mythodea Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Παιδιά, ξέρει κανείς πώς φτιάχνουμε μια φόρμα σε html η οποία να έχει διπλό action και από κάτω 2 κουμπιά όπου ανάλογα με το ποιο κουμπί θα πατώ θα ενεργοποιείται και το κατάλληλο action? Όσο και να έψαξα στο web δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο.... Ευχαριστώ
isay Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Γίνεται μόνο με τη βοήθεια της javascript. Πατώντας το Α κουμπί, καλέις μια function, ενώ πατώντας το Β, καλείς μια άλλη function
zinas Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μπορείς να έχεις το ίδιο action και ανάλογα με το κουμπί που πατήθηκε, να κάνεις άλλα server side
mythodea Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Βασικά, η φόρμα μου περιέχει κάποια δεδομένα τα οποία θέλω να υποβάλλονται προς επεξεργασία σε ένα php αρχείο. Συγκεκριμένα, η φόρμα αυτή εμφανίζει τις εγγραφές ενός πίνακα από τη βάση μου και από κάτω υπάρχουν 2 κουμπιά, ένα με όνομα 'διαγραφή επιλεγμένων' και άλλο ένα με όνομα 'ενημέρωση επιλεγμένων'. Και ανάλογα με το ποιο κουμπί θα πατήσω θέλω να κάνει redirect στην κατάλληλη σελίδα. Νομίζω δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη φόρμα μιας και τα δεδομένα θα υποβάλλονται με POST method....
Uberalles_gr Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Γίνεται μόνο με τη βοήθεια της javascript. Πατώντας το Α κουμπί, καλέις μια function, ενώ πατώντας το Β, καλείς μια άλλη function Ακριβώς, με την ιδιότητα onclick Το μήνυμα που έχετε εισάγει είναι μικρό. Παρακαλούμε μεγαλώστε το μήνυμα σας ώστε να περιέχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες.
zinas Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Βασικά, η φόρμα μου περιέχει κάποια δεδομένα τα οποία θέλω να υποβάλλονται προς επεξεργασία σε ένα php αρχείο. Συγκεκριμένα, η φόρμα αυτή εμφανίζει τις εγγραφές ενός πίνακα από τη βάση μου και από κάτω υπάρχουν 2 κουμπιά, ένα με όνομα 'διαγραφή επιλεγμένων' και άλλο ένα με όνομα 'ενημέρωση επιλεγμένων'. Και ανάλογα με το ποιο κουμπί θα πατήσω θέλω να κάνει redirect στην κατάλληλη σελίδα. Νομίζω δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη φόρμα μιας και τα δεδομένα θα υποβάλλονται με POST method.... Σωστά, με POST Βάλε τα πάντα στην ίδια φόρμα και δώσε στα κουμπιά διαφορετικό name (πχ button_update και button_delete) Στο php αρχείο που αναφέρεις θα έχεις κάτι τέτοιο: > if ( $_POST['button_update'] ) { // edo o kodikas pou kanei enimerosi oti sou esteile i forma } if ( $_POST['button_delete'] ) { // edo o kodikas pou kanei delete oti sou esteile i forma }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.