Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για πριζα ασφαλειας.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβως κανει η πριζα ασφαλειας; Αν το σπιτι δεν εχει αυτοματο κλεισιμο του ρευματος για να μη καουν οι συσκευτες απο υπερταση ή κεραυνους, οι πριζες ασφαλειας μπορουν να βοηθησουν;

Τελος, Αν σε μια πριζα βαλω μια τριπλη πριζα ( οχι ασφαλειας ) και σε μια υποδοχη αυτης συνδεσω μπαλαντεζα ( οχι ασφαλειας [ντοινγκ] ) και συνδεσω ενα πολυπριζο ασφαλειας θα υπαρχει καποιο νοημα ή οχι; Ή πρεπει και η τριπλη πριζα να ειναι και αυτη ασφαλειας;

Δημοσ.
1)Τι ακριβως κανει η πριζα ασφαλειας; Αν το σπιτι δεν εχει αυτοματο κλεισιμο του ρευματος για να μη καουν οι συσκευτες απο υπερταση ή κεραυνους, οι πριζες ασφαλειας μπορουν να βοηθησουν;

2)Τελος, Αν σε μια πριζα βαλω μια τριπλη πριζα ( οχι ασφαλειας ) και σε μια υποδοχη αυτης συνδεσω μπαλαντεζα ( οχι ασφαλειας [ντοινγκ] ) και συνδεσω ενα πολυπριζο ασφαλειας θα υπαρχει καποιο νοημα ή οχι; Ή πρεπει και η τριπλη πριζα να ειναι και αυτη ασφαλειας;

1)Ναι μπορούν να βοηθήσουν αυτή είναι η δουλειά τους, αλλά επειδή δεν κατάλαβα. Απλές ασφάλειες έχεις στον πίνακα;

2)Δεν υπάρχει ζήτημα, θα κάνει την δουλειά του.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδια εγω εχω ενα τετοιο(εμφανησιακα σχεδον ολοιδιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701040&u=EATON-PROTECTION-BOX-1-TEL-DIN) μονο που ειναι belkin...κανει δουλεια η τσαμπα υπαρχει?εχω συνδεδεμενα πανω του 2 πολυπριζα(το ενα παιρνει ρευμα απο το αλλο πολυπριζο)..επισης θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να συνδεσω τη τηλεφωνικη γραμμη πανω και καλα για τις υπερτασεις..

Δημοσ.
επισης θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να συνδεσω τη τηλεφωνικη γραμμη πανω και καλα για τις υπερτασεις..

Την υποδοχή την έχει για προστασία της τηλεφωνικής γραμμής όχι για την προστασία της συσκευής που τροφοδοτείς με ηλεκτρική τάση. Για την ηλεκτρική τάση να κάνω μία σημαντική σημείωση, σε περίπτωση υπέρτασης η ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύεται στην γείωση οπότε κακή γείωση > καθόλου προστασία, ειδικά εάν η εγκατάσταση του κτηρίου δεν είναι καλή δυστηχώς η γείωση συνήθως δεν είναι καλήτερη. Βασικά η τηλεφωνική γραμμή από όσο ξέρω σπάνια έχει πρόβλημα ίσως είναι υπερβολή να την προστατεύεις αν δεν έχει πρόβλημα η περιοχή. Επίσης κάτι που θυμήθηκα για τον Luxx εάν πήρες τα μη ασφαλείας πολύμπριζα απομίμμηση πρέπει να έχουν πράγματι καλώδιο για την γείωση μην είναι τίποτα για πέταμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...