nikolakisgk Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Γεια σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο χτίσιμο ενός web server. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά όταν έβαζα το joomla σε ένα πρόγραμμα (xamp) δεν έμπαινε από τους άλλους υπολογιστές. Έχω ένα διαθέσιμο pc που μπορώ να του κάνω ότι χρειαστεί για να δουλεύψει σαν web server. To router που έχω είναι το thomson TG-585 V7 και έχω upload στα 1mb. Δεν θα ήθελα κάτι σαν την freehostia ή την weebly.Για να ανέβει η ιστοσελίδα στο server θα χρησιμοποιήσω joomla. Ευχαριστώ προκαταβολικά αυτούς που θα απαντήσουν.
_alx_ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Κάνε μια εγκατάσταση linux με Apache και MySQL, "ρίξε" το site στο /var/www/html/mysite/ και λογικά είσαι έτοιμος. Αν ακολουθήσεις σωστά τον όποιο οδηγό έχεις για joomla σε πέντε λεπτά θα το έχεις στήσει. Τώρα για να το "σερβίρεις" σε διαδυκτιακούς επισκέπτες θέλει διάβασμα, ξεκίνα πρώτα με το να το βλέπεις τοπικά και μετά πας και στο προς τα έξω. Αυτά.
bobosss Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Για να βλέπουν τη σελίδα σου και άλλοι υπολογιστές εκτός του τοπικού σου δικτύου θα πρέπει πρώτον να έχεις στατική ip.Φαντάζομαι δεν έχεις διάθεσει να πληρώσεις στον ISP σου για στατική ip οπότε πάμε στην εναλακτική λύση που λέγεται dyndns http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/ εδώ είναι το free πακέτο τους που σε καλύπτει πλήρως. Ύστερα απο αυτό θα πρέπει να "ανοιξεις" την πόρτα που χρησημοποιεί ο apache στο κοινο.Δηλαδή να πείς στο router σου οι κλίσεις που γίνονται απο τον έξω κόσμο προς την πόρτα 80 που βρήσκεται ο apache να μεταφέρονται στον υπολογιστή που τρέχει ο apache http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TG585v7/Apache.htm Αναλυτικές οδηγίες για το πώς να το κάνεις με το router που είπες παραπάνω
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Έχω προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά όταν έβαζα το joomla σε ένα πρόγραμμα (xamp) δεν έμπαινε από τους άλλους υπολογιστές. Πέραν των σωστών για port forwarding που γράφει ο boboss (και να προσθέσω ότι πρέπει να ρυθμίσεις κατάλληλα και τυχόν software firewall που υπάρχει εγκατεστημένο στο σύστημα): Μήπως έχεις πέσει σε περίπτωση που σου μπλοκάρει τη θύρα 80 ο ISP; Για δες αυτό: http://www.otenet.gr/hd/HTML/abuse_ports.htm
nikolakisgk Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας . Δεν έχω static ip αλλά έχω ένα acount στην no-ip. Nα ξέρετε πως δεν ξέρω τίποτα από αυτά. Προσπαθώ να φτείαξω το πρώτο μου website. Τα υπόλοιπα ήταν ή blogs ή μέσω της weebly. edit: A και δεν ξέρω καθόλου από linux. ---------- Προσθήκη στις 22:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:50 ---------- Έχω ένα website που είναι βασισμένο σε ένα πρόγραμμα (wamp) με JOOMLA. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς να το ανεβάσω στο internet με την συγκεκριμένη σύνδεση που έχω. Up 1mbit Πιστεύω ότι είναι αρκετό γιατί το στο site θα μπαίνουν πολύ λίγα άτομα. Δεν θέλω να πληρώσω κάτι.Γίνεται???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.