Προς το περιεχόμενο

Επισκευές Υπολογιστών (On Site)

xjps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν κατάλαβες τι θέλω να πω. Δεν μίλησα για την περίπτωση σου. Σε σένα έχω πει τι πρέπει να κάνεις από το #2.

To κατάλαβα, που να το πάω για γρήγορη επισκευή, δεν μου είπες. Εχεις κάποια ιδέα..??

Αυτό είναι το πολύ σοβαρό τώρα..

---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:21 ----------

Τώρα δεν έχει νόημα να το πας αλλού. Αυτή η εταιρία χρεώνει 30 ευρώ μόνο για τον έλεγχο. Γενικά να ξέρεις ότι το σερβις on-site είναι πολύ πιο ακριβό.

Η μητρική δεν είχε εγγύηση; Πότε την αγόρασες;

Εάν δεν κάνω λάθος, το έχω περί τα 2-2,5 χρόνια. Υπάρχει πιθανότητα να είναι σε εγγύηση..?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εάν δεν κάνω λάθος, το έχω περί τα 2-2,5 χρόνια. Υπάρχει πιθανότητα να είναι σε εγγύηση..?

Η Gigabyte στις μητρικές δίνει 3 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.

Θα ψάξω για το τιμολόγιο Δευτέρα πρωϊ και θα σε ενημερώσω, για το αποτέλεσμα..

---------- Προσθήκη στις 12:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:28 ----------

Παρέλειψα να σας ενημερωσω για το κόστος.

Μotherboard=150 περίπου,

επισκευή=40,

αν γίνει φορματ ο δίσκος + 90

... και μάλλον όλα + ΦΠΑ..

Δημοσ.

Παρέλειψα να σας ενημερωσω για το κόστος.

Μotherboard=150 περίπου,

επισκευή=40,

αν γίνει φορματ ο δίσκος + 90

... και μάλλον όλα + ΦΠΑ..

:shock::shock: .... σόρι αλλά μόλις είδα τις χρεώσεις λίγο έλειψε να λιποθυμίσω...

Τουλάχιστον αν αποφύγεις το 150άρι θα είσαι καλά... αλλά και το 90άρι για φορμάτ είναι εξωφρενικό.

Καλύτερα τους πεις να παραλείψουν το φορμάτ-πέρασμα windows και να το κάνεις μόνος σου ή να το πας σε κάνα συνοικιακό μαγαζάκι αν δεν ξέρεις.

Δημοσ.
To κατάλαβα, που να το πάω για γρήγορη επισκευή, δεν μου είπες. Εχεις κάποια ιδέα..??

Αυτό είναι το πολύ σοβαρό τώρα..

Συγνώμη αλλά ούτε έρευνα αγοράς μπορώ να κάνω για την περιοχή σου, ούτε έχω να σου προτείνω κάποιον.

Δημοσ.
Εάν εννοείς το motherboard, το κάνω (όπως μου είπαν) για να αποφύγω, το εκ νέου, format του δίσκου και επεγκατάσταση όλων των προγραμμάτων.. :cry: :cry: :cry:

Ελλιπής τεχνική υποστήριξη, στην χώρα μας είναι στο 95% των επαγγελμάτων, με πόσα πράγματα, λοιπόν, πρέπει να καταπιαστούμε..?

Οχι δεν χρειαζεται,εχω βαλει σκληρο που ειχε φορμαριστει με s775 motherboard και ολα τα συναφη και τον εβαλα σε s478 p4 agp,ddr1...δλδ εντελως διαφορετικα και δουλευε,βεβαια καποιες φορες δεν θα δουλεψει αυτο,αλλα αμα ειναι να αλλαξεις απλα motherboard του ιδιου στυλ δεν θα εχεις προβλημα,προλογο σε πουλανε

Ναι οσα παραπανω τοσα καλυτερα για σενα :-) Οπως ειπαν τα παιδια καλυτερα να μαθεις μονος σου,βεβαια επειδη δεν μπορεις να μαθεις σε δυο μερες και να το φτιαξεις,πηγαινε σε κανα μαγαζακι της γειτονιας σου,εχει αυτο και αυτο,ποσα θες συνολικα καθαρα και τιμια :-)

Δημοσ.

έχουμε ακριβώς δίπλα μας ενα τέτοιο ¨κατάστημα"... είχα την περιέργεια να δω.. ( κάνω service και γενικά σε υπολογιστές για studio μουσικής απο το 2003 ) πόσο θα με χρεώσουν και πόσο καιρό θα τους πάρει να μου βρουν τι έχει το πιτσι ( είχα κάρτα ήχου rme fireface ff400 )

είχα κάνει disable την onboard κάρτα ήχου απο το βιος είχα μόνο τι firewire.

μια παρένθεση.. στα win 7 και ειδικά στης πρώτες έκδοσής ( beta )

o firewire driver δεν έτρεχε σε legacy mode αλλα στο σκέτο.

ναι μεν η rme ff400 εκανε κανονικά εγκατάσταση, στα προγράμματα μουσικής ναι μεν φενοταν o driver ( fireface asio )

αλλά μόλις πάταγες play απλά δεν έκανε τίποτα.

συμβαίνει και με texas instruments και με via και γενικα..

με αυτή τη δικαιολογία πήγα σαν noob να μου σασουν το πιτσι. ( είχα ενα ρημάδι core2duo 4500 pc σε μια γωνία για το πείραμα asus maximus formula, 6600le silent )

3 μέρες μετά με παίρνει ο τεχνικός τους και μου λέει τα εξής..

το πιτσι εχει πρόβλημα με τη μητρική και κάνει conflict με τη firewire

και θέλει άλλαγμα γιατί έχει λέει καεί και η onboard κάρτα ήχου.... μαιστα...

του λέω οκ και οτι πάω να το πάρω.

σε 1.5 λεπτό ήμουνα εκεί ( είναι ακριβός δίπλα λέμε.. )

πάω στο πιτσι και αρχίζει και μου λέει τα ίδια ακριβός που μου έλεγε στο τηλε μόνο πιο δραματικά λίγο... ( ήθελε να πουλήσει του το παραδέχομαι αν ήμουνα κανας κοινός θνητός θα τη πλήρωνα τη Mobo )

να μην πολύλογο μου ζήτησε 50ε για ενα οτι νάνε τελιος λανθασμένο ελενγχο.. και άλλα 100 για mobo άμα θέλω +80ε δουλειά και setup win κλπ

230ε σύνολο

του λέω να πάω μια να δω κάτι?

και λέει ναι..

τον ανοίγω και μπαίνω βιος ανοίγω την onboard και μπαίνω win αλλάζω το driver και ως διαμαγιας όλα δούλευαν ρολόι.. και με κοιτάει... και τον κοιτάω...

του λέω φίλτατε δεν αξίζεις τα λεφτά σου καθόλου.. άμα δεν μπορείς να βρεις το πρόβλημα μην χάσεις τον πελάτη σου επειδή είσαι άπληστος..

μου άρχισε κατι ελληνικές μαϊμουδίσιες λακιες και δικαιολογίες μέχρι που κατέληξε ότι να τον πάρω και να φύγω πριν έρθει ο boss..

το ενοχλητικό είναι οτι προτιμάνε να σε γδύσουν απο το να είναι ειλικρινής.. με στοιχειώδης γνώσις.

με μια έρευνα στο νετ θε έβρισκε το πρόβλημα με την κάρτα ήχου.. και με μια ψαχτικη στο βιος την κλειστή onboard.

δεν ξέρω ο boss τη του έχει πει να κάνει ( ξέρω ) αλλά είναι απλά σάπιο αν θες απλά να τα κονομισεις όταν οι υπηρεσίες σου είναι ότι νάνε.

και το προσωπικό σου ανεκπαίδευτο.

εμένα το χειρότερο που μου έχει τύχει σε pc.. μου έχει πάρει 5 ώρες ( το πηγεναι έλα στο πλαίσιο για ανταλακτικα μεσα )

οποτε 230ε για το τπτ.

στενάχωρο...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρακαλώ πολύ, μην μου πείτε το.... προφανές.!

Το PC δεν το έχω πάρει ακόμα, και δυστυχώς, μέχρι σήμερα, καμμία ενημέρωση. Πάντως, εγώ έστειλα e-mail, προς ενημέρωση.

Δημοσ.
Συγνωμη γιατι εγω τωρα ειδα το κοστος! Η μητρικη 150 γιουρια??? Γιατι? Τι μητρικη θα βαλει πανω?? :shock:

Tον ίδιο τύπο

Δημοσ.

Και καλα γιατι? Για να γλιτωσεις το φορματ?

Καπου διαβαζα εδω μεσα, αλλα δεν θυμαμαι ακριβως πως πηγαινε η ολη δουλεια οποτε ας πει καποιος που ξερει, οτι στην αλλαγη μητρικης οτι και να βαλεις απλα κανεις μια επιδιορθωση στα windows.

Κρατω ομως τις επιφυλαξεις μου γιατι, οπως ειπα και παραπανω, δεν θυμαμαι ακριβως τι ειπαν τα παιδια σ'αυτο πανω.

Δημοσ.

Αξίζει νομίζω να δοκιμάσεις και αλλαγή με άλλη μητρική, αν δε θες όλα τα extra που είχε η αρχική. Ειδικά για sockets 775 και AM2 βρίσκεις από 12 ευρώ σε γνωστό stock house με εγγύηση, δεν αξίζει να δώσεις 150 μόνο και μόνο επειδή ΜΠΟΡΕΙ να μην δουλέψουν τα windows.

Συμφωνώ επίσης ότι στα XP τουλάχιστον ένα repair install λογικά θα είναι αρκετό. Εδώ από athlon xp είχα πάει σε core 2 duo χωρίς reinstall, τι λέμε τώρα (βέβαια έβλεπε μόνο το 1 core, αλλά κι αυτό διορθώθηκε χωρίς format :) )

Δημοσ.

Ε, ναι! Γιατι απο κοστος μονο μητρικης και format (240 €) ουσιαστικα πας και παιρνεις νεο pc και κρατας τους παλιους σου δισκους για εξτρα αποθηκευτικο χωρο!! Με λιγα λογια θα ειχες νεο υπολογιστη πανω στις 5 μερες κι οχι 20 που στο κρατανε τωρα!

Δημοσ.

Θα δεις την εγγύηση τελικά? Είναι σίγουρα στην εγγύηση, είναι κρίμανα την χάσεις.

Από εκεί και πέρα θα σας πω την πολύ μικρή εμπειρία μου από California. Είχε πάει φίλος λαπτοπ γιατί δεν άνοιγε σε μαγαζάκι για επισκευή ή τουλάχιστον να σώσει τα αρχεία του. Λένε $120 για να το κάνουν+όποια βλάβη. Πάει άλλη μέρα να το πάρει και του λένε ότι δεν γίνεται τίποτα είναι καμμένος ο δίσκος. Τον είχα δασκαλέψει να μην πληρώσει άμα δεν κάνουν τίποτα και πλήρωσε μόνο $80! Το πέρνω μετά από μια βδομάδα και βάζω το cd αρχικής εγκατάστασης, και μαντέψτε: όλα δούλεψαν τέλεια! Μετά λέμε για Ελλάδα.

Δημοσ.
Θα δεις την εγγύηση τελικά? Είναι σίγουρα στην εγγύηση, είναι κρίμανα την χάσεις.

Από εκεί και πέρα θα σας πω την πολύ μικρή εμπειρία μου από California. Είχε πάει φίλος λαπτοπ γιατί δεν άνοιγε σε μαγαζάκι για επισκευή ή τουλάχιστον να σώσει τα αρχεία του. Λένε $120 για να το κάνουν+όποια βλάβη. Πάει άλλη μέρα να το πάρει και του λένε ότι δεν γίνεται τίποτα είναι καμμένος ο δίσκος. Τον είχα δασκαλέψει να μην πληρώσει άμα δεν κάνουν τίποτα και πλήρωσε μόνο $80! Το πέρνω μετά από μια βδομάδα και βάζω το cd αρχικής εγκατάστασης, και μαντέψτε: όλα δούλεψαν τέλεια! Μετά λέμε για Ελλάδα.

Καλα εκει απ'οτι μαθαινω κι εγω εχουν τρελες χρεωσεις, σε σημειο που να συμφερει καλυτερα να αγορασεις νεο pc παρα να φτιαξεις το παλιο!

Edit:

Στο you tube μαλιστα ειχα πετυχει και κατι βιντεακια για το χαλια service και τα αστρονομικα ποσα που ζητουσαν!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...