Προς το περιεχόμενο

Visa Debit Card

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορω να κανω Online συναλλαγες με αυτη τη καρτα και να πληρωνω με δοσεις ή θελει απαραιτητα πιστωτικη καρτα; Ρωταω επειδη η debit θεωρειται χρεωστικη και οχι πιστωτικη.

Ειδικοτερα, εχω την χρεωστικη της εμπορικης στην οποια μπαινει καθε μηνα ο μισθος μου και λεει στο site οτι μπορω να κανω :

"Αγορές όπου υπάρχει το σήμα VISA, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με άμεση χρέωση του συνδεδεμένου λογαριασμού σας."

Τελος, μπορω να κανω αυτο που θελω και με προπληρωμενη καρτα, οπως αυτη της τραπεζας Κυπρου, ή οχι;

Δημοσ.

Με καμμια απο τις 2; Μονο με πιστωτικη γινεται;

Πχ στο eshop εχει 3 επιλογες : Αντικαταβολη, Καταθεση και Πιστωτικη καρτα. Δε ξεχωριζει αν γινεται και με χρεωστικη.

Βασικα δικιο εχεις. Γιατι αν εγω το κανω με 6 δοσεις πχ, και πληρωσω την πρωτη και μετα αδειασω τα χρηματα απο τη καρτα μου δε θα γινεται να πληρωσω την επομενη δοση. Ενω με την πιστωτικη και λεφτα να μην εχεις σε χρεωνει με αρνητικο υπολοιπο.

Οποτε χρειαζομαι μια visa electon λετε για να κανω online αγορες και να πληρωνω με δοσεις;

Δε καταλαβαινω 2 πραματα στις πιστωτικες καρτες.

1ον) Εκει που λεει Δωρεάν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο. Δλδ μετα ποσο πληρωνω για τη συνδρομη; Και γιατι να πληρωσω;

2ον) Ελάχιστη μηνιαία καταβολή μόνο 2% του εκάστοτε υπολοίπου. ;;;;

Δημοσ.

Για το (1), κάθε κάρτα έχει μια συνδρομή, 10-20-25€ τον χρόνο. Γιατί; Γιατί έτσι. Ε, σε κάποιες κάρτες η συνδρομή για τον πρώτο χρόνο, τα δύο πρώτα, τα [χ] πρώτα τελοσπάντωνε είναι δωρεάν. That's all.

Δημοσ.

μαλλον δεν θα κανει καμμια απο τις 2 αν δεν εχεις ηδη χρηματα μεσα

<<The difference between Visa Electron and Visa Debit is that payments with Visa Electron require that all the funds be available at the time of transfer, i.e., Visa Electron card accounts may not be overdrawn. Visa Debit cards, on the other hand, allow transfers exceeding available funds up to a certain limit. Some online stores and all offline terminals (e.g., on trains and aircraft) do not support Visa Electron because their systems cannot check for the availability of funds.>>

Δημοσ.

Οπα. Με αυτο που γραφεις απορριπτει ακομα και την visa electron. Δλδ δε κανει ουτε η προπληρωμενη, ουτε η χρεωστικη ( debit ) ουτε η πιστωτικη electron;

Και τι θελει δλδ; Πιστωτικη business;

Εννοειται οτι εχω λεφτα στις καρτες.. Αλλα αναρωτιεμαι το αλλο. Στην debit που εχω κοντα στα 6000, και γενικα σε ολες τις debit, δε γινεται να εχεις αρνητικο υπολοιπο. Οποτε αν πχ ειχα μεσα μονο 100 ευρω και ηθελα να κανω αγορα με δοσεις 6 μηνες απο 100 ευρω το μηνα, τοτε τα λεφτα θα εφταναν για ενα μονο μηνα και εφοσον δε παει αρνητικο υπολοιπο, δε θα γινοταν να πληρωσω.. Για αυτο μαλλον δε γινεται να πληρωνεις με δοσεις.

Αλλα με την electron νομιζω γινεται, αφου ειναι πιστωτικη.

Δημοσ.

Οι χρεωστικες οπως η ελεκτρον, οι προπληρωμενες, αυτες; που λενε DEbit πανω κλπ δεν δεχονται δοσεις γιατι δεν μπορουν να εχουν αρνητικο υπολοιπο συνδεμενο με το λογαριασμο σου, να χρωστας δηλαδη λεφτα στην τραπεζα. Γιατι εστω το σεναριο οτι εσυ βαζεις 6 δοσεις και απλα δεν ξαναβαζεις λεφτα σε αυτη την καρτα, δεν μπορει να ερθει η τραπεζα σε λογαριασμο ταμιευτηριου να σου ζητησει αυτα που χρωστας.

Δημοσ.

και οι Visa Debit Card μπορούν να έχουν αρνητικό υπόλοιπο αν έχεις δυνατότητα overdraft στον τραπεζικό σου λογαριασμό, ελληνιστί υπερανάληψη αν δεν κάνω λάθος

Δημοσ.

Ρωτησα σημερα, μου ειπαν οτι δε μπορω να αγορασω με δοσεις, ουτε να εχω αρνητικο υπολοιπο. Αλλα μπορω να κανω Online αγορες.

Δημοσ.

Η Βίζα η σκέτη είναι πιστωτική. Η άλλη είναι χρεωστική. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει: ενώ και οι 2 είναι συνδεδεμένες με έναν λογαριασμό τραπέζης, με τη βίζα τη σκέτη μπορείς να κάνεις υπερανάληψη. Έχεις δηλαδή στο λογαριασμό σου 500 ευρώ και θες να αγοράσεις κάτι που κάνει 1000. Με την ελεκτρον δεν μπορείς γιατί δε μπορεί να σε "πιστώσει" (μιας και δεν είναι πιστωτική!) μπορείς να ξοδέψεις μόνο όσα έχεις στο λογαριασμό σου. Με τη βίζα, μπορείς να πάρεις ό,τι θες χωρίς να έχεις φράγκο μέσα, σα να δανείζεσαι από την τράπεζα δλδ. Φυσικά μετά τα επιστρέφεις και αν κάνεις πάνω από 1 μήνα (νομίζω) αρχίζουν και σκάνε και τα επιτόκια. Για τον ίδιο λόγο (επειδή δε χρειάζεται να έχεις γκαφρά μέσα) με την πιστωτική μπορείς να αγοράζεις και σε δόσεις.

Δημοσ.
Η Βίζα η σκέτη είναι πιστωτική. Η άλλη είναι χρεωστική. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει: ενώ και οι 2 είναι συνδεδεμένες με έναν λογαριασμό τραπέζης, με τη βίζα τη σκέτη μπορείς να κάνεις υπερανάληψη. Έχεις δηλαδή στο λογαριασμό σου 500 ευρώ και θες να αγοράσεις κάτι που κάνει 1000. Με την ελεκτρον δεν μπορείς γιατί δε μπορεί να σε "πιστώσει" (μιας και δεν είναι πιστωτική!) μπορείς να ξοδέψεις μόνο όσα έχεις στο λογαριασμό σου. Με τη βίζα, μπορείς να πάρεις ό,τι θες χωρίς να έχεις φράγκο μέσα, σα να δανείζεσαι από την τράπεζα δλδ. Φυσικά μετά τα επιστρέφεις και αν κάνεις πάνω από 1 μήνα (νομίζω) αρχίζουν και σκάνε και τα επιτόκια. Για τον ίδιο λόγο (επειδή δε χρειάζεται να έχεις γκαφρά μέσα) με την πιστωτική μπορείς να αγοράζεις και σε δόσεις.

και μια ακόμη ερώτηση: εγω που εχω χρεωστική πειραιώς

http://www.piraeusbank.gr/ecPage.asp?id=239796&lang=1&nt=96&sid=&fid=239786

λεει πάνω απλώς visa, όχι electron. Άρα αυτο που λες οτι η visa σκέτο ειναι πιστωτική μηπως δεν ισχυει για ολες τις τράπεζες ?

Δημοσ.
Visa σκέτο δεν παίζει να λέει. Μήπως έχει κανένα Enter ή κανένα Debit πουθενά;

στην Πειραιώς ούτε debit ούτε electron.

Στης Κύπρου την χρεωστική πάλι δεν λεει πουθενα Electron, αλλα γράφει Debit

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...