marg22 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους!Παιδιά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας... Πριν από κάποιους μήνες κατέθεσα τα χαρτιά μου για μια προκύριξη του υπουργείου πολιτισμού η οποία ανέφερε κατα γράμμα: ανακοινώνουμε την πρόσληψη έκτατου ωρομίσθιου προσωπικού για χρονικό διάστημα 495 ωρών και όχι μετά την 30 Απριλίου του 2010.- Επειδή όμως κατα τη διαδικασία πρόσληψης διαπιστώθηκαν παρατυπίες η συγκεκριμένη προκύριξη ανακλήθηκε και βγήκε εκ νεου 2 περίπου μήνες μετά.Ξανακάνω λοιπόν τα χαρτιά μου και με προσλαμβάνουν αξιοκρατικά μέσω Α.Σ.Ε.Π. . Σήμερα λοιπόν διέρευσε στη δουλειά οτι θα βγει νέα προκύριξη με την οποιά θα προσληφθεί προσωπικό για διάστημα 1400 ωρών-πανω κάτω για 8 μήνες δλδ-! Τι σημαίνει αυτο πρακτικά; Οτι οι συναδελφοί μου κι εγώ θα φύγουμε απ τη δουλειά έχοντας δουλέψει τις μισες απ τις ώρες που αναφέρονται στη σύμβαση δλδ περίπου 1,5 μήνα και μάλιστα διακόπτοντας την καρτα ανεργείας μας πράμμα που συνεπάγεται οτι δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα πρόσληψης για ένα τουλάχιστο χρονό! Και ερωτώ. 1. Με ποιά λογική παίρνουν άτομα για 1,5 μήνα και γιατί δεν ανανεώνουν τη συμβάση τουλάχιστον μέχρι το πέρας των συμφωνηθέντων ωρών; 2. Είναι δυνατόν να πάρουν στη θέση μας άτομα από τη στιγμή που μας έχουν απλήρωτους; 3. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας; 4. Θα πήγαινε κανένας από σας να εργαστεί για 1,5 μήνα αν το ήξερε και να χάσει έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στην 8μηνη σύμβαση; Ευχαριστώ και συγνώμη για όποια ορθογραφικά λάθη Για όποιες απορίες στη διάθεσή σας
jpaokx Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Βασικα, το γεγονως οτι βγαινει νεα προκυρηξη, πως συμπεραινεις οτι θα ειναι για αντικαταστασης σας και οχι για αναπληρωση νεων θεσεων? Βεβαια, με την κυβερνηση ποτε δεν ξερεις... Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι θελουν να δωσουν δικαιωμα σε νεα ατομα να μπουν στο δημοσιο για να τα δωσουν καποια προυπηρεσια και παραλληλα να γλιτωσουν χρηματα απο την καρτα ανεργιας.
marg22 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Το συμπερένω 1ον από το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων της νέας προκύριξης είναι αρκτετά υψηλός για να κρατήσουν κι εμάς και 2ον οτι δεν το διαψεύδει κανείς... Αυτό που λες για την κάρτα ανεργείας δεν ισχύει καθώς πάλι το ποσοστό της θα εμφανίζεται υψηλό αφού εμείς θα εγγραφούμε ως άνεργοι Πραγματικά όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να βρω καμία λογική...
jimarass Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Ούτε εγώ που πήγα στην εφορία σήμερα και μου ζήτησαν φωτοτυπία ταυτότητας "από απέναντι". Της λέω της κυράς "καλά ολόκληρη υπηρεσία και δεν έχετε φωτοτυπικό"? Μου λέει "¨΄εχουμε αλλά για δική μας χρήση". Της λέω "πάτε καλά εδώ μέσα?" Μου απαντά "ναι"!!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 φίλε μου πάλι καλά σου είπε. Κανονικά εφοριακός μπορεί και να σου απαντούσε "εμείς πάμε καλά, εσύ δεν πας καλά" ή "άντε τρέχα απέναντι μην σε φωνάξω την άλλη εβδομάδα για συμπληρωματική φορολογική δήλωση". Αναρωτιέσαι ποιοι είναι υπεύθυνοι που πέσαμε έξω σαν χώρα και τώρα τρέχουμε όλοι;
orck Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Ειναι τραγικο να σου ζητανε φωτοτυπια και να μην την βγαζουν μονοι τους.
black_widow Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Και τα φωτοτυπάδικα απέναντι από τις εφορίες κλέφτες θα γίνουν; Όταν είχα πρωτοπάει στην Εφορία πριν χρόνια για να βγάλω ΑΦΜ καλοκαίρι με ελάχιστο κόσμο δεν ήξερα ότι δε σου βγάζουν φωτοτυπία την ταυτότητα και φυσικά απέναντι έχει φωτοτυπάδικο Αυτό το " ιδία χρήση " μου αρέσει, ας μη ζητάνε φωτοτυπία ταυτότητας αφού δε βγάζουν, η έκφραση " ιδία χρήση" τι σημαίνει; ... Πάντως αυτό με τις φωτοτυπίες είναι γενικό φαινόμενο και στα ΚΕΠ το ίδιο, στα δικαστήρια που είχα πάει για ένα πιστοποιητικό είχανε φωτοτυπικό αλλά πλήρωνες ( φυσικά πλέον προνοώ και έχω φωτοτυπίες διαφόρων εγγράφων γιατί για το ελληνικό δημόσιο μιλάμε ).
jimarass Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Και τα φωτοτυπάδικα απέναντι από τις εφορίες κλέφτες θα γίνουν; Όταν είχα πρωτοπάει στην Εφορία πριν χρόνια για να βγάλω ΑΦΜ καλοκαίρι με ελάχιστο κόσμο δεν ήξερα ότι δε σου βγάζουν φωτοτυπία την ταυτότητα και φυσικά απέναντι έχει φωτοτυπάδικο Αυτό το " ιδία χρήση " μου αρέσει, ας μη ζητάνε φωτοτυπία ταυτότητας αφού δε βγάζουν, η έκφραση " ιδία χρήση" τι σημαίνει; ... Πάντως αυτό με τις φωτοτυπίες είναι γενικό φαινόμενο και στα ΚΕΠ το ίδιο, στα δικαστήρια που είχα πάει για ένα πιστοποιητικό είχανε φωτοτυπικό αλλά πλήρωνες ( φυσικά πλέον προνοώ και έχω φωτοτυπίες διαφόρων εγγράφων γιατί για το ελληνικό δημόσιο μιλάμε ). Τόσα εκατομύρια τρώνε, οι φωτοτυπίες τους λείψανε? Ε στην τελική ας πληρώνουμε απλά το κόστος, όχι να με στέλνει εκτός....... Εν τω μεταξύ όσο με περίμενε συζητούσε με μια φίλη της προκλητικά στο τηλέφωνο, ενώ πίσω από τα γραφεία σίγουρα θα περίμεναν χιλιάδες αιτήσεις για έναρξη εταιρίας από κάποιους καημένους που περιμένουν αγωνιωδώς. Εκτός και αν τις ελέγχουν μόνο τις παρασκευές που το μητρώο δεν εξυπηρετεί........!!!
black_widow Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Τόσα εκατομύρια τρώνε, οι φωτοτυπίες τους λείψανε? Ε στην τελική ας πληρώνουμε απλά το κόστος, όχι να με στέλνει εκτός.......Εν τω μεταξύ όσο με περίμενε συζητούσε με μια φίλη της προκλητικά στο τηλέφωνο, ενώ πίσω από τα γραφεία σίγουρα θα περίμεναν χιλιάδες αιτήσεις για έναρξη εταιρίας από κάποιους καημένους που περιμένουν αγωνιωδώς. Εκτός και αν τις ελέγχουν μόνο τις παρασκευές που το μητρώο δεν εξυπηρετεί........!!! Ούτε να πληρώνουμε το κόστος δέχομαι, τόσες σπατάλες γίνονται στο δημόσιο, στις φωτοτυπίες βρήκαν να τσιγκουνευτούν. Τις προάλλες είχα πάει Ε.Υ.Δ.Α.Π να πληρώσω ένα λογαριασμό ( ήθελε και επανασύνδεση οπότε μόνο μέσω Ε.Υ.Δ.Α.Π. μπορούσα να τον πληρώσω), περιμένουμε στις κλασικές ουρές και η θέρμανση ήταν στο full και τους φωνάζανε κάποιες ηλικιωμένες κυρίες " κάντε και λίγη οικονομία πια", για πολύ ζέστη λέμε.
Whiteyez Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί τις Παρασκευές στην εφορία δεν εξυπηρετούν το κοινό; Θα μου πείτε "γιατί όλες τις άλλες μέρες εξυπηρετούν;"
chill Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Jimarass γιατί δεν δοκίμασες να πιάσεις από το μαλλί την κάργια και να της βγάλεις μερικές φωτοτυπίες την μάπα να δεις αν αν θα στρώσει? Πάτε σε δημόσια υπηρεσία και είστε με το σεις και με το σας ρε παιδιά? Εγώ γίνομαι Conan - χωρίς σπαθί.....τουλάχιστον για την ώρα - με το που πατάω το πόδι μου σε δημόσια υπηρεσία. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί τις Παρασκευές στην εφορία δεν εξυπηρετούν το κοινό; Θα μου πείτε "γιατί όλες τις άλλες μέρες εξυπηρετούν;" Γιατί όλες τις άλλες μέρες εξυπηρετούν ?
Praetorianos Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Χαρακτηριστική σκηνή, είχα πάει εφορία και χρειαζόμουν φωτοτυπίες από κάτι έγγραφα/δηλώσεις. Εφοριακός μου παραδίδει τα πρωτότυπα να τα βγάλω φωτοτυπίες και μου λέει "Πρόσεξε μην τα χάσεις, δεν έχουμε άλλα". Το ενδεχόμενο να τυπώσει άλλα ή να βγάλει καμιά 10αριά φωτοτυπία για να μην τα ψάχνει καμιά ώρα ούτε που το σκέφτηκε. Και φυσικά αν χρειαζόταν κάποιος άλλος τα ίδια έγγραφα, έπρεπε να περιμένει να τα επιστρέψω εγώ, να τα παραδώσω και μετά να πάει με την σειρά του φωτοτυπάδικο.
chill Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Αν υπήρχε "επίδομα φωτοτυπίας" θα μας εξυπηρετούσαν καλύτερα
De@th L0rd Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Κι έχω φίλο εφοριακό που αισθάνεται επαναστάτης επειδή θα τους κόψουν τον 14ο μισθό κ τα επιδόματα. "Θα γίνει χαμός! " λέει. Εν τω μεταξύ δεν έχει ιδέα τι πάει να πει πραγματικό 8ωρο γιατί δεν έχει κάνει κάποια άλλη δουλειά. Κατευθείαν "συστημένος" μπήκε εκεί. Ούτε ΑΣΕΠ ούτε τίποτα.
kfyros Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Κι έχω φίλο εφοριακό που αισθάνεται επαναστάτης επειδή θα τους κόψουν τον 14ο μισθό κ τα επιδόματα. "Θα γίνει χαμός! " λέει. Εν τω μεταξύ δεν έχει ιδέα τι πάει να πει πραγματικό 8ωρο γιατί δεν έχει κάνει κάποια άλλη δουλειά. Κατευθείαν "συστημένος" μπήκε εκεί. Ούτε ΑΣΕΠ ούτε τίποτα. Σιγά μην σκίσουν κανένα καλτσόν πέστου. Μούγκα θα την κάνουν γιατί η επόμενη κίνηση είναι η άρση της μονιμότητας και η απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού. Έτσι εξαφανίζεται το έλλειμα μέσα σε μια εβδομάδα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα