xronis1987 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα θέλω να φτίαξω εναν μετατροπέα που θα μετατρέπει τα αναλογικά και ψηφιακά σήματα σε tcp ip Πακετα ,και θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος αν γνωρίζει κατι σχετικό. ευχαριστώ
xronis1987 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα θέλω να φτίαξω εναν μετατροπέα που θα μετατρέπει τα αναλογικά και ψηφιακά σήματα σε ethernet εξωδο ,και θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος αν γνωρίζει κατι σχετικό. ευχαριστώ
Vancas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Για να καταλάβω καλά αυτό που θες είναι να φτιάξεις ένα modem? Πρόσοχη!!! όχι router.... modem (modulator -demodulator) Mε τι modulation tecnique θες να παίζει?? Θες να φτάξεις το υλικό (Hardware)???? Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος να δω αν μπορώ να σε βοηθήσω.
xronis1987 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 βασικά θέλω απο κάποια αισθητήρια να παίρνω την έξοδο τους είτε αναλογική είτε ψηφιακή και έπειτα να την μετατρεπω σε tcp ip πακέτα . θέλω δηλαδή να φτιαξω μια πλακέτα που θα κάνει αθτη τη μετατροπή.
Vancas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 :confused: Πολύ εξεζητημένο αυτό που θές να κάνεις φίλε μου. Αν κατάλαβα λοιπόν καλά, έχεις κάποιους σένσορες, από τους οποίους θες να παίρνεις μέσω κάποιας πλακέτας αναλογικές τιμές και να τις μετατρέπεις σε ψηφιακές, οι οποίες θα μεταφέρονται μέσω TCP. Αυτό που ζητάς θέλει συνδυαστικές γνώσεις ηλεκτρονικής, προγραμματισμού και δικτύων. Ένα παράδειγμα κατασκευής πλακέτας ADC (analog to digital converter) είναι αυτό: http://www.pages.drexel.edu/~dwk24/ADC.htm Νομίζω πως καλύτερα θα είναι να ψάξεις μία έτοιμη λύση εμπορίου γιατί θα σου πάρει πολύ χρόνο και κόπο να το πετύχεις. Αν όμως επιμένεις έχε κατά νου ότι δύσκολα θα βρείς βοήθεια για όλο το project μαζί. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ψάξεις ξεχωριστά βοήθεια για το κομμάτι κατασκευής και ξεχωριστά για το κομμάτι προγραμματισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.