Προς το περιεχόμενο

Zeitgeist Movement Greece

Pitjaga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθε θρησκεία επικρατούσε σε κάθε εποχή για τους εκάστοτε πολιτικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Θες να πεις οτι ο Χριστιανισμός έπρεπε να ειναι παρόμοιος με τις παλιές θρησκείες ώστε να τσιμπήσει πιο εύκολα ο κόσμος.Ο χριστιανισμός ειναι η δεύτερη πολιτική θρησκεία της ανθρωπότητας,εξάλλου ειναι βασισμένος πανω στις διδαχές των Εσσαίων και μάλλον ο ιησους(αν υπήρξε και ποτέ)ο ίδιος ηταν εσσαιος,απλά με την πρώτη οικουμενική η θρησκεία άλλαξε ριζικά(γράφτηκαν τα ευαγγέλια κλπ),ώστε να ταιριάζει με την μια αυτοκρατορία,τον ενα ελέω θεού αυτοκράτορα και τον ένα θεό.Δεν αποσκοπεί απλά στην λατρεία του θεού αλλα τον έλεγχο των πιστών,γιαυτό και προέβη σε ολες αυτές τις φρικαλεότητες.Εν ολιγης η θρησκεια στην οποία πιστεύει πολύς κόσμος,πολυ λίγο έχει να κάνει με τον πραγματικό χριστιανισμό.

Αυτό που ρώτησα εγώ είναι τι σχέση έχει η ιστορία με τα αστρολογικά δεδομένα και οι εποχές ιχθύος, υδροχόου και τέτοια λιακοπουλίστικα που λέει. Εκτός αν εννοεί κάτι που δεν κατάλαβα.

Μιας και ο χριστιανισμος πάτησε πανω στα παλιά πιστεύω των λαών,δεν θα μπορούσε στην εποχή των ιχθύων ο γιος του θεού να ειναι κριός...Όπως το 2000 πχ που μπήκαμε στον αστερισμό του υδροχόου και έτρεξαν κάποιοι παπάδες να προαναγγείλουν την άφιξη του αντίχριστου.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κι εγώ δεν πιστεύω σε θρησκείες αλλά τι θέλει να μας πει? Τι σχέση έχουν τα αστρολογικά δεδομένα με τις θρησκείες που κυριάρχησαν και εδραιώθηκαν σε κάθε εποχή?

Έκατσαν κάποιο και τα μελέτησαν και επέβαλαν τις αντίστοιχες θρησκείες?

Η κάθε θρησκεία σε κάθε εποχή επικράτησε για τους δισκους της λόγους.

Κατερίνα, εγώ δεν είμαι εναντίον του Χριστιανισμού. Δεν μπορώ να πιστέψω όμως ότι η θρησκεία στη χώρα που ζώ τουλάχιστον, προσφέρει στον πιστό της. Είχα ταξιδέψει στην Ταυλάνδη λίγο καιρό μετά το τσουνάμι (5 μήνες μετα) Πήγα στο Βουδιστικό ναό και ανακάλυψα ότι μέσα στον ναό, οποιαδήποτε ώρα και να πήγαινες υπήρχε φαγητό και στέγη γι αυτούς που είχαν ανάγκη. Εδώ γίνεται σε κανα πανηγύρι μόνο και για τα μάτια του κόσμου. Λες και δεν υπάρχει κόσμος που πεινάει εδώ. Η εκκλησία θα έπρεπε να είναι μια ανοιχτή πόρτα για όλους, γιατί ο άνθρωπος μόνο όταν χάσει κάθε ελπίδα στρέφεται πραγματικά στο Θεό.

Δημοσ.
μα η αστρολογία - παγανισμός ήταν η θρησκεία των αρχαίων. Η πλανήτες ήταν για τους αρχαίους, θεοί. Όπως θεός ήταν και ο ήλιος. Όλοι οι ιερείς ήταν πρώτα από όλα αστρονόμοι.

Ωραία και τι σήμαίνει αυτό, πως όποτε αλλάζαμε αστρολογική εποχή ένα αόρατο χέρι άλλαζε και την θρησκεία?

Και με τι σκοπιμότητα?

Μιας και ο χριστιανισμος πάτησε πανω στα παλιά πιστεύω των λαών,δεν θα μπορούσε στην εποχή των ιχθύων ο γιος του θεού να ειναι κριός...Όπως το 2000 πχ που μπήκαμε στον αστερισμό του υδροχόου και έτρεξαν κάποιοι παπάδες να προαναγγείλουν την άφιξη του αντίχριστου.

Επειδή άλλαξε η εποχή επιβλήθηκαν νέες θρησκείες? Γιατί δεν αναφέρεται ως κάτι τυχαίο αλλά ως κάτι οργανωμένο.

Πολύ συνωμοσιολογία.

Εκτός αν η απάντηση είναι πως άλλαξαν τις θρησκείες επειδή οι παλιές θα αμφισβητούνταν πλέον λόγω αλλαγής της εποχής και δεν θα ήταν πιστευτές. Αλλά πρώτον ο όχλος δεν είχε ιδέα από αστρολογικά και δεύτερον οι νέες θρησκείες επιβλήθηκαν με αίμα οπότε και δεν στέκει αυτή η εξήγηση.

Κατερίνα, εγώ δεν είμαι εναντίον του Χριστιανισμού. Δεν μπορώ να πιστέψω όμως ότι η θρησκεία στη χώρα που ζώ τουλάχιστον, προσφέρει στον πιστό της. Είχα ταξιδέψει στην Ταυλάνδη λίγο καιρό μετά το τσουνάμι (5 μήνες μετα) Πήγα στο Βουδιστικό ναό και ανακάλυψα ότι μέσα στον ναό, οποιαδήποτε ώρα και να πήγαινες υπήρχε φαγητό και στέγη γι αυτούς που είχαν ανάγκη. Εδώ γίνεται σε κανα πανηγύρι μόνο και για τα μάτια του κόσμου. Λες και δεν υπάρχει κόσμος που πεινάει εδώ. Η εκκλησία θα έπρεπε να είναι μια ανοιχτή πόρτα για όλους, γιατί ο άνθρωπος μόνο όταν χάσει κάθε ελπίδα στρέφεται πραγματικά στο Θεό.

Εγώ πάλι είμαι εναντίον και του χριστιανισμού και κάθε θρησκείας που υποβαθμίζει την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Επίσης αδιαφορώ για το φιλανθρωπικό έργο των θρησκειών ώστε να τις κρίνω καθώς οι θρησκείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά ένας τρόπος ερμηνείας του κόσμου. Από την στιγμή που ο τρόπος ερμηνείας είναι προβληματικός είναι ήδη στην black list και ένα συσσίτιο δεν τις σώζει στην συνείδησή μου.

Δημοσ.
Επειδή άλλαξε η εποχή επιβλήθηκαν νέες θρησκείες? Γιατί δεν αναφέρεται ως κάτι τυχαίο αλλά ως κάτι οργανωμένο.

Δεν λέει στο Zeitgeist: the movie (το δεύτερο δεν το έχω δει, αλλά νομίζω πως δεν ασχολείται με τη θρησκεία) ότι ήταν κάτι οργανωμένο. Απλά το ότι αφού δεν μπορούσαν να πρωτοτυπήσουν, χρησιμοποιούσαν στοιχεία από τις ήδη υπάρχοντες θρησκείες που βασίζονταν στα άστρα και τον ζωδιακό κύκλο.

Δημοσ.

Πάντως παιδιά ένα ντοκιμαντέρ που θεωρώ καλύτερο από το Zeitgeist είναι το The century of the Self. Είναι μεν 4 ώρες -χωρισμένες σε 4 μέρη- αλλά αξίζει. Παρουσιάζει πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα/γεγονότα και το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Η γνώμη του δημιουργού περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό μόνο στο μουσικό υπόβαθρο.

Δημοσ.

Εγώ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο ύπαρξης του κινήματος. Κίνημα για ποιο λόγο, με ποιο στόχο?

Προσωπικά την λέξη κίνημα την έχω συνδέσει με άσχημα πράγματα στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι ήταν ούτε τυχαίο ούτε οργανωμένο. Μην ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι ιερείς ως αστρονόμοι μπορούσαν να προβλέψουν πότε θα γινόταν η αλλαγή της εποχής, μερικοί από αυτούς μπορεί να κάναν και προβλέψεις σαν προφήτες. Αν ήταν και χαρισματικοί ίσως να δημιουργούσαν και κινήματα, χωρίς όμως να έχουν απώτερο σκοπό. Λέγαν αυτό που πίστευαν.

Είναι χαζό να πιστεύει κάποιος ότι όλα έγιναν κατόπιν σχεδίου. Για αυτό και το zeitgist είναι χαζό που δίνει μια ολοκληρωμένη άποψη για την ιστορία του χριστού.

Και οι θρησκίες, και τα πολιτεύματα, και ο πολιτισμός, και η αντίλιψη του κόσμου για την ιστορία του τόπου του... γενικά τα πάντα εξελίσωντε σταδιακά, από μικρά γεγονότα που αλλάζουν την άποψη του λαού. Παράλληλα αυτά τα γεγονότα γίνονται και πολιτικά εργαλεία

Μπορεί να κάνω και λάθος

Δημοσ.

καταπληκτικό ντοκυμαντερ πράγματι...

Μακάρι να μπόρεσε να ξυπνήσει 5-10-20 ανθρώπους με τα γεγονότα του, και την προπαγανδα του...

Από εκεί και πέρα, το ότι θελησαν οι ίδιοι να το μετατρέψουν σε κίνημα, δεν το γουσταρω!

Δε βρίσκω το λόγο, και μου θυμίζει ιεχωβάδες που προπαγανδιζουν την αποψη τους!

Με τέτοια "κινηματα" και "συνεδρια" δεν αφυπνίζεις τον κόσμο....Απλά απομονώνεσαι χωρίς να παρεις χαμπάρι το γιατι!

Δημοσ.

Από εκεί και πέρα, το ότι θελησαν οι ίδιοι να το μετατρέψουν σε κίνημα, δεν το γουσταρω!

Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση αλλά με αυτά που γράφεις δεν ξέρεις τι λες.

Ποιοι ειναι οι ιδιοι;

Δημοσ.
Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση αλλά με αυτά που γράφεις δεν ξέρεις τι λες.

Ποιοι ειναι οι ιδιοι;

στο zeitgeist 2, αυτό δεν προτείνουν στο τέλος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...