Προς το περιεχόμενο

Νόμιμη η ανταλλαγή αρχείων στην Ισπανία


Nomedor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απο την αλλη ειναι σαν να μιλας στην Ελένη Λουκά για την θεωρία της εξέλιξης και (φυσικά!) να σου απαντάει "Αθεος Αθεος Ντροπή σου Ντροπή σου Ο Θεος ειναι μεγάλος Ντροπή Σου Αθεος Αθεος"! Θα ελεγα και το "Don't shoot the messenger" αλλα με πρόλαβε ο Ουιλιαμ ο Σέξπηρ, θελοντας να τονίσω οτι ποτε δεν φταιει αυτός που φέρνει την κακη είδηση οσο κι αν μας χαλάει το παρτυ.

 

Ολα ειναι καλα καμωμένα, εμεις ειμαστε οι εξυπνοι και οι αλλοι οι χαζοι, τα torrents θα βασιλευουν αιώνια εις τους ουρανούς της πίστης των πιτσιρικάδων της επικράτειας ωσπου φυσικά κλείσουν, οπως εχουν "κλείσει" απειρες πηγές και εχουν ανοιξει άπειρες άλλες στους αιώνες των αιώνων αμην. Τοτε, ειθε η πίστη να μετακυλήσει στα παρακείμενα πορτοφόλια των μπαμπάδων που θα πληρώσουν το επόμενο εισιτήριο στα village και το επόμενο original cdακι, κι αυτο για κανενα 6μηνο, μεχρι να βρεθει η νεα "πηγη" της ευφορίας.

 

Ειμαι troller. (Σας πρόλαβα :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Don't feed me βρε ! :P

 

(Οχι τι απωθημένα, απλως είχα οίστρο με τον πρωινό καφέ, μη δίνεις σημασία :-))

 

Έμπλεξες παπάδες λεφτάδες μπαμπάδες σε θέμα για το file sharing... :whistle:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έμπλεξες παπάδες λεφτάδες μπαμπάδες σε θέμα για το file sharing... :whistle:

 

Υπάρχει βαθύτερο νόημα προφανως αλλα πρεπει να βγάλετε τις παρωπίδες. Ενα tip θα σου δωσω: Πολλή γκρίνια για το τιποτε. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά που αναφέρει στην παρουσίασή του το 2007 τα έγραφαν τα παιδιά του gtvs το 2008 χωρίς να την έχουν δει.

 

Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, δεν απαιτούν ούτε πολύ σκέψη ούτε ιδιαίτερη ανάλυση.

 

Οι περισσότερες σειρές ήταν άγνωστες τότε στην Ελλάδα αφού το επίσημο και νόμιμο σύστημα διανομής αφενός δεν μπορούσε (ή και δεν είχε μάθει να το κάνει) να αφουγκραστεί τις ανάγκες του κόσμου αφετέρου δεν είχε μία μεθοδολογία στην προώθηση τηλεοπτικών "προϊόντων".

 

Ένα fanclub δημιούργησε ένα fansub το οποίο με την σειρά του διεύρυνε το πρώτο και μέσω της διεύρυνσης αυτής μεγάλωνε και το ίδιο αφού όλο και περισσότερα άτομα εκτιμούσαν την αφιλοκερδή προσφορά και ήθελαν να προσφέρουν και αυτά το χρόνο τους για κάτι που αγαπούσαν.

 

Είχαμε λοιπόν μία δυναμική τέτοια που από εκεί που μεταφράζονταν ερασιτεχνικά λίγες κυρίως mainstream σειρές σε δύο χρόνια να μην υπήρχε σειρά που να μην μεταφραζόταν ακόμα και αν αυτοί που ήθελαν αυτούς τους υπότιτλους ήταν 20 ή 30 άτομα.

 

Τότε λοιπόν που φαινόταν ότι η σκηνή για το gtvs είχε πέσει είχα γράψει ότι το εγχείρημα ήταν ένα πείραμα που είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

 

Γιατί είχαμε καταφέρει κάτι που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν οι επίσημες νόμιμες εταιρίες διανομής διότι το δικό τους κίνητρο είναι το άμεσο κέρδος.

 

Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν μία άγνωστη στο ευρύ κοινό σειρά και να μπορέσουν να την προωθήσουν σε σημείο που να είναι κερδοφόρα, κάτι που σε ένα fansub μπορεί να γίνει δωρεάν με πολλούς και διάφορους τρόπους (όχι φυσικά να γίνει κερδοφόρα για το fansub, αλλά να αποκτήσει κοινό).

 

Αυτές λοιπόν οι εταιρίες διανομής με την ανικανότητά τους οδήγησαν τα fanclub να δημιουργήσουν fansub και όταν αντιλήφθηκαν ότι την επιλογή του τι θα δει την είχε ο ίδιος ο κόσμος τότε αντί για να δουν πως μπορούσαν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την όλη λειτουργία αυτών των κοινοτήτων, αποφάσισαν με νομιμοφανή τρόπο να τις τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν την λειτουργία τους.

 

Κάποια fansub δημιούργησαν άλλα site και έδιναν από εκεί τους υπότιτλούς τους, αλλά όποιος δει τα στατιστικά τους ο κόσμος που έβλεπε σειρές με υπότιτλους από το gtvs, αλλά και από τα υπόλοιπα site που σταμάτησαν τότε, ποτέ δεν επέστρεψε σε αυτό το "προϊόν". Ούτε μέσω δικτύου αλλά ούτε και φυσικά μέσω των επίσημων και "νόμιμων" μεθόδων.

 

Νόμιζαν ότι σταματώντας αυτές τις κοινότητες που είχαν κάνει γνωστές πολλές σειρές, ο κόσμος θα στρεφόταν σε εκείνους και θα συνέχιζαν να τις παρακολουθούν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Εμ κούνια που τους κούναγε.

 

Δεν ήταν και εξακολουθούν να μην είναι άξιοι να αντιληφθούν τί θέλει ο κόσμος και πως μπορούν εκείνοι να του το προσφέρουν (ως μεσάζοντες) και να βγουν κερδισμένοι.

 

Το μέλλον είναι οι software/hardware player τύπου tvuplayer. Μπορούν σήμερα να εκμεταλλευτούν τις ταχύτητες του δικτύου για να μεταφέρουν hd streams όταν σήμερα τα κανάλια μιλάνε για αποστολή sd σήματος με επίγεια ψηφιακή εκπομπή. Μπορούν σήμερα να προσφέρουν vod με ελάχιστο κόστος όταν τα videoclub με την συμβατική τους μορφή κλείνουν. Μπορούν να απευθυνθούν σε πολύ περισσότερο κόσμο σε ένα χώρο όπου αυτή την στιγμή ο ανταγωνισμός είναι μηδενικός και ο κόσμος που το χρησιμοποιεί είναι οι ηλικίες που ενδιαφέρουν τους διαφημιστές και αντί αυτών των λογικών κινήσεων τί κάνουν;

 

Σταυροφορίες. Πολεμάνε την "πειρατεία" όταν οι ίδιοι οι "πειρατές" που πολεμάνε είναι ο ίδιος ο κόσμος στον οποίο θα θελήσουν να πουλήσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο το προϊόν τους. Με την δύναμή του χρήματος που έχουν απευθύνονται στους πολιτικούς που φυσικά αναγνωρίζουν το δίκαιο με το μέρος τους και που περνάνε νομοθεσ9ίες τύπου "τριών κτυπημάτων" για να δεχτούν οι ίδιοι το τέταρτο κτύπημα στις επόμενες εκλογές, πχ καλή ώρα ο Νικολάκης, που πέρα από το στραπάτσο των εκλογών, η "πειρατεία" στην Γαλλία εξαπλώθηκε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αφού όσοι δεν γνώριζαν το άθλημα, μετά από τόσο ντόρο, τελικά ενημερώθηκαν... :lol:

 

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, έτσι είναι η ολιγαρχία και η πλουτοκρατία του καπιταλισμού. Το να έχουν όλα τα καλά του θεού δεν τους ευχαριστεί σε όποιο βαθμό και αν τα έχουν παραπάνω από τους άλλους, αν οι άλλοι έχουν και αυτοί τα ίδια αγαθά αλλά σε μικρότερο βαθμό. Πρέπει να έχουν στην κατοχή τους κάτι που δεν έχουν οι άλλοι, είτε πνευματικά αγαθά είναι αυτά, είτε υλικά, είτε αρχές, αξίες και εξουσίες. Πραγματικά τους συμπονώ και τους συλλυπούμαι αλλά τί να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Ζωή σε λόγου μας, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε...

 

νομιζω οτι τα εθεσες παρα μα παρα πολυ σωστα

παλιοτερα ημασταν ερμαιο των καναλιων για να δουμε οτιδηποτε

αν το βλεπαμε ποτε θα το βλεπαμε,αν τελειωσε αφου αυθαιρετα πολλες φορες την κοβανε

χαρακτηριστικο παραδειγμα το star και τα "φιλαρακια" που καθε σκ βλεπουμε (ευχαριστα) τα ιδια επεισοδια αλλα χωρις το ιντερνετ δεν θα ειχαμε παρει χαμπαρι οτι τελειωσε

η το 24 που μεχρι να βγει στα βιντεο κλαμπ για να τα δουμε περιμεναμε και περιμεναμε

απλα τωρα βλεπουν οτι θα μπορουσαν να εχουν κερδος και απο κατι που παλιοτερα δεν ειχαν προβλεψει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...