Harkon Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 καλημέρα! επειδη είσαι καινούριος και δεν ξέρεις κάποια βασικά πραγματάκια (δεν το λέω για κακό, όλοι κάποτε ξεκινήσαμε) πάρε για αρχή κάρτες μόνο από την βασική έκδοση (τώρα είναι η M10 αν δεν κάνω λάθος). Στην βασική έκδοση, κάτω από κάθε ιδιότητα, έχει και την επεξήγησή του. Επίσης στο site της wizard έχει κάπου και τους κανόνες του παιχνιδιού σε pdf. έχε τους παραμάσχαλα! γενικά θα σ πρότεινα κάτι που είπε κ ένας χρήστης παραπάνω. Διάλεξε 2 χρώματα (καλύτερα από 1 ώστε να δεις και συνδιασμούς) και πήγαινε αγόρασε ένα έτοιμο deck (precostructed καλείται) και έχει συγκεκριμένες κάρτες. μετά μπες στο http://gatherer.wizards.com/Pages/Default.aspx και ψάχνε σιγά σιγά καρτούλες από αυτά τα χρώματα (θα σου πρότεινα για να μην μπερδευτείς με κάποιες αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, να ψάχνεις μόνο σε καινούργιες εκδόσεις alara/reborn/lorwyn κτλ ) μέσα από το παίξιμο και μόνο, θα δεις τί ρολλάρει και τι δεν ρολλάρει στο deck σου και θα αποφασίζεις σιγά σιγά τί να αλλάξεις και τον χαρακτήρα που θα θες εσύ να του προσδώσεις. καλή αρχή και εδώ είμαστε! (ελπίζω να έχεις παρέα να παίζεις γιατί μόνος σου δεν έχει νόημα να ασχοληθείς, εκτός και αν πηγαίνεις σε τοπικά -κ οχι μονο- τουρνουά, FNM Κτλ.. )
BaLsAmoMenos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Επισης, αν δεν εχει φιλους να παιζουν η γενικα αν δεν εχεις καθολου φιλους, υπαρχει και το mtg online που μετραει.
insomniaK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δε μετράει. Όταν έπαιζα MtG, σχεδόν δεν υπήρχε ιντερνετ, επομένως παίζαμε μόνο σε τουρνουά, τα οποία ήταν κομμάτι της κοινωνικής μου ζωής. Ξέρετε, με άλλα τελειωμένα ατομάκια, που μίλαγαν για μάνα και ξόρκια... Όταν άρχισε να διαδιδεται το οnline, το δοκίμασα, ξενέρωσα και σταμάτησα να ασχολούμαι γενικά όταν δεν είχα πια χρόνο τις παρασκευές.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια.Λεω να παραγγειλω αυτες, τι λετε? Agony Warp Architects of Will Blizzard Specter Brainbite Circle of Protection Artifacts Dimir Infiltrator Guul Draz Vampire Levitation Lich Lord of Unx Mask of Riddles Protective Bubble Psychic Drain Quag Vampires Serra Angel Sleeper's Robe Twisted Justice Vampire Aristocrat Vampire Lacerator Vampire's Bite Wydwen, the Biting Gale αν θελετε μπορειτε να μου προτεινετε μερικες
Sir Pretender Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Τι μου θυμίσατε τώρα... MtG... Λεφτάαααααα Μαζεύεται ακόμα κόσμος στην Κάισσα και τα Fantasy και παίζει;
dark_banishing Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Η μεγαλύτερη φάση ειναι να παίζεις casual με τους φίλους σου. Υπάρχουν διάφορες παραλαγές για να παίζεις με 4 ή και παραπάνω άτομα (teams ή free-for-all). Best moment όταν παίζεις με φίλους, και είσαι έτοιμος να παίξεις μια κάρτα που θα αλλάξει την ροή του παιχνιδιού, να διαβάζεις το flavor text σιγά σιγά και βασανιστικά πριν ρίξεις την κάρτα. Τώρα στις πιο σοβαρές εκδοχές, τουρνουά και τέτοια, όπως σου είπαν και οι πιο πάνω σε καμιά περίπτωση μην αρχίσεις ανταλαγές με πιο παλιούς θα σε φάνε λάχανο. Για τις κάρτες που λες να παραγγείλεις δεν έχω ιδέα, αλλά να ξέρεις περισσότερη σημασία έχει να κολλάνε μεταξύ τους και να υπάρχει μια στρατηγική στο ντεκ παρά να έχεις ένα σωρό ακριβές κάρτες..
insomniaK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 [...] Προσπαθείς να φτιάξεις ένα μπλε μαόρο deck, που έχει πολλές παγίδες και αν δεν ξέρεις πολυ καλά τις ιδιότητες των καρτών σου και πως αυτές συνδυάζονται, όπως και αν δεν ξέρεις τους πιθανούς συνδυασμούς των καρτών του αντιπάλου για να τον παγιδεύεις, νομίζω πως θα σε κουράσει και θα το κουράσεις. Αυτά στα λέω γενικά, έχω χρόνια να παίξω, αλλά το συγκεκριμένο deck μου φαίνεται δύσκολο στο παίξιμο του. Το βρήκες κάπου ή το φτιάχνεισ μόνος σου;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 βασικα μονος μου το φτιαχνω σιγα σιγα... εχω ηδη ενα... ΜΑΥΡΟ-ΜΠΛΕ 29 land ( 14 Island, 13 Swamp, 2 Forest) CREATURES Synchonous Sliver Drelnoch Serra Sphinx Qumulox Adarkar Windform Storm Crow Chronozoa Tidewalker Body Double Deathgazer Gravedigger Deadly Grub Bog Serpent Sea Monster Razortooth Rats Hollow Dogs Bladewing's Thrall Ratide Pilferer Magus Of The Coffers (εδω εχει ενα abilltiy αν θελεις μου το εξηγεις) Garza's Assassin Nightmare Dunerider Outlaw Evil Eye Of Orms-by-Gore Gorgon Recluse Dralnu, Lich Lord (θα τον αφαιρεσω) Vorosh, the Hunter Festering Goblin SORCERY Raise Dead Baleful State Counsel Of The Soratami INSTANTS Execute Ovinize Dark Banishing ENCHANTMENTS Unholy Strength Underworld Dreams Vampiric Link ARTIFACT No-Dachi ΑΣΠΡΟ 27 Land(εκ των οποιων 2 ειναι swamp) CREATURES Watcher Sliver White Shield Crusader Knight of the Holy Nimbus Cavalry Master Kjeldoran Outrider Benalish Cavalry Gustcloak Cavalier Celestial Crusader Ivory Giant Outrider en-Kor Pentarch Paladin Aven Cloudchaser Riftmarked Knight Zhalfirin Commander Boreal Griffin Cloudchaser Kestrel Mesa Enchantress Necrotic Sliver Plated Pegasus Aven Riftwatcher Poultice Sliver Calciderm ARTIFACTS Thunder Totem Dross Scorpion Arcbound Fiend Juggernaut Arcbound Reclaimer Ur-Golem's Eye Chromatic Star INSTANTS Dawn Charm Fortify Mending Hands ENCHANTMENT Contaminated Bond SORCERY Angelic Blessing Divine Congregation Retether Saltblast Gaze of Justice Sunlance αν εχετε χρονο κοιταξτε τα. αλλα απο οτι μου ειπατε δω μηπως πρεπει να βγαλω μερικες... πειτε μου και εσεις τη γνωμη σας!
insomniaK Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Είναι παρασκευή βράδυ και ασχολούμαι με mtg, αυτό είναι ταξίδι στο χρόνο, 10-12 χρόνια πριν... Βασικά χωρίς να δω τις κάρτες σου μία μία, πιστεύω ότι έχεις κάνει ένα σημαντικό λάθος. Ξέρεις ότι κάθε deck έχει το ελάχιστο 60 κάρτες και πρέπει αυτό να τηρείται ευλαβικά. Ο λόγος είναι για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να έρθει άχρηστη κάρτα, πχ συνεχόμενα μάνα. Ο δεύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ο παράγοντας τύχη είναι στους κανόνες, μπορείς να έχει μέχρι 4 ίδιες κάρτες. Ουσιαστικά δηλαδή, έχοντας 4χ10 ίδιες κάρτες (απλουστευμένα για να καταλαβαινόμαστε), από τη μία περιορίζεις τους δυνατούς συνδυασμούς, οι οποίοι στη ροή του παιχνιδιού είναι τυχαίοι, αλλά αν έχεις κάνει το σωστό σχεδιασμό των τετράδων, οι σχέσεις μεταξύ τους θα κάνουν ισχυρότερο το deck σου. Ουσιαστικά, σου προτείνω να βρεις 4-5 συνδυασμούς 6 διαφορετικών καρτών που η κάθε προσθήκη ισχυροποιεί τις παιγμένες κάρτες. Όπως καταλαβαίνεις, η αδυναμία των deck σου είναι ότι έχεις μεγάλη ποικιλία καρτών. Για παράδειγμα, το πρώτο μονοχρωματικό deck που βρήκα τυχαία (http://www.essentialmagic.com/Decks/View.asp?ID=717910), το οποίο έχει μόνο 13 διαφορετικές κάρτες + μάνα. Η στρατηγική του είναι το κάψιμο του αντιπάλου, το οποίο χρειάζεται σχετικά λίγο μάνα αλλά πολλές κάρτες στο χέρι. Επομένως έχει μόνο 25% μάνα και κάρτες που του επιτρέπουν να επιταχύνει το παιχνίδι του, αλλά και τραβήξει σε 4 γύρους 7 νέες κάρτες. Η συμβουλή μου, αποφάσισε πως θες να παίζεις, επιθετικά ή αμυντικά, με τέρατα ή με μαγεία κλπ κλπ και μετά χτίσε το deck σου. Ένα deck, των 60 καρτών (+/- 20 κάρτες side deck), με το οποίο θα περάσεις πολύ χρόνο σε τουρνουά για να δεις τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του. Καλή διασκέδαση.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 ευχαριστω για τις συμβουλες σου φιλε. μου ακουγεται λιγο δυσκολο μα αξιζει! θα προσπαθησα και θα ξαναποσταρω.
Weiss Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Για οσους ψαχνουν ενα fantasy card game παρομοιο με το mtg για pc ας ψαξουν για το Spectromancer. Πριν απο λιγες μερες εχει βγει και expansion. Eiναι πολυ εθιστικο περισσοτερες πληροφοριες εδω : http://www.spectromancer.com/ Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2010 από Weiss
Kasrith Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 ένα παρόμοιο είναι http://www.elementsthegame.com/ Καλα δεν ξερεις τι ζημια μου χεις κανει μαυτο το ποστ....
Trapper Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Α ρε Magic πώρωση... Τέλος πάντων... Για να βγάλεις άκρη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε μία Κάισσα και να παίξεις με κάποια άτομα που είναι έκει. Μην ανταλλάξεις κάρτες μαζί τους ότι και να σου τάζουν, τουλάχιστον όχι μέχρι να δεις τι σου χρειάζεται για το deck σου. Ζήτησε τους να σε βοηθήσουν στο deck building, σίγουρα θα σου κάνουν καλό, ενώ θα καταλάβεις και πολλούς κανόνες που τώρα δεν ξέρεις. Για να βρεις που υπάρχουν μαγαζιά Κάισσα κάνε μια αναζήτηση στο Google. Υπάρχει μάλιστα και σχετικό φόρουμ ενός από τα μαγαζιά με παίχτες που ποστάρουν εκεί. Οτι άλλο θες, εδώ είμαστε.
Arcanaloth Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Για το παιδί που είναι καινούργιος παίκτης, ξαναλέω: Κάτσε δες τι είδους formats υπάρχουν στο παιχνίδι και φτιάξε ανάλογα decks, μην αγοράζεις ό,τι να 'ναι κάρτες, εκτός και αν θέλεις να παίζεις μια ζωή μόνο με τον φίλο σου στα κουτουρού. Αν σου αρκεί αυτό, το μόνο που έχεις να κάνεις για να κερδίσεις τέτοιου επιπέδου παίκτες, είναι να κάνεις ένα αυστηρά 60άρη deck, ούτε καν 61, να βάλεις μόνο 2 χρώματα μέσα το πολύ, 23 lands, 20 creatures και 17 spells. Βρες 5 creatures που είναι αντικειμενικά καλά, όχι να κατεβαίνουν με 15 μάνα αλλά να 'ναι 15/16, αυτά είναι σκουπίδια και βάλτα από 4 φορές το καθένα. Κάνε το ίδιο και με τα spells, βρες 4 καλά και βάλτα επίσης 4άδες και τελείωσε, δεν θα χάνεις ποτέ από τους φίλους σου. Κάτσε και μελέτησε τις τιμές των καρτών. Γιατί μια κάρτα να κάνει 25$ και η άλλη 5cents? Σημαίνει ότι η πρώτη αν πέσει τελείωσε ο άλλος συνήθως. Ένα creature p.x. που κατεβαίνει με 1 μάνα και είναι 2/2, είναι ΑΨΟΓΟ. Αν το κατεβάσεις 1ο γύρο, μέχρι να σου κατεβάσει ο άλλος τον δράκο του με τα 15 μάνα, τον έχεις νικήσει 20 φορές, όχι 1. Έτσι να σκέφτεσαι. Ξαναλέω, αγόραζε κάρτες από τα τελευταία sets, σύντομα θα τα κλαις τα λεφτά που σκορπάς σε πάλιες κάρτες που δεν παίζουν πουθενά και που κανένας σοβαρός παίκτης δεν θα δέχεται να παίζει ενάντια σε αυτές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα