The_Judas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Citation needed.Άλλο τι λέει η λογική, άλλο τι είναι νόμιμο, μη μπερδευόμαστε! Δεν το ήξερα καθόλου αυτό με το αυτοκόλλητο του Multirama πάντως και μόλις με πείσατε να μην αγοράσω ποτέ από το συγκεκριμένο "μαγαζί". Τι περιμένεις... να σου δώσω ένα λινκ με νόμο σχετικά με τα αυτοκόλλητα; Τα κομμάτια του pc θεωρούνται όλα αυτόνομα ως προϊόντα... Δεν είναι ολοκληρωμένη συσκευή όπου κάποιος την έκανε κομμάτια. Αν το δούμε νομικά με τις λίγες γνώσεις που έχω... τα τιμολόγια αγοράς που έχει το multirama ή το οποιοδήποτε κατάστημα δεν παρουσιάζουν το pc ως ολοκληρωμένη συσκευή. Είναι ξεχωριστά προϊόντα. Αν κάποιος ανοίξει ένα τροφοδοτικό χάνεται η εγγύηση γιατί θεωρείται ως επέμβαση στα ηλεκτρονικά μέρη... σε ένα pc όμως δεν ισχύει το ίδιο.
aldimop Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τα κομμάτια του pc θεωρούνται όλα αυτόνομα ως προϊόντα... Δεν είναι ολοκληρωμένη συσκευή όπου κάποιος την έκανε κομμάτια. Αν το δούμε νομικά με τις λίγες γνώσεις που έχω... τα τιμολόγια αγοράς που έχει το multirama ή το οποιοδήποτε κατάστημα δεν παρουσιάζουν το pc ως ολοκληρωμένη συσκευή. Είναι ξεχωριστά προϊόντα. Αν πάρεις δική σου σύνθεση τότε ναι το κάθε προϊόν μπαίνει αυτόνομα στην απόδειξη ή στο τιμολόγιο και δεν μπαίνει αυτοκολλητάκι ασφαλείας, άρα έχεις εγγύηση ότι κι αν κάνεις. Αν όμως πάρεις κάποια από τις έτοιμες συνθέσεις τότε μπαίνει σαν ολοκληρωμένος υπολογιστής και θεωρώ αρκετά λογικό να χάνεται η εγγύηση εάν ανοιχτεί. Προσωπικά ποτέ δεν θα επέλεγα έτοιμη σύνθεση από κανένα κατάστημα γιατί θέλω να φτιάχνω μόνος μου τους υπολογιστές μου , αλλά για έναν αρχάριο χρήστη που δεν τον ενδιαφέρει να προσθέτει ή να αφαιρεί εξαρτήματα από μέσα , μια έτοιμη σύνθεση είναι καλή επιλογή.
SilverCloak Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ρε Judas, όπως περίπου τα λέει ο/η aldimop. Το multirama μπορεί να πλασάρει τον υπολογιστή σαν ολοκληρωμένο προϊόν του, στο οποίο δεν μπορείς να βάλεις χέρι. Για να σου δώσω να καταλάβεις, εγώ μπορώ να σκαλίσω το τροφοδοτικό, να αλλάξω κάνα πυκνωτή ή κάνα διοδάκι επειδή ξέρω, όπως ξέρεις και εσύ να αλλάξεις σκληρό δίσκο στο PC. Γιατί να χάνεται η εγγύηση του τροφοδοτικού αλλά όχι του PC? Όπως και να έχει, προφανώς δεν τους υπερασπίζομαι γιατί δεν με συμφέρει και εμένα και δεν το βρίσκω και λογικό, αλλά κάνω το δικηγόρο του διαβόλου...
The_Judas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Αν πάρεις δική σου σύνθεση τότε ναι το κάθε προϊόν μπαίνει αυτόνομα στην απόδειξη ή στο τιμολόγιο και δεν μπαίνει αυτοκολλητάκι ασφαλείας, άρα έχεις εγγύηση ότι κι αν κάνεις. Αν όμως πάρεις κάποια από τις έτοιμες συνθέσεις τότε μπαίνει σαν ολοκληρωμένος υπολογιστής και θεωρώ αρκετά λογικό να χάνεται η εγγύηση εάν ανοιχτεί. Προσωπικά ποτέ δεν θα επέλεγα έτοιμη σύνθεση από κανένα κατάστημα γιατί θέλω να φτιάχνω μόνος μου τους υπολογιστές μου , αλλά για έναν αρχάριο χρήστη που δεν τον ενδιαφέρει να προσθέτει ή να αφαιρεί εξαρτήματα από μέσα , μια έτοιμη σύνθεση είναι καλή επιλογή. Αν αφαιρέσεις ένα χαλασμένο κομμάτι του υπολογιστή μόνος σου και τους το πας δεν μπορούν να το αρνηθούν. Μπορεί να χάνεται η εγγύηση του ολοκληρωμένου pc αλλά τα κομμάτια εξακολουθούν να έχουν εγγύηση. Γι' αυτό και εγώ το θεωρώ απάτη που του χρέωσαν το χαλασμένο τροφοδοτικό μετά από μόλις 2 μήνες... αυτοί είναι 100% σίγουρο ότι το έδωσαν πίσω στην αντιπροσωπεία και πήραν και χρήματα. Την εγγύηση για τα δικά τους εργατικά έξοδα μπορούν να χρεώσουν ότι θέλουν και ότι έχουν καθορίσει στον τιμοκατάλογό τους.. όχι όμως για ένα άλλο προϊόν άλλης εταιρίας. ---------- Προσθήκη στις 10:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:42 ---------- Ρε Judas, όπως περίπου τα λέει ο/η aldimop.Το multirama μπορεί να πλασάρει τον υπολογιστή σαν ολοκληρωμένο προϊόν του, στο οποίο δεν μπορείς να βάλεις χέρι. Για να σου δώσω να καταλάβεις, εγώ μπορώ να σκαλίσω το τροφοδοτικό, να αλλάξω κάνα πυκνωτή ή κάνα διοδάκι επειδή ξέρω, όπως ξέρεις και εσύ να αλλάξεις σκληρό δίσκο στο PC. Γιατί να χάνεται η εγγύηση του τροφοδοτικού αλλά όχι του PC? Όπως και να έχει, προφανώς δεν τους υπερασπίζομαι γιατί δεν με συμφέρει και εμένα και δεν το βρίσκω και λογικό, αλλά κάνω το δικηγόρο του διαβόλου... Μα και το ίδιο το multirama δεν έχει δικαίωμα επέμβασης στα επι μέρους ηλεκτρονικά μέρη... μόνο οι ηλεκτρονικοί της κατασκευάστριας εταιρίας ή των αντιπροσωπειών έχουν δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Οταν η thermaltake για παράδειγμα δίνει 3 χρόνια εγγύηση... την ακυρώνει μόνο αν υπάρχει επέμβαση στο τροφοδοτικό. Δεν την ακυρώνει αν κάποιος... απλά ξεβιδώσει το τροφοδοτικό από το pc του!!!
darksoho33 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Στο πλαίσιο πολλές φορές τους πιάνουν οι καλές τους. Εκεί που δεν πρέπει να μπλέξεις είναι με το e-shop. + 1 αυτο φιλαρακι ξανα πες το. στο e-shop δεν υπαρχουν καλες μονο κακες
Roger Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Το λογικο και ευνοητο ειναι οτι ενας ετοιμος υπολογιστης πρεπει να εχει εγγυηση χωρις να μπορει ΚΑΝΕΝΑΣ να του βαλει χερι.Η εγγυηση δινεται για να εχει την ευθυνη αυτος που εχει κανει την συνθεση(μαγαζι) και κανενας αλλος. Η πολιτικη αυτη ακολουθειται οχι απαραιτητα για να μας βουτηξει 30€ για να μας εγκαταστησει εναν δευτερο δισκο,αλλα για να γνωριζουν αν εχει ασχοληθει αλλο χερι περα απο το δικο τους. Φανταστειτε να ερθει ο φιλος και κολλητος τεχνικαρας που εχει αλλαξει και 5 ολοκληρες μνημες στην ζωη του ,να προσπαθησει να αλλαξει μια μνημη και αθελα να βραχυκυκλωσει/καψει κατι στο board. Το pc θα πρεπει να γυρισει στο καταστημα βασει εγγυησης και με απειρο τσαμπουκα που μας διατρεχει να απαιτουμε να ειναι την αλλη μερα ετοιμο. Ουτε εγω δικαιολογω τους μεγαλοκαρχαριες,αλλα πρεπει σε αυτη τη ζωη να ειμαστε ακριβοδικαιοι.
Thrylos7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Αν αφαιρέσεις ένα χαλασμένο κομμάτι του υπολογιστή μόνος σου και τους το πας δεν μπορούν να το αρνηθούν. Μπορεί να χάνεται η εγγύηση του ολοκληρωμένου pc αλλά τα κομμάτια εξακολουθούν να έχουν εγγύηση. Γι' αυτό και εγώ το θεωρώ απάτη που του χρέωσαν το χαλασμένο τροφοδοτικό μετά από μόλις 2 μήνες... αυτοί είναι 100% σίγουρο ότι το έδωσαν πίσω στην αντιπροσωπεία και πήραν και χρήματα. Την εγγύηση για τα δικά τους εργατικά έξοδα μπορούν να χρεώσουν ότι θέλουν και ότι έχουν καθορίσει στον τιμοκατάλογό τους.. όχι όμως για ένα άλλο προϊόν άλλης εταιρίας. Κανεις λαθος. Οπως σου εξηγησαν τα παιδια, οτνα αγορασεις ενα BTO (Build To Order) τοτε ναι ολα τα κομματια εχουν την εγγυηση τους και δεν υπαρχει αυτοκολλητο. Οταν ομως αγορασεις ενα multirama PC, τοτε δεν εχεις δικαιωμα να το πειραξεις και θεωρειται ΜΙΑ οντοτητα. Και στην αποδειξη φαινεται σαν Multirama PC 786328 με τιμη 900 ευρω ας πουμε, δεν φαινονται τα εξαρτηματα. Αν εσυ θες να το ανοιξεις, δικαιωμα σου, αλλα την εγγυηση σωστα τη χανεις, και προφανως και το καθε εξαρτημα δεν εχει δικη του εγγυηση, δεν αγορασες το εξαρτημα, αγορασες το μηχανημα. Αν εσυ ανοιξεις το μηχανημα σε 2 μηνες και βαλεις παραπανω μνημη, και σε 5 μηνες σου χαλασει η καρτα γραφικων πχ, με το δικιο τους δε θα σε καλυψουν. Το τι θα κανουν αυτοι με την ελλατωματικη καρτα (οτι πχ θα τη στειλουν πισω και θα τους καλυψει η εγγυηση της Asus πχ, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Εσυ με την αγορα σου κανεις μια συμφωνια με το Multirama, για 3 χρονια εγγυηση πχ στο μηχανημα. Αυτοι δεσμευονται να σου παρεχουν αυτην την εγγυηση εφοσον δεν πειραξεις το μηχανημα, το τι θα κανουν εσωτερικα μονοι τους οταν χαλασει κατι και αν θα το λουστουν ή θα μπορεσουν να το γυρισουν σαν εντος εγγυησης ειναι δικο τους θεμα και δε σε αφορα. Υπαρχουν και σημεια στα οποια επωφελεισαι ας πουμε, αφου τα optical drives πχ εχουν 1 χρονο εγγυηση συνηθως, και σαν τμημα του μηχανηματος επωφελουνται και αυτα απο την 3ετη εγγυηση. Υπαρχουν και σημεια που χανεις, οπως οι μνημες πχ που εχουν lifetime κανονικα... ΑΛΛΑ σε καθε περιπτωση, ετσι ειναι οι οροι και τους ξερεις οταν αγορασεις, αμα δε γουσταρεις, μην παρεις... Αυτα με το off-topic. Στο θεμα τωρα, φυσικα πηγαινε απαιτησε ολα τα 50 ευρω και λογικα θα τα παρεις. Μην αγιοποιουμε το πλαισιο, και αυτο τα ιδια κανει απλα που και που μπορει να ειναι τυχερος κανεις. Αυτο που θα ενδιεφερε εμενα αν μπορει καποιος να ξεκαθαρισει το νομο, ειναι οτι σε περιπτωση βλαβης που δεν εχουν να σου δωσουν το ιδιο προιον, μπορεις ΕΣΥ να επιλεξεις να παρεις πιστωτικο στην τιμη αγορας, ή ΜΟΝΟ αν δε βρουν να σου δωσουν κατι ισαξιο/καλυτερο, και παει η δουλεια σε πιστωτικο, ΤΟΤΕ μπορεις να απαιτησεις να ειναι στην τιμη αγορας? ΠΑραδειγμα. Χρισουγεννα παω στο Πλαισιο χαλασμενη Abit IP35 pro, εντος εγγυησης. Τιμη αγορας στην αποδειξη 141 ευρω. Το προιον ειχε καταργηθει, και τελευταια τιμη συστηματος 50 ευρω. Μου δωσανε μια ECS P45 φαινομενικα καλυτερη (αφου η abit ηταν P35) , αλλα δεν την ηθελα... Η ECS κοστιζε 110 ευρω τοτε, και στην τραμπα που κανανε στο service ουσιαστικα ηταν σα να μου δινουν πιστωτικο 50 ευρω (τελευταια τιμη της Abit) και μετα να μου πουλανε την ECS με εκπτωση στα 50 ευρω απο 110. Αποτελεσμα, επειδη δεν την ηθελα, τη γυρισα πιστω στην αναβαθμιση, και πηρα μονο 50 ευρω... Ειχα εκει το δικαιωμα να αρνηθω την ECS εξαρχης? Η θεωρειται οτι αυτοι κανανε το χρεος τους αφου μου δωσανε κατι "καλυτερο", αρα δεν μπορουσα να ζητησω πιστωτικο .....και τελικα ποιος ειναι ο κριτης του τι ειναι καλυτερο, αφου μερικες φορες , ειδικα σε μητρικες ειναι αρκετα λεπτο το ζητημα...
xjps Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=fileinfo&id=5 Ειναι στο αρθρο 540 εκει που γραφει για υπαναχωρηση. Υπαναχώρηση αγοράς αφορά την προκαταβολή που δίνεις για παραγγελία προίόντος που θα έρθει πχ. προκαταβολή για αυτοκίνητο. Εδώ πρόκειται για αναστροφή πώλησης η οποία, όμως, γίνεται εντός 6 μηνών και αιτιολογημένη. Μην μπερδεύεστε..
xlembouras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Παιδιά λίγη υπομινή ακόμα !!! Από καλά πληροφορημένες πηγές (πρώην υπαλλήλους ) έμαθα ότι το MULTIRAMA πάει για "φούντο".Εχει "ζωή" ακόμα ένα μήνα.....
gpanagiotou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Παιδιά λίγη υπομινή ακόμα !!! Από καλά πληροφορημένες πηγές (πρώην υπαλλήλους ) έμαθα ότι το MULTIRAMA πάει για "φούντο".Εχει "ζωή" ακόμα ένα μήνα..... Ναι και το ehsop με το Πλαίσιο εννοποιούνται :) χεχε!!
celtic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Παιδιά λίγη υπομινή ακόμα !!! Από καλά πληροφορημένες πηγές (πρώην υπαλλήλους ) έμαθα ότι το MULTIRAMA πάει για "φούντο".Εχει "ζωή" ακόμα ένα μήνα..... Φιλε μου ειναι αξιοπιστες οι πηγες που στο λενε αυτο; Καθε απολυμενος η παραιτημενος υπαλληλος παντα λεει οτι παει για φουντο η εταιρια που δουλευε..... Ευχομαι να μην ειναι αληθεια, οχι γιατι αγαπαω τα Multirama αλλα γιατι εκει δουλευουν εκατονταδες ατομα τα οποια θα χασουν την δουλεια τους.... Εγω προσωπικα βλεπω κλεισιμο αρκετων μαγαζιων αλλα οχι και ολων! Οσον αφορα το θεμα με τα πιστωτικα, το καταστημα ειναι υποχρεωμενο σε περιπτωση μη δυνατης επισκευης να σου δωσει το ιδιο η καποιο καλυτερο προιον. Χωρις επιβαρυνση υποτιθεται... Αλλα να σας πω και κατι αλλο; Αν εχεις αγορασει εναν Mybook 500gb πριν απο 3 χρονια, και η τιμη του τοτε ηταν 150€, συμφερει το καταστημα να σου κοψει πιστωτικο 150€ να παρεις εναν 1,5ΤΒ;;;;; Οχι βεβαια, θα σου δωσει εναν αντιστοιχο 500GB η αν δεν εχει εναν αμεσως μεγαλυτερο, χωρις ομως να επιβαρυνθεις κατι εσυ μιας και το προιον εμφανισε βλαβη απο μονο του. ΕΤΣΙ πρεπει να γινεται κανονικα.... Οσον αφορα παλι τις ταινιες ασφαλειας.... ΑΠΑΤΗ-ΑΠΑΤΗ-ΑΠΑΤΗ, ομως........ Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε αν ενας πιτσικακας ανοιξει το μηχανημα και αρχιζει και σκαλιζει βαζει μνημες, αλλαζει τροφοδοσιες και το μηχανημα κλασει, τοτε θα φταιει το καταστημα; Τα καταστηματα (ΠΛΑΙΣΙΟ, MULTIRAMA, E-Shop) πουλανε αυτες τις ετοιμες συνθεσεις μαζι με windows σε αρκετα χαμηλες τιμες γιατι πολυ απλα τα υλικα που βαζουν μεσα ειναι ΓΤΠ!!!! Εχετε δει τροφοδοτικα της καταστροφης που εχουν μεσα; Κατι μητρικες Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΕΣ;;;;;;;;; Γι'αυτο τον λογο ειναι σε χαμηλες τιμες και γι'αυτο τον λογο εχουν και ταινιες ασφαλειας! Ανοιχτε μια ετοιμη συνθεση απο οποιοδηποτε ετοιμο μηχανημα να δειτε χαλια... Jetway μητρικες, ΑΕΝΕΟΝ μνημες, Αlbatron και Point of View καρτες γραφικων, χωρια τα οικτρα κινεζικα τροφοδοτικα!!!! Γι'αυτο λοιπον οταν παιρνουμε ετοιμη συνθεση, πρεπει να υποστουμε και τις που$τιες που συνεπαγονται! Ειναι αισχρο να θες να σου βαλουν ενα DVD-RW και να πρεπει να πληρωσεις 20€ για εγκατασταση (δλδ οσο κανει και το DVD-RW απο μονο του!!!!!) μονο και μονο για να μην ξεκολλησεις την ετικετα. Αν αφαιρεσεις την ετικετα, συνεχιζεις να εχεις εγγυηση αλλα μονο στο καθε part ξεχωριστα και οχι και στην εργασια. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ!!!!!!! Για παραδειγμα εχεις μια ετοιμη συνθεση και κλανει η μητρικη στον 1μιση μηνα, (Gigabyte για παραδειγμα που εχει και 3 χρονια εγγυηση), και ταυτοχρονα εχεις βγαλει την ετικετα που εχει πανω το μηχανημα για να βαλεις το παλιο IDE Plextor σου; Ειναι υποχρεωμενος ο τεχνικος του εκαστοτε μαγαζιου να αντικαταστησει την μητρικη, και να χρεωθεις μονο εργασια!!!! ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ!!!!!!! Η μητρικη καλυπτεται κανονικα απο εγγυηση, απλα πληρωνεις την εργασια την οποια χανεις επειδη εβγαλες την ετικετα ασφαλειας.
UpToDate_ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Αlbatron και Point of View καρτες γραφικων Γιατι;εχουν καποια κατα οι συγκεκριμενες υλοποιησεις φιλε μου; Εχω στην ακρη μια albatron7600gs εδω και 3 χρονια και δουλευει ρ-ο-λ-ο-ι... Ενω μια asus8600gt που ειχα δεν κρατησε καν 6μηνο...
celtic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Γιατι;εχουν καποια κατα οι συγκεκριμενες υλοποιησεις φιλε μου;Εχω στην ακρη μια albatron7600gs εδω και 3 χρονια και δουλευει ρ-ο-λ-ο-ι... Ενω μια asus8600gt που ειχα δεν κρατησε καν 6μηνο... E, οπως και να το κανεις ποιοτικα δεν ειναι το ιδιο... Αλλιως θα ειχαν την ιδια τιμη! Τωρα μπορει εσενα να σου εκατσε στραβη.... Και στην τελικη αλλα ζορια τραβαει η 8600gt και αλλα η "χαλαρη" 7600gs......
UpToDate_ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 E, οπως και να το κανεις ποιοτικα δεν ειναι το ιδιο... Αλλιως θα ειχαν την ιδια τιμη! Τωρα μπορει εσενα να σου εκατσε στραβη.... Και στην τελικη αλλα ζορια τραβαει η 8600gt και αλλα η "χαλαρη" 7600gs...... Ναι μονο , που υποτιθεται οτι ολες ειναι κατασκευασμενες για να αντεχουν το λιγοτερο τις default τους ρυθμισεις...οποτε οποια στραβη χωρις oc,χωρις να φτεει η τροφοδοσια,χωρις να φταινε διακοπες ρευματος κλπ...ειναι προβλημα της υλοποιησης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.