Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να γίνεις Προγραμματιστής?

oksosaa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παλουκάρια!!!

Θα ήθελα να μου πεί κάποιος γνώστης του αντικειμένου αν αξίζει να ξεσκιστείς , να βγάλεις τα μάτια σου μπροστά στον υπολογιστή για να γίνεις προγ/στης.

Μιλάω για μέτριο επίπεδο προγραμματιστή σε γενικές γραμμές.Τι μισθό θα παίρνεις , τι εργασίες θα σου αναθέτει η εταιρία , πως θα δουλεύεις , πως βρίσκεις δουλειά κ.τ.λ

Αυτα...

Δημοσ.

Πλέον κάθε πόλη και ένα τει πληροφορικής. Ίσως πριν μερικά χρόνια να μετρούσε αλλά πλέον νομίζω έχει κορεστεί ο κλάδος. Μεγάλος ανταγωνισμός και αν δεν είσαι τσακάλι δεν θα πας πουθενά.

Δημοσ.

τωρα που παχνω για δουλεια καθως τελειωσα πληροφορικη και δεν ξερω προγραμματισμο εχω να σου πς ενα πραγμα.. προγραμματισμο η τον εχεις η δεν τον εχεις.. η γεννιεσαι με αυτο η οχι...

παντος υπαρχουν απειρες εγγελιες για δουλεια σε θεση προγραμματιστη.. απλα δεν εχεις ζωη.. ατελειωτες ωρεσ δουλεια και ισως καλα η πολυ καλα χρηματα..

στις μερες μας ναι αξιζει να ξερεις προγραμματισμο αλλα σε ΠΟΛΥ καλο επιπεδο... εκει ειναι το χρημα!

Δημοσ.

Αν εισαι καλος προγραμματιστεις, απειρες ωρες μπροστα στο pc, και πανω σε γλωσσες που παιζουν αυτη τη στιγμη, οπως php, flash, c++ .net , μπορεις να βγαλεις αρκετα χρηματα, αλλα ειναι κατι που σου μαθαινουν τα βασικα (10%) και το υπολοιπο 90% ειναι δικη σου προσπαθεια.

Τελος ειναι και τελεντο, αν δεν το εχεις δεν πας μπροστα.

Αν πηγαινεις λυκειο αυτα που μαθαινεις στο φροντηστηριο για αναπτυξη εφαμοργων ειναι αρκετα.αυτο ονομαζεται δοδημενος προγραμματισμος.

Το επομενο σταδειο ειναι το αντικειμενοστραφης.

Πρεπει καποιος να σου δειδαξει τα βασικα και μετα συνεχιζεις μονος σου.

Απο γνωσεις σε ποιο σημειο εισαι?

Παντως το πας αναποδα, πρωτα πρεπει να σου αρεσει και μετα κοιτας τα λεφτα ειδηκα σε αυτη τη δουλεια. Ενας καλος προγραμματιστης που ξερει απο java c++ C#

ξεκηναει και με 1300ε σε μια καλη εταιρεια, αλλα πρεπει να ξερεις δεν τους νοιαζουν τα χαρτια

---------- Προσθήκη στις 22:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:12 ----------

Αν εισαι καλος προγραμματιστεις, απειρες ωρες μπροστα στο pc, και πανω σε γλωσσες που παιζουν αυτη τη στιγμη, οπως php, flash, c++ .net , μπορεις να βγαλεις αρκετα χρηματα, αλλα ειναι κατι που σου μαθαινουν τα βασικα (10%) και το υπολοιπο 90% ειναι δικη σου προσπαθεια.

Τελος ειναι και τελεντο, αν δεν το εχεις δεν πας μπροστα.

Αν πηγαινεις λυκειο αυτα που μαθαινεις στο φροντηστηριο για αναπτυξη εφαμοργων ειναι αρκετα.αυτο ονομαζεται δοδημενος προγραμματισμος.

Το επομενο σταδειο ειναι το αντικειμενοστραφης.

Πρεπει καποιος να σου δειδαξει τα βασικα και μετα συνεχιζεις μονος σου

Δημοσ.

Κοιτάξτε πληροφορικάριος είμαι και εγώ στο ΤΕΙ Σερρών.Για το επίπεδο του ΤΕΙ καλός είμαι μωρέ απλά την έχω ψωνίσει λίγο και σκέφτομαι να ασχοληθώ σοβαρά με τον προγραμματισμό.

Απο την άλλη σκέφτομαι πως δεν έχω ούτε γνωστούς σε εταιρίες ούτε τίποτα!!!!

Σχετικά με τις ώρες δουλειάς που απαιτεί να δουλέψεις στο σπίτι σου , μόνος σου τι έχετε να πείτε??

ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ PC?????

Δημοσ.
Κοιτάξτε πληροφορικάριος είμαι και εγώ στο ΤΕΙ Σερρών.Για το επίπεδο του ΤΕΙ καλός είμαι μωρέ απλά την έχω ψωνίσει λίγο και σκέφτομαι να ασχοληθώ σοβαρά με τον προγραμματισμό.

Απο την άλλη σκέφτομαι πως δεν έχω ούτε γνωστούς σε εταιρίες ούτε τίποτα!!!!

Σχετικά με τις ώρες δουλειάς που απαιτεί να δουλέψεις στο σπίτι σου , μόνος σου τι έχετε να πείτε??

ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ PC?????

Αν έχεις 4-5 από πίσω σου που κυνηγούν την θέση σου και στο σπίτι θα δουλέψεις μην σου πω και στην τουαλέτα. :mrgreen:

Δημοσ.

Αποψη μετα απο 5 χρονια στον ευρυτερο χωρο(οχι οτι ειναι πολλα αλλα οχι και ανυπαρκτα)

Ο προγραμματισμος αυτη την στιγμη δινει δουλεια σε κοσμο. Ουτε ξερω τι κανουν απο λεφτα ουτε απο ωραρια ουτε σου λεω οτι ολοι ειναι προγραμματιστες, πχ μπορει να ειναι μηχανικοι που γιναν προγραμματιστες

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ολοι οι δρομοι που μας λεγανε στην σχολη για κινητα, για τηλεπικοινωνιες, για σχεδιασμους, για θεωρητικα, για ρανταρ κτλ εχουν παει περιπατο, οτι στηθηκε στηθηκε. Αυτη την στιγμη στην αγορα οποιος ψαξει για προγραμματισμο ή δικτυα θα βρει θεσεις.

Ξαναλεω, δεν ξερω τι παιζει απο φραγκα και απο ωραρια καθως το εχω γυρισει στο πιο εμπορικο του, αλλα σαν διαθεσημοτητα θεσεων, προγραμματιστες και δικτυαδες ειναι περιζητητοι

Δημοσ.

Το να σπουδάσεις προγραμματιστής και να μείνεις ελλάδα, είναι σαν να ξέρεις να μαζεύεις ελιές και να ψάχνεις δουλειά στην φινλανδία.

Το πιο βασικό πρόβλημα που παρατηρώ εδώ πάνω είναι ότι έρχονται πολλοί που δεν έχουν ένα στοιχειώδες πλάνο για την εργασιακή ζωή τους. Δηλαδή έρχεται ο άλλος φινλανδία που είναι το βασίλειο της νοκια και πάει στο interview και λέει ότι ξέρει να προγραμματίζει iphone και .Net

Δημοσ.

Και κάτι βασικό: για τον φίλο oksoaa που ρωτάει, φαντάζομαι ότι θα χρειαστούν ακόμα 2-3-5 χρόνια για να τελειώσει τις σπουδές και/ή τη δημιουργία portfolio. Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι περίεργοι, είναι πολύ πιθανόν όταν τελειώνεις τις σπουδές σου (όχι εσύ απαραίτητα, γενικά ομιλώ) οι καταστάσεις να έχουν αλλάξει εντελώς, αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι το αν σ' αρέσει πραγματικά, αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες επί θυσιών όσον αφορά τη δουλειά σου. Σε πολύ γενικές γραμμές, τα πράγματα κυρίως στο εξωτερικό δείχνουν καλά -από Ελλάδα δεν γνωρίζω να σου πω- υπάρχει ζήτηση. Αν νιώθεις ότι πραγματικά το γουστάρεις, go4it, θα τη βρεις την άκρη.

Δημοσ.
τωρα που παχνω για δουλεια καθως τελειωσα πληροφορικη και δεν ξερω προγραμματισμο εχω να σου πς ενα πραγμα.. προγραμματισμο η τον εχεις η δεν τον εχεις.. η γεννιεσαι με αυτο η οχι...

Αυτό ισχύει εν μέρει.

Οι πιο πολλές σχολες πληροφορικής σου μαθαίνουν λίγο απ'όλα. C, Assembly,Pascal,Prolog,Fortran,Java κλπ και στην πράξη κανένας απόφοιτος δεν ξέρει κάτι σε καλό επίπεδο αλλά ούτε και ξέρει να συνδυάζει καλά τις γνώσεις του.

Μόνο όσοι ασχολούνται προσωπικά με τον προγραμματισμό έχουν καλή υποδομή στον τομέα αυτό.

Επίσης, οι αλλαγές στον προγραμματισμό είναι αρκετά συχνές, πολλές γλώσσες είναι πια ξεπερασμένες. Ακόμη και οι παλιοί προγραμματιστές πρέπει να προσαρμόζονται και να επιμορφώνονται.

παντος υπαρχουν απειρες εγγελιες για δουλεια σε θεση προγραμματιστη.. απλα δεν εχεις ζωη.. ατελειωτες ωρεσ δουλεια και ισως καλα η πολυ καλα χρηματα..

στις μερες μας ναι αξιζει να ξερεις προγραμματισμο αλλα σε ΠΟΛΥ καλο επιπεδο... εκει ειναι το χρημα!

Όχι απαραίτητα. Το ζήτημα είναι να αφοσιωθεί σε κάτι συγκεκριμένο όσο είναι ακόμη νωρίς.

Για παράδειγμα, αν τον ενδιαφέρει ο διαδικτυακός προγραμματισμός πρέπει να μάθει HTML, CSS, Javascript, κάποια δυναμική γλώσσα (PHP-ASP) σε συνδυασμό πάντα με βάσεις δεδομένων.

Επίσης καλό θα είναι να ξέρει και κάποια πράγματα από photoshop-flash αν και δεν είναι τελείως απαραίτητο αυτό.

Δημοσ.
Και κάτι βασικό: για τον φίλο oksoaa που ρωτάει, φαντάζομαι ότι θα χρειαστούν ακόμα 2-3-5 χρόνια για να τελειώσει τις σπουδές και/ή τη δημιουργία portfolio. Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι περίεργοι, είναι πολύ πιθανόν όταν τελειώνεις τις σπουδές σου (όχι εσύ απαραίτητα, γενικά ομιλώ) οι καταστάσεις να έχουν αλλάξει εντελώς, αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι το αν σ' αρέσει πραγματικά, αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες επί θυσιών όσον αφορά τη δουλειά σου. Σε πολύ γενικές γραμμές, τα πράγματα κυρίως στο εξωτερικό δείχνουν καλά -από Ελλάδα δεν γνωρίζω να σου πω- υπάρχει ζήτηση. Αν νιώθεις ότι πραγματικά το γουστάρεις, go4it, θα τη βρεις την άκρη.

Οχι την σχολή σε ενα χρόνο οπως υπολογίζω θα τελειώσει.Απλά επειδή οπως είπε και ένας άλλος φίλος στην σχολή σου μαθαίνουν λίγο απο όλα ( και δίκιο έχει ) και οτι πρέπει οτι ειναι να μάθεις να το μάθεις μόνος σου σκέφτομαι να ασχοληθώ σοβαρά με το αντικείμενο γιατί αλλιώς θα δουλεύω στα μπαράκια και στις μ:cry::devil::whistle:;):confused::shock::-(:lol::-)!

Απλά ολα αυτά τα ρωτάω τώρα που έχω χρόνο μπροστά μου ώστε όταν τελειώσω να ξέρω 5-10 πράγματα σοβαρά για τον προγραμματισμό.

Καλά θα ήταν να μας μιλούσε κάποιος που έχει εργαστεί και να μας εξηγήσει πώς δουλεύει το όλο σύστημα...

Δημοσ.

εισαι σε σχολη πληροφορικης και ρωτας αν αξιζει να γινεις προγραμματιστης?

τελειωνεις και σε ενα χρονο?

τι ρωτας, θα επρεπε να τα ξερεις ειδη.

Αν σου αρεσει παρε βιβλια διαβαζε και γραφε προγραμματα, λογικα θα ξερεις απο τη σχολη java η c++, πρωτα ειναι hoby και μετα δουλεια.

Αν λες κατσε να διαβασω τωρα για να παω να δουλεψω μετα κλαψτα χαλαμπε...

αν ξερεις τα λεφτα ειναι καλα εως πολυ καλα και βαλε. αλλα οταν λεω ξερεις

οχι φτιαχνω 2 κλασεις και ενα παραθυρο.

Σιγα σιγα διαβαζοντας και ψαχνοντας μεσα σε 2 χρονια μπορεις να φτασεις σε πολυ καλο επιπεδο

Δημοσ.
εισαι σε σχολη πληροφορικης και ρωτας αν αξιζει να γινεις προγραμματιστης?

τελειωνεις και σε ενα χρονο?

τι ρωτας, θα επρεπε να τα ξερεις ειδη.

Αν σου αρεσει παρε βιβλια διαβαζε και γραφει προγραμματα, λογικα θα ξερεις απο τη σχολη java η c++, πρωτα ειναι hoby και μετα δουλεια.

Αν λες κατσε να διαβασω τωρα για να παω να δουλεψω μετα κλαψτα χαλαμπε...

αν ξερεις τα λεφτα ειναι καλα εσω πολυ καλα και βαλε. αλλα οταν λεω ξερεις

οχι φτιαχνω 2 κλασεις και ενα παραθυρο.

Σιγα σιγα διαβαζοντας και ψαχνοντας μεσα σε 2 χρονια μπορεις να φτασεις σε πολυ καλο επιπεδο

Ξέρω τι ρωταω δεν ειναι τυχαια αυτά που λέω.

Και όταν λές να τα ξέρω τι να ξέρω δηλαδη?

Δώσε παραδείγματα θα επρεπε να ξέρεις αυτο...αυτο...και αυτό.

Και κάποτε πρέπει να ξεκινήσεις να διαβάσεις στα σοβαρά προγραμματισμο.Γενικά αν πας και γράφεις 10 στα μαθήματα που έχουν κώδικα το ξέρω πως δεν λεει τίποτα.

Και απο την άλλη πρέπει να έχεις και χρόνο για να πείς οτι μπορώ να προγραμματίσω στα σοβαρα.

Αλλα αν σκεφτεις πως πρέπει να περάσεις 70 μαθήματα με τους προγραμματισμούς να είναι στα μέτρια τι να προλάβεις!

Δημοσ.

να ξερεις τα βασικα απο αντικειμενοστραφη προγραμματισμο, αυτα που κανεις στη σχολη σου,

κληρονομικοτητα, ροες, γραφικα..

Ο προγραμματισμος ειναι hobby, δεν εχει σημασια αν προλαβαινεις, πως προλαβαινεις να βγεις βολτα? αν σου αρεσει προλαβαινεις και να γραφεις προγραμματα.Απο οτι βλεπω εσυ θες να ασχολιθεις επειδη εχει λεφτα, δεν νομιζω να πας μπροστα ετσι στο προγραμματισμο.

Απλα επειδη και εγω ειμαι σε σχολη που εχει σχεση με πληροφορικη ,μου φενεται οτι θα επρεπε να ξαρεις αυτα που ρωτας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...