Προς το περιεχόμενο

Αρχάριος – από πού πρέπει να αρχίσω για να μάθω να φτιάχνω καλές ιστοσελίδες

gtr4460

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά οι γνώσεις υπάρχουν από λίγο html όρεξη υπάρχει

Και η ερώτηση είναι η εξής:

Αρχάριος – από πού πρέπει να αρχίσω για να μάθω να φτιάχνω καλές ιστοσελίδες ακόμα και επαγγελματικές δηλαδή ποια είναι η σωστή σειρά που πρέπει να πάρω της γνώσεις

Θέλω να σας Πο την προσωπική μου άποψη και να μου πείτε αν είναι σωστή

Ξεκινάμε με html μετά πάμε σε php μετά java και java script μετά σε dreamwiver

frontpage , joomla photoshop για να φταχνώ τα template και καποιό πρόγραμμα για να κατασκευάζω flash το οποίο δεν το ξέρω κσι μετά πάμε τελευτεές της βάσης sql

δηλαδή

την θεωρίτε σωστή τη σειρά η πολλά περιτά η λιγα τη και αν είναι πολά τη να κόψο απο αυτά

λετε με να photoshop να κανώ την δουλειά μου

επισησής θα θελά να προτείνετε μερικές σελίδες με tutorial για το πως να φτιάχνω σελίδες και θα προτιμούσα να ειναί για αρχάριους

ευχαριστώ εκ των προτέρων για της απαντήση σας θα περιμένω την σίγουρη βοηθειά σας

Δημοσ.

Αν θες να μάθεις joomla υπάρχει ένα βιβλίο για αρχάριους και θα το βρεις

στο smart-books.gr το κάνεις παραγγελία και σιγά σιγά μαθαίνεις να το χειρίζεσαι...

Δημοσ.

Η ερώτηση σου είναι αρκετά γενική, όχι επειδή δεν έδωσες αναλυτικά την ερώτηση αλλά επειδή δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις ως εξής:

Αρχικά μάθε να στήνεις στατικές σελίδες με html. Ασχολήσου λίγο καιρό για να μάθεις τα βασικά της στοιχεία. Όσο μαθαίνεις, θα αρχίσεις να βλέπεις κ στοιχεία css. Το css είναι κάτι που πλέον είναι απαραίτητο αν θέλεις να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Αφού μάθεις λοιπόν τα βασικά, μπορείς να αρχίσεις να ασχολείσαι με λίγο photoshop ή κάτι αντίστοιχο για να δημιουργείς πιο ωραία γραφικά για τις σελίδες σου. Αυτή η κατεύθυνση σε πηγαίνει πιο κοντά στο γραφιστικό μέρος της όλης ιστορίας. Εδώ γίνεσαι web designer.

Από την άλλη, αν θέλεις να προσθέσεις κάποια λειτουργικότητα στο site σου, να φτιάχνεις π.χ. δυναμικές σελίδες, μία φόρμα επικοινωνίας, κάποιο online σύστημα καταχώρησης στοιχείων σε μία βάση δεδομένων τότε θα πρέπει να ασχοληθείς με προγραμματισμό. Η php είναι μία ωραία επιλόγή, ειδικά για αρχή, αλλά επειδή δεν υπάρχει απάντηση του στυλ "η php είναι η καλύτερη γλώσσα" θα πρέπει να δεις τι επιλογές έχεις και τι σου αρέσει και σου ταιριάζει. Εμένα π.χ., μου ταιριάζει η asp.net. Είναι κοντά στο τρόπο που προγραμματίζω και την προτιμώ από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα κ πλατφόρμα. Αλλά όπως είπα κ πριν, εσύ διαλέγεις. Η php είναι καλή για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις. Επίσης θα χρειαστεί να "μιλήσεις" και με μία βάση δεδομένων. Συνήθως στο web παίζει η mysql. Άρα θα πρέπει να μάθεις sql. Εδώ αρχίζεις και γίνεσαι web programmer.

Όπως βλέπεις υπάρχει ένας διαχωρισμός και μάλλον δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Μάλλον θα πρέπει να διαλέξεις. Η εμπειρία μου όμως λέει ότι ο προγραμματιστής αναγκάζεται να τα μάθει όλα. Νομίζω πολύς κόσμος θα συμφωνήσει με αυτό.

Επίσης ο κόσμος του web development έχει και την javascript, η οποία παίζει κ στους designers, αλλά και στους programmers. Τέλος, υπάρχει κ το flash, όπου θα πρέπει να ξέρεις και να φτιάχνεις γραφικά αλλά και να προγραμματίζεις.

Έγραψα πολλά κ ελπίζω να μην σε μπέρδεψα...:-)

Δημοσ.

βάλε το dreamweaver (που βγάζει και αυτόματα τα tags), κατέβασε κανα dummies να διαβάσεις λίγο εισαγωγές σε html-css-php-mysql, βρες τζάμπα host (000webhost.com προτείνω), και μην σκέφτεσαι την σειρά. Όλα πρέπει να τα ξέρεις αλλά δεν γίνετε. όσο είσαι στο internet έχεις όλες τις απαντήσεις.

εκτός αν δεν ξέρεις αγγλικά καλούτσικα...

αν δεν ξέρεις, παράτησέ τα όλα και μάθε αγγλικά πρώτα

Δημοσ.

σας ευαχαριστώ παιδιά για της απαντήση σας εγώ την προσπάθεια μου θα την κάνω αν και δεν ξέρω καλά αγγλικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...