Προς το περιεχόμενο

Το pc μου freezarei

Spark94

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα τελαιυταία το pc μου freezarei συχνά και θα πρέπει να κάνω reboot για να φτιάξει...υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω αυτο χωρίς να αγοράσω καινούργιο hardware;

Δημοσ.

Τσέκαρε θερμοκρασίες και αν είναι ok, load optimized defaults στο bios και μπόλικες λούπες memtest bootable να βρούμε πρώτα τι προκαλεί τα freeze.

Δημοσ.

Καταρχήν πρέπει να τρέξεις κάποια διαγνωστικά για να καταλάβεις από που προέρχεται το πρόβλημα.

Εγώ με σειρά θα κοίταγα τα παρακάτω:

1)Clear cmos.

2)Μνήμες.Μπορείς να τρέξεις ένα bootable memtest για καμιά 10αριά λούπες.Αν δεν βγάλει error πάει να πει ότι είναι οκ και πρέπει να εστιάσεις αλλού.Αν βγάλει τότε σημαίνει ότι εκεί είναι το πρόβλημα,και είτε μπορείς να ανεβάσεις λίγο το Vdimm είτε το northbridge voltage και αν δεν φτιάξει πας για καινούργιες μνήμες.

3)Κάποιος σκληρός μπορεί να έχει αρχίσει να χαλάει.Μπορείς να τρέξεις τα διαγνωστικά που σου προτείνει η εταιρία στο site της.

4)Η κάρτα γραφικών.Μπορείς να τρέξεις το furmark και αν κάνει το ίδιο πάει να πει πως έμεινες με την κάρτα στο χέρι.

5)Μπορείς να τρέξεις κάποιο stress test στον επεξεργαστή,αν και δεν παίζει να φταίει αυτός.

6)Αφου σιγουρευτείς ότι οι ram,ο επεξεργαστής,η κάρτα γραφικών είναι οκ,μπορείς να τρέξεις το power supply test του occt,για να δεις αν φταίει το τροφοδοτικό.

7)Μητρική,που μπορεί να μην μοιράζει σωστά τα ρεύματα.

8)Θερμοκρασίες σε cpu,gpu και γενικά σε όλο το σύστημα.

9)Κάποιο software πρόβλημα,κυρίως από drivers,ειδικά αν εγκατέστησες κάποιον πρόσφατα.Αν θες να σιγουρευτείς πως δεν είναι software issue μόνο με format μπορείς αλλά πρέπει να εξετάσεις ότι το hardware σου είναι οκ.

Δημοσ.

Εγώ θα ξεκινούσα από τα βασικά .

Έλεγχο του σκληρού δίσκου , σε αρχεία και σε επιφάνεια δίσκου , μετά –αν δεν φτιάξει - ότι λένε οι πιο πάνω φίλοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...