Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη κουτιου - Υψηλες θερμοκρασιες

ikskarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια . Εχω εναν παλιο υπολογιστη με AMD X2 4400+ , 2gb Ram , Ati HD3870 , 250gb+320gb Seagate . Την υπολογιστη αυτον θελησα να τον κανω HTPC αγοραζοντας αυτο το κουτι

Το θεμα ειναι οτι αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τις θερμοκρασιες κατα την γνωμη μου καθως τις θεωρω υψηλες .Πανω κατω οι θερμοκρασιες σε idle κατασταση ειναι αυτες (ειναι λιγο ανεβασμενες γιατι πεφτει ο ηλιος τωρα πανω στον υπολογιστη απο το τζαμι)

15ppkp4.jpg

Οταν ομως απο περιεργεια εβαλα να παιξω κανενα δυο games (Red Alert 3 πχ ) ειδα οτι η θερμοκρασια στον cpu ηταν 55 , στην gpu στους 75 και στους σκληρους 55:shock: . Πιστευετε οτι μπορω να παιξω παιχνιδια με τετοιες θερμοκρασιες ? ο φοβος μου ολος νομιζω οτι ειναι οι υψηλες θερμοκρασιες στους σκληρους .

Εχω βαλει Drive 3.5" Adaptor Bracket στον 250gb σκληρο οπου εχω αρχεια μεσα και τον τοποθετησα σε μια απο τις 3 θεσεις των dvdrom . Ετσι ο 320gb ο κυριος σκληρος (με partition) των windows ειναι ακριβως στην μεση του κουτιου στο κλουβακι που βλεπετε

pic4.jpg

Δημοσ.

Δεν είναι άσχημες οι θερμοκρασίες σου.... δεν νομιζω οτι υπάρχει φόβος για κάτι.. μην ξεχνάς ότι τα htpc κουτια είναι σχεδόν πάντα αρκετά πιο στριμόκολα οπότε λογικό να έχεις ελαφρώς ανεβασμένες θερμοκρασίες σε σχέση με ένα κανονικό κουτί!!

Δημοσ.

Δηλαδη λες οτι οι σκληροι δεν θα επηρεαστουν και δε θα παθουν τιποτα ?

απλα σε ενα παλιο case aerocool που ειχα το ιδιο συστημα οι σκληροι ηταν idle 30 βαθμους και σε τρελο gaming πηγαιναν στους 40 .

ασε το κουτι αυτο τελικα ειναι πονεμενοι ιστορια. μαρεσει που λεει οτι δεχεται 5 σκληρους , οι οποιοι 1 ειναι πανω απο την gpu (εχει θεση υποδοχης) και ο αλλος πανω απο τον cpu (εκει που φαινεται η στρογγυλη τρυπα)

εδω με το ζορι χωραει η 3870 (αναγκαστηκα να ανοιξω την μπαρα που ενωνει απο την μια ακρη στην αλλη γιατι βρισκει το καλωδιο τροφοδοσιας).

---------- Προσθήκη στις 12:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:26 ----------

αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να βγαλω το μεσαιο κλουβακι τελειως να εχει περισσοτερο χωρο να κινηθει ο αερας και να βαλω τον σκληρο με τα Bracket στην θεση του dvdrom οπως εχω και τωρα τον 250gb με τα αρχεια μου . πιστευω ετσι θα αεριζεται πιο καλα

Δημοσ.

είναι δύσκολο να πεις για τους σκληρούς

κι εμένα σε ένα μηχάνημα εκεί γύρω παίζουν αλλά αν θυμάμαι καλά οι θερμοκρασίες ανοχής που δίνουν οι εταιρείες συγκεκριμένα για πάνω από μία ώρα λειτουργίας είναι χαμηλές και δεν ξέρω πως υποτίθεται να μην τις φτάσεις ειδικά τις θερμές μέρες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...