Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα εύρεσης drivers

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω ένα πρόγραμμα που να αναγνωρίζει το hardware και να φτιάχνει μια λίστα από τους drivers ώστε να τους κατεβάσω από άλλο pc γιατί το συγκεκριμένο pc δεν μπαίνει στο internet.

Δημοσ.
Κατέβασε free το SIW (System Information for Windows)

;)

Το κατέβασα. Θα τους βρει σίγουρα ή μήπως αυτό το πρόγραμμα βρίσκει ήδη εγκατεστημενους drivers μόνο?

Τι ακριβώς να κάνω?

Επειδή είναι μακριά το pc που έχει το πρόβλημα μην πάω μέχρι εκεί και τελικά δεν καταφέρω τίποτα.

Κανένα πιο απλό που να κάνει ακριβώς αυτό που λέω δεν υπάρχει?

• Members
Δημοσ.
Το κατέβασα. Θα τους βρει σίγουρα ή μήπως αυτό το πρόγραμμα βρίσκει ήδη εγκατεστημενους drivers μόνο?

Τι ακριβώς να κάνω?

Επειδή είναι μακριά το pc που έχει το πρόβλημα μην πάω μέχρι εκεί και τελικά δεν καταφέρω τίποτα.

Κανένα πιο απλό που να κάνει ακριβώς αυτό που λέω δεν υπάρχει?

Χωρίς να έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχω την εντύπωση πως αυτές οι εφαρμογές συνήθως βρίσκουν μόνο ό,τι είναι εγκατεστημένο. Αν δηλαδή δεν έχεις περασμένους drivers ήδη, ίσως και να μην βρει τη συσκευή.

Αυτό που δεν ξέρω αν θα πετύχαινε είναι το να τρέξεις ένα linux live cd (που συνήθως αναγνωρίζει τις περισσότερες συσκευές από μόνο του), να δεις τι πληροφορίες συσκευής βγάζει σε αυτά που δεν έχεις drivers και μετά να πας να κατεβάσεις τους αντίστοιχους για Windows. Βέβαια, εκτός του ότι όλη αυτή η ιστορία είναι μπελάς, δεν ξέρω και αν τελικά θα έχει αποτέλεσμα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ (μπορεί δηλαδή να λέω και χαζομάρες). Θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις αν πρώτα δεν το επιβεβαιώσει και κάποιος πιο ψαγμένος πάντως... :rolleyes:

Δημοσ.
Χωρίς να έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχω την εντύπωση πως αυτές οι εφαρμογές συνήθως βρίσκουν μόνο ό,τι είναι εγκατεστημένο. Αν δηλαδή δεν έχεις περασμένους drivers ήδη, ίσως και να μην βρει τη συσκευή.

Αυτό που δεν ξέρω αν θα πετύχαινε είναι το να τρέξεις ένα linux live cd (που συνήθως αναγνωρίζει τις περισσότερες συσκευές από μόνο του), να δεις τι πληροφορίες συσκευής βγάζει σε αυτά που δεν έχεις drivers και μετά να πας να κατεβάσεις τους αντίστοιχους για Windows. Βέβαια, εκτός του ότι όλη αυτή η ιστορία είναι μπελάς, δεν ξέρω και αν τελικά θα έχει αποτέλεσμα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ (μπορεί δηλαδή να λέω και χαζομάρες). Θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις αν πρώτα δεν το επιβεβαιώσει και κάποιος πιο ψαγμένος πάντως... :rolleyes:

Δηλαδή δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα για το απλό πράγμα που θέλω?

• Members
Δημοσ.
Δηλαδή δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα για το απλό πράγμα που θέλω?

Πρακτικά αυτό που θες είναι ένα πρόγραμμα που να σου αναγνωρίζει τις άγνωστες συσκευές (αυτές δηλαδή που δεν έχουν drivers).

Ίσως (το τονίζω το ίσως) προγράμματα όπως το everest ή το Sisoft Sandra να κάνουν αυτό που θες ως κάποιο σημείο, αλλά δεν μπορώ στο εγγυηθώ κιόλας.

Δημοσ.
Πρακτικά αυτό που θες είναι ένα πρόγραμμα που να σου αναγνωρίζει τις άγνωστες συσκευές (αυτές δηλαδή που δεν έχουν drivers).

Ίσως (το τονίζω το ίσως) προγράμματα όπως το everest ή το Sisoft Sandra να κάνουν αυτό που θες ως κάποιο σημείο, αλλά δεν μπορώ στο εγγυηθώ κιόλας.

Ναι πρακτικά αυτό ζητάω, αναγνώριση αγνωστων συσκευών και να λέει και το όνομα του driver αν γίνεται για να μην ψάχνομαι.

Περίμενα ότι θα υπήρχαν άπειρα τέτοια προγράμματα.

• Members
Δημοσ.

Λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη παραθέτω το link ενός προγράμματος που λέει πως κάνει αυτό ακριβώς: http://www.zhangduo.com/udi.html

δεν το έχω δοκιμάσει όμως, οπότε κάνε κι έναν έλεγχο για ιούς καλού κακού πριν το τρέξεις.

κι εδώ υπάρχει κι ένα σχετικό άρθρο: http://www.technize.com/3-ways-to-find-unknown-device-drivers-in-windows/

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θέλω να κάνω format σε έναν φίλο και επειδή δεν έχεις τους drivers ψάχνω ένα free και εύχρηστο πρόγραμμα που να απορροφάει τους drivers από το σύστημα και να τους αποθηκεύει ώστε να χρησιμοποιηθούν μετά.

Αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα ή δεν γίνεται αυτό που θέλω τότε τουλάχιστον κάποιο που να βρίσκει ποιοι οι drivers είναι ώστε να τους κατεβάσουμε από το internet.

thanks in advance..

Δημοσ.

Δοκιμασε επισης και απο τη σελιδα ma-config.com. Δεν ειχα την ευκαιρια να την δοκιμασω μετα απο φορματ αλλα για update των drivers μου τα βρηκε μια χαρα. :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...