niva1700 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την visual basic . Έχω φτιάξει ένα τεστακι το οποίο έχει ερωτήσεις και απαντήσεις για να διαλέξεις, αυτή η εφαρμογή αποτελείτε από 6 φόρμες. Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής: θέλω κάθε λάθος απάντηση που δίνει ο χρήστης σε κάθε μια από της 5 ερωτήσεις να την μετράει το τεστ και να την βάζει σε ένα text ή label. Αυτό το έχω καταφέρει αλλά δεν έχω καταφέρει το νούμερο που έγραψε πχ στην φόρμα 1 να μεταφέρεται στην φόρμα 2 και να συνεχίζει να μετράει από όσα λάθη είχε κάνει ο χρήστης στην προηγούμενη φόρμα. Μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι ο κώδικας για αυτό που ζητώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:-)
virxen75 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 στείλε το project σου σε zip να σου πω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.
virxen75 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 όταν λέω το project εννοώ και τις φόρμες που έχει μέσα (.frm)
niva1700 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Αν ανοίξεις το αρχεο, στα δεξια εχει όλες τις φόρμες
virxen75 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Αν ανοίξεις το αρχεο, στα δεξια εχει όλες τις φόρμες όταν λέω κάτι ξέρω επακριβώς τι λέω. εσύ τα βλέπεις δεξιά επειδή έχεις τα .frm στον δίσκο σου στο σωστό path,ενώ εγώ που έχω μόνο το .vbp αρχείο έχω μόνο τα ονόματα τους και όχι την φόρμα και τον κώδικα τους. στείλε αυτά τα αρχεία μέσα σε ένα zip c:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VB98\FrmGB.frm c:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VB98\FrmForma1.frm c:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VB98\FrmForma2.frm c:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VB98\FrmForma3.frm c:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VB98\FrmForma4.frm
virxen75 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 βήματα =============== 1)κλικάρεις το project σου στα δεξιά.Δεξί κλικ ,επιλέγεις add επιλέγεις module 2)ανοίγεις το module (διπλό κλικ πάνω του) και γράφεις >Public errors As Integer 3) ανοίγεις την φόρμα (στον κώδικα) frmtest και γράφεις >Private Sub Form_Load() errors = 0 End Sub 4)στην φόρμα frmforma1 αλλάζεις τον κώδικα ως εξής > Private Sub Form_Load() Img1a.Visible = False Img1b.Visible = False Img2a.Visible = False Img2b.Visible = False Img2g.Visible = False Img3a.Visible = False Img3b.Visible = False Img3g.Visible = False Img4a.Visible = False Img4b.Visible = False Img4g.Visible = False Img5a.Visible = False Img5b.Visible = False Img5g.Visible = False Txt1.Text = CStr(errors)'εδω η αλλαγή End Sub ........ Private Sub CmdNext_Click() errors = CInt(Txt1.Text)'εδω η αλλαγή Tmr1.Enabled = False FrmForma1.Visible = False FrmForma2.Visible = True End Sub 5)ομοίως για τις άλλες φόρμες. παρατήρησε στην δεύτερη φόρμα μετά τις αλλαγές τα συνολικά λάθη. έχουν προστεθεί και της προηγούμενης φόρμας. ότι άλλο θες ρώτα.
niva1700 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ωραίος Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου για την βοήθεια:-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.