Nightstalker Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Βοηθεια παιδες γιατι θα τρελαθω, δεν μπορω να καταλαβω τι φταίει. Το pc αγοράστηκε πριν 2 βδομαδες και αποτελειται απο Enermax Pro82+ 625W Gigabyte P55A-ud3r Intel i7-860, s1156 Corsair XMS3, 2x2GB Palit GTX260 Intel Postville X25-M 80GB Εκανα 2 partitions στον SSD, 60gb για Win7, και το υπόλοιπο Linux Mint Tην προηγούμενη βδομαδα μου εκανε restart, μπλε οθόνες, Error x0000005, ολα αυτά αφού εμπαινε σε win7, ενω σε Linux ολα μια χαρά. Τρεχω memtest86 και οι μνημες βγαζουν errors. Τις αλλάζω, τις βάζω στο μηχάνημα, τρεχω memtest, το αφηνω να κανει 2 passes, και 0 errors. Ξεκιναω το pc κανονικα, και καθε φορα που που εμπαινα σε win7 κολλαγε, παγωνε, δεν μπορουσες να κανεις τπτ ουτε με ποντικι ουτε απο το πληκτρολόγιο, παρα μονο restart απο το κουμπι στο κουτι. Σε linux κανενα προβλημα. Μπαίνω BIOS (το οποιο εχω φλασαρει εδω και 4-5 μερες στην τελευταια εκδοση, F7), μου βγαζει θερμοκρασια CPU: -20 restart> bios> CPU temp: -40 restart> bios> CPU temp: -50 φλασαρω παλι το BIOS στην ιδια/τελευταια εκδοση F7, restart, εστρωσε με την CPU temp. Υπεθεσα οτι εχουν γινει corrupted αρχεια κατα την εγκατάσταση των win7, λογω της ελλατωματικής ram, και γι αυτο και τα ανεξήγητα παγώματα σε win. Παω να κανω format σε ολόκληρο τον SSD καταργώντας τα partitions, για να ξαναπεράσω πάλι Win7 πρώτα και μετά linux, και από τοτε είτε κατα την διαρκεια του φορμαρισματος απο το dvd των win7, είτε κατα το extract των αρχειων κατα την εγκατασταση, μου βγαζει μαυρη οθόνη. Βαζω τον SSD σε εξωτερικο frame, και τον φορμαρω απο το laptop (win7), τρεχω και το CrystalDiskInfo - ολα ok , τον ξαναβαζω στο pc, bootαρω από το dvd των win7 για να κανω install, παλι μαυρη οθόνη. Βαζω live-cd ubuntu να τρεξει χωρις εγκατασταση, φορτώνει λίγο (βγαζει το κυκλικο σηματακι του ubuntu) μετά μενει σε μαυρη οθόνη με τον κερσορα να αναβοσβήνει πανω αριστερα. Δοκιμάζω το ίδιο χωρις κανένα σκληρο συνδεδεμένο στο pc, παλι τα ιδια. Βαζω το ιδιο cd για να κανω εγκατασταση του ubuntu, τα ιδια. Περναω το ubuntu σε bootable φλασακι (λεω μηπως χαζεψε το IDE dvd-rw που δανειστηκα απο το παλιο pc), παλι τα ιδια με παραπάνω. Τρεχω memtest, ολα οκ με τις μνημες. Δοκιμάζω Fail-Safe settings στο BIOS, τα ιδια, δοκιμάζω Optimised Defaults, τα ιδια. Κανω Clear CMOS βραχυκυλώνοντας τα 2 pins στην μοβο, καμια αλλαγή... ΒΟΗΘΕΙΑ γιατι αυτή την στιγμή νιώθω σα να με εχει χέσει ο Μητσοτάκης...
CaptainHog Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 καλησπερα φιλε!!ειμαι οφτοπικ αλλα να σε εχεσε ο μητσοτακης?????αχαχαχαχαχαχαχαχαχ ωραιος ρε! τωρα για το προβλημα σου δεν μπορω να βοηθησω.ελπιζω οι εγκεφαλοι του σαιτ να σου δωσουν γρηγορα μια λυση.καλα ξεμπερδεματα και γρηγορα!!!
Nightstalker Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Update: μόλις δοκίμασα live-cd linux mint 8 64-bit και δουλεψε κανονικα. Τα 7 που προσπαθώ να βάλω ειναι 64bit, και το ubuntu που δοκίμασα 32bit οπότε μήπως δεν είναι hardware το πρόβλημα? ---------- Προσθήκη στις 20:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:49 ---------- τελικα μια φορα ηταν η τυχερη που δουλεψε με το live cd... any ideas??
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Σε linux κανενα προβλημα. Αυτό ισχύει ακόμα; Και αν ναι με ποια διανομή; Rock stable;
Nightstalker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δεν το δοκιμασα πολύ ώρα με Mint, πάντως κανα 10λεπτο που το ειχα ήταν οκ. Μετα όπως έγραψα και στο 1ο ποστ, προσπάθησα να κανω format σε ολοκληρο τον SSD, καταργόντας τα partitions, έτσι ώστε να εγκαταστήσω πρώτα τα Win7 64bit, και έπειτα το Linux Mint 8. Αλλά όπως έγραψα δεν με άφηνε να συνεχίσω, κατέληγε σε μαύρη οθόνη. Χθες βράδυ λειτούργησε για ακόμα μια φορά με live-cd Mint 8 για κανα τέταρτο, και όταν πήγα να κάνω εγκατάσταση, στο 23% της αποσυμπίεσης των αρχείων του λειτουργικού μου πέταξε πάλι μαύρη οθόνη, το cd σταμάτησε να γυρνά στο drive (μπορούσες να το βγάλεις και να το ξαναβάλεις, αν και η μαύρη οθόνη παρέμενε), και το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν shut down ή restart από τα κουμπιά του κουτιού.
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μήπως δεν έχεις κουμπώσει καλά το cpu cooler και όταν είναι @load βαράει shutdowns λόγω temps; Επίσης settarισε τις μνήμες όσο πιο χαλαρά γίνεται και δες αν κάνει την διαφορά :\
Nightstalker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δεν νομιζω για την ψύκτρα, απο bios παντως οι θερμοκρασιες παίζουν 25-29. Το ίδιο και με everest. Επίσης όταν βγάζει μαύρη οθόνη δεν είναι σε load. Οταν το πρωτοεστησα (πριν 1,5 βδομαδα) που λειτουργούσε κανονικά (πριν αρχισουν να χαζεύουν οι μνήμες) ειχα κανει ενα burn test στο everest και max ειδα 51-52. Σχετικα με τις μνημες δεν εχω πειράξει τις δικες τους ρυθμίσεις (δεν γνωρίζω κιόλας τι να κάνω ακριβώς) αλλά δοκίμασα με fail-safe και optimised defaults στις γενικες ρυθμήσεις του BIOS και δεν είδα διαφορά. Εκανα και CLEAR CMOS, και τα ίδια... Επίσης να αναφέρω ότι το backplate της ψύκτρας ακούμπαγε σε ένα σημείο στο κουτί, αλλά η πίσω επιφάνειά του (αυτή που ακούμπαγε στο κουτι στο κατω μέρος της) φαίνεται να είναι περασμένη με κάποιο λούστρο ή κάποιο άλλο μονωτικό υλικό από κάτω ανάμεσα στο λούστρο και το μέταλλο, πάντως δεν είναι μέταλλο 100%. Για να αποκλείσω το παραπάνω ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος το έλυσα και το έστησα στο γραφείο μου (πάνω σε γυαλί), τα ίδια. Παρατήρησα όμως μεσα στο τροφοδοτικό κατι σαν ξεραμένο 'ασπρο-ανοιχτό ρόζ αφρό ανάμεσα σε πυκνωτές και κάτι πηνία σε σχετικά μεγάλη έκταση στην μια πλευρά του psu. Αυτό είναι φυσιολογικό ή έσκασε κανας πυκνωτής???
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Φυσιολογικό είναι αυτό που περιγράφεις για τους πυκνωτές - και το psu σου είναι τέρας... Για δοκίμασε με 1 dimm και μόνο τα βασικά (1 hdd δλδ) και επίσης θα σου φανεί ΤΡΕΛΟ αλλά άλλαξε το sata καλώδιο αν έχεις δεύτερο (έχει συμβεί)... Επίσης λιώσ' το @ Mint για να μπορείς να απαντήσεις τελεσίδικα αν είναι rock stable. Αν το cd των win είναι από τον "θείο" - έχεις τσεκάρει αν έπαιζε καλά πριν;
Nightstalker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Mint παιζει μόνο από live-cd, όταν πάω να κάνω partitioning και εγκατάσταση στον ssd μου βγάζει σφάλμα και δεν προχωράει. Αλλά όσο και να το λιώσω παραμένει λειτουργικό απο live cd, δεν εγκαθίσταται... το δισκακι των win7 είναι από τον "θείο" όπως λές, και το έχω στο laptop από την 1η μέρα που κυκλοφόρησαν τα win7 τον Οκτώβρη και τρέχει χωρις προβλημα, updates, τα πάντα. βασικά το iso είναι ακριβής κλώνος του original. δεν νομίζω να φταίει το καλώδιο γιατι όπως έγραψα και παραπάνω μου έκανε τα ίδια με το live-cd ubuntu, ακομα και όταν δεν είχα κανένα σκληρό συνδεδεμένο, ή όταν είχα μόνο τον samsung F3 συνδεδεμένο (με άλλο καλώδιο).
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 OK - το εντοπίσαμε - σε achi ή σε ide mode τον έχεις τον ssd; Άλλαξε τα και δες αν υπάρχει διαφορά Επίσης εκεί που διαλέγεις partition για εγκατάσταση χρησιμοποίησε την δισκέτα με τους drivers που σου δίνει η μητρική.
Nightstalker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 δοκιμασα και ide και achi, καμια διαφορά. για το 2ο δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς, αλλά δεν έχω floppy έτσι και αλλιως.
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Από το site της gigabyte θα πρέπει να κατεβάσεις τους drivers για τον sata controller σου (I suppose).... Δες και εδώ -> http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3230670#post3230670
linuxovios Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 1) Είναι λίγο χαοτικά τα Post, αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχει αδυναμία boot ακόμα και με live-cd σε όλα τα OS. 2) Άρα υπάρχει ξεκάθαρα hw πρόβλημα και δεν έχει να κάνει με drivers 3) Επειδή κάπου χάθηκα στο thread, έχεις δοκιμάσει να "παίξεις" το σύστημα χωρίς SSD ? (edit : άκυρο, το έχεις κάνει... ) 4) Δυστυχώς στην περίπτωσή σου πρέπει να δοκιμάσεις με trial and error ένα προς ένα να αφαιρείς και να αλλάζεις τα κομμάτια σου (με το σύστημα ΟΛΟ στον αέρα εκτός κουτιού) μέχρι να βρεις τι φταίει 5) Εναλλακτικά, αν δεν την παλεύεις, το πηγαίνεις σε ένα πλαίσιο, δίνεις 10-20€ (δεν ξέρω πόσο πάει) για διάγνωση και άστους να βρουν το ελαττωματικό part. ---------- Προσθήκη στις 19:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:41 ---------- Είσαι 100% σίγουρος ότι οι μνήμες κάθονται στα σωστά slot? δες τι λέει το manual. Επίσης αν οι μνήμες δεν αναγνωρίζονται σωστά από το bios, πρέπει να σετάρεις manual timings, ρεύματα και 2Τ ή 1Τ . Το έχεις κάνει ?
Nightstalker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 @ caution: αφου έχει επιλογή achi στο BIOS, θα πρέπει να κατεβάσω drivers? και αν ναι, πότε? πρίν την εγκατάσταση ή μετά? Πάντως το δοκίμασα και με achi και δεν είδα διαφορά. 1) Είναι λίγο χαοτικά τα Post, αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχει αδυναμία boot ακόμα και με live-cd σε όλα τα OS. 2) Άρα υπάρχει ξεκάθαρα hw πρόβλημα και δεν έχει να κάνει με drivers 3) Επειδή κάπου χάθηκα στο thread, έχεις δοκιμάσει να "παίξεις" το σύστημα χωρίς SSD ? (edit : άκυρο, το έχεις κάνει... ) 4) Δυστυχώς στην περίπτωσή σου πρέπει να δοκιμάσεις με trial and error ένα προς ένα να αφαιρείς και να αλλάζεις τα κομμάτια σου (με το σύστημα ΟΛΟ στον αέρα εκτός κουτιού) μέχρι να βρεις τι φταίει 5) Εναλλακτικά, αν δεν την παλεύεις, το πηγαίνεις σε ένα πλαίσιο, δίνεις 10-20€ (δεν ξέρω πόσο πάει) για διάγνωση και άστους να βρουν το ελαττωματικό part. 1) περίπου. Το mint έχει παίξει 2 φορές από live-cd, τις υπόλοιπες δεν έπαιξε. Το ubuntu δεν έπαιξε καμία φορά 2) κι εγω αυτό φοβάμαι, αλλά δεν μπορώ να βρώ τι φταίει 3)ναι το δοκίμασα χωρίς κανένα σκληρό, με ssd μόνο, και με Samsung F3 μόνο 4) δεν εχω spare parts για να κάνω κάτι τέτοιο 5) εκει με βλέπω να καταλήγω πάλι, αν και έχω γράψει μέχρι στιγμής 600+ km γι'αυτό το pc...
theoritikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Σκέφτηκες μήπως το dvd drive είναι χαλασμένο, ή έχει πρόβλημα η eide υποδοχή της motherboard? Είχε συμβεί σε φίλο μου παρόμοιο πρόβλημα που τον παίδευε καιρό. Αλλάζει drive και δούλεψε κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.