεμίζεται για 15 και 30 ευρώ.

Στα τέτοια του !! θα πάει να στήσει ένα rack ή ένα serverάκο σε domain και θα βάλει 1 χιλιαρικάκι στην τσέπη.

Γιατί να μαζοχίζεται με τον κάθε τρελαμένο?

Μου έτυχε να στήσω win7 clean install και να μην μπορώ με τίποτα να συνδέσω το wm6 κινητό μου με το WMDC.

Έφαγα 2 μέρες να ψάχνω στο internet για drivers, και τελικά ξαναέκανα clean install στα win7 και δούλεψαν μια χαρά.

Έφταιγε το windows easy transfer προφανώς με το οποίο είχαν μεταφερθεί κάποια settings - mails - accounts από εγκατάσταση XP.

Αν αυτό το πάθαινε κάποιος άσχετος end user και με φώναζε για να το φτιάξω πόσα θα έπρεπε να τον χρεώσω για να αξίζει τον κόπο ?

---------- Προσθήκη στις 02:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:39 ----------

drivers για το συγκεκριμένο μηχανάκι έχει εδώ

Όπως και οδηγίες χρήσης.

Πιθανότατα χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις στην οθόνη του μηχανήματος για να μπορέσεις να το ελέγξεις μέσα από τον υπολογιστή.

Επίσης φρόντισε η εγκατάσταση των drivers να γίνει με δεξί κλικ και Run As Administrator .

Τέλος, το ADSL modem δεν έχει καμία σχέση με την τηλεφωνική σου γραμμή. Είναι μόνο για Internet.

Αν έχεις γραμμή εναλλακτικού παρόχου που χρησιμοποιεί VOIP για τηλεφωνία, κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τηλεφωνική γραμμή για να στείλεις φαξ.

Θα πρέπει να σε καθοδηγήσουν αυτοί για το πως μπορείς να στέλνεις φαξ μέσω VOIP και κάποιες εταιρίες δεν υποστηρίζουν καν την αποστολή φαξ απευθείας από φαξομηχανή αλλά μόνο μέσω software, και μόνο για Business πακέτα ή εκτός αν το έχεις ζητήσει εσύ.

Ένα κάρο πράγματα μπορεί να φταίνε.

Δημοσ.

kyriakh 200€ έπρεπε να σου πάρει και όχι 30, οι ημιμαθείς είναι οι πιο σπαστικοί, αν θες φτιάξε το μόνη σου η πάρε κάποιον με αποδείξεις και πιστοποιημένο "εδώ γελάνε..." http://www.multirama.gr/tech_gurus/tech_gurus_howto?utm_source=MLRSITE&utm_medium=Banner&utm_campaign=TechGurusHomeBanner να δούμε τι θα έλεγες μετά.

Δημοσ.
kyriakh 200€ έπρεπε να σου πάρει και όχι 30, οι ημιμαθείς είναι οι πιο σπαστικοί, αν θες φτιάξε το μόνη σου η πάρε κάποιον με αποδείξεις και πιστοποιημένο "εδώ γελάνε..." http://www.multirama.gr/tech_gurus/tech_gurus_howto?utm_source=MLRSITE&utm_medium=Banner&utm_campaign=TechGurusHomeBanner να δούμε τι θα έλεγες μετά.

Με την ιδια λογικη και η αντιπροσωπεια που πας το αμαξι σου για σερβις πρεπει να σου παιρνει κανα χιλιαρικο γιατι και συ ημιμαθης εισαι οσον αφορα την λειτουργια του αυτοκινητου.! ελεος τι αλλο θα ακουσουμε

Τα καταστηματα εννοειται οτι χτυπανε τις τιμες στις υπηρεσιες που προσφερουν.Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ΓΚΟΥΡΟΥ , απλα σημαινει οτι ειναι επιχειρησεις και κοιτανε την εργατοωρα να την πληρωνονται

Επισης εννοειται οτι δεν παιρνουμε οποιοδηποτε που το παιζει τεχνικος να μας φτιαξει το πισι .Πηγαινουμε σε καποιον γνωστο ή στο μαγαζι της γειτονιας ή σε μεγαλη αλυσιδα και κανουμε την δουλεια μας αναλογα το βαλαντιο μας.

Δημοσ.

να σου πω φίλε μου mphxth, εσύ είσαι τεχνικός υπολογιστών; μπορείς να μας πεις τι πτυχίο έχεις και για τι υπηρεσίες κόβεις απόδειξη αν θες;

p.s. τα ελέη άστα για τους παπάδες...

Δημοσ.
να σου πω φίλε μου mphxth, εσύ είσαι τεχνικός υπολογιστών; μπορείς να μας πεις τι πτυχίο έχεις και για τι υπηρεσίες κόβεις απόδειξη αν θες;

p.s. τα ελέη άστα για τους παπάδες...

Ναι , κανενα , και οχι

Δεν ειμαι ελευθερος επαγγελματιας (ακομα) αν και προσανατολιζομαι να γινω οταν αποκτησω καποιους δικους μου πελατες...τοτε ναι θα κανω εναρξη ατομικης και θα κοβω αποδειξεις παροχης.

Προς το παρον δουλευω σε εταιρια πληροφορικης , το τι κοβει αυτη η εταιρια ειναι δικο της θεμα , ουτε δικο μου ουτε δικο σου και δεν με απασχολει κιολας.

Το πτυχιο δεν κανει τον τεχνικο , αλλα τον μισθο.

πσ : καληνυχτα σας , εχουμε και δουλεια αυριο :-)

Δημοσ.

παιδια ολοι τεχνικοι γινανε με τα pc ευρεως να πολουνται παντα θα υπαρχουν αεριτσιδες οπως σε καθε δουλεια

Δημοσ.
Ναι , κανενα , και οχι

Δεν ειμαι ελευθερος επαγγελματιας (ακομα) αν και προσανατολιζομαι να γινω οταν αποκτησω καποιους δικους μου πελατες...τοτε ναι θα κανω εναρξη ατομικης και θα κοβω αποδειξεις παροχης.

Προς το παρον δουλευω σε εταιρια πληροφορικης , το τι κοβει αυτη η εταιρια ειναι δικο της θεμα , ουτε δικο μου ουτε δικο σου και δεν με απασχολει κιολας.

Το πτυχιο δεν κανει τον τεχνικο , αλλα τον μισθο.

πσ : καληνυχτα σας , εχουμε και δουλεια αυριο :-)

Πρώτον έιρήνη ημίν Τι έγινε βρε Χρίστο?στο θέμα μας.. χιχι(λίγο έλειψα και έγινε τσαμπουκάς.Στα κρεβάτια σας τέτοια ώρα.)

Και δεύτερον δεν έχει να κάνει το πτυχίο, συμφωνω. Έχω ένα φίλο, που είναι τώρα υπευθυνος στην Ιντερ/αν , χωρίς πτυχίο.Μόνος του παρακαλώ.Αdministrator.

---------- Προσθήκη στις 07:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:02 ----------

Ε 'οχι και 200€...

199€, οκ:lol:

Η αϋπνία christos σου φέρνει εκνευρισμό.Νάνι

Δημοσ.

Αυτο πάντως με τους τεχνικούς απο τα διάφορα καταστήματα με έκανε και γέλασα...εντάξει σίγουρα κάποιοι είναι καλοί αλλά δεν νομίζω οτι καλύπτει την πλειοψηφία τους....οπότε η υπόθεση είναι ρουλέτα.Δυστυχώς να πείς οτι "ξέρεις απο υπολογιστές" είναι μια κουβεντα που πολλοί την λένε και με περίσσεια άνεση...το θέμα είναι όμως τι γίνεται οταν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα..ποιος μπορεί και ποιος όχι.

Εαν τελικά δεν λυθεί το πρόβλημα εγώ προτείνω το εξής.

1.Πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζάκια της γειτονιάς σου,πόσο θέλουν να σου φτιάξουν την βλάβη ,οτι θα πληρωθουν μονο αν στο φτιάξουν και αν σου κόβουν απόδειξη κτ.λ.

2.Κανόνισε να πάρεις τα λεφτά πίσω απο τον άλλο αλλά απέσυρε και την καταγγελία,η ζωή είναι τροχός και ποτέ δεν ξέρεις ...

Δημοσ.
Αυτο πάντως με τους τεχνικούς απο τα διάφορα καταστήματα με έκανε και γέλασα...εντάξει σίγουρα κάποιοι είναι καλοί αλλά δεν νομίζω οτι καλύπτει την πλειοψηφία τους....οπότε η υπόθεση είναι ρουλέτα.Δυστυχώς να πείς οτι "ξέρεις απο υπολογιστές" είναι μια κουβεντα που πολλοί την λένε και με περίσσεια άνεση...το θέμα είναι όμως τι γίνεται οταν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα..ποιος μπορεί και ποιος όχι.

Εαν τελικά δεν λυθεί το πρόβλημα εγώ προτείνω το εξής.

1.Πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζάκια της γειτονιάς σου,πόσο θέλουν να σου φτιάξουν την βλάβη ,οτι θα πληρωθουν μονο αν στο φτιάξουν και αν σου κόβουν απόδειξη κτ.λ.

2.Κανόνισε να πάρεις τα λεφτά πίσω απο τον άλλο αλλά απέσυρε και την καταγγελία,η ζωή είναι τροχός και ποτέ δεν ξέρεις ...

Ta 15 του τα άφησα .Τα άλλα 15 του τα πήρα πίσω.Θα την αποσύρω όχι γιατί η ζωή είναι τροχός (που είναι), αλλά γιατί τον λυπάμαι..αν και του αξίζει

---------- Προσθήκη στις 09:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:59 ----------

Πήρα την lexmark, kai moy είπε τεχνικός(πολύ εξυπηρετικός, μπορεί να είναι και ο γνωστός σου roger..) ότι πρέπει να ενσωματώσω card fax modem,( μιας και δεν έχει modem το luptop όπως είπες mpixths..) αν το θυμάμαι καλα, η οποία είναι ναι μεν φτηνη κάπου 20 αλλά το πολύ δύσκολο είναι οι ρυθμίσεις μετά.Αυτή είναι λοιπόν η λύση..

Ευχαριστώ παίδες..

Δημοσ.

Τελικά κατάλαβα οτι σε αυτή τη ζωή επιβιώνουν μόνο όσοι έχουν θράσος...

Έχω κάνει αμέτρητες αγγαρείες σε "φίλους" και γνωστούς χωρίς εννοείτε να τους πάρω φράγκο και τους έχω φτοιάξει από απλά προβλήματα σε pc μέχρι αναβαθμίσεις ROM σε PDA και το μόνο που παίρνω είναι ένα ευχαριστώ και αυτό το ξεστομίζουν από υποχρέωση.Αν χρεωνόταν και το ευχαριστώ ούτε που θα το ξεστόμιζαν.Και αυτός ο γλοιώδης τυχάρπαστος σε χρεώνει για υπηρεσίες που δεν προσφέρει και που προφανώς είναι παντελώς ασχετίκλας στο τεχνικό κομμάτι.

Εγώ στη θέση σου θα του έκανα καταγγελία να έρθουν να τον μαζέψουν

Δημοσ.

Όντως η lexmark θέλει κάποιον να έχει πτυχίο χειρισμού πυρηνικού αντιδραστήρα για να λειτουργήσουν τα πολυμηχανήματά της! Όσο για το παλικάρι-λαμόγιο που χαλάει το επάγγελμα μας, καλύτερα να αλλάξει αντικείμενο εργασίας σε κάτι που να περιέχει μπετον και μυστρι. Πάντως Κυριακή μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα! Να παρέχω δωρεάν τεχνική υποστήριξη σε κάποιους που δεν έχουν εργασία - με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Δημοσ.
Όντως η lexmark θέλει κάποιον να έχει πτυχίο χειρισμού πυρηνικού αντιδραστήρα για να λειτουργήσουν τα πολυμηχανήματά της! Όσο για το παλικάρι-λαμόγιο που χαλάει το επάγγελμα μας, καλύτερα να αλλάξει αντικείμενο εργασίας σε κάτι που να περιέχει μπετον και μυστρι. Πάντως Κυριακή μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα! Να παρέχω δωρεάν τεχνική υποστήριξη σε κάποιους που δεν έχουν εργασία - με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Πλάκα κάνεις..

Οι άγιοι ανάργυροι δεν πέθαναν απότι έχω ακουστά βρε παιδιά?

---------- Προσθήκη στις 10:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:36 ----------

οκ κεσεις αν θετε κάτι από ψυχολογία office κινητή τηλ/νία και τουριστικών επαγγελμάτων, εδω.χιχι στα προσεχώς και κορόιδο επιτήδειων.Αυτό τώρα το μαθαίνω υπομονή

Δημοσ.
Δεν ξέρω από τιμές σε επαγγελματίες πληροφορικής. Αλλα μου φαίνεται λίγο περίεργο. Παίρνεις ένα CCNA και ξεκινάς από 50 ευρώ την ώρα? Δηλαδή με τις πιστοποιήσεις οι μισθοί για full time απασχόληση που κυμαίνονται?

Αν το CCNA σημαίνει 50 ευρώ την ώρα... τότε αυτός που έχει και κάνα πτυχίο ανωτέρου επιπέδου και σπουδάζει 4-5 χρόνια, θα πρέπει να παίρνει 200 ευρώ την ώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...