SlimData Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα... Καθώς δούλευε η αδερφή μου το vaio στο σπίτι πήγε να περάσει κάποιος και παρέσυρε με το πόδι του το καλώδιο. Όσο κι αν σας φανεί περίεργο με το τράβηγμα έσπασε η υποδοχή για τον φορτιστή πάνω στο notebook.... η εικόνα της υποδοχής αυτή τη στιγμή είναι αυτή... ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι... με αποτέλεσμα το όχι μόνο να μη κουμπώνει το βύσμα αλλά και για να μην κάνει καν επαφή αν δεν το κρατάς με το χέρι... το θέμα τώρα είναι, αν το πάω στη sony μπορούν να μου αλλάξουν μόνο το βύσμα αυτό ή θα μου πούνε υποχρεωτικά αλλαγή όλου του mobo και θα με στείλουν αδιάβαστο???
iceman79 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Οπτικά φαίνεται οτι απλά θα χρειαστεί μόνο το βύσμα αλλαγή
earthworm Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Λογικά μόνο την υποδοχή θα σου αλλάξουν μιας και δεν πρέπει να θεωρείτε και το σπανιότερο πρόβλημα... (αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα σε ένα ACER και τελικά διόρθωσα την υποδοχή μόνος μου) Στην αντιπροσωπεία που είχα ρωτήσει πριν κάνω το "χειρουργείο", μου είχαν πει 100 γιούρα τα οποία θεώρησα ελλεινό κλέψιμο.. και έτσι μιας και το λαπτοπ ήταν ήδη κάπως παλιό αποφάσισα να το "ξεκοιλιάσω" μόνος μου ευτυχώς επιτυχημένα !
SlimData Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 έτσι φαντάζομαι κι εγώ.. είναι εδώ στο μαρούσι η mega-service, αυτοί έχουν εξουσιοδοτημένο service για τα εκτός εγγύησης vaio.. πηγαίνοντας το εκεί δίνεις 40€ είτε φτιαχτεί είτε όχι. αν το φτιάξεις και το κόστος είναι μεγαλύτερο αφαιρούνται τα 40.. το θέμα είναι να ξέρω προτού δώσω αυτά τα χρήματα αν γίνεται αλλαγή βύσματος. μην τα δώσω και μου πούνε μετά από 3-4 μέρες αλλαγή mobo... ---------- Προσθήκη στις 23:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:24 ---------- Λογικά μόνο την υποδοχή θα σου αλλάξουν μιας και δεν πρέπει να θεωρείτε και το σπανιότερο πρόβλημα... (αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα σε ένα ACER και τελικά διόρθωσα την υποδοχή μόνος μου) Στην αντιπροσωπεία που είχα ρωτήσει πριν κάνω το "χειρουργείο", μου είχαν πει 100 γιούρα τα οποία θεώρησα ελλεινό κλέψιμο.. και έτσι μιας και το λαπτοπ ήταν ήδη κάπως παλιό αποφάσισα να το "ξεκοιλιάσω" μόνος μου ευτυχώς επιτυχημένα ! δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, το ανοίγω και το κάνω βίδες.. που θα βρω βύσμα αντίστοιχο όμως??
earthworm Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, το ανοίγω και το κάνω βίδες.. που θα βρω βύσμα αντίστοιχο όμως?? έχεις δίκιο σε αυτό !... από τότε που είχα ψαχτεί λίγο με το θέμα.. μάλλον δεν είναι εύκολο να βρεις power jack για laptop... είχα ρωτήσει σε όλα τα μαγαζιά (της πάτρας) με ηλεκτρονικά ανταλακτικά αλλά τζίφος... τελικώς είχα βρει την υποδοχή του ACER σε κάποια site του εξωτερικού με parts αλλά σε μεμονομένα κομμάτια οι τιμές ήταν κάπως τσιμπιμένες (10€ το κομμάτι κτλ) Ψάξε site σε αυτό το στιλ ... http://laptopjacks.com/ Έτσι και αλλιώς στην δική μου περίπτωση το πρόβλημα ήταν ότι η υποδοχή είχε ξεκολλήσει από την πλακέτα.. οπότε απλά ξανακόλλησα το ίδιο κομμάτι..
nick#18 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, το ανοίγω και το κάνω βίδες.. που θα βρω βύσμα αντίστοιχο όμως?? Περνεις το laptop μαζι με το κομαμτακι που εσπασε και επισκεπτεσε ενα καταστημα ηλεκτρονικων εξαρτηματων και παιρνεις ενα ιδιο
SlimData Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Περνεις το laptop μαζι με το κομαμτακι που εσπασε και επισκεπτεσε ενα καταστημα ηλεκτρονικων εξαρτηματων και παιρνεις ενα ιδιο ναι αλλά από το βύσμα φεύγουν τα καλώδια για την τροφοδοσία.. να τα αποκολλήσω από το σπασμένο και να τα ξανακολλήσω στο νέο??
nick#18 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 το βυσμα ειναι πανω στην πλακετα κολημενο δεν εχει καλωδια...
SlimData Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 το βυσμα ειναι πανω στην πλακετα κολημενο δεν εχει καλωδια... μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι... στο συγκεκριμένο vaio από το βύσμα φεύγουν καλώδια που πάνε μέσα στη μητρική... θα κοιτάξω να ανεβάσω φωτογραφία...
earthworm Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 αν έχει καλώδια τότε η άλλαγη της υποδοχής μου φαίνεται ακόμα πιο εύκολη υπόθεση... ίσως έτσι έχεις το περιθώριο να αντικαταστήσεις την υποδοχή με κάποια που να "μοιάζει" σε περίπτωση που δεν βρείς ακριβώς την ίδια του Vaio.. (αν το power jack ήταν στην πλακέτα θα έπρεπε να είναι ακριβώς το ίδιο για να ταιριάζουν τα PINS)
SlimData Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι... στο συγκεκριμένο vaio από το βύσμα φεύγουν καλώδια που πάνε μέσα στη μητρική... θα κοιτάξω να ανεβάσω φωτογραφία... για του λόγου του αληθές... τα καλώδια μπαίνουν μέσα στο βύσμα που βρίσκεται κάτω από το γκρι πλαστικό.. και το ερώτημα είναι, οκ, βρίσκω βύσμα.. θα είναι ασφαλές να βγάλω και να βάλω τα καλώδια???
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 ναι, γιατί να μην είναι ασφαλές; αρκεί να το έχεις βγάλει από το ρεύμα (προφανώς!) και ίσως και την μπαταρία...
SlimData Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 καλά το ρεύμα και η μπαταρία θα είναι εκ των πραγμάτων εκτός, μιλάμε για γδύσιμο του laptop για να γίνει αυτή η διαδικασία. απλά φαντάζομαι ότι θα πρόκειται για πολύ ψιλοδουλειά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.