Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για χρεωση της βενζινης.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν πχ εχει το λιτρο 1.20 και θελω να βαλω 40 λιτρα τωρα παει 1.20χ40=48 ευρω ή υπαρχει και επιπλεον φορος;

Ρωταω, γιατι εαν δεν υπαρχει επιπλεον φορος μαλλον με κοροιδεψαν εχθες που εβαλα βενζινη. Εχω ενα mercedes a140 το οποιο εψαξα και ειδα οτι η χωρητικοτητα στην βενζινη ειναι στα 54λιτρα. Η τιμη λιτρου που ελεγε το βενζιναδικο ηταν κοντα στα 1.2 ( νομιζω 1.19 ) και ηταν ενα Aegean λιγο εξω απο την κομοτηνη. Εμενα η σταθμη στην βενζινη ηταν λιγο κατω απο το 1/4, δλδ κοντα στα 7-11 λιτρα. Εβαλα εστω οτι εχω 6 λιτρα οποτε θελει 48 για γεμισμα. Οποτε 48χ1.19=57.12 ευρω στην χειροτερη περιπτωση, αφου νομιζω οτι ειχα κοντα στα 10 λιτρα και οχι μονο 6. Οποτε γιατι πληρωσα 60 ευρω;

Δημοσ.

Ο μετρητης ελεγε 60 ευρω, αλλα δε φαινεται λογικο. Εξαλλου υπαρχουν πολλες απατες με πλασματικους αριθμους. Πχ η τιμη μπορει να αυξανοταν πιο γρηγορα απο το κανονικο. Ασε που δε ειναι τοσο χαζοι ωστε να πουν διαφορετικη τιμη απο αυτη που αναγραφεται στον μετρητη αντλιας.

Δημοσ.

Επισης το ενδεικτικο που εχει το αυτοκινητο σου δεν ειναι απολυτα ακριβιας και δεν εχει λογο να ειναι, δηλαδη εαν σου δειχνει 1/4 τοτε δεν εχεις ακριβως 1/4 αλλα καπου εκει κοντα.

Δημοσ.

Πολλές φορές κλέβουν και οι αντλίες.

Εμένα στη μοτοσυκλέτα με 15λτ ντεπόζιτο έχω βάλει ακόμα και 17λτ. Δίνω μια ευχή να τα φάει ο βενζινάς στους γιατρούς και φεύγω.

Δημοσ.

Ρωταω επειδη μου φανηκε υπερβολικο να δωσω 60 ευρω για 3/4 βενζινης και απο τη στιγμη που η τιμη δεν ηταν υπερβολικα ακριβη. Και εξαλλου 3 χρονια οδηγαω, δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζω βενζινη. Καμμια πουζτια πρεπει να επαιξε ο βενζινας.

• Moderators
Δημοσ.

Οντως εγω παντα λεω "Αμολυβδη ΑΠΛΗ γεμισε το". Και ας τολμησει να βαλει κατι αλλο... Αντε γιατι οταν δεν το ανεφερες παντα εβαζε ενισχυμενη (που δεν ειναι 98 ρα... 95ρα ειναι με εξτρα λιπαντικα).

Δημοσ.

σε φαγανε... και εμενα με τη μηχανη μια φορα πήγαν να μου χρεωσουν 3 λίτρα παραπάνω αλλα τους περιποιήθηκα και πήρα τζάμπα το γέμισμα... πρόσεχε τουσ αδερφε...

Δημοσ.

Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει αν οντως γεμιζει με 54 λιτρα το αμαξι; Για να μπορω να υπολογιζω καθε φορα το ποσο που θα μου βγαινει πανω-κατω.

Δημοσ.
Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει αν οντως γεμιζει με 54 λιτρα το αμαξι; Για να μπορω να υπολογιζω καθε φορα το ποσο που θα μου βγαινει πανω-κατω.

Ακομα και ετσι να ειναι ειναι σχεδον αδυνατον να ξερεις ποσα λιτρα εχεις μεσα οποτε να ξερεις ποσα υπολοιποντε και ποσο κοστιζουν.

Δημοσ.

Θα το γεμιζω παντα οταν η βελονα ειναι σε καποια γραμμη, ή κοντα σε καποια. Ενταξει στο περιπου θα το βγαζω.

Δημοσ.
Ακομα και ετσι να ειναι ειναι σχεδον αδυνατον να ξερεις ποσα λιτρα εχεις μεσα οποτε να ξερεις ποσα υπολοιποντε και ποσο κοστιζουν.

Εντελώς θεωρητικά, αν έχεις υπολογιστή ταξιδιού μπορείς να υπολογίσεις το γινόμενο μέση κατανάλωση Χ τα χιλιόμετρα που σου μένουν {= βενζίνη στο ρεζερβουάρ σου}.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...