Προς το περιεχόμενο

Magic The Gathering

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε Standard Format παιζω,με φιλους. Εχω βρει ενα site για singles απλα ελεγα μηπως υπαρχει κανα ετοιμο deck.

edit: βρικα ενα ετοιμο! μπορειτε να μου πειτε τι κανει αυτη η καρτα?

http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?name=Rise from the Grave

Επεξ/σία από kate23
  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν σκεφτεσαι να αγορασεις το theme deck "Garruk vs. Liliana" πρεπει να ξερεις οτι δεν ειναι ολες οι καρτες του legal στο standard.

Οσον αφορα το Rise from the Grave, αν το το target creature απο το graveyard ειναι πχ ενα green elf ε, εκτος απο green elf θα ειναι και black zombie επισης.

Δημοσ.

Έπαιζα απο την 7η έκδοση...τώρα έχω να ασχοληθώ 2 χρόνια κοντά...μου μείναν οι κάρτες...και οι κούτες με τα commons

Πόσα λεφτά είχα δώσει...πωωω.... πάντος το καλύτερο όπως αναφέρθηκε που πραγματικά περνάς γαμάτα είναι να παίζεις χαβαλέ με φίλους...

Μπαλκόνι τραπεζάκι φραπεδιά και mtg...όλα τα λεφτά...

Και με 4 γίνετε και παίζουν χιαστή τα άτομα...έχω παίξει και τουρνουά στη Καβάλα με ομάδες...αν και χρονοβόρο πολύ κορυφαίο :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 4 πρεπει να ναι κορυφαιο!!!

Να ρωτησω και κατι αλλο ρε παιδια, στο rise of the eldrazi εχουν ενα καινουριο μηχανισμο λεει, που κανεις τις καρτες level up. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το εξης: πχ σε αυτην εδω την καρτα http://gatheringsingles.gr/CardShow/12325

λεει level up 1 white. Aναγκαστικα σε κα8ε γυρω μονο ενα white? Δηλαδη, και να εχω 3 white μονο ενα 8α μπορω να κανω tap? Οχι να κανω και τα 3 και να παρω 3 level.

Επισης, αν 8ελετε μου εξηγειται πως παιζονται αυτες οι καρτες. http://gatheringsingles.gr/CardShow/12198

thanx in advance! :-)

edit: αυτες εδω λεγονται token cards? πως παιζονται? http://www.wizards.com/mtg/images/daily/arcana/106_token1.jpg

Επεξ/σία από kate23
Δημοσ.
Με 4 πρεπει να ναι κορυφαιο!!!

Να ρωτησω και κατι αλλο ρε παιδια, στο rise of the eldrazi εχουν ενα καινουριο μηχανισμο λεει, που κανεις τις καρτες level up. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το εξης: πχ σε αυτην εδω την καρτα http://gatheringsingles.gr/CardShow/12325

λεει level up 1 white. Aναγκαστικα σε κα8ε γυρω μονο ενα white? Δηλαδη, και να εχω 3 white μονο ενα 8α μπορω να κανω tap? Οχι να κανω και τα 3 και να παρω 3 level.

Επισης, αν 8ελετε μου εξηγειται πως παιζονται αυτες οι καρτες. http://gatheringsingles.gr/CardShow/12198

thanx in advance! :-)

το level up δουλευει ακριβώς σαν να κάνεις sorcery spells.

δηλαδή μόνο στον γύρο σου και μπορείς να κάνεις όσα θες (αρκεί να έχεις το διαθέσιμο mana) και κάτω από τους κανόνες που διέπουν τα sorcery spells. Και δεν είναι αναγκαστικό να κάνεις level up κάθε γύρο.

με τον δευτερο σύνδεσμο δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις..

Δημοσ.

O Gideon Jura ειναι planeswalker card. Ειναι permament φυσικα και μπορει σε καθε γυρο να κανει ενα απο τα 3 του abilities (υποκεινται στους κανοντες των sorcery νομιζω) . Αν δεις κατω δεξια ο αριθμος (το εξι για τον Jura) ειναι η ζωη της καρτας. Εκτος αυτου, οταν κανεις ενα απο τα 3 abilities, ας πουμε πχ το πρωτο που λεει +2, μολις τελειωσουν τα effects της κινησης αυτης η ζωη του Jura θα ανεβει στα 8. Ετσι γινεται και με τις υπολοιπες κινησεις.

Ο Jura βεβαια δεν εχει κανα super ability οπως αλλοι planeswalkers και εννοω την τριτη κινηση που παντα το -Χ ειναι παραπανω απο την ζωη της καρτας. Οταν εχουμε κατι τετοιο, δεν μπορεις να παιξεις την κινηση αυτη αν δεν ανεβουν οι ποντοι ζωης της καρτας στο απαιτουμενο cost. Αρα αυτο που κανεις ειναι να παιξεις τις κινησεις που δινουν +X στην καρτα ετσι ωστε μετα απο 3-4 γυρους να παιξεις και την final κινηση που ειναι πολυ γαματη σε ολες τις planeswalker καρτες. Βεβαια, ακομα και οι κινησεις που εχουν cost 0 πολλες φορες ειναι αρκετα σημαντικες για καποιο γυρο αλλα αυτα ειναι στρατηγικα κολπα που δεν νομιζω να μην τα ξερεις. :P

Anyway, για να στειλεις στο νεκροταφειο εναν planeswalker (εκτος απο τα διαφορα spells που καταστρεφουν permaments) ειναι να του επιτεθεις με καποιο creature που εχεις. Τι εννοω? Τα attacking creatures σου, οταν υπαρχει αντιπαλος planewalker στο παιχνιδι, εχουν την επιλογη να επιτεθουν ειτε στον παιχτη ειτε στον planeswalker. Η ζωη του planeswalker λειτουργει σαν toughness εδω και.....ξερεις την συνεχεια.

Ειναι σημαντικο οταν θελησεις να παιξεις ενα planeswalker να εχεις κατω creatures για αμυνα γιατι δεν νομιζω να προλαβει να δει παραπανω απο ενα γυρο στο παιχνιδι η καρτα και εσυ παραπανω απο μια φορα τις κινησεις της.

Υ.Γ Καρτες οπως η hexmage ειναι λουκουμια εναντιον planeswalker γιατι ολοι οι ποντοι ζωης ενος planeswalker ειναι σε counters.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομίζω τα μπέρδεψες λίγο. Διάβασε το λινκ που έδωσα ποιο πάνω.

Αν και έχω καιρό να ασχοληθώ με τις νεες εκδόσεις, μπορεί να έχω και λάθος διορθωσε με αν έχει αλλάξει κάτι.

Τι σχέση έχουν τα loyalty counters με τα power/toughness ? οταν κάνει morph με το τρίτο ability, κοστίζει μηδεν counter, τοτε γίνεται 6/6. Δεν έχει σημασία πόσα counter έχει πάνω η κάρτα, παντα 6/6 θα είναι.

Τα attacking creatures σου, οταν υπαρχει αντιπαλος planewalker στο παιχνιδι, εχουν την επιλογη να επιτεθουν ειτε στον παιχτη ειτε στον planeswalker

αν δεν τον έχει κάνει morph, δεν μπορούνε.

Ειναι σημαντικο οταν θελησεις να παιξεις ενα planeswalker να εχεις κατω creatures για αμυνα γιατι δεν νομιζω να προλαβει να δει παραπανω απο ενα γυρο στο παιχνιδι η καρτα και εσυ παραπανω απο μια φορα τις κινησεις της.

ξεχνάς το Prevent all damage that would be dealt to him this turn

Το τρίτο ability σε συνδυασμό με το πρωτό πιστεύω την κάνουν μια πολύ καλή κάρτα

Επεξ/σία από damastes
Δημοσ.

ναι έχεις δίκιο διάβασα λιγό εκτενέστερα για τα planewalker (πω πω έχουν αλλάξει πολλά).

Δηλαδή ακόμα και creature να μην τον έχεις κάνει, μπορούνε να του επιτεθούνε αλλα creatures ή μόνο sorcery spells?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια σας ευχαριστω πολυ! για πειτε μου για αυτην εδω http://www.wizards.com/mtg/images/daily/arcana/106_token1.jpg

δεν λεει mana cost! ???

ααα!να ρωτησω και κατι αλλο!(Σας εχω πε8ανει ε???)

Πειτε οτι εχω ενα 3/3 και κανω επι8εση και ο αντιπαλος μου εχει ενα 2/2 και ενα 1/1 και 8ελει να μπλοκαρει και με τα δυο, τοτε αποφασιζω εγω σε πιο απο τα δυο 8α κανω το damage! ε? (μην κανω και καμια βλακεια!!!)

Επεξ/σία από kate23
Δημοσ.

είναι token αυτό. Δεν υπάρχουν σαν κανονικές κάρτες μέσα στο ντεκ σου, δεν τις παίζεις απο το χέρι σου. Συνήθως δημιουργούνται απο abilities ή sorcery κάρτες. Π.χ παίζεις το ταδε μαγικό που σου λέει βάλε 4 τοκεν creatures angels με 4/4, flying. Θυμάμαι κόβαμαι χαρτάκια και γράφαμε επάνω τα χαρακτηριστικά τους. Οταν καταστραφούν δεν πάνε στο νεκροταφείο.

Εσύ αποφασίζεις πως θα μοιράσεις το damage. Π.χ λές 2 στο 2/2 και 1 στο 1/1 (το ποιο λογικό μιας και μπορείς να καταστέψεις και τα 2, θα μπορούσες να πείς βάζω και τα 3 σε ενα)

Δημοσ.

Οι κάρτες tokens δεν είναι κάρτες που τις βάζεις στο deck σου και παίζεις.

Απλά υπάρχουν διάφορα spells,skills κτλ που σου λένε "βάλε στο παιχνίδι ένα

angel 4/4", "ένα goblin 1/1", "ένα zombie 2/2" κτλ.

Αντί λοιπόν εσύ να βάζεις π.χ. κάτι που να αντιπροσωπεύει αυτά τα creatures (συνήθως πολλοί έχουν κάτι γυαλιστερές πετρούλες) και να λες "εε..Κώστα, αυτό είναι zombie 2/2 ε, να θυμάσαι!" έχουν βγει αυτές οι κάρτες για να σε διευκολύνουν.

Χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαραίτητο, άλλοι βάζουν χαρτάκια, πετρούλες, ο,τιδήποτε, αρκεί να θυμάσαι τι αντιπροσωπεύει και να μπορείς με κάποιον τρόπο να ξεχωρίσεις πότε είναι tapped.

Edit: Με πρόλαβε ο Damastes. :)

Στο θέμα του damage είναι στο χέρι σου πως θα το μοιράσεις. Στην πιο απλή περίπτωση λες 2 στο ένα και 1 στο άλλο και καταστρέφεις και τα 2. Αν π.χ. ο άλλος μπορεί με κάποιον τρόπο να "prevent 1 damage to X creature" μπορείς εσύ να πεις όλο το damage πάει στο τάδε, για να σκοτώσεις αυτό.

Δημοσ.

α οκ! Αυτο με τα tokens το ξερω(πετρουλες ολε!!!) :-) απλα δεν ηξερα οτι τις συγκεκριμενες τις χρησιμοποιεις εκει.Anyways,και παλι ευχαριστω,ειστε και οι δυο τελειοι!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...