Προς το περιεχόμενο

Δημοσιο χρεος της Ελλαδας? Φιλοτιμο...Ενα κοινωνικο πειραμα που πρεπει να δειτε. . .

thanos-buzzzzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάπου εκεί είναι το μπέρδεμα όμως. Άλλο φιλότιμο και άλλο λάδωμα. Πάντα μετράει ο λόγος πίσω από μια κίνηση. Αυτή η πονηρία του "δώστου κάτι μπας και κάνει καλύτερη δουλειά" και αντίστοιχα "Για να δω θα μου δώσουν τίποτα παραπάνω αν κάνω καλή δουλειά;" απέχει μακράν από το "Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έκανε, θα του δώσω/προσφέρω κάτι" και το "Θα κάνω σωστά τη δουλειά μου, χωρίς να περιμένω περισσότερα από τα συμφωνηθέντα". Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δυο ακροβατεί η νοοτροπία του Έλληνα και στο τέλος δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Σου προσφέρει κάποιος κάτι (απο φιλότιμο) και εσύ το παίρνεις σαν ένδειξη αδυναμίας - ότι σε έχει ανάγκη δηλαδή και είσαι χαλαρός στη δουλειά σου. Δουλεύεις φιλότιμα και ο άλλος το παίρνει σαν ένδειξη ανασφάλειας και μπορεί στο τέλος να σου πει "τσίμπα ένα 20άρικο τώρα και βλέπουμε". Ενώ σε άλλες χώρες, υπάρχει η αυστηρώς τυπική και επαγγελματική σχέση, στην Ελλάδα πάμε κατευθείαν να κάνουμε φιλίες.

Γενικα δε θα διαφωνησω φιλε Παναγο... Ειναι θεματα που θελουν ισορροπιες... Για αυτο παιδια,αν ειναι να ευχαριστησετε καποιον για την προσφορα του,καντε το αφου σας εχει προσφερει! :-) Οι υπολοιποι που προσφερουν υπηρεσιες, λενε απο την αρχη τις οικονομικες τους απαιτησεις και... ;)Λεμε τωρα...

• Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για αυτο παιδια,αν ειναι να ευχαριστησετε καποιον για την προσφορα του,καντε το αφου σας εχει προσφερει!

Beautiful. Περίμενε λοιπόν να δεις θετικά αποτελέσματα από το κράτος, και μετά βάλτους όσα θέλεις στο λογαριασμό.

Δημοσ.
Κάπου εκεί είναι το μπέρδεμα όμως. Άλλο φιλότιμο και άλλο λάδωμα. Πάντα μετράει ο λόγος πίσω από μια κίνηση. Αυτή η πονηρία του "δώστου κάτι μπας και κάνει καλύτερη δουλειά" και αντίστοιχα "Για να δω θα μου δώσουν τίποτα παραπάνω αν κάνω καλή δουλειά;" απέχει μακράν από το "Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έκανε, θα του δώσω/προσφέρω κάτι" και το "Θα κάνω σωστά τη δουλειά μου, χωρίς να περιμένω περισσότερα από τα συμφωνηθέντα". Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δυο ακροβατεί η νοοτροπία του Έλληνα και στο τέλος δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Σου προσφέρει κάποιος κάτι (απο φιλότιμο) και εσύ το παίρνεις σαν ένδειξη αδυναμίας - ότι σε έχει ανάγκη δηλαδή και είσαι χαλαρός στη δουλειά σου. Δουλεύεις φιλότιμα και ο άλλος το παίρνει σαν ένδειξη ανασφάλειας και μπορεί στο τέλος να σου πει "τσίμπα ένα 20άρικο τώρα και βλέπουμε". Ενώ σε άλλες χώρες, υπάρχει η αυστηρώς τυπική και επαγγελματική σχέση, στην Ελλάδα πάμε κατευθείαν να κάνουμε φιλίες.

συμφωνώ αλλά σκέψου και τον αλλοδαπό εργάτη που εργάζεται για 50 ευρώ, αν του προσφέρεις ένα πιάτο φαί θα είναι κακό ? (το λέω από προσωπική εμπειρία)

Δημοσ.
Beautiful. Περίμενε λοιπόν να δεις θετικά αποτελέσματα από το κράτος, και μετά βάλτους όσα θέλεις στο λογαριασμό.

Μη συγκρινεις τη διαθεση για προσφορα στην παρουσα φαση, στο κρατος,και την οικονομικη κατασταση της Ελλαδας, με την προσφορα-ζητηση,τιμων-υπηρεσιων (και τυχερων):-)...

---------- Προσθήκη στις 00:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:26 ----------

συμφωνώ αλλά σκέψου και τον αλλοδαπό εργάτη που εργάζεται για 50 ευρώ, αν του προσφέρεις ένα πιάτο φαί θα είναι κακό ? (το λέω από προσωπική εμπειρία)

?? Οχι δεν ειναι...Συγνωμη,βιαστικα να απαντησω,αλλα...και συ ρε Παναγο δε συμφωνεις?:)

Δημοσ.

Ας βάλω και εγώ το λιθαράκι μου.

Κατ'εμέ η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι μία!

Σε μία πρόταση: Κατάργηση της Εκκλησίας!

1. Άμεσος διαχωρισμός της από το κράτος. Να κοπούν και οι 14 μισθοί των Κληρικών και των Δεσποτάδων, που πληρώνει ο Έλληνας ακόμα και αν δεν είναι Χριστιανός!

2. Δήμευση ΟΛΗΣ της ΑΜΥΘΗΤΗΣ Εκκλησιαστικής περιουσίας και αξιοποίηση αυτής ώστε να ξεχρεώσουμε το χρέος μια και καλή.

Επιτέλους ο Χριστιανός δεν έχει ανάγκη καμία εκκλησία, κανέναν παπά, κανέναν χρυσοντυμένο δεσπότη, κανέναν αρχιεπίσκοπο, κανέναν θρησκευτικό γάμο των χιλιάδων ευρώ, καμία Ακριβή κηδεία κτλ...

Όσοι πιστεύουμε αν λατρεύουμε τον Θεό όπως νιώθουμε εμείς καλύτερα. Στο σπίτι μας, όπως είμαστε ντυμένοι κτλ. Και πιο κοντά στον Θεό θα έρθουμε και αυτό που κάνουμε θα είναι αγνό και θα πηγάζει από μέσα μας και όχι από κάτι που μας επέβαλαν οι άλλοι. Κανένα ευρώ σε κεριά, κόλυβα κτλ κτλ..

Ας αναλογιστούμε το βάρος που αποτελεί η Εκκλησία (όχι ο χριστιανισμός!) στο Ελληνικό Κράτος και θα δείτε ότι εκεί είναι η λύση.

Αυτή είναι η λύση που βλέπω εγώ...

Δημοσ.

1. Άμεσος διαχωρισμός της από το κράτος. Να κοπούν και οι 14 μισθοί των Κληρικών και των Δεσποτάδων, που πληρώνει ο Έλληνας ακόμα και αν δεν είναι Χριστιανός!

2. Δήμευση ΟΛΗΣ της ΑΜΥΘΗΤΗΣ Εκκλησιαστικής περιουσίας και αξιοποίηση αυτής ώστε να ξεχρεώσουμε το χρέος μια και καλή.

Επιτέλους ο Χριστιανός δεν έχει ανάγκη καμία εκκλησία, κανέναν παπά, κανέναν χρυσοντυμένο δεσπότη, κανέναν αρχιεπίσκοπο, κανέναν θρησκευτικό γάμο των χιλιάδων ευρώ, καμία Ακριβή κηδεία κτλ...

Όσοι πιστεύουμε αν λατρεύουμε τον Θεό όπως νιώθουμε εμείς καλύτερα. Στο σπίτι μας, όπως είμαστε ντυμένοι κτλ. Και πιο κοντά στον Θεό θα έρθουμε και αυτό που κάνουμε θα είναι αγνό και θα πηγάζει από μέσα μας και όχι από κάτι που μας επέβαλαν οι άλλοι. Κανένα ευρώ σε κεριά, κόλυβα κτλ κτλ..

Ας αναλογιστούμε το βάρος που αποτελεί η Εκκλησία (όχι ο χριστιανισμός!) στο Ελληνικό Κράτος και θα δείτε ότι εκεί είναι η λύση.

Αμεσος διαχωρισμος της Εκκλησιας απο το κρατος.

1)Καταργηση δωρων χριστουγεννων και Πασχα.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωνομαστε για να γιορταζουμε χριστιανικες γιορτες.

2)Κλεισιμο ολων των φιλοπτωχων ιδρυματων που συντηρει η εκκλησια.Αν καποιος πιστευει οτι ειναι δεν πολλα,ενας λογος παραπανω για οικονομια. Πως θα μπορεσει ουτως η αλλως να τα συντηρησει,με τη δημευση που θα εχει υποστει?

3)Καταργηση θρησκευτικων αργιων.Βλ 1οπου πληρωνομαστε=μη δουλευουμε.

4) Ο χριστιανος εχει αναγκη απο συνειδητοποιημενο παπα και ναο και δεσποτη.Αμισθους? Ναι,σε αυτο οντως συμφωνω.

5)Σε υποχρεωσε κανεις να αναψεις κερι?

Λες και σωστα,οπως πχ οτι δεν ειναι αναγκη ενας ακριβος γαμος χιλιαδων ευρω. (παντα υπαρχει και ο πολιτικος γαμος). Αλλα παραμελεις πολλα βασικα πραγματα...

Να πληρωσει η εκκλησια? Εγω λεω να πληρωσει.Αλλα αλλο αυτο που λες εσυ,και αλλο αυτο που λεω εγω...

Δημοσ.

Οι προθέσεις σου κάνουν μια τέτοια κίνηση κακή ή καλή.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό που χρειάζεται καταρχήν ο κόσμος για να πάει μπροστά είναι, και συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, δικαιοσύνη και τιμιότητα. Για μένα, αυτά τα δυο έχουν τη μεγαλύτερη αξία και αν θέλεις αυτό υποχρεούμαστε όλοι να είμαστε. Η καλοσύνη δεν είναι υποχρεωτική. Δεν χρωστάς σε κανέναν ένα πιάτο φαΐ. Οφείλεις όμως να είσαι τίμιος και δίκαιος απέναντι σε όλους. Εφόσον είσαι, μπορείς αν θέλεις να είσαι και καλός σε συνδυασμό με τα παραπάνω. Οι καλοσύνη της λύπησης και των μητρικών ενστίκτων να μας λείπουν καλύτερα και οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δεχόταν μια τέτοια καλοσύνη.

btw 50€ για εργάτη αλλοδαπό ή μη είναι και γαμώ τα μεροκάματα..:P

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό που χρειάζεται καταρχήν ο κόσμος για να πάει μπροστά είναι, και συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, δικαιοσύνη και τιμιότητα. Για μένα, αυτά τα δυο έχουν τη μεγαλύτερη αξία και αν θέλεις αυτό υποχρεούμαστε όλοι να είμαστε. Η καλοσύνη δεν είναι υποχρεωτική. Δεν χρωστάς σε κανέναν ένα πιάτο φαΐ. Οφείλεις όμως να είσαι τίμιος και δίκαιος απέναντι σε όλους. Εφόσον είσαι, μπορείς αν θέλεις να είσαι και καλός σε συνδυασμό με τα παραπάνω. Οι καλοσύνη της λύπησης και των μητρικών ενστίκτων να μας λείπουν καλύτερα και οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δεχόταν μια τέτοια καλοσύνη.

Συμφωνουμε απολυτα εδω.

btw που δινουν 50 ευρω μεροκαματο να παω και εγω ρε παιδια? Μην πετατε ετσι αυθεραιτα τετοια ποσα χωρις να λετε που πληρωνουν τοσα (για μεροκαματο ετσι? Μην μου πειτε καμια διευθυντικη-υπευθυνη θεση).

Δημοσ.

βλέπω το πόστ σου και αρχίζω να γελάω

ξέρεις ποιος είναι βασικός μέτοχος της εθνικής τράπεζας,ναι ναι η εκκλησία, αν ανεξαρτητοποιηθεί έχεις σκεφτεί οτι θα γίνει ένα πράγμα σαν το βατικανό και με μεγαλύτερη δύναμη απο τη σημερινή που την εμποδίζει το κράτος ( για ακόμα περισσότερα σε αυτό το ζήτημα αύριο γιατί βαριέμαι και πάω για ύπνο )

ακόμα

στο πρώτο λέω ναι

στο δεύτερο λες δήμευση έχεις καταλάβει τη σημασία της λέξεως ή άλλοι στα είπαν και τα λες εδώ , γιατί να μην έρθω εγώ σαν κράτος και να πάρω ότι περιουσία έχει ο καθένας αν ξεπερνά κάποιο όριο ,

πόσα πιστεύεις πως θα κερδίσεις το κράτος από την εδαφική δήμευση ή και εκτός αν θέλεις να λιώσεις το χρυσό που εκτός απο θρησκευτική ιεροσηλεία είναι καλητεχνική και ιστορική αφού πολλά αντικείμενά της χρονολογούνται πριν και απο το Βυζάντιο

στο τρίτο ο καθένα έχει διαφορετική οπτική γωνία, πάντως εγώ να λάβω το Σώμα Και Το Αίμα του Χριστού στο σπίτι μου δεν μπορώ .

Ξέρεις τι συγκρατεί τη σημερινή κοινωνία καλός ή κακός ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία και αυτά αρχίζουν να καταρρέουν και τίποτα άλλο παιδεία για βράσιμο, πατριωτισμός κανένας (όχι εθνικισμός ) και πάει λέγοντας

---------- Προσθήκη στις 00:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:31 ----------

τώρα κατάλαβα καλύτερα που το ξαναδιάβασα (άτιμη ταινία-βιαζόμουν) σε αυτό έχεις απόλυτα δίκιο ότι πληρώνεις πρέπει να παίρνεις πάω για ύπνο τώρα !!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Σε όποιον περισσεύουν λιγα ευρώ να τα δώσει σε άτομα που πραγματικά υποφέρουν.

το κράτος και οι υπάλληλοι του δεν μπορει να υποφέρουν.

λενε οτι υποφέρουν, αλλα δεν πείθουν.

οποιος υποφέρει ανταλλάζει το νεφρό του για ενα τενεκέ λάδι.

το κράτος, not there. Yet.

αλλοι όμως είναι σε τετοια θέση, και όχι τωρα, λογω κρίσης. πάντα ήταν.

Δημοσ.

Ωραία σαν σκέψη η πρωτοβουλία του φίλου thanos-buzzzzy.

Φυσικά όμως δεν θα ανταποκριθώ στην "πρόκληση" αυτή, για τον πολύ απλό λόγο πως από εχθές που άνοιξε το τόπικ έχω δώσει όχι μόνο 10 ευρώ στο κράτος αλλά αρκετά παραπάνω βάζοντας βενζίνη, αγοράζοντας τσιγάρα, πληρώνοντας ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα κοκ.

Είμαι πεπεισμένος πως πάνω από το 60% από την αξία της εργασίας που παράγω (η οποία να σημειώσω γίνεται για λογαριασμό προϊόντος που πωλείται παγκοσμίως, άρα φέρνω , έστω ελάχιστα, λεφτά στην χώρα) καταλήγει σε φόρους για το κράτος. Φόρους άμεσους στην μισθοδοσία μου, φόρους άμεσους σε ποτά, τσιγάρα, βενζίνες (είμαι και καλοπερασάκιας), ΦΠΑ, καθώς και φόρους σε όλους τους ενδιάμεσους έμπορους των αγαθών που αγοράζω, οι οποίοι φυσικά περνάνε το κόστος αυτό στην τιμή που πληρώνω.

Εγώ μια χαρά το βοηθάω το κράτος και χωρίς να συνεισφέρω στο ταμείο στήριξης. Από αυτό δεν βλέπω και πολύ βοήθεια, ούτε καν στα αυτονόητα.

Δημοσ.

(το βλέπω δεν πάω για ύπνο θα το χάσω το αεροπλάνο)

ξέρεις τη συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε οτι ο πλούσιος έγινε πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος

Δημοσ.
Αμεσος διαχωρισμος της Εκκλησιας απο το κρατος.

1)Καταργηση δωρων χριστουγεννων και Πασχα.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωνομαστε για να γιορταζουμε χριστιανικες γιορτες.

2)Κλεισιμο ολων των φιλοπτωχων ιδρυματων που συντηρει η εκκλησια.Αν καποιος πιστευει οτι ειναι δεν πολλα,ενας λογος παραπανω για οικονομια. Πως θα μπορεσει ουτως η αλλως να τα συντηρησει,με τη δημευση που θα εχει υποστει?

3)Καταργηση θρησκευτικων αργιων.Βλ 1οπου πληρωνομαστε=μη δουλευουμε.

4) Ο χριστιανος εχει αναγκη απο συνειδητοποιημενο παπα και ναο και δεσποτη.Αμισθους? Ναι,σε αυτο οντως συμφωνω.

5)Σε υποχρεωσε κανεις να αναψεις κερι?

Λες και σωστα,οπως πχ οτι δεν ειναι αναγκη ενας ακριβος γαμος χιλιαδων ευρω. (παντα υπαρχει και ο πολιτικος γαμος). Αλλα παραμελεις πολλα βασικα πραγματα...

Να πληρωσει η εκκλησια? Εγω λεω να πληρωσει.Αλλα αλλο αυτο που λες εσυ,και αλλο αυτο που λεω εγω...

1. Και βεβαια να καταργηθουν. Αργιες κανουμε οσες θελουμε, στο χερι του κρατους ειναι να θεσπισει οσες αργιες θελει, κι ας τις ονομασει οπως θελει, γιορτη της πεταλουδας, του μονοπτερου καβουρογαμοσαυρου, οπως θελει. Οι αργιες ειναι αναγκαιες για τον εργαζομενο ειτε ειναι θρησκευτικες ειτε οχι.

2. Εκκλησια στην περιοχη μου εμεινε 10 χρονια ημιτελης διοτι δεν υπηρχαν αρκετες δωρεες οποτε αυτα τα περι φιλοπτωχων κλπ, τα ακουω βερεσε, οσο υπαρχουν δωρεες λειτουργουν, αν αυριο κοπουν, δε θα βαλει ουτε ευρω απο τα ηδη υπαρχοντα.

3. Βλεπε 1.

4. Συμφωνουμε.

5. Με υποχρεωσε να πληρωσω τον παπα ως δημοσιο υπαλληλο. Ας κοψει αυτο, και ας φορολογηθει η περιουσια οπως ολων, και ουτε που θα ξανα ασχοληθω με αυτους.

Δημοσ.
Συμφωνουμε απολυτα εδω.

btw που δινουν 50 ευρω μεροκαματο να παω και εγω ρε παιδια? Μην πετατε ετσι αυθεραιτα τετοια ποσα χωρις να λετε που πληρωνουν τοσα (για μεροκαματο ετσι? Μην μου πειτε καμια διευθυντικη-υπευθυνη θεση).

Στα χωράφια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...