tzvangel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 ΧΑΙΡΕΤΕ Λοιπόν έχω 2 φόρμες με όνομα [ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ] και [ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ], Όταν μπαίνω στην [ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ] με ερωτάει με βάση κριτηρίου για ποιο όνομα πελάτη θέλω να περάσω. Έστω όνομα πελάτη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Όταν λοιπόν μπω στην [ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ] και περάσω μια νέα κίνηση αν ο τύπος παραστατικού είναι [ΕΠΙΤΑΓΗ] ή [ΣΥΝΝΑΛΑΓΜΑΤΙΚΗ] τότε μου βγάζει μια νέα φόρμα με όνομα [ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ] εκεί κρατά τα στοιχειά των αξιόγραφων που μου έδωσε αναλυτικά εκείνη την μέρα ο εν λόγο πελάτη. Πχ Φόρμα [ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ] __________________________________________________ ___________________ Όνομα πελάτη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ημερομηνία |αριθμός παραστ. |Τύπος παραστ.| Χρέωση | πίστωση |Μερ. Υπόλοιπο 15/2/10 | 10-12 | Συναλλαγματικές| 0,00€ | 0,00 | 300,00 Φόρμα [ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ] Όνομα πελάτη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ημερομηνία συναλλαγής 15/2/10 Ημερομηνία λήξης |αριθμός αξιογρ |ποσό |Μερ. Σύνολο 1/3/10 | 10 | 100€ | 100€ 15/3/10 | 11 | 100€ | 200€ 31/3/10 | 12 | 100€ | 300€ Έστω λοιπόν ότι μου έδωσε 3 συναλλαγματικές με κωδ από 10 έως 12 και από 100€ η κάθε μια και λήγουν ανά 15 μέρες από την πρώτη ημερομηνία λήξης της πρώτης συναλλαγματικής , δηλαδή αν η πρώτη είναι 1/1/10 η δεύτερη είναι 15/1/10 και η τρίτη 30/1/10 όπως βλέπετε και στο παράδειγμα όταν κλείσω την φόρμα [ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ] και μεταφερθώ στην φόρμα [ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ] Στο πεδίο πίστωση εκείνης της κίνησης πρέπει να βάλω 300€ Το ΘΕΜΑ είναι ότι όλο αυτό εγώ το κάνω χειροκίνητα. Θέλω βοήθεια πως θα το κάνω να γίνετε αυτοματοποιημένα δηλαδή Όταν περάσω μια νέα κίνηση σε έναν πελάτη με τύπο παραστατικού [συναλλαγματικές] να με ερωτάει πότε λήγει η πρώτη συναλλαγματική το πλήθος των συναλλαγματικών, αν το πλήθος είναι πάνω από 1 τότε να με ερωτάει ανά πόσες μέρες λίγη και η επόμενη και η παραεπόμενη και και και, τι κωδικό έχει η πρώτη συναλλαγματική (αν είναι πάνω από μια τότε ο κωδικός της επόμενης συναλλαγματικής είναι ίσως με την προηγούμενη +1 δηλ. 10 η πρώτη, 11 η δεύτερη, 12 η τρίτη και πάει λέγοντας ανάλογα με το πλήθος των συναλλαγματικών εκείνης της ημερομηνίας συναλλαγής και όταν παταω το κουμπί εξόδου από την φόρμα [ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ] και πηγαίνω πριν στην [καρτέλα πελατών] να τοποθετεί στο πεδίο πίστωση εκείνης της ημερομηνίας συναλλαγής που πέρασα της συναλλαγματικές το σύνολο τον συναλλαγματικών που αντλείτε από την φόρμα [ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ]. ολες οι φορμες εχουν προελευση απο 2 ερωτηματα με ονομα κατελες και αξιογραφα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παρά πολύ για όποιον το διάβασε ΟΟΟΟλο αυτό Όποιος το βρει ΑΠΛΑ με σώζει !!!
random Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ας πούμε οτι εχεις ενα πινακα Πελάτες (που τα στοιχεια του προβαλει η φορμα Καρτέλες). σε αυτο τον πινακα εχεις ενα πεδίο, που αποθηκευεις την πληροφορία [χρεωση] = το αθροισμα ολων των επιταγών του. κατ' αρχήν, σαν φιλοσοφία, εγω διαφωνώ με τη δομή αυτή, δηλ. εγώ δεν θα αποθήκευα κανενα ποσό στην καρτέλα πελάτη. ουτε ποσα χρεώθηκε, ουτε ποσα πλήρωσε, ούτε τη διαφορά τους . Αντ΄αυτού, καθε φορά που καποιος θα ανοιγε την καρτέλα (ή την αναφορά/έκθεση πελάτη-υπολοίπων) θα εκτελουσα τα αντιστοιχα ερωτήματα να βρω τα 3 ποσά, για τον συγκεκριμένο πελάτη που βλέπω, απο live data. ετσι θα ειμαι σιγουρος οτι η φόρμα αντανακλά ανα πάσα στιγμή ότι υπάρχει στα δεδομένα (τα χρεωγράφα και τις εισπράξεις). αλλιως αν πειραχτεί κάτι στα δεδομένα, και δεν ενημερωθεί το ποσο στην καρτέλα, πότε θα το καταλάβεις; ----------------------------------------------------------------------- τελως πάντω, ξέχνα την διαφωνία μου, απλα σου εδωσα κατι να σκεφτείς. παμε παρακάτω. αυτο που θες να κάνεις: όταν παταω το κουμπί εξόδου από την φόρμα [ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ], πριν εκτελεστεί το πραγματικό Form Close, εκτελώ ενα ερώτημα τυπου select SUM(ποσό) from Axiografa where Pelatis_ID= [κωδ.πελατης τον οποιο διαχειριζομαι] το αποτελεσμα του sum το βαζεις σε μια μεταβλητή Χ, και μετά εκτελεις Update Pelates Set Xreosi = X where Pelatis_ID= [κωδ.πελατης τον οποιο διαχειριζομαι] μετα επιστρεφει ο ελεγχος, κλεινει η φορμα, και ο χρηστης βλεπει τον ενημερωμενο πελάτη. ...................................................... σε μερικες βασεις μπορεις να το κανεις ολο με μια κινηση ετσι: Update Pelates Set Xreosi = ( select SUM(ποσό) from Axiografa where Pelatis_ID= [κωδ.πελατης τον οποιο διαχειριζομαι] ) where Pelatis_ID= [κωδ.πελατης τον οποιο διαχειριζομαι] αλλα δεν ξερω αν γινεται και στην access.
tzvangel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε μου Το έχω κάνει όπως ακριβός το αναφέρεις στην «διαφωνία σου» ΕΛΔ έχω δημιουργήσει 3 πινάκες 1 ΠΕΛΑΤΕΣ 2 ΣΥΝΑΛΛΑΓΙΕΣ 3 ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ Επίσης έχω φτιάξει και μια καρτέλα που όταν την ανοίγω με ερωτάει Ποιον πελάτη θα διαχειριστείτε; Και εγώ του επιλεγώ το όνομα πελάτη (μέσω ερωτήματος του πινάκα ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ο όποιος έχει και ένα πεδίο σχεσιακό με τον ΠΕΛΑΤΕΣ το πεδίο Όνομα) Όταν μπαίνω στην φόρμα ΚΙΝΙΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ μου εμφανίζει τις καταχωρίσεις που έχω κάνει στο συγκεκριμένο όνομα μέσω κριτήριου. Λοιπόν όταν πάω να κάνω νέα εγγραφή και του ορίζω ως τύπο παραστατικού το ΕΠΙΤΑΓΕΣ τότε μου βγάζει μια φόρμα στην όποια καταχωρώ της επιταγές που μου έδωσε εκείνος ο πελάτης εκείνης της ημέρας ο πινάκας επιταγές αντλείτε και αυτός με ερώτημα που έχει ως πεδία όνομα Κωδ_συν ποσό ημ_ληξης τα δυο πρώτα πεδία έχουν σχέση με τον πινάκα συναλλαγές με τα πεδία Κω/συν και όνομα_πελ. Λοιπόν όταν εγώ καταχωρώ επιταγές πχ μου έδωσε 3 των 1000€ τότε το σύνολο είναι 3000€. Τι κώδικα πρέπει να βάλω στο κουμπί «κλείσιμο» Για να κλείνει την φόρμα ΑΞΙΟΡΑΦΑ και τα δεδομένα που αντλεί από το x=sum([ποσό]) να τα βάζει στο πεδίο πίστωση της φόρμα ΚΙΝΙΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ, της ημερομηνία συναλλαγής που είναι ΙΣΑ με την ημερομηνία που περαστήκαν οι επιταγές, και του κωδικού συναλλαγής ????? Είναι λίγο περίπλοκο αλλά αν το πιάσεις και το νόημα είναι πολύ εύκολο Μόνο που κολλαω σε λεπτομέρειες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.