Προς το περιεχόμενο

Zeitgeist Movement Greece

Pitjaga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά τα 2 σοβαρά ζητήματα που αναφέρεις τότε τι σε ενδιαφέρει?

Κι αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα τι μας πρήζεις?

Ενα ζητημα ειναι σοβαρο οχι δυο, το πρωτο ζητημα τι σοβαροτητα εχει;

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.
Το να αλλάξει ο άνθρωπος είναι μεγαλύτερη ουτοπία.

Πώς να αλλάξει δηλαδή, αφού είναι κατασκευασμένος με συγκεκριμένο τρόπο - με δεδομένη χημεία ώστε να ακολουθεί συγκεκριμένα ένστικτα.

Φοβάμαι πως η κοινωνία - ζούγκλα είναι δεδομένη ότι κι αν κάνουμε.

Πώς μπορεί να το πιστεύετε αυτό μερικοί, δεν μπορώ να το καταλάβω. Αφού η κοινωνία και ο άνθρωπος είναι εντελώς σίγουρο και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι αλλάζουν. Έχει καμία σχέση ο άνθρωπος σήμερα με τον άνθρωπο του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, της Αναγέννησης, του Μεσαίωνα ή και παρά πίσω; Μήπως τραβάνε ακόμα οι άντρες τις γυναίκες από τα μαλλιά και δεν το έχω καταλάβει;

Και για να μην πηγαίνουμε τόσο μακριά, έχετε ακούσει ιστορίες από τους παππούδες μας; Ανθρώπους πχ που θυσιαζόντουσαν για το κοινωνικό καλό ή για τις ιδέες τους; Σήμερα αυτά δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό, οι άνθρωποι είναι πιο εγωκεντρικοί, αλλά αυτό δεν είναι στη φύση του ανθρώπου. Απλά αλλάξαν οι συνθήκες και οι άνθρωποι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος αλλάζει συνέχεια. Το ζήτημα είναι προς τα που τον οδηγούμε.

Δημοσ.
Ενα ζητημα ειναι σοβαρο οχι δυο, το πρωτο ζητημα τι σοβαροτητα εχει;

Και το πρώτο, αν σκεφτείς πόσο πίσω έχει μείνει ο κόσμος μόνο και μόνο λόγω της θρησκείας, θα το έλεγα αρκετά σοβαρό.

Δημοσ.
Πώς μπορεί να το πιστεύετε αυτό μερικοί, δεν μπορώ να το καταλάβω. Αφού η κοινωνία και ο άνθρωπος είναι εντελώς σίγουρο και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι αλλάζουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος αλλάζει συνέχεια. Το ζήτημα είναι προς τα που τον οδηγούμε.

+1 για έμφαση.

Πάντως απορώ που βρήκατε το κακό στο "κίνημα" ή ότι κατευθύνει προς μια λύση. Δηλαδή πόσο συγκεκριμένη είναι μία λύση που απλά λέει ότι καλό είναι να υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο και πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας για κοινωνικούς σκοπούς μόνο αν μπω στο μυαλό μερικών εδώ μέσα θα το καταλάβω.

Α επίσης αφού 1 ώρα λέει ψέμματα στο Zeitgeist addendum ας μου τα πει κανείς κι εμένα, θα είναι ευκολάκι να μου βρείτε 3-4.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, αναλύστε τα αυτά που λέτε, με το τσιγκέλι θα σας τα βγάζουμε ; Π.χ. ο chris από πάνω λέει ότι βρήκε πολλά κακά στο ελληνικό κίνημα.. Ε γράψ' τα ρε chris να τα δούμε, σοβαρά, δεν ειρωνεύομαι.

+1 στον manuel και στον πραιτοριανό, και συμφωνώ και γω με τον τελευταίο στο να γραφτούν τα ψεύδη που παρατηρήθηκαν από συμφορουμίτες στα ντοκυμαντέρ, για να τα συζητήσουμε ( αν και νομίζω πως είναι ολίγον offtopic ).

Δημοσ.

Α επίσης αφού 1 ώρα λέει ψέμματα στο Zeitgeist addendum ας μου τα πει κανείς κι εμένα, θα είναι ευκολάκι να μου βρείτε 3-4.

Εγώ στο μόνο που διαφωνώ είναι εκεί που παρουσιάζει το Venus Project και λέει ότι σε ένα τέτοιο σύστημα δεν χρειάζονται νόμοι επειδή δεν θα διαπράτει κανείς αδικήματα λόγω του ότι δεν θα υπάρχουν τα λεφτά σαν έννοια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις είδα το zeitgeist 2. Μπουρδίτσα ήταν. Γεμάτο λογικά άλματα. Και επειδή μπορώ να διαθέσω κάποια ώρα σήμερα, ας το κάνω:

[...] Α επίσης αφού 1 ώρα λέει ψέμματα στο Zeitgeist addendum ας μου τα πει κανείς κι εμένα, θα είναι ευκολάκι να μου βρείτε 3-4.

- "Το καθεστώς τον νόμων δεν θα χρειάζεται, η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τους νόμους" και ποιός θα ορίσει τις πράξεις της τεχνολογίας;

- "Τα αεροπλάνα είναι αργά και μη αποδοτικά, προτείνουμε τρένα μαγνητικής αιώρησης με ταχύτητες 6400 χαω" Την υποδομή ποιός θα την δημιουργήσει;

- "Το οικονομικό σύστημα είναι σαθρό -κοιτάξτε πως είναι οι ΗΠΑ- δημιουργείται αξία από το τίποτα, προτείνουμε μια οικονομία βασισμένη στους πόρους" Το οικονομικό σύστημα είναι προιόν-πόρος και οι πολίτες των ΗΠΑ βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τα 4/5 του πληθυσμού της γής, οπότε δεν καταλαβαίνω το παράδειγμα προς αποφυγή...

- "Ο μόνος τρόπος να επιτύχει το venus project είναι να αποτύχει το υπάρχον σύστημα" Νόμιζα ότι ένα καλύτερο σύστημα υιοθετείται αυταπόδεικτα υποκαθιστώντας φυσικά ένα αποτυχημένο σύστημα...

- "θα επέλθει χρεοκοπία και στρατιωτική δικτατορία στην Αμερική σε λίγα χρόνια" το αφήνω ασχολίαστο...

Δημοσ.

Εμενα δεν μου αρεσει που το "ντοκυμαντερ" εχει και "λυσεις" και καταφερνει να σχηματιζει "αποψεις" απο το πουθενα. Ενα ντοκυμαντερ εκ των πραγματων δεν πρεπει να κανει τιποτε αλλο παρα να διχνει τα facts και οχι να "προτεινει" λυσεις (λεμε τωρα) και να αφηνει πραγματικα τον θεατη να φτιαξει μονος του την δικη του αποψη. Το να σου παρουσιαζει ορισμενα διαλεχτα κομματια και αμεσως μετα να σου παρουσιαζει και λυση ε ειναι λιγο too much.

Δημοσ.
Εγώ στο μόνο που διαφωνώ είναι εκεί που παρουσιάζει το Venus Project και λέει ότι σε ένα τέτοιο σύστημα δεν χρειάζονται νόμοι επειδή δεν θα διαπράτει κανείς αδικήματα λόγω του ότι δεν θα υπάρχουν τα λεφτά σαν έννοια.
- "Το καθεστώς τον νόμων δεν θα χρειάζεται, η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τους νόμους" και ποιός θα ορίσει τις πράξεις της τεχνολογίας;

- "Τα αεροπλάνα είναι αργά και μη αποδοτικά, προτείνουμε τρένα μαγνητικής αιώρησης με ταχύτητες 6400 χαω" Την υποδομή ποιός θα την δημιουργήσει;

- "Το οικονομικό σύστημα είναι σαθρό -κοιτάξτε πως είναι οι ΗΠΑ- δημιουργείται αξία από το τίποτα, προτείνουμε μια οικονομία βασισμένη στους πόρους" Το οικονομικό σύστημα είναι προιόν-πόρος και οι πολίτες των ΗΠΑ βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τα 4/5 του πληθυσμού της γής, οπότε δεν καταλαβαίνω το παράδειγμα προς αποφυγή...

- "Ο μόνος τρόπος να επιτύχει το venus project είναι να αποτύχει το υπάρχον σύστημα" Νόμιζα ότι ένα καλύτερο σύστημα υιοθετείται αυταπόδεικτα υποκαθιστώντας φυσικά ένα αποτυχημένο σύστημα...

- "θα επέλθει χρεοκοπία και στρατιωτική δικτατορία στην Αμερική σε λίγα χρόνια" το αφήνω ασχολίαστο...

Sorry ξέχασα να ξεκαθαρίσω ότι μιλούσα για το Zeitgeist χωρίς τις λύσεις του Venus Project. Από όλο τον μονόλογο του Venus Project εγώ συγκράτησα μόνο το "χρήση της τεχνολογίας αποκλειστικά για κοινωνικούς σκοπούς με σκοπό την ωφέλεια του ανθρώπου".

Εμενα δεν μου αρεσει που το "ντοκυμαντερ" εχει και "λυσεις" και καταφερνει να σχηματιζει "αποψεις" απο το πουθενα. Ενα ντοκυμαντερ εκ των πραγματων δεν πρεπει να κανει τιποτε αλλο παρα να διχνει τα facts και οχι να "προτεινει" λυσεις (λεμε τωρα) και να αφηνει πραγματικα τον θεατη να φτιαξει μονος του την δικη του αποψη. Το να σου παρουσιαζει ορισμενα διαλεχτα κομματια και αμεσως μετα να σου παρουσιαζει και λυση ε ειναι λιγο too much.

Αν σου έδινε μόνο τα facts μετά θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος "ωραία, και τώρα που τα έμαθα, τι??". Το Zeitgeist σου δίνει ένα γενικό πλάνο και σου λέει ότι καλό θα ήταν να κινηθούμε προς τα κει, δεν είναι ανάγκη να υιοθετήσεις ό,τι λέει. Γενικά δες από πάνω.

Δημοσ.
Sorry ξέχασα να ξεκαθαρίσω ότι μιλούσα για το Zeitgeist χωρίς τις λύσεις του Venus Project. Από όλο τον μονόλογο του Venus Project εγώ συγκράτησα μόνο το "χρήση της τεχνολογίας αποκλειστικά για κοινωνικούς σκοπούς με σκοπό την ωφέλεια του ανθρώπου".

[...]

ΟΚ, πάμε αποκλειστικά τότε στο πρώτο κομμάτι που αναφέρεται στη δημιουργία της FED και του Fractional-reserve banking. Η FED παρουσιάζεται ως ανικητος αντιπαλος "που μονο ένας πρόεδρος της αμερικής πριν απο εναν αιώνα κατάφερε να εξουδετερώσει, αλλά για πολύ λίγο", το δε Fractional-reserve banking "χειραγωγό στοιχείο αφού δημιουργεί χρέος και καταδυναστεύει τον απλό κόσμο και τον μετατρέπει σε μοντέρνο σκλάβο".

Η πραγματικότητα είναι ότι αμφότερα συστήματα είναι αναγκαία και αναντικατάστατα στην σύγχρονη κοινωνία, εκτός εαν θες να επιστρέψουμε σε σταθερά χρυσού (gold standard) ή ακόμη χειρότερα σε ανταλλακτική οικονομία (barter economy) που αποδεδειγμένα έχουν λήξει ως χρήσιμες έννοιες.

Γενικότερα το όλο docutainment ασχολείται με έννοιες που εξηγεί υπεραπλουστευτικά και εκτός περιεχομένου. Ενώ περιέχει ψήγματα πραγματικότητας, οι συνδέσεις που κάνει μεταξύ τους στερούνται σοβαρότητας.

Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσα να πω:

1. Ο άνθρωπος ασχολήθηκε με την χημεία για κατανοήσει τον κόσμο και να βελτιώσει την ζωή του.

2. Ο Δημόκριτος διατυπωσε την ατομική θεωρία.

3. Η Κιουρί πέθανε από ραδιενέργεια.

4. Σήμερα οι τρομοκράτες ζώνονται με χημικά εκρηκτικά και προκαλούν ανείπωτη οδύνη.

5. Η χημεία μόνο συμφορές φέρνει.

Οι προτάσεις 1-4 είναι όλες πραγματικότητα αλλά συνδέονται μόνο επιλεκτικά μεταξύ τους. Το δε εξαγώμενο συμπέρασμα είναι εμβόλιμο αφού δεν προκύπτει λογικά.

Στη συνέχεια θα έβαζα μερικά πλάνα από θαλάμους αερίων από το Αουσβιτς, θα έδειχνα μέταλλο να λιώνει, θα έδειχνα πλάνα με ανθρώπους με μάσκες και από πάνω έναν τίτλο Η1Ν1 και θα εδειχνα την ατομική βόμβα να εκρήγνυται. Τέλος θα έβαζα ένα μαύρο πλάνο με το απόφθεγμα:

"Weapons of mass destruction including evil chemistry and evil biology are all matters of great concern, not only to the United States but also to the world community"

- Att. Gen. Aschcroft

Έτοιμο το zeitgeist 3: chemistry, the true devil

Δημοσ.

Ρε παιδια ολη αυτη η κατασταση που βρισκεται η Ελλαδα τωρα εμενα μου θυμιζει αυτα που ελεγε εκεινος ο οικονομικος εκτελεστης στο Zeitgeist!! Αν λαβουμε και υποψην αυτα που εχε πει και ο Κeizer(οτι οι Αμερικανικες τραπεζες-οικονομικοι εκτελεστες μαςεφεραν σε αυτη τη κατασταση) τοτε η Ελλαδα θα χρεωκοπησει στα σιγουρα η μαλλον θα ειμαστε συνεχεια χρεωμενοι και δεν θα μπορουμε να επανακαμψουμε!!

Ειναι αυτα που λεγε εκεινος στο zeitgeist για το ΔΝΤ,αν παρουμε δανειο απο εκει τοτε επειδη η Ελλαδα που ειναι πλουσια σε ορυκτα(το Αιγαιο εχει ποσο πετρελαιο ασχετα που εμεις ειμαστε μλκς και δεν τα εκμεταλλευομαστε(γιαυτο και μας τν μπαινουν οι Τουρκοι) τοτε το υποτειθεμενο δανειο που θα παρουμε θα καταληξει στις πολυεθνικες που θα εισβαλλουν στην Ελλαδα εκμεταλλευωντας τους πορους της προς οφελος τους??

Και οπως διαβασα τωρα το πρωι η Αθηνα λει αναμενεται να στραφει σε Αμερικανους επενδυτες για εκδοση ομολογιακου δανειου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...