thanos-buzzzzy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Αντιλαμβάνομαι το "όποιος θέλει, δεν πιέζεται" όμως η ιδέα είναι τραγικά γελοία. Ακόμα και αριθμητικά, έστω πως δίνουν 5.000.000 Έλληνες από 100€. Ωραία, θα μαζευτεί μισό δις €, και? Σώθηκε κάτι? Όσο για το "κοινωνικό πείραμα", τί να σου πω αγαπητέ, πολύ... πετυχημένο σαν έκφραση. Ακριβώς τέτοια θέλουμε να ακούμε τώρα! Υποθέτω μετά τη φαεινή ιδέα για τον τίτλο του thread θα πάρεις και διδακτορικό στο marketing ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Ε,ειπα να κανω διαφημιση στο thread... Μπα δε νομιζω... Δεν πειραζει παιδια,παντως στο σχολειο τους μιλαω για την προσφορα... Και... Ναι... Σωθηκε κατι... Μαζευεται ενα σημαντικο ποσο για τον τοπο... Αν ομως δεν ξεκινησεις απο καπου... Απο αυτα τα 500.000.000 εστω...
liopyr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ε,ειπα να κανω διαφημιση στο thread... Μπα δε νομιζω... Δεν πειραζει παιδια,παντως στο σχολειο τους μιλαω για την προσφορα[..] Επιβεβαιώνονται οι λόγοι που πανικοβλήθηκα.
primus.e101 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Φίλοι μου, νομίζω πως οτι και να πούμε είναι περιττό για την κατάσταση που επικρατεί. Μιλάμε για ένα μαθηματικό πρόβλημα το οποίο έχει λύση, αρκεί να σκύψουμε όλοι πάνω απο το πρόβλημα(το ζόρι είναι τα πρώτα 30 λεπτά,όπου ο ένας θα θεωρεί την ιδέα του καλύτερη απο τον άλλο,ο άλλος θα πεί οτι την σκέφτηκε πρώτος κτλπ) και να βρεθεί μία λύση. Πόσα χρωστάμε, πόσοι είμαστε, πόσα ξοδεύουμε (πρέπει να τα ξοδεύουμε?) πόσα εισπράτουμε (εισπράτουμε όσα μπορούμε να εισπράτουμε? γεωργία-κτηνοτροφία-τουρισμός-βιομηχανία...Το πρόβλημα με τον Έλληνα για μένα είναι οτι δεν ασχολείται με νούμερα-αριθμούς αλλά με τα άλλα,,you know..Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο ρε γαμώτο. Ζούμε στο ωραιότερο οικόπεδο του κόσμου(εις γνώση των ξένων βέβαια, γι'αυτό θέλουν να μας φάνε) και αντί να είμαστε βασιλιάδες κάθε μέρα, όλο το χρόνο, είμαστε μακράν ο πιο μίζερος λαός του κόσμου. Τι γονίδια έχουμε πάρει απο τους προγόνους μας, αλήθεια έχετε αναρωτηθεί?Κι'αν έχουμε που στο μ*ούτσο είναι? Πρίν λίγες μέρες ήμουν στην Αρχαία Ολυμπία,έκλαιγα στα 28 μου για το πως έχουμε καταντήσει σαν χώρα.. Για τί?για τί? Ας κάνει κάποιος την αρχή,τι στο διάολο έχει να χάσει πια,ούτε αξιοπρέπεια δεν έχει μείνει. Σήμερα,ΟΧΙ Άυριο
thanos-buzzzzy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Επιβεβαιώνονται οι λόγοι που πανικοβλήθηκα. Οι οποιοι ειναι..? Που μιλαω στα παιδια για την προσφορα,ε? Να μην κοιτανε την παρτη τους,ε?Να αγαπανε τον τοπο τους ε? Ο οποιος εχει τοσα καλα οσα και κακα...Δηλαδη αρκετα... ... Ευχομαι ,πραγματικα ευχομαι, να μην σε πανικοβαλλαν οι αρχικες αποριες... ---------- Προσθήκη στις 22:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:30 ---------- Το πρόβλημα με τον Έλληνα για μένα είναιοτι δεν ασχολείται με νούμερα-αριθμούς αλλά με τα άλλα,,you know..Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο ρε γαμώτο. Ζούμε στο ωραιότερο οικόπεδο του κόσμου(εις γνώση των ξένων βέβαια, γι'αυτό θέλουν να μας φάνε) και αντί να είμαστε βασιλιάδες κάθε μέρα, όλο το χρόνο, είμαστε μακράν ο πιο μίζερος λαός του κόσμου. Τι γονίδια έχουμε πάρει απο τους προγόνους μας, αλήθεια έχετε αναρωτηθεί?Κι'αν έχουμε που στο μ*ούτσο είναι? Πρίν λίγες μέρες ήμουν στην Αρχαία Ολυμπία,έκλαιγα στα 28 μου για το πως έχουμε καταντήσει σαν χώρα.. Για τί?για τί? Ας κάνει κάποιος την αρχή,τι στο διάολο έχει να χάσει πια,ούτε αξιοπρέπεια δεν έχει μείνει. Σήμερα,ΟΧΙ Άυριο Σε ευχαριστω αδερφε,μονο σε ευχαριστω...
Höfdingadrapa Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ας πω και 'γω τη μαλακία μου. Έχουμε περί τα 170 χρόνια από την ανεξαρτησία μας μετά τα 400 χρόνια και βάλτε και καμιά 50άρα από τη Κατοχή. 50 χρονιά ιστορία θα μπορούσε να γραφεί σε μία παράγραφο σε ένα βιβλίο νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, αφ' ενός έχουμε ''τραβήξει'' μανίκι τόσα χρόνια ως κράτος, αφ' ετέρου είναι ΠΟΛΥ νωρίς για να πάρουμε τα πάνω μας. Το χοντραίνω οκ, απλά κοντεύουμε να φτάσουμε στη δημοκρατία του Κλεισθένη σε λίγο.
ikaruga24 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μας τελειωσε. Οπως και η υπομονη και πολλα ακομα ετσι και αυτο εχει τα ορια του.
thanos-buzzzzy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Διαφωνώ. Το φιλότιμο έρχεται τελευταίο μετά από τις αρετές που έγραψα (τιμιότητα και δικαιοσύνη). Εφόσον έχουμε αυτές τις αρετές, το φιλότιμο είναι το κερασάκι. Δες σε άλλες χώρες που δεν υπάρχει φιλότιμο, ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του - την κάνει σωστά όμως, ο κόσμος έχει μια νοοτροπία που δεν ανέχεται την κοροϊδία, δεν ανέχεται το νταβατζιλίκι και ξέρει ότι θα δώσει και θα πάρει, δες (ξαναλέω) πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα. Μπορεί μεν να υπάρχει μια ψυχρότητα και όχι η Ελληνική ζεστασιά, υπάρχει δε μια τυπικότητα στις σχέσεις που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τους. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να στήνουμε κώλο. Μας ζητάνε νταβατζιλίκια στα ίσα, χωρίς ίχνος ντροπής, με απίστευτο θράσος και αντί να μας φανεί σαν την υπέρτατη προσβολή και πρόκληση, το αποδεχόμαστε σαν μέρος του συστήματος! Έρχονται ξένοι να ανοίξουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα και παθαίνουν π λ ά κ α με αυτά που βλέπουν. Γιατί στη χώρα τους το λάδωμα είναι ανήκουστο! Θα μπορούσαμε, λόγω του φιλότιμου, να είμαστε οι καλύτεροι. Με αυτό και τίποτα άλλο όμως, είμαστε... βλέπεις τι είμαστε. Από δικό μου λάθος είχα την εντύπωση ότι είχες ήδη καταθέσει τα 200. Ανακουφίστηκα για λογαριασμό σου που δεν τα έχεις βάλει ακόμα. Σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα να αναθεωρήσεις. Κράτησέ τα για βενζίνη καλύτερα... Για το φιλοτιμο επιμενω,αν το καλοσκεφτεις,καπου συμφωνουμε.Συμφωνουμε γιατι μιλας για τιμιοτητα και δικαιοσυνη. Σε χωρες που δεν υπαρχει αυτη η ζεστασια που λες(δηλαδη αλλη νοοτροπια) ,χρειαζονται αλλα πραγματα. Οι ανθρωποι εκει ειναι εθισμενοι σε αλλο κοινωνικο συστημα,που εαν πας να το εφαρμοσεις κατα γραμμα στον Ελληνα,μπορει να την πατησεις χοντρα... Καλη η ωρα... Παντως και ο Οθωνας παιδια μεγαλο πραγμα... Ρε συ στη χωρα τους το λαδωμα μπορει να ειναι ανηκουστο,αλλα εγω οταν πηγαινω να κανω τα καλοκαιρια τη δουλεια μου,μου βαζουν και ενα πιατο φαι....Λαδωνω το αντερακι μου... Ξερω,αλλο πραγμα,αλλα αν το σκεφτεις,λαδωμα ειναι και αυτο. Στην περιπτωση των γιατρων ομως,καραπαραμορφωμενο...Δυστυχως...Καποια στιγμη ομως θα σας πω μια υπεροχη πραγματικοτατη ιστορια με ενα φιλο μου γιατρο...Αφου πρωτα σας ξενερωσω με μια αλλη... Μια φορα ηρθε ενα συνδικαλιστικο στελεχος στο σχολειο,φυσικα περιοδο εκλογων,ο οποιος μαλιστα ηταν και γνωστος κατι θειων μου..Με πιανει στην ακρη και μου λεει:ο,τι θελεις απο μενα,οι καιροι ειναι δυσκολοι... Πηρε τα @@ μου,αν θες επειδη μπορουσα να ανταπεξελθω,η επειδη ειμαι ο Σβαντζεν... (σημειωση,τα αδερφια που εχουν κανει παραχωρησεις ειναι παντα αδελφια,λαθη και σωστα ολοι κανουμε και συνεχεια,ειναι οντως και οι καιροι δυσκολοι,αλλα ρε παιδια στο τελος μαγκες τους βγαζουμε...κριμα δεν ειναι?) Ε,αυτος τωρα καποια στιγμη ανεβηκε βαθμιδα ιεραρχιας... Μη φοβαστε ρε Οσο για τη βενζινα, πηγαινω με φιλαρακια στη δουλεια και στις εκδρομες και τη μοιραζομαστε... ---------- Προσθήκη στις 23:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:09 ---------- Μας τελειωσε. Οπως και η υπομονη και πολλα ακομα ετσι και αυτο εχει τα ορια του. Τα ορια εσυ τα βαζεις ικαρουγκα... Μια εκπαιδευτικος μιλαει... 1η ωρα το βραδυ... Σε βραδυνη ραδιοφωνικη εκπομπη...Συνταξιουχος δασκαλα...Ειπε,στο περιπου... Οι νεοι δασκαλοι παντα να προσπαθειτε, και να ξερετε οτι ο κοπος σας δεν παει χαμενος... Ειπε και αλλα... Παιδια,ηταν υπεροχη... Η δασκαλα που ολοι θα θελαμε να εχουμε... Ποτε δε θα την ξεχασω... Ποτε δε θελω να την ξεχασω...
KilliK Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Το πρόβλημα με τον Έλληνα για μένα είναιοτι δεν ασχολείται με νούμερα-αριθμούς αλλά με τα άλλα,,you know..Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο ρε γαμώτο. Ζούμε στο ωραιότερο οικόπεδο του κόσμου(εις γνώση των ξένων βέβαια, γι'αυτό θέλουν να μας φάνε) και αντί να είμαστε βασιλιάδες κάθε μέρα, όλο το χρόνο, είμαστε μακράν ο πιο μίζερος λαός του κόσμου. Τι γονίδια έχουμε πάρει απο τους προγόνους μας, αλήθεια έχετε αναρωτηθεί?Κι'αν έχουμε που στο μ*ούτσο είναι? Πρίν λίγες μέρες ήμουν στην Αρχαία Ολυμπία,έκλαιγα στα 28 μου για το πως έχουμε καταντήσει σαν χώρα.. Για τί?για τί? Ας κάνει κάποιος την αρχή,τι στο διάολο έχει να χάσει πια,ούτε αξιοπρέπεια δεν έχει μείνει. Σήμερα,ΟΧΙ Άυριο Οταν ακουω δηλωσεις τυπου δεν εχουμε την παραμικρη σχεση με τους αρχαιους,οτι η θεωρια της εθνικης κληνορομικοτητας μεσω DNA δεν ισχυει,οτι εχουμε αλλοιωθει απο τους Τουρκους,οτι δεν ειμαστε πραγματικοι Ελληνες ως φυλη,μπλα,μπλα,μπλα σκαω ενα χαμογελακι και απλως ψιθυριζω την παρακατω λεξουλα: Διχονοια
Lucifer Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εγώ πάλι θυμάμαι το ρητό "η αλήθεια θα μας ελευθερώσει" και κλαίω.
thanos-buzzzzy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Οταν ακουω δηλωσεις τυπου δεν εχουμε την παραμικρη σχεση με τους αρχαιους,οτι η θεωρια της εθνικης κληνορομικοτητας μεσω DNA δεν ισχυει,οτι εχουμε αλλοιωθει απο τους Τουρκους,οτι δεν ειμαστε πραγματικοι Ελληνες ως φυλη,μπλα,μπλα,μπλα σκαω ενα χαμογελακι και απλως ψιθυριζω την παρακατω λεξουλα: Διχονοια Σε παρακαλω ομως αδερφε ,μην το πας εκει γιατι δε θα τελειωσουμε... εχουμε αλλα πραγματα να συζητησουμε... Εμενα αν η προ-προ γιαγια μου πηγε με κανενα Τουρκο,τι να την κανω... Αχ ρε γιαγια,γαμω την τρελα μου...
PCharon Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δηλαδή?>Το αναλύεις σε παρακαλω? "Εγώ έχω φιλότιμο άρα είμαι πατριώτης, εσύ όχι, μπλαμπλαμπλα"...
thanos-buzzzzy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Διχονοια Δηλαδή?>Το αναλύεις σε παρακαλω? πριμους σε παρακαλω φιλε,οχι σε αυτο το θεμα... Τι να αναλυσει...? Οι μισοι θα λενε"ειμαστε απογονοι των αρχαιων ελληνων",οι αλλοι μισοι θα λενε "ζητω η εργατικη ταξη".Και μετα ολοι οι ενδιαμεσοι..."Το Βυζαντιο υπηρξε συνεχεια του Ελληνισμου",..."Το Βυζαντιο δεν υπηρξε συνεχεια του Ελληνισμου". "Ο Σταλιν ηταν οκ"."Ο Σταλιν δεν ηταν οκ", και παει λεγοντας... Μεχρι να φτασεις σε (περιπου) 6.000.000 εκδοχες της αληθειας...
panagos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ρε συ στη χωρα τους το λαδωμα μπορει να ειναι ανηκουστο,αλλα εγω οταν πηγαινω να κανω τα καλοκαιρια τη δουλεια μου,μου βαζουν και ενα πιατο φαι....Λαδωνω το αντερακι μου... Ξερω,αλλο πραγμα,αλλα αν το σκεφτεις,λαδωμα ειναι και αυτο. Κάπου εκεί είναι το μπέρδεμα όμως. Άλλο φιλότιμο και άλλο λάδωμα. Πάντα μετράει ο λόγος πίσω από μια κίνηση. Αυτή η πονηρία του "δώστου κάτι μπας και κάνει καλύτερη δουλειά" και αντίστοιχα "Για να δω θα μου δώσουν τίποτα παραπάνω αν κάνω καλή δουλειά;" απέχει μακράν από το "Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έκανε, θα του δώσω/προσφέρω κάτι" και το "Θα κάνω σωστά τη δουλειά μου, χωρίς να περιμένω περισσότερα από τα συμφωνηθέντα". Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δυο ακροβατεί η νοοτροπία του Έλληνα και στο τέλος δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Σου προσφέρει κάποιος κάτι (απο φιλότιμο) και εσύ το παίρνεις σαν ένδειξη αδυναμίας - ότι σε έχει ανάγκη δηλαδή και είσαι χαλαρός στη δουλειά σου. Δουλεύεις φιλότιμα και ο άλλος το παίρνει σαν ένδειξη ανασφάλειας και μπορεί στο τέλος να σου πει "τσίμπα ένα 20άρικο τώρα και βλέπουμε". Ενώ σε άλλες χώρες, υπάρχει η αυστηρώς τυπική και επαγγελματική σχέση, στην Ελλάδα πάμε κατευθείαν να κάνουμε φιλίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.