Προς το περιεχόμενο

Σπουδές στην Αγγλία

becausE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και πόσο πάει το μαλλί; Σε κάτι πανεπιστήμια στην Ολλανδία είδα άλλες τιμές για εντός Ε.Ε. και άλλες για εκτός με μεγάλες διαφορές μπορώ να πω

Δημοσ.

Χτες το αποφασισες να πας εξω? :P

Τελοσπα, τρεις χιλιαδες κατι (3300 νομιζω, κατω απο 3400 σιγουρα) λιρες το χρονο εκτος απο Σκωτια που οπως ειπαμε ειναι τζαμπε για Ευρωπαιους και Βρετανους. Για τους μη-Ευρωπαιους ειναι καπου 9000 ευρω. :eek:

Δημοσ.

Τελοσπα, τρεις χιλιαδες κατι (3300 νομιζω, κατω απο 3400 σιγουρα) λιρες το χρονο εκτος απο Σκωτια που οπως ειπαμε ειναι τζαμπε για Ευρωπαιους και Βρετανους. Για τους μη-Ευρωπαιους ειναι καπου 9000 ευρω. :eek:

Και πως θα βρούμε και θα κάνουμε αιτήσεις σε αυτά τα πανεπιστήμια στη Σκωτία ?

Δημοσ.

Μεσω UCAS ρε διαολοι. :P

Δεν ξερω πως μπορεις να τις κανεις μονος σου (νομιζω οτι ο klainmaingr τις εκανε μονος του, αν μπει σε αυτο το θρεντ ισως σας διαφωτισει), εμενα μου τις ετοιμασαν απο το foundation.

Επισης, μπορειτε να πατε ενα πρωινο απο το Βρετανικο Συμβουλιο στην πλατεια Κωλονακιου και να ρωτησετε τι χαρτια χρειαζονται και γενικα οτι αποριες εχετε (για Αθηνα παντα).

Δημοσ.

Το σκεφτόμουνα καιρό :lol:

Το ecpe το είχα πάρει Μάιο του 08 προλαβαίνω ή πρέπει να δώσω άλλο πτυχίο;

Δημοσ.

Κατσε να μυρισω τα νυχια μου. :P

Ρωτα στο Βρετανικο Συμβουλιο η ακομη καλυτερα στειλε e-mail στα Πανεπιστημια. Εψαξες μεσω UCAS για κανα Uni?

Επισης, πρεπει να εχεις καταλαβει οτι για την φετινη χρονια (αρχιζει Σεπτεμβρη) τα εχασες τα deadlines. Αν και ακομα μπορει να σε δεχτουν, οι πιθανοτητες ειναι πολυ λιγοτερες απ'οτι πριν τον Ιανουαριο.

Δημοσ.
Το σκεφτόμουνα καιρό :lol:

Το ecpe το είχα πάρει Μάιο του 08 προλαβαίνω ή πρέπει να δώσω άλλο πτυχίο;

Ανάλογα με το πανεπιστήμιο. Το πιό πιθανό είναι να χρειαστέι να δώσεις IELTS or something.

Εγώ με Cambridge & Michigan proficiency παρμένα αμφότερα το 2004, μέχρι τώρα είμαι μάλλον οκ. Έφαγα δηλαδή ένα πλήρες άκυρο απο edinburgh, όχι λόγω γλώσσας, αλλα λόγω απολυτηρίου/υπερβολικών για το profile μου entry requirements της σχολής και περιμένω αυτές τις μέρες 2 unconditional απο London αν όλα πάνε καλά. Βέβαια αυτό, με δηλωμένη εργασιακή εμπειρία με χρήση αγγλικής γλώσσας την οποία προφανώς υπολόγισαν.

Δεν υπάρχει deadline πτυχίου. Είναι στο χέρι του κάθε πανεπιστημίου αν θα δεχτεί το πτυχίο σου ή αν θα θελήσουν ielts/toefl. Το Michigan Ούτως η άλλως δεν το υπολογίζουν σχεδόν καθόλου.

Δεν διάβασα απο την αρχή το θέμα. Αν πάντως θές να φύγεις απο Σεπτέμβριο πρέπει να είχες κάνει τις δηλώσεις ΧΘΕΣ. Meaning.. έχουν επίσημα τελειώσει στις 22 Ιανουαρίου και πλέον δεν ξέρω αν και πώς μπορείς να κάνεις αιτήσεις για τα extras.

Κανονικά κάνεις μέσα απο το site του ucas μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ώστε να μπείς την επόμενη χρονιά. Για τα έξτρας δεν έχω ιδέα.

Δημοσ.

Μη βιάζεσαι να εγκαταλείψεις γιατί μπορείς να κάνεις αίτηση ακόμα και στα τέλη Αυγούστου και να σπουδάσεις τον Οκτώμβριο αλλά οι ελεύθερες θέσεις είναι πολύ λιγότερες οπότε δεν είναι σίγουρο πως θα σε δεχτούν στα πανεπιστήμια της επιλογής σου, αλλά ότι θα βρεις κάπου να σπουδάσεις είναι εντελώς σίγουρο. Όπως είπε ο φίλος παραπάνω ρώτα στο βρετανικό συμβούλιο (έχει και στη Θεσσαλονίκη) αν μπορείς παραπάνω από έναν υπαλλήλους και σε 5-6 σχολές foundation για να πάρεις πολλές γνώμες, όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο. Επίσης αν ενδιαφέρεσαι για συγκεκριμένο πανεπιστήμιο στην ιστοσελίδα του θα βρεις πληροφορίες για τις απαιτήσεις του, πιθανόν να έχει κάποιο email και τηλέφωνο για να μιλήσεις μαζί τους.

Για τρία χρόνια σπουδών σύμφωνα με τις τις τιμές που έδωσαν τα παιδιά θα σου βγει το δάνειο για σπουδές σε αγγλικό πανεπιστήμιο στις 10000 λίρες σύνολο ενώ για τέσσερα 13000. Απ' ότι ξέρω προσφέρουν πολύ ευνοϊκούς όρους εξόφλησης με χαμηλά επιτόκια και πολλές μικρές δόσεις οπότε δεν είναι απαγορευτικό. Αν θέλεις να τα αποφύγεις αυτά πέρα από τον καιρό και την ακατονόητη προφορά που ίσως θα σου ακούγεται σαν κινέζικα στη Σκοτία είναι μια χαρά, αλλά εγώ προσωπικά θα προτιμούσα Αγγλία και ειδικά νότια. Γούστα..

Δημοσ.

Δεν έχω πάει Σκοτία και δεν ξέρω πως είναι αλλά αν βρω καλό πανεπιστήμιο πάω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Θα ξεθάψω όταν καθαρίσει λίγο το τοπίο περί σπουδών εντός Ελλάδος.

Δημοσ.
Δεν έχω πάει Σκοτία και δεν ξέρω πως είναι αλλά αν βρω καλό πανεπιστήμιο πάω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Θα ξεθάψω όταν καθαρίσει λίγο το τοπίο περί σπουδών εντός Ελλάδος.

Πολλές απο αυτές τις δήθεν σχολές προετοιμασίας έχουν τμήματα foundation που ξεκινάνε Φεβρουάριο ή ακόμα και καλοκαίρι και σου εγγυόνται τουλάχιστον 1 σίγουρη επιτυχία στις 5 που μπορείς να επιλέξεις. Βέβαια το κόστος και το νταβατζιλίκι είναι ανάλογο.

Απλά ψάξτο απο τώρα ώστε να ξέρεις τι σου γίνεται. Μην το αφήνεις για τελευταία στιγμή αν όντως το σκέφτεσαι. Ας πούμε δεν είναι κακό να δώσεις ένα ielts να βρίσκεται ήδη..

Όπως είπε ο φίλος παραπάνω, όσο πιο αργά τόσο πιό δύσκλολα μπαίνεις..

Δημοσ.

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι, υπάρχουν στις πρώτες 4-5 σελίδες του subforum, καμιά δεκαριά threads σχετικά με το ίδιο θέμα: σπουδές στην Αγγλία. Γιατί να μην διαβάσετε πρώτα όοολα τα υπόλοιπα και ΑΝ κάτι που σας ενδιαφέρει δεν υπάρχει εκεί, τότε να ανοίξετε ένα καινούριο (όχι τίποτα άλλο αλλά έτσι δυσκολεύουμε και τη ζωή όσων ψάχνουν κάτι σχετικό);

Δημοσ.
Πέρα απ' τα καθαρά ακαδημαϊκά, αν δεν αντέχεις την πολλή βρόχα και συννεφιά σπούδασε νότο, από Λονδίνο και κάτω. Αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις το πανεπιστήμιο (δίνουν και δάνεια αλλά είναι αρκετά τα λεφτά) θα πας Σκωτία αλλά θα ξεχάσεις τί χρώμα έχει ο ήλιος. χαχαχαχα

Αυτό που λέει για Σκωτία για τον ήλιο ισχύει αλλά εγώ έξησα 5 χρόνια Εδιμβούργο και είναι ίσως το καλύτερο μέρος στη Βρετανία για ζωή (αν εξαιρέσεις τον ήλιο). Ειδικά και σχέση με το νότο που είναι όλοι λέτσοι! Τουλάχιστον να πας σε κανένα ωραίο μέρος γιατί αλλιώς θα πάθεις κατάθλιψη με τη ζωή των Άγγλων.

Σε σχέση με UCAS νομίζω σου απαντήσε κάποιος παραπάνω.

Δημοσ.

Λεγοντας λετσοι? Επισης, πως ειναι το Bournemouth (μαλλον αυτους στο Bournemouth λες λετσους ε :P)? Το ενα απο τα 5 πανεπιστημια που εχω δηλωσει ειναι στο Bournemouth και μιας και ειναι αρκετα καλο το course το σκεφτομαι πολυ για εκει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...