Sir Pretender Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Η συντριπτική πλειοψηφία όμως αυτών που τα ξεκίνησαν σε διαψεύδει. Δεν είναι τυχαίο που όλοι λένε μακριά.. Όχι αγαπητέ. Αν δεν μπορείς να επιβάλλεις στον εαυτό σου κάτι, τότε όπως μπορείς να εθιστείς στο Lineage, μπορείς να εθιστείς και στα Ατίθασα Νιάτα. Είναι καθαρά θέμα αυτοσυγκράτησης και προτεραιοτήτων. Κι εγώ ξέρω άτομα που "καταστράφηκαν" από τα MMO όπως επίσης γνωρίζω άτομα που έπαιζαν ή/και παίζουν στο πολύ χαλαρό, έτσι να για να περνάει η ώρα όποτε είχαν/έχουν ελεύθερο χρόνο χωρίς κάτι άλλο να κάνουν. Το ότι "κάηκαν" 2, 5, 10, 100, 1.000 δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με 'σένα ή με 'μένα.
ikaruga24 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Όχι αγαπητέ. Αν δεν μπορείς να επιβάλλεις στον εαυτό σου κάτι, τότε όπως μπορείς να εθιστείς στο Lineage, μπορείς να εθιστείς και στα Ατίθασα Νιάτα. Είναι καθαρά θέμα αυτοσυγκράτησης και προτεραιοτήτων. Κι εγώ ξέρω άτομα που "καταστράφηκαν" από τα MMO όπως επίσης γνωρίζω άτομα που έπαιζαν ή/και παίζουν στο πολύ χαλαρό, έτσι να για να περνάει η ώρα όποτε είχαν/έχουν ελεύθερο χρόνο χωρίς κάτι άλλο να κάνουν. Το ότι "κάηκαν" 2, 5, 10, 100, 1.000 δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με 'σένα ή με 'μένα. Διαφωνουμε καθετα εδω. Το να δεις "ατιθασα νιατα" και να εθιστεις δεν εχει κανεναν αντικτυπο σε κανεναν μεσα στην ιδια τη σειρα ή σε καποιον αλλο. Σε ενα παιχνιδι ομως το να μην παρουσιαστεις σε ενα Raid (παραδειγμα) αυτοματα δυσκολευεις τις ζωες και το gameplay και αλλων παικτων που στηριζονται σε εσενα. Μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη ε τριτη θα το φας το kιck και θα βγει και βρωμα για εσενα ingame online οτι εισαι αναξιοπιστος gamer και συνεπως καλα θα ειναι τα guild να σε αποφευγουν. Την καταλαβαινεις την διαφορα λοιπον? Δεν ειναι μονο ο εθισμος σαν εθισμος. Οταν επαιζα WoW (που οντως ημουν ακριβως ετσι οπως λες) δεν μπορουσα να στεριωσω guild για guild. "Θα ερθεις raid Ikaruga?" με ρωτουσαν και εγω φυσικα "μπα μωρε θα βρεθω με τη γυναικα το βραδυ". Ετρωγα ενα ωραιοτατο Χ και επαιρνε αλλος τη θεση μου. Οταν ηρθε η στιγμη να μπορω και να θελω να το κανω υπηρχε αλλος στη σειρα που "ελιωνε" και περιμενε μια ευκαιρια να μπει και αυτος και παει μακρια το ποταμι. Δεν ειναι το ιδιο φιλος, μην μπερδευεσαι.
Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Όχι αγαπητέ. Αν δεν μπορείς να επιβάλλεις στον εαυτό σου κάτι, τότε όπως μπορείς να εθιστείς στο Lineage, μπορείς να εθιστείς και στα Ατίθασα Νιάτα. Είναι καθαρά θέμα αυτοσυγκράτησης και προτεραιοτήτων. Κι εγώ ξέρω άτομα που "καταστράφηκαν" από τα MMO όπως επίσης γνωρίζω άτομα που έπαιζαν ή/και παίζουν στο πολύ χαλαρό, έτσι να για να περνάει η ώρα όποτε είχαν/έχουν ελεύθερο χρόνο χωρίς κάτι άλλο να κάνουν. Το ότι "κάηκαν" 2, 5, 10, 100, 1.000 δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με 'σένα ή με 'μένα. Θα έγραφα αλλά με κάλυψε στα πάντα ο ikaruga24. Στο πολύ χαλαρό mmorpg δεν παίζεται, μάλλον έπαιζαν mmorpg σαν single player, ξέρεις σκοτώνω κανα γουρουνάκι, μαζεύω κανα λουλουδάκι και τα λοιπά. Δεν είναι κατακριτέο φυσικά ίσα ίσα, αλλά εδώ μιλάμε για massive multiplayer online role pg.
Sir Pretender Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Διαφωνουμε καθετα εδω. Το να δεις "ατιθασα νιατα" και να εθιστεις δεν εχει κανεναν αντικτυπο σε κανεναν μεσα στην ιδια τη σειρα ή σε καποιον αλλο. Σε ενα παιχνιδι ομως το να μην παρουσιαστεις σε ενα Raid (παραδειγμα) αυτοματα δυσκολευεις τις ζωες και το gameplay και αλλων παικτων που στηριζονται σε εσενα. Μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη ε τριτη θα το φας το kιck και θα βγει και βρωμα για εσενα ingame online οτι εισαι αναξιοπιστος gamer και συνεπως καλα θα ειναι τα guild να σε αποφευγουν. Την καταλαβαινεις την διαφορα λοιπον? Δεν ειναι μονο ο εθισμος σαν εθισμος. Οταν επαιζα WoW (που οντως ημουν ακριβως ετσι οπως λες) δεν μπορουσα να στεριωσω guild για guild. "Θα ερθεις raid Ikaruga?" με ρωτουσαν και εγω φυσικα "μπα μωρε θα βρεθω με τη γυναικα το βραδυ". Ετρωγα ενα ωραιοτατο Χ και επαιρνε αλλος τη θεση μου. Οταν ηρθε η στιγμη να μπορω και να θελω να το κανω υπηρχε αλλος στη σειρα που "ελιωνε" και περιμενε μια ευκαιρια να μπει και αυτος και παει μακρια το ποταμι. Δεν ειναι το ιδιο φιλος, μην μπερδευεσαι. Μα όταν είναι να παίξεις για τον χαβαλέ και την πλάκα σου, υποτίθεται ότι βρίσκεις κάποιους που παίζουν για τον ίδιο λόγο και ότι τους κατακαμμένους που ξημεροβραδιάζονται μπροστά στην οθόνη ή προτιμούν Παρασκευή/Σάββατο βράδυ να λιώσουν σε raid αντί να βγουν μια βολτίτσα. Από 'κει και πέρα όπως είπα είναι θέμα προτεραιοτήτων: κι εγώ έχω έναν φίλο που επειδή τον έπρηζε η τότε κοπέλα του με το WoW, την έθισε κι αυτή και ησύχασε Εντάξει, απόψεις/αντιλήψεις είναι αυτές, δεν είναι κακό να διαφωνούμε που και που -αν συμφωνούσαμε δεν θα 'χε και ενδιαφέρον edit: Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να πιστεύω ότι υπάρχουν (γιατί έχω γνωρίσει αρκετούς) άτομα που παίζουν/έπαιζαν MMO καθαρά στον ελεύθερό τους χρόνο και όταν δεν έχουν/είχαν κάτι άλλο να κάνουν. Είναι σαν το ποδόσφαιρο: άλλος παίζει όπως και όποτε λάχει καθαρά για την πλάκα του και τη χαρά του παιχνιδιού κι άλλος θέλει να κερδίζει ακόμα κι όταν παίζει με το ανηψάκι του
Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να πιστεύω ότι υπάρχουν (γιατί έχω γνωρίσει αρκετούς) άτομα που παίζουν/έπαιζαν MMO καθαρά στον ελεύθερό τους χρόνο και όταν δεν έχουν/είχαν κάτι άλλο να κάνουν. Στο πολύ χαλαρό mmorpg δεν παίζεται, μάλλον έπαιζαν mmorpg σαν single player, ξέρεις σκοτώνω κανα γουρουνάκι, μαζεύω κανα λουλουδάκι και τα λοιπά. Δεν είναι κατακριτέο φυσικά ίσα ίσα, αλλά εδώ μιλάμε για massive multiplayer online role pg. Ο poulinos ρώτησε τι μας αρέσει/άρεσε στα mmorpg. Massive multiplayer online role pg. Πες μου αν οι φίλοι σου που λες εκπληρώνουν και τα 4 αυτά κριτήρια. Το να πηγαινοέρχομαι με δύο φιλαράκια σε αχανείς εκτάσεις παίζοντας 1 ώρα τη μέρα δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Septum Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Πιστευω οτι οσον αφορα το wow ως mmorpg τραβαει τοσο πολυ κοσμο γιατι ειναι με διαφορα το πιο ψαγμενο και καλοστημενο παιχνιδι,και αμφιβαλλω αν στο αμμεσο μελλον θα κυκλοφορησει κατι καλυτερο.Οσον αφορα αυτα που ακουστηκαν οτι οι περισσοτεροι που παιζουν ειναι για να ειναι in στις παρεες και κατι τετοια δεν ισχυουν.Ισχυουν για αυτος που δεν εχουν παρεες και ψαχνουν μεσα απο το game οι οποιοι ειναι ελαχιστοι.Ενα 95% πιστευω παιζει γιατι του αρεσει το game. ~Για αυτα που ακουστηκαν περι raid οποιος παιζει μπορει απλα να μην ασχολειται με pve.Kανοντας pvp παλι ευχαριστιεσαι το game χωρις το αγχος να δωσεις αναφορα σε 9 η 24 λιωμενους.
Sir Pretender Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 (off-topic ftw αλλά τεσπά) Το να τους βρω να τους ρωτήσω είναι κομματάκι δύσκολο αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να καίγεται καθημερινά σε κάποιο MMO για να το ευχαριστηθεί (ευχαρίστηση = κάτι υποκειμενικό). Και μη μου πείτε ότι όλες οι clans/guilds/factions/houses/whatever θέλουν να είσαι 24/7 μέσα. Αυτές που παίζετε εσείς, ναι, αλλά όχι όλες. Σίγουρα κάποιος που παίζει όταν έχει χρόνο και όρεξη δεν πιάνει το feeling και δεν ζει την ίδια εμπειρία με κάποιον που κλείνει οκτάωρα, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να ευχαριστηθεί το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο, χωρίς να χάνει την αλληλεπίδραση με τους άλλους παίκτες.
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 μαρεσει ολη αυτη η συζητηση αλλα καλο θα ηταν να ξαναγυρισουμε λιγο στο αρχικο θεμα που ειναι Τι σας αρεσει στα mmorpg παιχνιδια και τι πιστευετε οτι αντιπροσωπευουν στο χαρακτηρα σας. ποιοι θεωρειται οτι ειναι οι λογοι που προσελκυουν τους εφηβους ή που προσελκυουν εσας εαν ειστε εφηβοι για να παιξουν/παιξετε ενα τετοιο παιχνιδι
Xvipes Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Την καλύτερη ατάκα για τα mmorpg την άκουσα στο Big Bang Theory σε ένα επεισόδιο που έδειχνε ότι ο τύπος είχε κολλήσει με το mmo γιατί στην κανονική του ζωή δεν είχε προσωπικές επιτυχίες ενώ στο παιχνίδι τα κατάφερνε με αποτέλεσμα να του δίνεται το αίσθημα της ικανοποίησης. Μπορεί να ακουστεί σκληρό σε μερικούς αλλά αν το σκεφτείτε λίγο έχει νόημα...
BaLsAmoMenos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Οχι δεν εχει νοημα. Praetorianos, Οχι, δεν εχω παιξω wow η κανενα παρεμφερες mmorpg, μονο καμποσα fps.
BadBoy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δυστυχώς έχει το μεγαλύτερο νόημα. Και ακόμα πιο δυστυχώς στην πλειοψηφία των παικτών που έχω δει να καίγονται ασυστόλως ισχύει.
Dosas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εγώ έπαιζα πολυ wow στο burning crusade με raiding guild και πολύ everquest2 πάλι για raiding αλλά ήταν μια περίοδος που ήμουν άνεργος και έψαχνα για δουλειά οπότε δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω. Τα έκοψα και τα δύο τώρα παίζω μόνο single player rpgs, σου δίνουν μια κοινωνικότητα τα mmo άμα είσαι άνεργος γιατί έρχεσαι σε επαφή με άλλους άνεργους (lol) ingame και δεν νιώθεις τόσο άσχημα, επαγγελματίας άνθρωπος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις χρονικές απαιτήσεις του raiding, εκτός και αν σε πληρώνουν για να τα ξύνεις οπότε πάω πάσο.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 μαρεσει ολη αυτη η συζητηση αλλα καλο θα ηταν να ξαναγυρισουμε λιγο στο αρχικο θεμα που ειναι Τι σας αρεσει στα mmorpg παιχνιδια και τι πιστευετε οτι αντιπροσωπευουν στο χαρακτηρα σας.ποιοι θεωρειται οτι ειναι οι λογοι που προσελκυουν τους εφηβους ή που προσελκυουν εσας εαν ειστε εφηβοι για να παιξουν/παιξετε ενα τετοιο παιχνιδι Με προσέλκυσε το γεγονός ότι έπαιζαν φίλοι μου, και βρήκα έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης κ ψυχαγωγίας από τα αξιολύπητα μπουζούκια και club με τη "μουσική" στα 8000 dB που θεωρούν ως κανονικό τρόπο διασκέδασης αρκετοί.
Praetorianos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Με προσέλκυσε το γεγονός ότι έπαιζαν φίλοι μου, και βρήκα έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης κ ψυχαγωγίας από τα αξιολύπητα μπουζούκια και club με τη "μουσική" στα 8000 dB που θεωρούν ως κανονικό τρόπο διασκέδασης αρκετοί. Εχμ ναι οκ ντάξει, κάψιμο διασκέδαση τα μπουζούκια δεν λέω αλλά το να περνάς έξω από ίντερνετ καφέ και να βλέπεις 35 ζόμπι να φωνάζουν "HEAL ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ HEAL" δεν είναι λιγότερο αξιολύπητο από το να βλέπεις ανθρώπους να χορεύουν και να πίνουν έστω κι αν το κάνουν με τη συνοδεία χλαμπατζίμπαλων.. Κι εμένα με κράτησε η παρέα που βρίσκεις ό,τι ώρα και να κάνεις log in, το ότι μίλησα με ανθρώπους από πολλές χώρες και στα ενδιάμεσα του παινχιδιού συζητούσαμε τα άπειρα, η ψευτοομαδικότητα που σου περνάει το παιχνίδι ότι μέσω συνεργασίας θα επιτύχεις κάποιο σκοπό και επειδή εκείνο τον καιρό δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω..
JimxxZe Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εχμ ναι οκ ντάξει, κάψιμο διασκέδαση τα μπουζούκια δεν λέω αλλά το να περνάς έξω από ίντερνετ καφέ και να βλέπεις 35 ζόμπι να φωνάζουν "HEAL ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ HEAL" δεν είναι λιγότερο αξιολύπητο από το να βλέπεις ανθρώπους να χορεύουν και να πίνουν έστω κι αν το κάνουν με τη συνοδεία χλαμπατζίμπαλων.. Κι εμένα με κράτησε η παρέα που βρίσκεις ό,τι ώρα και να κάνεις log in, το ότι μίλησα με ανθρώπους από πολλές χώρες και στα ενδιάμεσα του παινχιδιού συζητούσαμε τα άπειρα, η ψευτοομαδικότητα που σου περνάει το παιχνίδι ότι μέσω συνεργασίας θα επιτύχεις κάποιο σκοπό και επειδή εκείνο τον καιρό δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω.. xaoxaoxox :lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.