SV1EOD Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Τελικά κατάλαβα οτι σε αυτή τη ζωή επιβιώνουν μόνο όσοι έχουν θράσος... Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αλλά πρέπει να ξέρεις να έχεις θράσος. Δεν είναι απλό. Τεσπα και οι υπόλοιποι που δεν έχουμε κάπως τα βολεύουμε. Έχω κάνει αμέτρητες αγγαρείες σε "φίλους" και γνωστούς χωρίς εννοείτε να τους πάρω φράγκο και τους έχω φτοιάξει από απλά προβλήματα σε pc μέχρι αναβαθμίσεις ROM σε PDA και το μόνο που παίρνω είναι ένα ευχαριστώ και αυτό το ξεστομίζουν από υποχρέωση.Αν χρεωνόταν και το ευχαριστώ ούτε που θα το ξεστόμιζαν. Το έκανα και εγώ στο παρελθόν. Δεν το έχω κόψει τελείως αλλά το έχω ελαττώσει πάρα πάρα πολύ. Βέβαια το έκανα σε μεγάλο βαθμό από ευχαρίστηση, αλλά έστω και έτσι ήταν λάθος μου. Αν δεν θέλεις να σε θεωρούν στο τέλος και μ@λ... κόψε το και εσύ αφού παραδέχεσαι ότι και το ευχαριστώ αν κόστιζε "ούτε που θα το ξεστόμιζαν". Τώρα το ότι εσύ ή εγώ ή πολλοί άλλοι πηγαίνουν και φτιάχνουν τζάμπα PCια γνωστών, συγγενών και φίλων δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να το κάνουν τζάμπα για υπολογιστές αγνώστων, γειτόνων κτλ. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να είναι σωστή η υπηρεσία που παρέχουν και σε λογική(και ξεκάθαρη από την αρχή) τιμή.
andreasl Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Τελικά κατάλαβα οτι σε αυτή τη ζωή επιβιώνουν μόνο όσοι έχουν θράσος...Έχω κάνει αμέτρητες αγγαρείες σε "φίλους" και γνωστούς χωρίς εννοείτε να τους πάρω φράγκο και τους έχω φτοιάξει από απλά προβλήματα σε pc μέχρι αναβαθμίσεις ROM σε PDA και το μόνο που παίρνω είναι ένα ευχαριστώ και αυτό το ξεστομίζουν από υποχρέωση. Ώπα φίλε, ίσως δεν έχεις διαλέξεις τους σωστούς φίλους να κάνεις αγγαρείες. Εγώ αν κατσω να αθροίσω αυτά που έδωσα και αυτά που πήρα είμαι κατά πολύ κερδισμένος. Φίλοι και συγγενείς επαγγελματίες μου έχουν ανταποδώσει υπηρεσίες πολύ μεγαλύτερης αξίας από τη δουλειά που τους έκανα. Στα διάφορα fora έχω ξοδέψει πολλές εργατοώρες για να δίνω συμβουλές κυρίως για στήσιμο linux και όλα τα παρελκόμενα, αλλά τις έχω εξαργυρώσει σε συμβουλές για php και sql που δεν ξέρω την τύφλα μου (από άλλα fora, δεν έχει σημασία).
mphxths Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 [/color]Πήρα την lexmark, kai moy είπε τεχνικός(πολύ εξυπηρετικός, μπορεί να είναι και ο γνωστός σου roger..) ότι πρέπει να ενσωματώσω card fax modem,( μιας και δεν έχει modem το luptop όπως είπες mpixths..) αν το θυμάμαι καλα, η οποία είναι ναι μεν φτηνη κάπου 20 αλλά το πολύ δύσκολο είναι οι ρυθμίσεις μετά.Αυτή είναι λοιπόν η λύση.. Ευχαριστώ παίδες.. Στο θεμα μας παιδια , συνηθως τα φορητα εχουν απλο μοντεμ.Αλλα δεν καταλαβαινω τι σχεση και πως εμπλεκεται το μοντεμ του φορητου στην αποστολη του φαξ.Αν ενα πολυμηχανημα ειναι ΚΑΙ φαξ , εχει συνηθως δυο τηλεφωνικες υποδοχες πανω του. Μια για να συνδεσουμε την γραμμη και να στελνουμε τα φαξ μας ειτε απευθειας απο το μηχανημα ειτε απο το πισι μας και μια για να συνδεσουμε καποια τηλεφωνικη συσκευη Διορθωστε με αν κανω λαθος ...
kyriakh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 ενώ το εγχειρίδιο ενημερώνει ότι είναι και φαξ με διαβεβαίωσαν ότι δεν υποστηρίζει, αλλά μόνο μέσω μοντεμ λάπτοπ μπορώ, και έτσι, τι χρειάζεται το πολυμηχάνημα, μόνο να το εκτυπώσει.. Άρα κακώς από το management θα έλεγα εγώ, που γράφει μέσα για φαξ.Μου αρέσει που φράφει και τα βήματα.
mphxths Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 ενώ το εγχειρίδιο ενημερώνει ότι είναι και φαξ με διαβεβαίωσαν ότι δεν υποστηρίζει, αλλά μόνο μέσω μοντεμ λάπτοπ μπορώ, και έτσι, τι χρειάζεται το πολυμηχάνημα, μόνο να το εκτυπώσει..Άρα κακώς από το management θα έλεγα εγώ, που γράφει μέσα για φαξ.Μου αρέσει που φράφει και τα βήματα. Ε αρα στα λογια μου ερχομαστε , ντεκορ οσον αφορα την αποστολη φαξ
masteripper Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν το θέμα αποκτάει ενδιαφέρον, κάποιες παρατηρήσεις. 1ον Κυριακή καλά έπραξες και απέσυρες την καταγγελία 2ον δουλειές σε γνωστούς και φίλους τζαμπε είναι αυτο που χαλάει την κατάσταση....ναι να κάνεις χαμηλή τιμή ...ναι να δουλέψεις για πολυ περισσότερες ώρες και να πληρωθείς λίγα άλλα όχι τζάμπα.Δυστυχώς ό κόσμος είναι μυστήριος και είναι σίγουρο ότι θα είσαι "καλός φίλος" αν το κάνεις τζάμπα αλλά θα είσαι πολύ "καλός τεχνικός" αν το κάνεις και πληρωθείς μια Normal τιμή.Βέβαια κάθε φορά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και εργασίες για μελλοντικές απολαβές αλλά πρέπει να είναι λίγες.Και μήν ξεχνάτε εσείς που οντως μπορείτε και ξέρετε να κάνετε αυτη την δουλειά,για να κάνετε κάτι έχετε φάει αμέτρητές ώρες μπροστά σε οθόνες,βιβλία,ξέρετε σίγουρα καλά Αγγλικά και έχετε ξοδέψει μια περιουσία σε εξοπλισμό....ενώ ο υδραυλικός της γειτονιάς σας με ζήτημα αν έχει κάνει "ώρες εκπαίδευσης" και με 1 κάβουρα αν μπει μέσα σε σπίτι το 50ρικο το έχει πάρει χαλαρά και του έχετε κάνει και 1000ς τεμενάδες επειδή ήρθε γρήγορα. Υ.Γ και σορρυ αλλά Laptop όχι Luptop ...φιλικά
andreasl Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχήν πρέπει να ελέγξεις αν η τηλεφωνική σύνδεση που έχεις μετατρέπει την ομιλία σε voip και τη μεταδίδει γιατί τότε ίσως είναι αδύνατο να στείλεις φαξ. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, αλλά ίσως και αυτό να επηρεάζει. Αν έχεις την απλή κλασική σύνδεση οτε προσπερνάς αυτό το βήμα. Μετά πρέπει να ελέγξεις αν το modem σου έχει δυνατότητα φαξ. Αρκεί να μας πεις τον τύπο του ή τον τύπο του υπολογιστή να το ψάξουμε, αν δεν το βρεις μόνη. Μετά πρέπει να τσεκάρεις αυτά τα links για να δεις αν έχεις το κατάλληλο component των windows (υποθέτω πως έχεις windows) για φαξ. http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/crawford_02october21.mspx http://askville.amazon.com/SimilarQuestions.do?req=send-fax-Lexmark-X2350-printer Μετά τα ξαναλέμε.
masteripper Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Όντως η lexmark θέλει κάποιον να έχει πτυχίο χειρισμού πυρηνικού αντιδραστήρα για να λειτουργήσουν τα πολυμηχανήματά της! Όσο για το παλικάρι-λαμόγιο που χαλάει το επάγγελμα μας, καλύτερα να αλλάξει αντικείμενο εργασίας σε κάτι που να περιέχει μπετον και μυστρι. Πάντως Κυριακή μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα! Να παρέχω δωρεάν τεχνική υποστήριξη σε κάποιους που δεν έχουν εργασία - με επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Καλό και ηθικό αυτό αλλά δυστυχώς να ξέρεις δεν θα εκτιμηθεί και στην πρώτη αναποδιά θα σε "σταυρώσουν" σε σχέση με "εκείνο τον φοβερό τεχνικό απο το χχχ καταστημα που πήρε μόνο zzzz και μου το έκανε"....εκτός αν τίθεται θέμα εμπειρίας/κύκλο οπότε μπορείς να το κάνεις π.χ για 1 μήνα....σαν προσοφορά γνωριμίας.
mphxths Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 @andreasl Το θεμα μας , αν το καταλαβα καλα , ειναι οτι η Κυριακη πηρε ενα πολυμηχανημα για να στελνει φαξ μεσω αυτου και αυτο (το πολυμηχανημα) δεν υποστηριζει αποστολη ΦΑΞ. Εγω αυτο καταλαβα... Τωρα αν ειναι να στειλει φαξ χωρις την χρηση του πολυμηχανηματος ειναι ενα εντελως αλλο θεμα το οποιο ξεκινα με αυτα που αναφερεις...
andreasl Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Και μήν ξεχνάτε εσείς που οντως μπορείτε και ξέρετε να κάνετε αυτη την δουλειά,για να κάνετε κάτι έχετε φάει αμέτρητές ώρες μπροστά σε οθόνες,βιβλία,ξέρετε σίγουρα καλά Αγγλικά και έχετε ξοδέψει μια περιουσία σε εξοπλισμό....ενώ ο υδραυλικός της γειτονιάς σας με ζήτημα αν έχει κάνει "ώρες εκπαίδευσης" και με 1 κάβουρα αν μπει μέσα σε σπίτι το 50ρικο το έχει πάρει χαλαρά και του έχετε κάνει και 1000ς τεμενάδες επειδή ήρθε γρήγορα. Όχι φίλε, είναι όλα θέμα προσφοράς και ζήτησης. Υπάρχει υπερπροσφορά σε επιδιορθωτές υπολογιστών αλλά πολύ μικρή προσφορά σε υδραυλικούς. Επίσης τα εργαλεία του υδραυλικού είναι πολύ ακριβότερα. Εσύ με ένα 500άρικο βολεύεσαι με ένα laptopάκι. Ενώ ο υδραυλικός θα δώσει 500 ευρώ μόνο για το μεγάλο τρυπάνι του και θέλει άλλα 50 εργαλεία + βανάκι. Όσο για τη μόρφωση, δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από επαλ για να μπορείς να είσαι αξιοπρεπής επιδιορθωτής υπολογιστών. ---------- Προσθήκη στις 12:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:23 ---------- Τωρα αν ειναι να στειλει φαξ χωρις την χρηση του πολυμηχανηματος ειναι ενα εντελως αλλο θεμα το οποιο ξεκινα με αυτα που αναφερεις... Ακριβώς όπως τα λες. Δυστυχώς έγινε λάθος αγορά.
ss13 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Πρέπει να κάνεις στην αρχή και δουλειές free !! To τρελλό είναι ότι ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος με 0 εκπαίδευση ( δηλαδή έμαθαν κάποια πράγματα πριν 15 χρόνια και αυτό είναι ) πληρώνονται τρελλά ( για τις γνώσεις που έχουν ) και όλοι εμείς που βγάζουμε τα μάτια μας εδώ μέσα 15 ώρες την ημέρα παίρνουμε λίγα για τις ώρες που είμαστε μπροστά στην οθόνη ( προς Θεού δεν έχω τίποτα με τα δυο επαγγέλματα που ανάφερα πιο πάνω ) !! Η Ελλάδα είναι για να φεύγεις αν είσαι καλός στο αντικείμενο αυτό ( Αμερική , Αγγλία κλπ ) για δουλειά !! Εδώ αν δεν κλέβεις δεν βγάζεις μια !!
masteripper Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Όχι φίλε, είναι όλα θέμα προσφοράς και ζήτησης. Υπάρχει υπερπροσφορά σε επιδιορθωτές υπολογιστών αλλά πολύ μικρή προσφορά σε υδραυλικούς. Επίσης τα εργαλεία του υδραυλικού είναι πολύ ακριβότερα. Εσύ με ένα 500άρικο βολεύεσαι με ένα laptopάκι. Ενώ ο υδραυλικός θα δώσει 500 ευρώ μόνο για το μεγάλο τρυπάνι του και θέλει άλλα 50 εργαλεία + βανάκι. . Φίλε μου εκεί έχεις πάει σε εργολάβο...δεν έρχεται αυτός σε κανένα σπίτι ....αυτο είναι σίγουρο,εγώ μιλάω για το παλικαράκι - παραπαίδι που λέέι ότι είναι υδραυλικός και για εργαλεία ένας κάβουρας και 1 δράπανο είναι αυτό που χρειάζεται. Καλό είναι να υπάρχει διάκριση ανάλογα με τις δεξιότητες του καθενός για να είναι σωστή η σύγκριση.
mphxths Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Η γνωμη μου για θεματα κοστολογιων ειναι η εξης 1. συγγενεις 1ου βαθμου = δωρεαν..σιγα μην παρεις λεφτα απο τα αδελφια σου για παραδειγμα 2.φιλους και γνωστους = μινιμουμ και τσεκαρεις...το κανει συστηματικα και παει να σε εκμεταλευτει ?ε τοτε στα αυτια. 3.Σε ιδιωτες = αναλογως αποσταση / ειδους βλαβης / και πως τον κοβεις οικονομικα , κατω απο 30ευρω δεν πεφτεις κατα την γνωμη μου (την ωρα) 4.Σε εταιρειες = στα αυτια. Εγω στους δικους μου πελατες (εταιρικους) τους παιζω χαμηλα γιατι στηριζομαι σε αυτους για να με δικτυωσουν , δεν θα τους γδαρω κιολας.Σε ιδιωτες αναλογα πως τους κοβω οι τιμες κυμαινονται Και ολα αυτα εφοσον προσφερω λυση , αλλιως τους ξεκαθαριζω...αν δεν υπαρξει λυση μου δινετε τοσα και συγνωμη που σας εφαγα το χρονο σας. Ετυχε να παω σε μια κοπελια , γνωστη γνωστου , απλα να της ανοιξω το φορητο και να της το φυσηξω και οταν ηρθε η ωρα της πληρωμης μου λεει μισο να παω στην τραπεζα να σηκωσω λεφτα !!! ελεος .. της πηρα 20 ευρω και ειχε μεινει αναυδη. Μην πλατιαζουμε ομως στο θρεντ της Κυριακης.
kyriakh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ε αρα στα λογια μου ερχομαστε , ντεκορ οσον αφορα την αποστολη φαξ ντεκορ ντεκορ
andreasl Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 εγώ μιλάω για το παλικαράκι - παραπαίδι που λέέι ότι είναι υδραυλικός και για εργαλεία ένας κάβουρας και 1 δράπανο είναι αυτό που χρειάζεται. Εννοείται ότι σε αυτό το παραπαίδι δεν θα έδινα φράγκο πέρα από ένα χαρτζηλίκι. Δεν χρειάστηκε ποτέ βέβαια γιατί τις απλές δουλειές τις κάνω και μόνος μου (έχω αρκετές γνώσεις από πολλά αντικείμενα). Αλλά σου λέω το εξής απλό: Αν έχεις 5 ανθρώπους που τους λύνεις τα προβλήματα δωρεάν, σίγουρα ο ένας θα έχει κάβουρα και τρυπάνι και θα πιάνει το χέρι του για να σε βοηθήσει στη δύσκολη στιγμή με τα υδραυλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.