kickeras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχήν δεν είμαι σίγουρος εαν πρέπει να μπει στα αθλητικά ή εδώ διότι δε ξέρω αν τα αθλητικά είναι μόνο για νέα περί σπορ, για αυτό εάν είναι λάθος αλλάχτε το . Έχω βαρεθεί τα "κλειστά" γυμναστήρια και γενικά τετοια είδη γυμναστικής. Τελευταία έχω σκεφτεί το τέννις ως εναλλακτική, το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον και αθλητικό. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιους ασχολούνται, εάν αξίζει το τέννις ως γυμναστική (προσωπικά πιστεύω πως αξίζει πολύ), σε ποια σημεία της αθήνας μπορώ να ξεκινήσω μαθήματα και ποιό είναι πάνω κάτω το κόστος. Εγώ μένω δυτική αττικη, οπότε περιοχές όπως πετρούπολη-ίλιον-περιστέρι θα ήταν πολύ βολικές. Ξέρω ότι αρκετά φθηνά μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο στο μαρούσι, αλλα είναι σκότωμα να κάνεις μία ωρα ταξίδι για να φτάσεις κάθε φορά. Ευχαριστώ .
linkin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 To τεννις αξιζει παρα πολυ ως αθλημα.Γυμναζεσαι,διασκεδαζεις,συγκεντρωνεσαι και λογο του οτι ειναι ατομικο αθλημα το αποτελεσμα εξαρταται καθαρα απο σενα.Δεν ειμαι Αθηνα αλλα να υπολογιζεις για 2 ωρες την βδομαδα 50-60 ευρω τον μηνα..
CtrlFreak Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=ZLRXchUab9Q&NR=1[/ame]
nickarmy Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 είναι ανάλογα τον καθένα, εμένα μου αρέσει αρκετά αλλά άλλοι το βαριούνται, επίσης θα πρέπει να ρίξεις και λίγα λεφτά για ρακέτα (πρέπει να δεις βάρος κτλ,μην πιαστείς κορόιδο να πάρεις κάποια επαγγελματική ).
kickeras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Τα λεφτά αυτά μια χαρά είναι. Γυμναστήριο ίσως είναι κ πιο πολύ σε μερικά. Περιοχές????
PCharon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Για μένα (και όχι μόνο) είναι κοροϊδία το να δίνεις αυτά τα 60 (σίγουρα μόνο 60? νομίζω πολύ παραπάνω σε μερικά) για να βλέπεις γήπεδο 2ώρες/μία φορά την εβδομάδα. Πρώτον επειδή με ένα 2ωρο την εβδομάδα δε νοείται άθληση, απλά συντήρηση (σα να μη κάνεις τίποτα). Δεύτερον επειδή έτσι δεν είναι άθλημα για όλους, είναι άθλημα πολυτελείας για όσους έχουν ένα 2ωρο ελεύθερο στην ατζέντα τους κι ένα κατοστάρικο για πέταμα. Σα κοινωνικός ρατσισμός περίπου. Όπως είναι επίσης σε μερικές περιπτώσεις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γήπεδα δημοτικά που πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής από την τσέπη τους να δίνονται σε κάποιους προς εκμετάλλευση και όλες τις υπόλοιπες ώρες που δεν πάνε αυτοί να είναι κλειδωμένα με ταμπελίτσα "απαγορεύεται".
linkin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Για μένα (και όχι μόνο) είναι κοροϊδία το να δίνεις αυτά τα 60 (σίγουρα μόνο 60? νομίζω πολύ παραπάνω σε μερικά) για να βλέπεις γήπεδο 2ώρες/μία φορά την εβδομάδα. Πρώτον επειδή με ένα 2ωρο την εβδομάδα δε νοείται άθληση, απλά συντήρηση (σα να μη κάνεις τίποτα). Δεύτερον επειδή έτσι δεν είναι άθλημα για όλους, είναι άθλημα πολυτελείας για όσους έχουν ένα 2ωρο ελεύθερο στην ατζέντα τους κι ένα κατοστάρικο για πέταμα. Σα κοινωνικός ρατσισμός περίπου. Όπως είναι επίσης σε μερικές περιπτώσεις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γήπεδα δημοτικά που πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής από την τσέπη τους να δίνονται σε κάποιους προς εκμετάλλευση και όλες τις υπόλοιπες ώρες που δεν πάνε αυτοί να είναι κλειδωμένα με ταμπελίτσα "απαγορεύεται". α)Κανεις μεγαλο λαθος.Τα 60 ευρω που περιλαμβανουν 8 ωρες ενοικιαση γηπεδου και προπονητη ειναι πολλα???Αν πας για 8 ωρες να παιξεις 5*5/bowling/μπιλιαρδο ή να πας γυμναστηριο λιγοτερα θα πληρωσεις.....?Και το τεννις ΔΕΝ ειναι αθλημα πολυτελειας. β)Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.
PCharon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 α)Κανεις μεγαλο λαθος.Τα 60 ευρω που περιλαμβανουν 8 ωρες ενοικιαση γηπεδου και προπονητη ειναι πολλα???Αν πας για 8 ωρες να παιξεις 5*5/bowling/μπιλιαρδο ή να πας γυμναστηριο λιγοτερα θα πληρωσεις.....?Και το τεννις ΔΕΝ ειναι αθλημα πολυτελειας. Ναι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και δεν κάνω καθόλου λάθος (ούτε είναι μόνο 60, απ'όσο θυμόμουν). Και σιγά τα παραδείγματα που μου έφερες, το bowling πχ είναι τεράστια κοροϊδία κι εκμετάλλευση κι αν και μου άρεσε για οικονομικούς λόγους το σταμάτησα. Στο γυμναστήριο (όταν πήγαινα) δεν πας 2 ώρες την εβδομάδα με 60€, έλεος, δεν είναι γυμναστική αυτό. Το τέννις ΕΙΝΑΙ άθλημα πολυτελείας, λόγω σπανιότητας και κόστους για πάρα πολλούς. Τώρα αν εσύ μένεις δίπλα σε κανά καλό γηπεδάκι που αφήνουν με μικροσυνδρομή, μαγκιά σου. Αναγκαστικά λοιπόν (για μένα) ποδηλατάκι έξω κι αν μας βαρέσει κανά αυτοκίνητο, ο θεός να μας λυπηθεί...
linkin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Ναι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και δεν κάνω καθόλου λάθος (ούτε είναι μόνο 60, απ'όσο θυμόμουν). Και σιγά τα παραδείγματα που μου έφερες, το bowling πχ είναι τεράστια κοροϊδία κι εκμετάλλευση κι αν και μου άρεσε για οικονομικούς λόγους το σταμάτησα.Στο γυμναστήριο (όταν πήγαινα) δεν πας 2 ώρες την εβδομάδα με 60€, έλεος, δεν είναι γυμναστική αυτό. Το τέννις ΕΙΝΑΙ άθλημα πολυτελείας, λόγω σπανιότητας και κόστους για πάρα πολλούς. Τώρα αν εσύ μένεις δίπλα σε κανά καλό γηπεδάκι που αφήνουν με μικροσυνδρομή, μαγκιά σου. Αναγκαστικά λοιπόν (για μένα) ποδηλατάκι έξω κι αν μας βαρέσει κανά αυτοκίνητο, ο θεός να μας λυπηθεί... α)To οτι μπορεις να κανεις ποδηλατο εξω δεν σημαινει οτι το τεννις ακριβο.Και χειμερινος κολυμβητης μπορεις να γινεις που ειναι η καλυτερη ασκηση κατ εμε.Και να μαζευτεις με τους φιλους σου σε μια αλανα να κλωτσησετε το τοπι τζαμπε.Αυτο δεν κανει ομως το τεννις ακριβο αθλημα. β)Το τεννις ΔΕΝ ειναι αθλημα πολυτελειας.Η σπανιοτητα εγγυται στην αδιαφορια των φορεων και της πολιτειας να φτιαξει επαρκης αθλητικες εγκαταστασεις.Στον Καναδα(οπου εχω ζησει) και στην Γερμανια οπου ξερω απο πολλους φιλους υπαρχουν κοντα κοντα γηπεδα τεννις ολοι πανε και παιζουν και ειναι λαικο αθλημα.Εδω στην Ελλαδα πας να παιξεις τεννις και εισαι δαχτυλοδεικτουμενος και σε κοιτανε σαν εξωγηινο.Μην συγχεεις λοιπον το τι συμβαινει στην ελλαδα και γενικευεις.Με αυτη την λογικη ολα τα αθληματα τα οποια εχουν ελλειπεις αθλητικες εγκαταστασεις ειναι αθληματα πολυτελειας.ΝΟΤ γ)Τα χρηματα ηταν 40 πριν καμια 10αρια χρονια και πλεον ειναι 60,στην χειροτερη 70.παραπανω ειναι πανακριβο. δ)Για το ποδηλατο συμφωνω κι εγω.Αλλα που?Στην κατεχακη και την πατησσιων? Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2010 από linkinp
PCharon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 α)To οτι μπορεις να κανεις ποδηλατο εξω δεν σημαινει οτι το τεννις ακριβο.Και χειμερινος κολυμβητης μπορεις να γινεις που ειναι η καλυτερη ασκηση κατ εμε.Και να μαζευτεις με τους φιλους σου σε μια αλανα να κλωτσησετε το τοπι τζαμπε.Αυτο δεν κανει ομως το τεννις ακριβο αθλημα. β)Το τεννις ΔΕΝ ειναι αθλημα πολυτελειας.Η σπανιοτητα εγγυται στην αδιαφορια τον φορεων και της πολιτειας να φτιαξει επ'αρκης αθλητικες εγκαταστασεις.Στον Καναδα(οπου εχω ζησει) και στην Γερμανια οπου ξερω απο πολλους φιλους υπαρχουν κοντα κοντα γηπεδα τεννις ολοι πανε και παιζουν και ειναι λαικο αθλημα.Εδω στην Ελλαδα πας να παιξεις τεννις και εισαι δαχτυλοδεικτουμενος και σε κοιτανε σαν εξωγηινο.Μην συγχεεις λοιπον το τι συμβαινει στην ελλαδα και γενικευεις.Με αυτη την λογικη ολα τα αθληματα τα οποια εχουν ελλειπεις αθλητικες εγκαταστασεις ειναι αθληματα πολυτελειας.ΝΟΤ γ)Τα χρηματα ηταν 40 πριν καμια 10αρια χρονια και πλεον ειναι 60,στην χειροτερη 70.παραπανω ειναι πανακριβο. δ)Για το ποδηλατο συμφωνω κι εγω.Αλλα που?Στην κατεχακη και την πατησσιων? α) Δεν το σύγκρινα με το ποδήλατο. Είπα απλά πως, τελικά, αυτό μόνο μπορώ να κάνω (από όσα δοκίμασα και μου άρεσαν) διότι δεν κοστίζει το 10% του βασικού μισθού και δεν είναι με χρονοχρέωση και το κάνεις τόσο συχνά όσο γουστάρεις. β) Δεν είπα κάτι τέτοιο. Μίλησα ξεκάθαρα περί κόστους και σπανιότητας. Για την Ελλάδα μιλάω πάντα, δε με ενδιαφέρει τί κάνουν αλλού (τα ίδια λέμε) και αν αλλού παίζει τέννις και ο άνεργος και ο φτωχός και ο χαμηλόμισθος, εδώ ΔΕΝ μπορεί να παίξει, άρα είναι πολυτελείας εξ'ορισμού. γ) Τέννις με 60€ (λέμε τώρα) = 10% του βασικού μισθού για 2 ώρες την εβδομάδα (και ούτε καν γυμνάζεσαι έτσι). Και μιλάμε για τα ελάχιστα ποσά, τράβα ρώτα τίποτα παραπάνω, ρώτα στις δήθεν ακαδημίες (όπου πριν 10 χρόνια ακόμα και σε δραχμές παραπάνω μου είχαν πει από αυτό που λες). δ) Παντού κινδυνεύεις. Σε ένα δρόμο με ελάχιστη κίνηση βρήκα λάδια κάποτε, γλύστρησα κι έπεσα μπροστά από διερχόμενο όχημα και είναι θαύμα που δε με πήρε από κάτω. Ένα μόνο όχημα περνούσε, ένας άδειος δρόμος, αλλά μπορούσα να σκοτωθώ κι έτσι. Και, ρε γαμώτο, για ποιό λόγο πρέπει να πληρώνεις σα φούστης για να γυμνάζεσαι ή να κάνεις ένα άθλημα? Ζούμε που ζούμε σε τσιμεντουπόλεις του κερατά. Μετά μην αναρωτιόμαστε για τα στατιστικά ασθενειών και γιατί όλα τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι με το PC και ο πρωταθλητισμός μας περιορίζεται στο ντόπιν...
Höfdingadrapa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 είναι ανάλογα τον καθένα, εμένα μου αρέσει αρκετά αλλά άλλοι το βαριούνται, επίσης θα πρέπει να ρίξεις και λίγα λεφτά για ρακέτα (πρέπει να δεις βάρος κτλ,μην πιαστείς κορόιδο να πάρεις κάποια επαγγελματική ). Συγχαρητήρια για το ποστ σου. Keep up.
kickeras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Τελικά δε ξέρει κανείς αν παίζει κάτι κοντά στις περιοχές μου ε? Προσωπικά πιστεύω ότι για 2 ώρες τη βδομάδα συγκριτικά με το σύνολο των ωρών που μπορείς να πας στο γυμναστήριο είναι πολλά, αλλά στο γυμναστήριο δεν έχεις κάποιον γυμναστή να σε προσέχει. Σπανίως. Άσε που σε μεγάλα γυμναστήρια περιμένεις στις ουρές να κάνεις κάποιο όργανο λες και πας στη τράπεζα. Για μένα άθλημα πολυτελείας είναι αυτό που είναι πολύ ακριβό. Δε θεωρώ το τέννις κάτι τέτοιο.
linkin Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 α) Δεν το σύγκρινα με το ποδήλατο. Είπα απλά πως, τελικά, αυτό μόνο μπορώ να κάνω (από όσα δοκίμασα και μου άρεσαν) διότι δεν κοστίζει το 10% του βασικού μισθού και δεν είναι με χρονοχρέωση και το κάνεις τόσο συχνά όσο γουστάρεις. β) Δεν είπα κάτι τέτοιο. Μίλησα ξεκάθαρα περί κόστους και σπανιότητας. Για την Ελλάδα μιλάω πάντα, δε με ενδιαφέρει τί κάνουν αλλού (τα ίδια λέμε) και αν αλλού παίζει τέννις και ο άνεργος και ο φτωχός και ο χαμηλόμισθος, εδώ ΔΕΝ μπορεί να παίξει, άρα είναι πολυτελείας εξ'ορισμού. γ) Τέννις με 60€ (λέμε τώρα) = 10% του βασικού μισθού για 2 ώρες την εβδομάδα (και ούτε καν γυμνάζεσαι έτσι). Και μιλάμε για τα ελάχιστα ποσά, τράβα ρώτα τίποτα παραπάνω, ρώτα στις δήθεν ακαδημίες (όπου πριν 10 χρόνια ακόμα και σε δραχμές παραπάνω μου είχαν πει από αυτό που λες). δ) Παντού κινδυνεύεις. Σε ένα δρόμο με ελάχιστη κίνηση βρήκα λάδια κάποτε, γλύστρησα κι έπεσα μπροστά από διερχόμενο όχημα και είναι θαύμα που δε με πήρε από κάτω. Ένα μόνο όχημα περνούσε, ένας άδειος δρόμος, αλλά μπορούσα να σκοτωθώ κι έτσι. Και, ρε γαμώτο, για ποιό λόγο πρέπει να πληρώνεις σα φούστης για να γυμνάζεσαι ή να κάνεις ένα άθλημα? Ζούμε που ζούμε σε τσιμεντουπόλεις του κερατά. Μετά μην αναρωτιόμαστε για τα στατιστικά ασθενειών και γιατί όλα τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι με το PC και ο πρωταθλητισμός μας περιορίζεται στο ντόπιν... α)Με 6 κατοσταρικα βασικο μισθο δεν πας ουτε για μπανιο το καλοκαιρι φιλε μου,τι τεννις....Αυτο ομως ειναι ανεξαρτητος παραγοντας. β)Τα ιδια λεμε,το τεννις δεν ειναι αθλημα πολυτελειας,οι εκαστωτε αρμοδιοι το καταντησαν. γ)Λιγο πολυ οτι ισχυει και στο α.Αμα ειχε μεριμνησει η πολιτεια να κατασκευασει αθλητικες εγκαταστασεις και το κοστος για να παιζεις θα ηταν 1 ζευγαρι παπουτσια και μια ρακετα των 80-120 ευρω καθε 2-3 χρονια. Γιατι ειμαστε ορνια φιλε μου δυστυχως,γι αυτο.Γι αυτο οι Γερμανια εχει 40 αθλητες στο top 300 και εμεις .....2.
johnykim Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Καταλαβαίνω ότι απαντάω αργά,αλλά πέτυχα το thread στον googly.. Topic starter ,δεν ξέρω αν σε βολεύει πιο νότια.Παίζω τέννις στο Κερατσίνι(Γρ.Λαμπράκη τέρμα πριν το Πέραμα) δίνω 25/μήνα για 3 ώρες την βδομάδα(δύο μέρες από 1.5 και 1.5) και γενικά είμαι ευχαριστημένος και μου αρέσει! Την Τετάρτη παίζω και σ' ένα μικρό τουρνουά που θα γίνει,οπότε καλή μου επιτυχία! ΥΓ.Τα μαθήματα που κάνω είναι με προπονητή(προπονήτρια για την ακρίβεια) και είμαστε 3-6 άτομα.Tην μια μέρα είμαστε 6 και στην άλλη 3..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα