Προς το περιεχόμενο

No name τροφοδοτικό, να το χρησιμοποιήσω;

irahara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αναζήτηση ενός επιπλέον τροφοδοτικού για τον φορητό της υπογραφής μου αποφάσισα να μην αγοράσω έναν αυθεντικό (αξίας 70€ περίπου) με το σκεπτικό ότι α) ο φορητός μου είναι ήδη αρκετά παλιός (ηλικίας 3 ετών και άνω) και β) πόσο διαφορετικά να είναι τα αυθεντικά από τα no name. Παραλαμβάνοντας όμως αυτό που παρήγγειλα από το αγγλικό ebay (πρώτη μου αγορα αξίας 15€ περίπου με τα μεταφορικά) το ξανασκέφτομαι. Είναι ελαφρύτερο με χειρότερη ποιότητα κατασκευής και εν γένει φοβάμαι μήπως μου κάψει τον φορητό μου τον οποίο και χρησιμοποιώ στην εργασία μου. Επίσης υπάρχει και μία διαφορά στο input όπου στο αυθεντικό είναι 100-240v ~ 1,5A και στο no name είναι 100-240V ~ 2A. Παρακάτω παραθέτω και φωτογραφίες των τροφοδοτικών. Τι λέτε λοιπόν να κάνω;

post-56628-129063069049_thumb.jpg

post-56628-129063069052_thumb.jpg

post-56628-129063069055_thumb.jpg

Δημοσ.

η διαφορα στο input αδιαφορη

το output φαινεται το ιδιο οποτε δεν εχεις θεμα, τωρα αν το noname ειναι ποιοτικο ή οχι δεν μπορω να στο απαντησω αλλωστε ακομα και τα name χαλανε

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να το χρησιμοποιήσεις, αλλά όταν φεύγεις από το σπίτι να το βγάζεις από τη πρίζα. Μη γίνει καμιά μ@λ@κί@ και πάρεις καμιά φωτιά.

Κοίταξε αν το Output είναι το ίδιο...

Δημοσ.

Το output είναι ίδιο. Απλώς επειδή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες λείπουν πολλές πιστοποιήσεις σε σχέση με το αυθεντικό ενώ είναι και πιο ελαφρύ. Ήδη το χρησιμοποιώ εδώ και 4 ώρες χωρίς να έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό είτε στο ίδιο το τροφοδοτικό είτε στο φορητό (εκτός από την διαφορά της τιμής όπου το αυθεντικό είναι 4 φορές και πάνω πιο ακριβό από το καινούργιο).

Πάντως η έγνοια μου δεν είναι αν καεί το τροφοδοτικό αλλά μήπως από την κακή λειτουργία του καινούργιου καεί ο φορητός.

Δημοσ.

Αφού έχεις τη μπαταρία πάνω στον φορητό (φαντάζομαι), αν χαλάσει κάτι, αυτό θα είναι η μπαταρία.

Το τροφοδοτικό φορτίζει - τροφοδοτεί τη μπαταρία και όχι τον φορητό.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν ισχύει αυτό. Προφανώς υπάρχει κάποιο εσωτερικό κύκλωμα που παρακάμπτει την μπαταρία όταν α) αυτή είναι γεμάτη και β) όταν έχει αφαιρεθεί, οπότε πρέπει να έχει απευθείας σύνδεση με το hardware με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα Laptops?

Αν ναι τότε αποτελεί μύθο αυτό που λέμε να βγάζουμε τη μπαταρία όταν δουλεύουμε το Laptop στο σπίτι συνδεδεμένο σε πρίζα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι (και εγώ αυτό κάνω) διότι α) ο μέγιστος αριθμός φορτίσεων της μπαταρίας είναι πάνω-κάτω δεδομένος, β) η μπαταρία σου όταν φθάσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό αποφόρτισης π.χ σε μένα είναι το 94% θα φορτίσει αυτόματα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι κάθε 2 με 3 μέρες θα φορτίζει η μπαταρία σου (από π.χ 94% στο 100%) είτε θέλεις είτε όχι και θα χάνει διάρκεια ζωής. Αν όμως δεν την έχεις στον φορητό αλλά την βάζεις μόνο όποτε την χρειάζεσαι γλύτωνεις αυτές τις μικροφορτίσεις και την αντίστοιχη φθορά. Παρατήρησα ότι ενώ η μπαταρία μου αποφορτίζεται φυσιολογικά στο 94% σε 2-3 μέρες αν την αφήσω αφόρτιστη και για πολλές άλλες μέρες δεν θα αποφορτιστεί αναλογικά τόσο γρήγορα όσο αποφορτίζεται τις πρώτες μέρες. Έτσι άφησα μια φορά την μπαταρία εκτός φορητού για 2 εβδομάδες και όταν την χρειάστηκα ήταν περίπου στο 90% ή και παραπάνω (το οποίο αρκούσε για μένα). Αυτό που δεν γνωρίζω και δεν μπόρεσα να μάθω όσο και αν έψαξα είναι: α) αυτές οι μικροφορτίσεις πόσο φθείρουν την μπαταρία σε σχέση με τις πλήρεις φορτίσεις δηλαδή π.χ 3 μικροφορτίσεις από 94% --> 100% μετρούν ως μία πλήρη φόρτιση; και β) δεν μπόρεσα να βρω ένα προγραμματάκι (ίσως κάτι που να πειράζει τους drivers των windows για διαχείριση ενέργειας) που να μου επιτρέψει εμένα να ρυθμίσω σε ποιο ποσοστό η μπαταρία μου να φορτίζεται αυτόματα (π.χ εγώ θα το ρύθμιζα στο 88%).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...