Προς το περιεχόμενο

Zeitgeist Movement Greece

Pitjaga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθίστε στο σπιτακι σας απο ΙΚΕΑ.

Αγοράστε τον i7 για να νιώθετε updated.

Παραγγείλτε απο το ebay gadgets και αχρηστα πραγματα.

Καθίστε πισω απο τις οθόνες με τις 24 inches.

Κοιταχτείτε στον καθρεφτη και πείτε πόσο τελειοι είστε και σε ποιον θέλετε να μοιάσετε.

Κάντε σιχαμένες δουλειές για να αποκτήσετε πραγματα που δεν χρειάζεστε.

Πίστεψτε οτι ειστε κατι το μοναδικό.Πιστεψτε οτι θα γίνετε καποια μέρα πλούσιοι ή Rock stars.

Oποιοι πιστεύουν τα παραπάνω δεν ταιριάζουν σε ενα κίνημα οπως το Zeitgeist.

Οποιοι νιώθουν διαστημοπίθηκοι ετοιμοι για εκτοξευση καλως ήρθατε!

:-)

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Καθίστε στο σπιτακι σας απο ΙΚΕΑ.

2. Αγοράστε τον i7 για να νιώθετε updated.

3. Παραγγείλτε απο το ebay gadgets και αχρηστα πραγματα.

4. Καθίστε πισω απο τις οθόνες με τις 24 inches.

5. Κοιταχτείτε στον καθρεφτη και πείτε πόσο τελειοι είστε και σε ποιον θέλετε να μοιάσετε.

6. Κάντε σιχαμένες δουλειές για να αποκτήσετε πραγματα που δεν χρειάζεστε.

7. Πίστεψτε οτι ειστε κατι το μοναδικό.Πιστεψτε οτι θα γίνετε καποια μέρα πλούσιοι ή Rock stars.

Oποιοι πιστεύουν τα παραπάνω δεν ταιριάζουν σε ενα κίνημα οπως το Zeitgeist.

Οποιοι νιώθουν διαστημοπίθηκοι ετοιμοι για εκτοξευση καλως ήρθατε!

:-)

Εκτος του 6, στα αλλα τι διαφορετικο θα μπορουσες να κανεις ωστε να εισαι "διαφορετικος" ; (το κειμενακι αυτο με zx spectrum το εγραψες; )

Δημοσ.
ΟΚ, πάμε αποκλειστικά τότε στο πρώτο κομμάτι που αναφέρεται στη δημιουργία της FED και του Fractional-reserve banking. Η FED παρουσιάζεται ως ανικητος αντιπαλος "που μονο ένας πρόεδρος της αμερικής πριν απο εναν αιώνα κατάφερε να εξουδετερώσει, αλλά για πολύ λίγο", το δε Fractional-reserve banking "χειραγωγό στοιχείο αφού δημιουργεί χρέος και καταδυναστεύει τον απλό κόσμο και τον μετατρέπει σε μοντέρνο σκλάβο".

H FED είναι ανίκητο χειραγωγό (?) στοιχείο μιας και στην ουσία εφόσον είναι ιδιωτικό μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τα αποθέματα και το money supply στην αγορά. Εγώ μια τέτοια δυνατότητα θα ήθελα να την έχουν οι πολιτικοί έστω κι αν υπάρχει αμφιβολία για το πως θα την χρησιμοποιήσουν.

Για το fractional-reserve banking δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε τώρα την κατάργηση του, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξει ένας αυστηρότερος έλεγχος και να μην αφήνουν τράπεζες να έχουν 60 φορές τα κεφάλαια τους σε επενδύσεις. Ήδη μετά την κρίση έλεγαν στην Αμερική ότι θα ξεχωρίσουν τις επενδυτικές από τις άλλες τράπεζες για να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν λεφτά καταθέσεων με χρηματοοικονομική μόχλευση ώστε να βγάλουν κέρδη, κάτι που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.

Η πραγματικότητα είναι ότι αμφότερα συστήματα είναι αναγκαία και αναντικατάστατα στην σύγχρονη κοινωνία, εκτός εαν θες να επιστρέψουμε σε σταθερά χρυσού (gold standard)

Και να έχουμε ένα άλλο '29? Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Γενικότερα το όλο docutainment ασχολείται με έννοιες που εξηγεί υπεραπλουστευτικά και εκτός περιεχομένου. Ενώ περιέχει ψήγματα πραγματικότητας, οι συνδέσεις που κάνει μεταξύ τους στερούνται σοβαρότητας.

Τι να σου πω, εγώ νομίζω ότι αν φιλτράρεις μερικά από τα στοιχεία του Zeitgeist παραμένει ένα πολύ καλό ντοκυμαντέρ που απλά τοποθετεί το πρόβλημα σε άλλη βάση.

Δηλαδή καλό και χρήσιμο το επιτόκιο κι άλλες παρεμφερείς έννοιες, αλλά αν το δεις από μια ευρύτερη οπτική, παραμένει ένα εξωφρενικά παράλογο σύστημα.

Δημοσ.
Εκτος του 6, στα αλλα τι διαφορετικο θα μπορουσες να κανεις ωστε να εισαι "διαφορετικος" ; (το κειμενακι αυτο με zx spectrum το εγραψες; )

Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα κάνει ο κόσμος όλα αυτά. Αλλά το ότι τα έχει κάνει σκοπό της ζωης του, αδιαφορώντας για το πόσοι πεθαίνουν από την πείνα για να έχει αυτός i7.

(το κειμενάκι αυτό γράφτηκε από το desktop της υπογραφής μου, το οποίο δεν είναι 5ετίας, αλλά το πήρα πριν από λίγους μήνες, και είναι αυτό που είναι επειδή αυτό χρειαζόμουν :-) )

Δημοσ.
H FED είναι ανίκητο χειραγωγό (?) στοιχείο μιας και στην ουσία εφόσον είναι ιδιωτικό μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τα αποθέματα και το money supply στην αγορά. Εγώ μια τέτοια δυνατότητα θα ήθελα να την έχουν οι πολιτικοί έστω κι αν υπάρχει αμφιβολία για το πως θα την χρησιμοποιήσουν.

Για το fractional-reserve banking δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε τώρα την κατάργηση του, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξει ένας αυστηρότερος έλεγχος και να μην αφήνουν τράπεζες να έχουν 60 φορές τα κεφάλαια τους σε επενδύσεις. Ήδη μετά την κρίση έλεγαν στην Αμερική ότι θα ξεχωρίσουν τις επενδυτικές από τις άλλες τράπεζες για να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν λεφτά καταθέσεων με χρηματοοικονομική μόχλευση ώστε να βγάλουν κέρδη, κάτι που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.

Και να έχουμε ένα άλλο '29? Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Τι να σου πω, εγώ νομίζω ότι αν φιλτράρεις μερικά από τα στοιχεία του Zeitgeist παραμένει ένα πολύ καλό ντοκυμαντέρ που απλά τοποθετεί το πρόβλημα σε άλλη βάση.

Δηλαδή καλό και χρήσιμο το επιτόκιο κι άλλες παρεμφερείς έννοιες, αλλά αν το δεις από μια ευρύτερη οπτική, παραμένει ένα εξωφρενικά παράλογο σύστημα.

Δεν μίλησα καθόλου υπερ του gold standard, μην απομονώνεις εκφράσεις στη μέση των προτάσεων. Περίπου κάτι τέτοιο κάνει και το zeitgeist....

Η Fed δεν είναι ακριβώς ιδιωτική αφού τα κέρδη της επιστρέφουν στο γενικό λογιστήριο του αμερικανικού κράτους. Τι να κάνουμε, η μοντέρνα οικονομία είναι λίγο πιο σύνθετη από ταμπέλες ιδιωτικό/δημόσιο, καλό/κακό.

Συγγνώμη αλλά όταν αναφέρεσαι στο zeitgeist ως ένα πολύ καλό ντοκυμαντέρ που τοποθετεί το πρόβλημα σε άλλη βάση δεν νομίζω πως μπορούμε να βρούμε μια τομή ώστε να συμφωνήσουμε, οπότε παραιτούμαι της συζήτησης. Ο καθένας άλλωστε θεατής του zeitgeist μπορεί να κρίνει σύμφωνα με τη μόρφωση και τα βιώματά του και ωθηθεί στα ανάλογα συμπεράσματα.

Προσωπικά, όπως ανάφερα, το βρίσκω μπουρδίτσα άνευ περιεχομένου. Πόσo μάλλον δε, το zeitgeist movement...

Δημοσ.

μπουρδίτσα ξεμπουρδίτσα θα ήθελα να μας πεις ποια ντοκιμαντέρ θεωρείς πως αξίζουν προσοχή και δεν είναι μπουρδίτσες;

Περι χρηματοοικονομικού συστήματος ετσι;

Δημοσ.
Δεν μίλησα καθόλου υπερ του gold standard, μην απομονώνεις εκφράσεις στη μέση των προτάσεων. Περίπου κάτι τέτοιο κάνει και το zeitgeist....

LoL απομόνωσα αυτή την φράση για να σου δείξω ότι συμφωνώ μαζί σου, τόσο δύσκολο ήταν να γίνει κατανοητό?

Η Fed δεν είναι ακριβώς ιδιωτική αφού τα κέρδη της επιστρέφουν στο γενικό λογιστήριο του αμερικανικού κράτους. Τι να κάνουμε, η μοντέρνα οικονομία είναι λίγο πιο σύνθετη από ταμπέλες ιδιωτικό/δημόσιο, καλό/κακό.

Συγγνώμη αλλά όταν αναφέρεσαι στο zeitgeist ως ένα πολύ καλό ντοκυμαντέρ που τοποθετεί το πρόβλημα σε άλλη βάση δεν νομίζω πως μπορούμε να βρούμε μια τομή ώστε να συμφωνήσουμε, οπότε παραιτούμαι της συζήτησης.

Έχω βαρεθεί -όχι με σένα μόνο, αρκετοί χρήστες το έχουν κάνει τελευταία- να πετάνε ένα "παραιτούμαι" στη μέση της κουβέντας επειδή η άποψη τους βρίσκει αντιρρήσεις. Δικαίωμα σου/σας βέβαια, αλλά δεν είναι ευγενικό.

Τέλος πάντων θα ήθελα να μου προσδιορίσεις ποια ακριβώς κέρδη της FED επιστρέφουν στο αμερικάνικο κράτος, εφόσον αυτό φαίνεται να χρωστάει στην FED λεφτά. Αν εννοείς τους φόρους μόνο, ναι οκ τι να πω, τρελό όφελος για τις HΠΑ.

Όσο για το μοντέρνα οικονομία και ταμπέλες επειδή προβλέπω ότι θα αρχίσουμε να τις μετράμε άσκοπα πάλι, εμπειρίες και γνώσεις, δεν θέλω να ανοίξω τέτοιο κύκλο προς το παρόν εκτός αν χρειάζεται. Απλά κρατάω ότι το τωρινό σύστημα είναι ότι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή και σε κάθε σφαλιάρα που τρώει (π.χ 1929) εμείς το μπαλώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε (Bretton-Woods).

Δημοσ.
μπουρδίτσα ξεμπουρδίτσα θα ήθελα να μας πεις ποια ντοκιμαντέρ θεωρείς πως αξίζουν προσοχή και δεν είναι μπουρδίτσες;

Περι χρηματοοικονομικού συστήματος ετσι;

Μετά διαφοράς το καλύτερο που έχω δει (και μόλις 11 λεπτά) είναι το the crisis of credit visualized

---------- Προσθήκη στις 23:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:42 ----------

[...]Τέλος πάντων θα ήθελα να μου προσδιορίσεις ποια ακριβώς κέρδη της FED επιστρέφουν στο αμερικάνικο κράτος, εφόσον αυτό φαίνεται να χρωστάει στην FED λεφτά. Αν εννοείς τους φόρους μόνο, ναι οκ τι να πω, τρελό όφελος για τις HΠΑ. [...]

Όχι εννοώ ότι όλα τα κέρδη της FED ως ιδρύματος επιστρέφουν στο λογιστήριο του κράτους:

The Fed will return about $45 billion to the U.S. Treasury for 2009, according to calculations by The Washington Post based on public documents. That reflects the highest earnings in the 96-year history of the central bank. The Fed, unlike most government agencies, funds itself from its own operations and returns its profits to the Treasury.

πηγή: Washington Post

Δημοσ.

Όχι εννοώ ότι όλα τα κέρδη της FED ως ιδρύματος επιστρέφουν στο λογιστήριο του κράτους:

The Fed will return about $45 billion to the U.S. Treasury for 2009, according to calculations by The Washington Post based on public documents. That reflects the highest earnings in the 96-year history of the central bank. The Fed, unlike most government agencies, funds itself from its own operations and returns its profits to the Treasury.

Για να γυρίσει η FED λεφτά στον εαυτό της όμως, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και είναι κέρδη, δεν πρέπει να είναι λεφτά άλλων κρατών; :-( (άρα ψοφάνε οι άλλοι για να ζήσουμε εμείς ένα πράγμα)

Δημοσ.
Μετά διαφοράς το καλύτερο που έχω δει (και μόλις 11 λεπτά) είναι το the crisis of credit visualized

---------- Προσθήκη στις 23:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:42 ----------

πραγματικα ενδιαφερον το ντοκυμαντερ που προτεινες μονο που παρουσιαζει μονο ενα μερος του προβληματος,την απληστια των χρηματοπιστωτικων ιδρυματων τα οποια στο κυνηγι τους για κερδος αρχισαν να επενδυουν ανεξελεγκτα σε τοξικα προιοντα τα οποια προσφεραν ναι μεν μεγαλες αποδοσεις αλλα επισφαλεις πιθανοτητες αποπληρωμης,ακομα ομως και ετσι τα λ7 δεν εξαφανιστηκαν,μαντεψε που κατελειξαν,εκει που καταληγουν παντα στις τραπεζες οι οποιες παραλληλα οσες τζογαραν υπερβολικα και εχασαν ειτε εξαγοραστηκαν ειτε σωθηκαν με λ7 φορολογουμενων οι οποιοι δεν ειχαν καμια μα καμια ευθυνη για αυτο το τρελο πανυγηρι τζογου

το αλλο μερος του προβληματος ειναι το concept του τοκου ο οποιος δημιουργει εξτρα κεφαλαιο για δανεισμο εκθετικα με αποτελεσμα η ποσοτητα χρηματος στην αγορα να μην εχει αντιστοιχια με την πραγματικη οικονομια ουτε στο 1/10 ταυτοχρονα το χρημα γινεται ολοενα και ποιο πληθωριστικο και μαντεψε ποιος χανει και ποιος κερδιζει,χανουμε εμεις γιατι τα χρηματα μας αγοραζουν λιγοτερη πραγματικη οικονομια και κερδιζουν οι τραπεζες που εχουν τον ελεγχο της ροης

τωρα για την fed, τι να το κανω το οτι επιστρεφουν τα κερδη τους οταν ενα κονσορτσιουμ τραπεζων στην ουσια διαμορφωνει οικονομικη πολιτικη προς οφελος τους προφανως και οταν φυσικα μπορουν να φτιαχνουν χρημα κατα το δοκουν απο αερα κοπανιστο με βαση το οτι ειναι οι μονοι αρμοδιοι να το κανουν plus το οτι κρατανε κρατικα bonds τουτεστιν χρημα το οποιο δεν επιστρεφουν

Δημοσ.

Από την ίδια πηγή:

Much of the higher earnings came about because of the Fed's aggressive program of buying bonds, aiming to push interest rates down across the economy and thus stimulate growth. By the end of 2009, the Fed owned $1.8 trillion in U.S. government debt and mortgage-related securities, up from $497 billion a year earlier. The interest income on those investments was a major source of Fed profits -- though that income comes with risks, as the central bank could lose money if it later sells those securities to reduce the money supply.

The Fed, similarly, takes money that banks keep on deposit, at a rate of 0.25 percent, and lends it to the U.S. government by buying Treasury securities and, lately, to home buyers and other private borrowers though more exotic investments.

Δηλαδή βγάζει κέρδη αυξάνοντας το χρέος των ΗΠΑ και μετά επιστρέφει μέρος από τα χρήματα αυτά πίσω, συνεχίζοντας όμως να έχει την απαίτηση αποπληρωμής του χρέους!

Γι' αυτό και αμφισβήτησα τα "κέρδη" της FED και κατά πόσο πραγματικά κερδίζουν οι ΗΠΑ από αυτό, αν το καλοσκεφτείς απλά τα λεφτά κάνουν ένα μεγάλο κύκλο κάνοντας μια στάση στις τσέπες των μεσαζόντων, όχι?

Τα λένε και μεταξύ τους εξάλλου, δεν έχουν πρόβλημα:

"This shows that central banking is a great business to be in, especially in a crisis," said Vincent Reinhart, a resident scholar at the American Enterprise Institute and a former Fed official. "You buy assets that have a nice yield, and your cost of funds is very low. The difference is profit."

Για να μην παρεξηγηθώ, ξέρω πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα και γιατί δεν είναι τόσο απλό να καταργηθούν από αύριο όλοι αυτοί οι βαρύγδουποι όροι που ακούγονται στο Zeitgeist, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι λάθος ή παράλογα αυτά που αναφέρονται στο ντοκυμαντέρ. Άλλο αν δεν είναι εφικτά σήμερα ή αν δεν είναι τόσο τέλειες οι εναλλακτικές.

ΥΓ Όταν είχα αρχίσει να ποστάρω δεν υπήρχε το post του million_voices, που πάνω κάτω συμφωνώ αρκετά μαζί του.

Δημοσ.

βασικα pret το ολο κολπο ειναι οτι πισω απο οικονομικους ορους που λιγοι καταλαβαινουν επαρκως και μια δαιδαλωδη διαδρομη του χρηματος με αρκετους μεσαζοντες (οπως πολυ σωστα ειπες) κρυβονται λιγοστοι τυποι οι οποιοι εκμεταλευονται το οτι ανατροφοδοτουν την οικονομια με ρευστο που ελεγχουν και δημιουργουν και αυξανουν

τουτεστιν αγοραζουν πραγματικη οικονομια,κρατη ολοκληρα ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ

ps το τι ειναι εφικτο και τι οχι pret ειναι μονο θεμα συνειδητοποιησης,αν αυριο ολοι ξερανε δεν ειμαι σιγουρος αν δεν θα γκρεμιζανε ολα αυτα τα τσουτσεκια στα ταρταρα

Δημοσ.
ps το τι ειναι εφικτο και τι οχι pret ειναι μονο θεμα συνειδητοποιησης,αν αυριο ολοι ξερανε δεν ειμαι σιγουρος αν δεν θα γκρεμιζανε ολα αυτα τα τσουτσεκια στα ταρταρα

Αυτής της άποψης είμαι κι εγώ, όπως έχω γράψει στο έτερο thread για το Zeitgeist, αλλά περισσότερο το έγραψα για να προλάβω στυγνούς τεχνοκράτες που θα αρχίσουν να παραθέτουν χωρίς λόγο επιχειρήματα του στυλ "δεν γίνεται αυτό, γιατί...".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...