Προς το περιεχόμενο

blue screen of death!!!

nem52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια πηρα καινουργιο συστημα core 2 quad 9400 mobo asus striker 2 nse karta gpu 98001gt msi (apo to palio auti) και τροφοδοτικο 600 w coolermaster.τα εφτιαξα ολα τελεια εβαλα τα 7 τα 64 bit ολα οκ μεχρι που αρχισε να μου κολλαει στα windows (xoris ble othoni dld) και οταν παω να παιξω call μετα απο λιγο κολλημα και μπλε οθονη... εκανα ενα τεστ και εβαλα στην καρτα γραφικων ενα benchmark να την τσιτωσω να καταλαβω μηπως φταιει αυτη αλλα το εβγαλε περα μια χαρα. μπορειτε να μου πειτε τι φταιει η μηπως ενα τροπο να καταλαβω τι γινεται? πληρωσα τοσα λεφτα και δεν ξερω τι γνεται HELP!!! επισησ πηρα και κατι ραμ ddr3 1333 αλλα ηταν στα 175 βολτ ενω εμενα τα λειτουργει ι μιτρικη στα 165 δεν χερω μηπως εχει να κανει... αυτες ειναι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555322&u=OCZ-OCZ3X13334GK-4GB-2X2GB-DDR3-PC3-10666-INTEL-EXTREME-EDITION-DUAL-CHANNEL-KIT

• Moderators
Δημοσ.

Πιθανοτατα καποιο hardware part εχει προβλημα/δεν παιρνει οσο ρευμα του χρειαζεται ή αναπτυσονται μεγαλες θερμοκρασιες στο κουτι σου.

Ριξε μια ματια στις θερμοκρασιες με καποιο προγραμμα σαν το coretemp.Αν ειναι νορμαλ(idle &full load) συνεχισε με hardware tests,memtest για τις μνημες και ενα occt για να στρεσαρεις ολο το μηχανημα.Αν δεν σου βγαλουν αυτα προβλημα για αρκετες ωρες,συνεχιζεις με τους σκληρους κλπ.

Ποσταρε αποτελεσματα και βλεπουμε.

Aν και λογικα μιλαμε για hardware,ας την κανω την ερωτηση να μαστε σιγουροι:Tα windows ειναι final version ετσι?

Δημοσ.

Πωπω με τρομαζεις τα hardware προβληματα φοβαμαι... βασικα εβαλα το everest kai to mono pou deixnei ipsili thermokrasia einai to mcp(exo udropsixi)... den ixera ti einai auto to googlara kati tsipaki leei. einai to mono pou einai se thermokrasia 52 vathmous ola ta alla 40 kai kato.. aaaa kai kati allo gia kapoio logo to core 4 apo ton quad menei stathera kai anendota kollimeno stous 44 vathous.. otan leo anendota anendota monima oti kai na kano an kai to cpu temp einai 24 vathmous...

---------- Προσθήκη στις 03:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:10 ----------

και κάτι άλλο επίσης.... ενώ έχω τον q9400 που στο default είναι στα 2.66 όταν τον πρωτοέβαλα στα βίος το multiplier του ήταν στο 6 που ουσιαστικά τον κατέβαζε στα 2.00. επίσης το ίδιο πρόσεξα και για την ram. ενώ η ram είναι στα 1333 η mobo μου το τρέχει στα 1066 και ενώ το cpu το έφτιαξα (βεβαια ξανά είχα blue screen και στην τελική προσπάθεια τον κατέβασα πάλι να δω αν φταίει αυτό και το τεστάρω αυτή την στιγμή αυτό) για τις ram δεν γίνεται κάτι.. αν τις ανεβάσω στα 133 δεν μπαίνει στα windows(ανεβάζω και το ρεύμα φυσικά/0 αλλα δεν ξέρω τι παίζει και με τα specs τον συγκεκριμένων μνημών που είπα παραπάνω dld που στο default έπρεπε να έχουν 1.75 ρεύμα.

• Moderators
Δημοσ.

Ισως να μην ειναι προβλημα του hardware,αλλα των ρυθμισεων που εχεις κανει στο bios.Κανε ενα restore defaults στο bios και παιξε για λιγο καποιο βαρυ παιχνιδι.Συνεχιζει να πεταει bsod?

Aπο θερμοκρασιες ειναι οκ.

Δημοσ.

αν κάνω restore στα βίος ο επεξεργαστής θα είναι στα 2 ghz.. downclocked δηλαδή!!!! λες να το κάνει η mobo σκόπιμα για κάποιο λόγο και να επιβάλει στο χρηστη να το ανεβάσει μετά? το είχες ξαναδεί αυτό?

• Moderators
Δημοσ.

Σβηστηκαν 2 post και δεν εχω ιδεα γιατι.

Ξανα:

Αν κανεις restore στα default και παιζει χωρις προβληματα,θα βεβαιωθουμε πως δεν υπαρχει προβλημα στο hardware,αλλα απλα χρειαζεται να στρωσεις τις ρυθμισεις στο bios.

Oποτε κανε την δοκιμη και αν ολα πανε καλα,αρχιζεις μετα να πειραζεις της ρυθμισεις για να το φερεις στα μετρα σου.

Δημοσ.
Σβηστηκαν 2 post και δεν εχω ιδεα γιατι.

Ξανα:

Αν κανεις restore στα default και παιζει χωρις προβληματα,θα βεβαιωθουμε πως δεν υπαρχει προβλημα στο hardware,αλλα απλα χρειαζεται να στρωσεις τις ρυθμισεις στο bios.

Oποτε κανε την δοκιμη και αν ολα πανε καλα,αρχιζεις μετα να πειραζεις της ρυθμισεις για να το φερεις στα μετρα σου.

οκ θα το κανω αλλα κοιτα τι λεω και στο ακριβως απο πανω σου post μου. (σβησανε καποια post και καλα γιατι ηταν greeklish) ευχαριστω για την βοηθεια παντως

• Moderators
Δημοσ.
οκ θα το κανω αλλα κοιτα τι λεω και στο ακριβως απο πανω σου post μου. (σβησανε καποια post και καλα γιατι ηταν greeklish) ευχαριστω για την βοηθεια παντως

Πιθανως να κανει underclocking οταν ειναι σε idle καταστασεις,δεν μπορω να σου πω για την μητρικη σου με σιγουρια.Οπως και να χει μην αγχωνεσαι μ αυτο(τουλαχιστον οχι ακομα).Βεβαιωσου πως το hardware δουλευει και στην συνεχεια το στρωνεις με σωστα ρευματα κλπ.

Να σαι καλα.

(Κανε και τον κοπο αν μπορεις να διορθωσεις και τα παραπανω,οντως τα greeklish δεν επιτρεπονται και φανταζομαι το αφησαν το thread γιατι ειχε προχωρησει)

Δημοσ.
Ποιο bios φοραει η μητρικη σου?

το 0901... (λες να το κανω update?) μολις τωρα τσεκαρα και ειδα οτι ειναι το τελευταιο

Δημοσ.

Να δωσεις manually στις μνημες παραπανω ταση δε μπορεις απ το bios?Με 1.65 δυσκολο το βλεπω να παιζουν.Κατεβασε ενα memtest και τρεξτο για καμια ωρα(εννοειται δε θα το κανεις μεσω windows αλλα θα το καψεις σε bootable cdrom)

Δημοσ.

παιδια το εκανα το mem test σε bootable... να σας πω την αληθεια αυτο πρωτη φορα το δοκιμαζα και δεν ηχερα τ ακριβως εκανα. με εβγαλε σε μια μαυρη οθόνη με τρεις επιλογές. έλεγε 1 για single cpu 2 για multi cpu και 3 για older. εγώ λογικά σκεπτόμενος πάτησα 1 και enter με egvale σε μια οθόνη με κάτι test έκανε κάτι γρήγορα ούτω που το είδα και μετά restart.. ξαναδοκιμάζω το ίδιο αλλα πριν μου την κάνει πάλι πρόσεξα κάτω το memo (press c για configuration) τελοσπάντων έκανε κάτι test εκεί ένα ένα και δεν βρήκε τίποτα... μετά άλλαξα κάτι στις ρυθμίσεις και μου βρήκε 5002 eror αλλα μάλλον κάτι δικη μου μαλακια ήταν διότι μετά το έκανα από την αρχή και πάλι δεν βρήκε τίποτα... έχω τρελαθει 1500 ευρώ μηχάνημα και δεν λειτουργεί!!! μπορείτε να μου πείτε γιατί τα γαμημένα τα pc δεν λειτουργούν τέλεια όπως θα έπρεπε!!!!!? ειδικά τα καινούργια??? τελοσπάντων είμαι στη σχολη μου τωρα μόλις τελειώσω στις 8 έχω πάρει τις μνημες μαζί μου να τις γυρίσω στο e-shop.. αν έχετε κάτι άλλο να προτείνεται στην τελική θα πληρώσω κιόλας! εγώ πάντως στις μνήμες πιστεύω ότι είναι το problem και αν δεν μου κάνει τίποτα το e-shop σκέφτομαι να τις κάψω με 9 volt μπαταρία

---------- Προσθήκη στις 17:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:36 ----------

Να δωσεις manually στις μνημες παραπανω ταση δε μπορεις απ το bios?Με 1.65 δυσκολο το βλεπω να παιζουν.Κατεβασε ενα memtest και τρεξτο για καμια ωρα(εννοειται δε θα το κανεις μεσω windows αλλα θα το καψεις σε bootable cdrom)

το εκανα και αυτο με το ρευμα στη ram αλλα δεν bootarei μετα... για αυτο σκεφτομαι οτι μαλλον φταινε οι ram.επισης κατι αλλο. εκτοσ απο το βοοτ mem test εκανα και το κανονικο μεσα στα windows και καταλαθος το ξεχασα και αρχισα να παιζω cod. ετσι σφιγκοταν οι ram και εκανε αυτον τον ηχο που εκανε το pc οταν κρασασε αλλα περιστασιακα μονο και χωρις τελικα να κολλησει τελειως και να πεταξει την γνωστη καταραμμενη οθονι με αυτο το καταραμμενο χρωμα που τεινει να γινει το χειροτερο μου μιας και εχω αρχισει να το βλεπω στα ονειρα μου!! αρα παλι τεινω προς ram... HELP!!

Δημοσ.

Δοκίμασες να τρέξεις με το ένα DIMMάκι RAM (γιατί περισσότερο για RAM problem μου ακούγεται, σαν να μην παίρνουν αρκετό ρεύμα οι μνήμες);

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...