Προς το περιεχόμενο

4 pin fan to 3 pin mobo

Salvation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας!

Πήρα ενα fan 80mm της NEXUS για τον βάλω μπροστα στο κουτί για να φέρνει αέρα. Το θέμα είναι είναι ότι ο ανεμιστήρας εχει ένα 4 pin καλώδιο (όχι molex) και η μητρική ένα 3pin. Αυτό είναι το 1ο πρόβλημα. Το δευτερο είναι ότι το καλωδιο δεν φτάνει στη μητρική έτσι και αλλιώς, οπότε θα χρειαστώ ένα καλώδιο επεκτασης. Ρωτησα στο πλαίσιο στη θεσσαλονική αλλά δεν έιχαν. Απ' ότι είδα τέτοια καλωδια είναι πολύ φτηνα οπότε δεν θέλω να προβώ σε online παραγγελία για ένα καλώδιο που κάνει 1€:P Ξέρετε τι καλώδιο θα χρειαστώ για να κουμπώσει στη μητρική καθώς και πού μπορώ να το βρω στη salonica?

Ευχαριστώ!

Ο ανεμιστήρας είναι αυτός http://www.nexustek.nl/NXS-80mm-pwm-fan-ultra-quiet.htm

Δημοσ.

Ετσι κ αλλιως απ την στιγμη που το mobo σου δεν εχει 4pin socket (νομιζω απο 775 κ μετα αρχισαν να το υποστηριζουν) αλλα και να ειχε απευθυνεται αποκλειστικα στο fan της cpu ωστε να controllarei το fan αναλογα με την θερμοκρασια της.Εσυ το δικο σου απ την στιγμη που το θες να φερνει αερα στο κουτι πρεπει να δουλευει 100% συνεχεια(αλλιως δωρον αδωρο) . Αν εκανες τον κοπο να δεις στο link που εδωσες (κατω αριστερη foto) θα ηξερες απο μονος σου τι προεκταση θες και θα ηταν και ευκολο να την βρεις(θεωρω πως καθε καταστημα υπολογιστων εχει....(4pin to 3pin λιγο δυσκολο γιατι αδυνατω να καταλαβω την χρησιμοτητα του)

Δημοσ.

Ρε παιδια συγνωμη κιολας, το παλικαρι εχει 4-πινο καλωδιο το οποιο προφανως οπως φαινεται κι απο τις photo ΔΕΝ μπαινει σε 3-πινο καλωδιο-προεκταση!

Salvation φιλε μου αφου ηθελες για το κουτι σου fan επρεπε να παρεις το αλλο 80ρι nexus που εχει το πλαισιο (ασπρο-μαυρο) το οποιο δουλευει σταθερα στις 1500 στροφες και αρα ειναι 3-πινο. Αυτο που πηρες ειναι μαλλον καλυτερο για CPU.

Να φανταστεις μολις ειδα στο post σου το συγκεκριμενο fan, το παρηγγειλα κι εγω μιας και η μητρικη μου εχει 4-πινη υποδοχη για το fan της cpu κι εγω του εχω πανω εναν τριπηνο που δουλευει βρεξει-χιονισει στις 2000, κατι που δεν θελω φυσικα...

Θα σου ελεγα να ανταλαξουμε (εχω μπολικα αθορυβα 80ρια που πηρα για τη cpu αλλα ειναι πολυ ...αθορυβα=ζεστα!) αλλα τωρα για 5€ δεν αξιζει τον κοπο.

Δημοσ.

Mια χαρα μπαινει 4pin σε 3pin υποδοχη,απλως πρεπει να κοψεις λιγο προσεκτικα το πλαστικο στο βυσματακι ωστε να χωρεσει(-Το 4 πιν που θα περισευει ενοειτε πως δεν θα μπει πουθενα)

qspock:Ιστοριες για αγριους...

Δημοσ.
Mια χαρα μπαινει 4pin σε 3pin υποδοχη,απλως πρεπει να κοψεις λιγο προσεκτικα το πλαστικο στο βυσματακι ωστε να χωρεσει

Ε πειτε του του παιδιου την μικρη αυτη λεπτομερια, καθως και το πως να τα συνδεσει μετα, αν διαλεξει να παει να αγορασει προεκταση και να κανει πατεντα.

Και φυσικα πειτε του και το εξης: στις στροφες που θα δουλευει αυτο (2800 αφου ετσι δουλευει αν συνδευθει σε 3 pins) εναντι των 1500 αυτου που προτεινα εγω, τι θορυβο θα ειχει για case fan...

Εγω θα σου ελεγα να το αλλαξεις αν μπορεις.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έψαξα σε πολλά μαγαζιά, αλλά τέτοιο καλώδιο δεν βρήκα. Μόνο στο e-shop αλλά δεν πρόκειται να κάνω παραγγελία για 1€.. Θα πάρω έναν άλλον μπας και με βολέψει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...