Προς το περιεχόμενο

4-way scrolling

metmat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα αγόρασα αυτό το σετ ασύρματου keyboard και mouse

http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/productdetails.aspx?pid=116

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Η ροδέλα του mouse είναι κάπως άβολη για παιχνίδια. Και για να γίνω πιο σαφής δεν βολεύει για first person shooter. Και αυτό γιατί η κίνησή της είναι πολύ γρήγορη. Δεν έχει αυτά τα "σταματήματα" που έχουν συνήθως οι ροδέλες των ποντικιών. Είναι σαν να γυρίζεις μια ρόδα. Αν πχ θέλω σε ένα παιχνίδι να αλλάξω όπλο, με το που ακουμπάω λίγο την ροδέλα έχει ήδη αλλάξει 3 όπλα!!!

Είδα ότι στα χαρακτηριστικά του mouse λέει ότι έχει 4-way scrolling το οποίο δεν ξέρω τι είναι και δεν βρήκα και κάτι αντίστοιχο στις οδηγίες. Αναρωτιόμουν μήπως είναι κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει για να μην αναγκαστώ να πάω να αγοράσω καινούριο ποντίκι.

Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό το θέμα ας με βοηθήσει λίγο.

Τι είναι αυτό το 4-way scrolling;

Δημοσ.

το 4-way scrolling δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που λες. Δε θα σε βοηθήσει στα παιχνίδια κτλ. Το 4-way scrolling σημαίνει ότι εκτός απο το να γυρίζεις την ροδέλα μπροστά πίσω για να κάνεις scrolling πάνω και κάτω σε μια σελίδα, μπορείς να την "σπρώχνεις" και δεξιά αριστερά για να κάνεις scrolling δεξιά και αριστερά στη σελίδα. Αυτό είναι. Δεν παίζει κάποιο ρόλο με τα "σταματήματα" που θες να έχει το mouse wheel. Ελπίζω να βοηθησα. Αμα δε σε βολεύει στα παιχνίδια καλύτερα να πας για άλλο mouse φίλε μου.

Δημοσ.

Δεν δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση και το cd που είχε μέσα.

Υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να αλλάξω κάτι από εκεί;

Πχ στα παιχνίδια αντί για την ροδέλα να χρησιμοποιώ τα πλαϊνά κουμπιά που είναι για το back και forward στις σελίδες του internet.

Τώρα θα μου πείτε (και δικαιολογημένα) γιατί ρωτάω και δεν δοκιμάζω με τη μία και να δω αν γίνεται.

Απλά είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να το κάνω από εδώ. Και αν είναι ανάγκη να πεταχτώ να πάρω κανένα ποντίκι από το mall!!

Γενικά πάντως το συγκεκριμένο σετ με έχει απογοητεύσει. Δεν έχει ούτε καν led για ένδειξη που να λέει αν έχεις ενεργοποιημένο το caps lock.

Δημοσ.

μπορείς να ρυθμίσεις τα πλαινά κουμπιά να κάνουν αυτό που θες άμα έχεις εγκατεστημένο το intellipoint το οποίο το έχει λογικά το cd σου αλλά και μπορείς να το κατεβάσεις απ το site της microsoft... Δε ξέρω αν θα σε βολέψει όμως. Γενικά το ποντίκι που πήρες δεν είναι πολύ βολικό για παιχνίδια. Άμα θες κάτι ειδικά για παιχνίδια υπάρχουν ποντίκια με πιο γρήγορη απόκριση κτλ κτλ κτλ.... Άμα δεν είσαι όμως τόσο φανατικός gamer και απλώς θες να βολέψεις το scroll forward και scroll backwards με τα πλαινά κουμπιά μπορείς να το κάνεις μέσω του intellipoint που σου είπα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου!

Το πολύ πολύ αν δω ότι δεν με βολεύει έτσι θα πάω να πάρω κάτι τέτοιο

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Mouses/Mouses/Logitech-Mx518-Gamers-Optical-910-000616.htm

που έχει και κουμπιά για να ρυθμίζεις την ευαισθησία του ποντικιού που είναι εξίσου σημαντικό στα παιχνίδια.

Aν έχετε καμιά άλλη πρόταση για gaming mouse που να είναι οικονομική εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Για το συγκεκριμένο ποντίκι που λες πάντως έχω ακούσει αρκετά καλά πράγματα.

Εγώ συγκεκριμένα έχω το Sidewinder x8 http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Mouses/Mouses/Microsoft-Ms-Sidewinder-X8-3HA-00003.htm .

Δοκίμασε και πες μας πως θα πάει... Άμα αποφασίσεις πάντως να πάρεις gaming mouse κάνε μια ερώτηση πάλι εδώ να πάρεις κι άλλες γνώμες.

Δημοσ.

Αυτό που έχεις φαίνεται πολύ καλό αλλά είναι και αρκετά ακριβότερο!

Θα πάω σε μια πιο οικονομική λύση γιατί ήδη έριξα αρκετά χρήματα για νέο pc και δεν θέλω να ανοιχτώ πολύ!

Θα πάω να τσεκάρω πρώτα και σε μαγαζιά για να σιγουρευτώ ότι η ροδέλα είναι όπως την θέλω και όχι σαν αυτή του ποντικιού που έχω!!!

Δημοσ.

Απ το συγκεκριμένο που έχω υπάρχουν αρκετά καλύτερα. Απλά όταν το πήρα, το πήρα γιατί ήθελα ασύρματο gaming mouse... Γι αυτό είπα να ρωτήσεις να σου πουν κι άλλες προτάσεις. Πάντως τα καλύτερα gaming mouse κατά τη γνώμη μου είναι της Razer. Τώρα που τα φέρνει (επιτέλους) το Πλαίσιο μπορείς να κοιτάξεις κι αυτά (αν και δεν είμαι και πολύ ειδικός επί του θέματος).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...